Na, ma olvastam a legérdekesebbet.
Ez már az Epiode II-höz kapcsolódik és a következő.
Elképzelhető, hogy a második rész már kész lesz 2001 Májusára.
Ez nem biztos, hogy befolyásolja a 2002 Májusi bemutató időpontját, de ki tudja ?
Rájöttek ugyanis, hogy a következő részt ( annyira ) nem fogják teletömni CGI és egyéb effektekkel és ezért az utómunkálatok is jóval hamarabb befejeződhetnek mint a SW:TPM esetében.
Más. Bizonyos jelek arra mutatnak, hogy néhány hónap szünet után a Lucasfilm Ltd és a 20th Century Fox idén karácsonykor ( kihasználva a karácsonyi mozi-boom-ot ) az Usa-ban ismét bemutatja a filmet.
Erre utalnak azok a jelek is, hogy a filmet csak 2000 tavaszának végére jelölték ki videon való megjelenésre.
QQQ soká, szept 16.-án. Szept. 18-án lesz egy zártkörű vetítés(feliratos) a Duma Plazában, előnyei miatt (nem kell sorbanállni, eredeti hang, nincs papírzörgés(fanatikus rajongók)) ajánlom, bár én nem leszek itthon.
Ja a polót itt sopronban is láttam valkin.. szóval itt is van (asszem ez is kínai)
Most a "Total Film"-ben olvastram kritikákat a SW:EP1-ről. hát eléggé negatívak:
"Jobb mint a Jedi
de nem egy új remény"
kiváncsi leszek a moziban jobb lesz-e mint a monitoron, de hát a MÁTRIX után nagyon jobbnak kellene lennie, hogy hasonlóan felforgató legyen..
már csak.. tényleg hány nap is? mikor lessz a premier itthon?
En csak tegnap vetodtem erre. A nagy reszet elolvastam, igy lenne nehany eszrevetelem.
1. A "modern Artu egyseg" kifejezes szerepel a Valhalla Paholy altal 1993-ban kiadott konyvben: forditas Gomori Peter, 1980; harmadik, atdolgozott es javitott kiadas.
2. Ugyanitt a Millennium Falcon "nem egeszen 12 sztenderd idoegyseg alatt ert el a Kesselre"
3. Nem lehet hogy aki a TMP-ben Palpatin szenator, az csak egy klon, es a leendo csaszar utasitasait koveti?
Nem tudom hogy ez utobbi egyertelmu-e, hogy mire gondolok.
Bocs ha kicsit hosszu voltam es ismeteltem volna valakit.
Nos, en ketszer is lattam idekint Amerikaban, es hat azt az allaspontot kell, hogy megerositsem, amely az erenyeit emeli ki. Biztos elmeny annak, aki szereti, aki meg nem, az ne vagjon pofakat. Toleralja a nagy tobbseg hulyeseget.
egyszoval k**** jo! Nezzetek meg a bemutatot otthon! En is meg fogom nezni magyarul is, ha hazertem...
A hétköznapi bevételek úgy tűnik, hogy már nem fognak 500 ezer dollár felé menni, sőt már a hétvégi napok sem érték el az 1millió/nap bevételt.
Na. de sebaj.
A film ma cca. a 414.000.000. dollár körüli összegnél tart, csak az Egyesült Államokban és a nemzetközi bemutatások majd igazán csak Augusztus végétől indulnak be a fizető képes területeken.
Ezzel a bevétellel ( 414 millió ) a film az USA-ban minden idők No.2 filmje, nemzetközileg is a Titanic után ( mint az USA-ban ) valószínüsíthető a 2. hely ( addig még globálisan 296 millió dollárt kell hoznia, hogy leelőzze a jelenlegi 2. Jurassic Parkot, amely 920 millió dollárral áll ezen a helyen )
Megnézvén a tegnapi bevételeket az USA-ban ( 300 ezer körül ), azt kell állítanom, hogy A SW:TPM nem fogja elérni a SW:ANH bevételeit, legjobb esetben elérheti a 430-440 millió dollárt ( bár lehet, hogy egy második bemutatás ezen még tud változtatni, de ki tudja )
Tehát az már biztos, hogy az USA-ban a film marad a No.3 helyen, ami azért köztünk szólva nagyon jó eredmény, hiszen az első kettő a Titanic és a SW:ANH amiből az utóbbi, csak azért van a második helyen mert többször bemutatták.
A tengerentúlon ( az USA-hoz képest, tehát rajtuk kívül az egész világ + Mexico / csak azért mert az ugye ott van, nem a tengerentúlon / ) a film már átlépte a 200 millió dolláros bevételt ( 210,6 ) és ezzel a No.38, de ne feljtsük el, hogy jónéhány ( a legtöbb ) országban a film még nincs bemutatva ( mint az elég népes német nyelvterület, Francia.o. és még sokan-sokan mások ).
A nemzetközi bevételek tekintetében ( USA + tengerentúl, tehát summa Earth ) a film már a No.8 minden idők legjobban hozó filmje 623,4 millió dollárral ( ebből azonban a nagyobb részt még mindig az USA bevételek teszik ki / 412,8 /, de ez valószínüleg, szeptember-októberre már nem így lesz ).
Az előtte levő hét film a következő ( 1-7-ig ): 1. Titanic ( 1835 millió ), 2. Jurassic Park ( 920,1 millió ), 3. ID4 ( 811,2 millió ), 4. SW:ANH ( 783,7 millió ), 5. The Lion King ( 766,9 ), 6. E.T. ( 700,8 millió ), 7. Forrest Gump ( 679,7 millió ).
