van, vagy 50 hozzászólással lejjebb Mónika kifejtette, hogy több teremben vetítik, van, ahol feliratosan, van, ahol szinkronizálva.
Mondjátokmármenekmlégyszives, hogy tulajdonképpen érdemes-e megnéznem, hogy hol van spéci THX hangrendszer, vagy a megamozikban azért így is elég jó a hangzás, hogy ne válogassak? PL ha jól tudom a Duna Plazába 1 terembe építik be, ugye? Namost akkor vadásszam azt a termet, vagy ne? És a többi moziban ez hogy van?
sziasztok , 2 oraja ragom visszafele az valaszokat huh , de sebaj
' wc ' rol csak annyit , hogy neveben a valasz
Mas. En megyek sorbanallni , de en szeretnem 16 . an 00 tol termeszetesen az angol feliratosra , de pl lehet e ugy 10 tobb jegyet venni , hogy 10 erre az eloadasra 10 meg egy masikra? Egyebkent, mit gondoltok , hogy fog ez lezajlani , pl en odamegyek a dunaplazahoz , elozo nap zarasra .Namost ez eleg lesz ? Mert ha nem akkor hova allok sorba amikor meg nyitva van ?
Masik , hogy reggel 9 kor nyit a plaza es akkor betodul a tomeg aki eddig sorbaallt , de melyik bejaratot nyitjak eloszor? mert ha tobbet egyszerre akkor versenyfutas lesz ?
Regi szep idok amikor a Jedi Visszaterre mentunk sorbanallni a margitszigetre a kertmozihoz , ott eleg volt delre odamenni es este kilencre az elsok kozott kapta meg az ember a jegyet :))) tenyleg nincs itt valaki aki akkor ott volt ? (mar a legelso napon)
Termeszetesen en is segitek jegyet venni ha kell
ds9 : volt egy hosszab szosszeneted az sw rol csak egyeterteni tudok veled , bar en szivesen be is oltoznek (vagyok annyira sw orult), ha volna valami jelmezem :) talan Maulnak kifestem magam ;)
No, hát tegnap láttam ismét moziban a TPM előzetest szinkronizálva.
Bár meg kell mondanom, hogy előre borsódzott a hátam, de aztán meglepődtem. Azért nem is volt olyan rossz. No, azt nem mondom, hogy egy Frédi és Béni szintű szinkron, de ha az egész film ilyen szinten lesz szinkronizálva, akkor lehet, hogy az angolul nem értők is eléggé fogják tudni élvezni a filmet. Én azért maradok a feliratos változatnál.
Ja, a plakát szerintem is katasztrófa. Amikor először szembejött velem egy T-elágazásnál, azt hittem a meglepődéstől egyenesen belerohanok. No aztán magamhoz tértem időben.
Ezt jó lenne kitalálni. Főleg, ha igaz, hogy már egy héttel előtte is lehet jegyet kapni, akkor akár egy ember egymás után ötször a pénztárablakhoz járulva (akár különbözőkhöz, hogy ne legyen oly feltűnő - nahát, már ezért is konspirálni kell, nevethetnékem van!) is meg tud venni ötven jegyet, így nem is kell több embernek sorban állnia a kérdéses 18-án.
Nos, tegnap jottem haza Spanyolorszagbol, es elolvasgattam az elmult ket heti hozzaszolasokat. Eleg elkeserito ami az elmult idoben kialakult. Foleg az szomoritott el hogy a topic-ba rendszeresen is iro, normalis emberek is elkezdtek anyazni. Sracok, miert sajat magatoknak kell rontani a szinvonalat? Szerintetek meger az egesz annyit hogy magatokbol kikelve anyazzatok es lealacsonyitsatok a szinvonalat? Szerintem nem.
wingcommander, ha nem maganemberkent, Star Wars rajongokent, stb. jossz, hanem egy ceg neveben, az a MINIMUM hogy bemutatkozol, elmondod kinek dolgozol, azert hogy hiheto legyen amit mondasz. Mert kulonben ne csodalkozz ha lehurrognak. Az meg egyenesen felhaborito hogy minden indok nelkul feltetelezed Monikarol hogy szandekosan atvert minket.
Bar nekem megvan a velemenyem az InterCom-rol, a Hollywood Multiplex-rol es a magyar filmforgalmazasrol ugy altalaban, de az igazsag az hogy a kialakult helyzetert leginkabb a "hon szeretett" Lucasfilm Ltd. a felelos es nem az InterCom. Pl. Franciaorszagban is csak oktober kozepen lesz a bemutato, pedig az nyugat, sok ember el ott es meg gazdagok is.
Az hogy nalunk szeptember 16. a bemutato napja az nagyreszt a nagyszeru Lucasfilm Ltd. erdeme.
chris7-nek egyebkent teljesen igaza van abban, hogy ha 30 emberrel odamegyek, SEMMI nem akadalyozhatja meg hogy vegyunk 300 jegyet es zartkoruve tegyunk egy mozieloadast. Ezert aztan a korlatozo szabalynak a vilagon semmi ertelme nincsen (amit egyebkent a Lucasfilm talalt ki...)
Spanyolorszag jo hely, ugyan nem egy Amerika, de mivel kozelebb van helyileg meg eletszinvonalban is, jobb kepet kaphat az ember hogy arrafele hogyan megy (es hogy nalunk hogyan kene mennie) a Star Wars bemutatasa. Aug. 20-an volt a bemutato, de nem neztem vegul meg mert sajnos a spanyolok mindent szinkronizalnak :( De legalabb megtanultam leirni es kiejteni a film cimet spanyolul helyesen: La Guerra de las Galaxias Episodio Uno: La Amenaza Fantasma.
SW cuccokat viszonylag surun lehet kapni, poszter, polo mindenhol van, a jatekboltokban vannak model-ek meg figurak, az aruhazakban meg mindenfele mas ruhadarabok. Kivancsi vagyok hogyan lesz ez kishazankban..............
Egyebkent szivesen allok sorba, csak mondjatok meg mikortol kezdjunk :)
Engem legalább annyira érint az egész, mint titeket, de most már tényleg érdemes lenne túljutnunk ezen az egészen fiúk. Senkinek nem lesz tőle jobb és a topic sem lesz olvashatóbb.
Kaptam két levelet a mozi vezetőjétől, amelyekből kiderül, hogy olvassák a topicot és bizonyos kérdésekre választ adtak.
Az egyik, hogy nem lesz másoknak sem zártkörű vetítés, a klubtagoknak sem.
A másik a szinkronizálással kapcsolatos: minden filmnél amihez a
LUCASFILM-nek, SPIELBERG-nek, vagy a DISNEY STUDIÓ-nak köze van,
(VIDEO-nál is) a filmek szinkronizálása előtt minden szereplőre több tucat szinkron hang mintát kell kiküldeni Amerikába. Ezek után ott választják ki azt, hogy melyik szereplőnek ki lesz a magyar hangja. Majd a teljesen kész szinkron verziót is ott hagyják jóvá, vagy megcsináltatják az egészet mégegyszer. (mint ahogy erre már volt példa)
Ezen kívül pedig értékes információkat kaptunk a bemutatóval kapcsolatban:
99/09/16.-án, csütörtök hajnali 00:00 perckor /vagy ha jobban tetszik/ szerda 24:00 órától a Hollywood Multiplex Duna Plaza nagytermében angol nyelven , magyar felirattal: STAR WARS - EPISODE ONE - egész pontosan 00:00 és 02:30 angolul 9.-es terem, 00:30 és 03:00 magyarul 11.-es terem.
Eközben 09/15-e 23 órától (a tervek szerint) folyamatos ingyenes vetítés a 200 fős 8.-as teremben "Hogyan készült a.....- werkfilm non stop 04:00 óráig
Továbbá Star Wars díszlet kiállítás, jelmezes bemutatók, és az elso 00:00 -ás előadás előtt ajándéksorsolás-STAR WARS CD-k és egyéb bigyók. Az egész teljesen nyilvános, mindenki jöhet aki jegyhez jut. Jegyvásárlás szintén 09.-én reggel 09 órától.
Nagyon köszönöm mindenkinek, hogy ilyen lelkesen jöttök velem sorbaállni, minél többen vagyunk, annál hamarabb meglesznek a jegyek és legalább nem unatkozom majd várakozás közben.:) 18-án pedig majd találkozzunk valahol előtte, hogy mindenkinek odaadhassuk a jegyeket, a mozinál biztos hatalmas tömeg lesz.
Újra nethez fértem, kedves író/olvasótársak, és eléggé elkeseredtem elsőre azon, ami a vetítés körül kialakult. Ugyan vidékről fogok Pestre bumlizni a vetítésre, de szívesen jövök korábbi vonattal szombaton, hogy akár már délelőtt beállja a sorba Mónikának segíteni, mert nehogy már valaki ilyen rondán beleköpjön a levesünkbe, mint anonim commander keen. Kín, mert az van neki a zabszemtől a...
Na, ezt nem hagyhattam ki, plusz azt sem, hogy ugyan miért vitatkoztok egy ilyen alakkal, akinek a nyúzerneve Mézga Géza? Nomen/nick est omen, Mézga soha nem volt lángelme (talán Aladár is másé...))), viszont igen élvezte a szemétkedést, másokkal való kitolást!
Vissza a filmhez: amit a változó gyerekkorról írtál, kedves Kesztyűskéz, abban van valami. A plakát tényleg nem a legjobb, sajna. Vajon ez volt az USA-ban is, vagy helyi gyártmány? Ti, kik odakinn láttátok, milyen plakátok voltak ott (USA, Írország, Norvégia stb.)?
Csak arra gondoltam, hogy a beöltözött jómadaraknak lehet zártkörű, míg az alapvetően nem beöltözött ( megkockáztatom, épelméjű ) rajongóknak meg majd Wing Commander útmutatásai alapján, lesz nemulass.
Egy kis érdekesség: a Star Wars klub tagjai szept. 16-án 0 órakor fogják megnézni a filmet. Lehet, hogy nem zártkörű a vetítés, de a jegyek "félre vannak nekik téve"...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
150 jegy 30 ember -> 5 db fejenként
690 Ft./jegy * 5 db -> 3450 Ft. Akár meg is lehetne csinálni... ;)))))