Ezeket szemlélve nem tűnik annyira logikátlannak, hogy a film nemzetközileg az első háromba belekerüljön, de én személy szerint a No.2 helyet tartom reálisnak és elérhetőnek.
Egyébként a SW az első film idén amely átlépte a 200 milliós bevételt az USA-n kívül.A legtöbb bevételt eddig Japánban hozta, ez 58,8 millió dollár, ezután az Egyesült Királyság következik 54,6 millióval.
Ha valakit erdekel, mar lehet kapni "unofficial" (gyk. chinese) TPM polot Pesten, nekem mar van, szerintem egesz turheto minoseg (csak birja a mosast). Egyebkent a filmplakat van az elejen.
Szombaton megyek nyaralni Spanyolorszagba, es sikerult kideritenem hogy az ottani bemutato aug.20., ami pont tokeletes arra hogy megnezzem ha mar arra jarok (mar ha lesz feliratosan is :)))
Ha erdekel benneteket, hazajovet utan beszamolok a spanyolorszagi TPM helyzetrol....
Az összbevételre a következő oldalon kereshetsz rá ( itt tudsz választani az USA / domectic /, overseas / nem-USA /, worldwide / ezek együtt / között:
http://www.vex.net/~odin/Gross/index.cgi?order=worldwide&start=1900&finish=1999&keyword=
( néha rosszalkodik, akkkor: reload )
A másik ahol, az USA-béli napi bevételeket megnézni táblázatban:
http://www.boxofficereport.com/ és ott kiválasztani a SW:Day by day performance-ot.
A másik, Darth Sidious és Palpatine 1 és ugyanaz ( igaz, hogy nincs benne a stáblistában, de ez lényegtelen ).
A masik meg, hogy valaki maganba vagy ide elmondana, hogy Palpatinenak es Darth Sidiousnak mi koze egymashoz, mert ugy tudom, hogy pl Darth Sidious nincs is a Creditsben aztan meg hogy ugyanaz a szemely jatsza, halottam, hogy ugyanaz a szemely, de ha valaki tobbet tud errol, a hatteret is ennek, akkor lecci irja mar le.......koszonon
Mónika!
Ígéretet kaptam KisVuktól arra, hogy a héten befizeti a jegyem, az övével együtt. De kellene még néhány, most utánajárok a pontos számnak, és aztán jelentkezem... :-)
A hétvégi bevételekkel együtt az USA-ban a film jelenleg a 412,8 millió dollárnál tart.
A hétvégi bevételek hozzáadásával a film a nemzetközi öröklistán a No.9, 605.7 millió dollárral.
Még nincsenek meg a végleges hétvégi bevételek, de úgy tűnik, hogy a film ezen a hétvégén már nem hozott 1 millió felett egy nap sem.
Így eszerint az egész heti bevétel cca.4 millió dollár lesz ( volt ).
Mostantól már a napi bevételeket ( mint már írtam) , nem nagyon fogom hozni, csak ha 500 ezer felett lesznek ( amire már kicsi az esély ).
A film még valószínüleg műsoron marad az USA-ban is egy ideig és majd meglátjuk, hogy végülis hová jut el.
Egy kis áttekintő eredmény ( a szombati bevételekkel együtt ):
- szombat bevétel: $0.89 m
- összes bevétel: $412.03 m
- USA AllTime hely: No.3.
- International AllTime: No.9.
- az eredeti SW bevételeinek ennyi százalékát hozta be már a film az USA-ban: 89.39%
- a Titanic bevételeinek ennyi százalékat hozta be a film az USA-ban: 68.58%
Nekem is megvan még mindíg a SW ep. 1. Arab verziója. Ha valaki ad egy ftp accot akkor 10 percen belul felteszem oda (Ha mondjulk ELTE-SOTE-BME vonalon van :) különben csak kedden lesz elérhető..
Sziasztok!
Tud valaki valami információt a "The Poer of Myth - European Tour"-ról? Én csak a Starwars Homapage-n olvastam róla, Ha esetleg valaki többet tud: érdemes megnézni?
Mivel a tegnapi volt az első olyan nap amikor a bevétel 500 ezer dollár alatt volt, ezért még erről utoljára megemlékezünk ( én ) és innentől csak akkor írok bevételt ha ez ennél nagyobb ill. a hétvégi B.O..
Tehát, tegnap: cca. 490 ezer Usd
Összesen: 410,09 millió Usd
Érdeklődnék, hogy valakinek nincs-e meg véltelnül az eddig magyarul megjelent SW regények fordítási hibajegyzéke? Hála és köszönet érte, ha valaki tippet ad.
Hm, nekem is van ertelmes minoseg (kb. 1 honapja irtam rola), szines,
jo minoseg, asszem Dolby. De csak VCD.
Egyebkent en is orulok :)))) (ugyanannyira)
Egyik idióta haverom tegnap nyitott egy Episode Two topicot, hogy bosszantson, nade sebaj, majd ha leül a láz akkor is itt folytatjuk, csak majd olyan 2001/2002 környékén nyitunk újat. Addig minek, az új filmről is az igazi információk csak nem sokkal az első trailer előtt kezdtek érdemben szivárogni.
Addig örüljünk, hogy van ez.
Én örülök :)))) ( ez azt demonstrálja, hogy mennyire ).
Nem tudom, hogy elkerülte-e a figyelmeteket, de egy-két nappal előbb írtam, hogy megvan nekem a film értelmes minőségben ( színes, nem moziban felvéve, jó minőség / 3' / + Dolby Surround ).
Ha valaki netalántán tudna ennél jobbat akkor szóljon.