Én is ma vettem meg a Cinemat, amit már eddig is egy katasztrofálisan szerkesztett német klónnak tartok ( lásd német Cinema egy hónappal azelőtt, valamint klón háborúk ).
Sosem fogom megérteni, hogy emberek miért csinálnak filmes ujságot, ha fingjuk sincsen a filmekről ( nem csak SW ) a XX. század végén amikor létezik internet, ahol napi filmes hírek jelennek meg, valamint elő lehet fizetni akár a legprofibb filmes szórakoztatóipari, heti, havilapokra ( pl. a heti Entertainment Weekly, ami az egyik legjobb és van web oldala is én ha kint vagyok az USA-ban mindig veszek mert nagyon jó).
Azt, hogy a SW lehúzták ( 60% ) már meg sem lep, az az újság ahol a Pulp Fiction 80%-ot kapott, az menjen a kurva anyjába.
Arról nem is beszélve, hogy az elmúlt egy hónapban a következő filmek kaptak 60%-ot ( Wild wild west, valamint az e hónapban bemutatandó nekem DVD-n meglévő A night at the Roxbury ), Valamint a nekem DVD-n ugyancsak meglévő Rush Hour ( Csúcsformában ) pedig 80%-ot.
Na ezekután azért engedtessék meg nekem, hogy megkérdezzem ezeknek elment az eszük, az előbb felsorolt 3 film, nehogy már a SW-al egy osztályzatot ( W.w.w és Roxbury ) vagy többet kapjon, mert eldobom az agyamat. Beszarás, hogy milyen hülye emberek vannak. Néha meg kell nézni, hogy milyen filmekről írnak hozsannát, amit élő ember nem néz meg, máskor pedig bizonyos filmeket sokkal lejjebb értékelnek a szintjüknél ( Pulp. F. egyik egyéni kedvencem).
Tényleg érdekes. Valahol, talán ezen a fórumon (mert én sem töltöm le újra a régieket, kissé sok lenne) olvastam, netán éppen ds9 tollából, hogy a "Darth" előtag a Dark Lord of the Sith rövidítéséből ered. Abban az esetben ez biztos igaz, ha mindenki az angolt beszéli a galaxisban. Valószínűleg utolagos magyarázat. Megszólítani Obi-Wan megszólíthatja Vadert a rangján/címén is, tehát nem lehetetlen.
No, eszembe jutott nehany dolog. Tegnap kezembe akadt (megvettem...) a Cinema ujsag szeptemberi szama... Keruljetek el... sikerult nekik 35 oldalon anyazni az Ep.1-et es Lucast. Meg jo hogy nem erdekel tulzottan a velemenyuk.
Mas. Ugye jol tudom, hogy a "Darth" szo nem a nev resze, hanem rangra, vagy az illeto Sith mivoltara utal? (Legalabbis mintha Lucas vagy McCallum mondta volna valahol). Csak azert erdekel, mert ugye az ANH-ban Obi-Wan igy szol Vader-hez:
"Only a master of evil, Darth." Nekem itt ugy tunik, mintha keresztneven szolitana... persze lehet hogy nem. Na mindegy, csak gondoltam erdekes es megemlitem.
Mivel latom, hogy tobben hajlandoak mar 8-an odaallni, valoszinuleg en is ezt fogom tenni. Csak utalnek egyedul lenni. Szoval aki jon, az lenne oly rendes ejfelre a mozihoz allni hogy talalkozhassunk? :)
A "Get a haircut" valóban nem azt jelenti hogy menyj a sunyiba, sokkal
inkább azt hogy "... és vágasd le a hajad!" vagy kicsit szabadabban( amolyan csinibabás-házmester stílusban) " Nyomás a borbélyhoz!".
Egyébként jó poén ez a very special version...
Válaszolok önmagamnak:
Igen sajnos szinte az összes vacak SW mellékszál kötetecskének van Lucasfilm Ltd. engedélye és copyright-ja.
Hogy ez a Lucas mennyi mindenkinek eladta magát...
jelentkezem. Egyébként nem tudom hogy tudtátok-e az átfedéseket az Indiana Jones filmek és a SW között. Két példa:
- Az a völgy ahol a Frigyládában Indiana Jones megállítja a film végén a ládát cipelő németek csapatát, ugyanaz a helyszín ahol a jawák foglyul ejtik R2-t a IV.részben
- Az Indiana Jones és a Végzet temploma c. filmben a nyitó jelenetek az Obi-Wan nevű mulatóban játszódnak
hali
igerem ez ma esit az utolso :)
Lattatok a pepsis sw1 reklamot .A zeneje jo , de kb 4 szerre jottem ra , hogy a filmet is reklamozza a vegen .Miert nem megy tobb reklam az sw1 rol ?
hali
Ha valakit erdekel , minden pizzahut ban ki van allitva egy embernagysagu Darth Maul figura
Jol meg lehet figyelni a ruhajat es a fejen a rajzolatokat :)
En mar be vagyok zsongva , pedig csak a jegyert megyek sorban allni :)
Szerda csutortok szabinvagyok ;))
ziggiy
szerintem tokre nem szamit ki hany eves , en 14 ev alatt lattam az sw4 et, es most is igy ' leszek ' valoszinuleg :) Nekem tuti tetszeni fog , ha mar eddig kibirtam , hogy ne nezzem meg :))
Na talakozunk a sorbannallasnal
csaoo
meg ne nezzetek... 5 evvel lett rovidebb tole az eletem :(
szomoru hogy egy ilyen sittes szar, amibol nemcsak a sztorit, de mar a kliseket is kisporoltak, at tudta venni akar csak egy hetre is a starwarstol az elso helyet a heti beveteli listan.
uh
egyebkent mar tobbekkel beszeltem, 8. an megyunk, oszt varunk jegyert, jol :)
Nagyon operatív lett ez a topic, lassan csak abszolute technikai jellegű infok keveregnek...
Úgyhogy közzéteszem a friss felfedezésemet! Nem emlékszem, hogy olvastam volna itt vagy máshol, de abban biztos vagyok, hogy közületek már jópáran észrevették.
Melegítünk be az öcsémmel az új epizódra, és újra vetítjük itthon a trilógiát. Látva a felújított Jedi visszatért, a frissen belerakott esztrád jelenetben láttunk egy harmonikázó teremtményt, "aki" ugyanúgy néz ki, mint Vatto, Anakin gazdája. Legalábbis vélhetően ugyanaz a faj.
Szóljon, ha valakinek újat mondtam :-))
Helyzetjelentés a topicállásról:
Több régi topic is beindult, úgyhogy az élők közt visszacsúsztunk a 6-7. helyre (fej-fej mellett a Forma1-gyel). De sebaj, majd szeptember közepén beindulunk.
Nyaron lattam a SW-t az USA-ban.
Egyvalamit elfelejtettek a cim ala irni.
CSAK 14 EVEN ALULIAKNAK!
A sematizmust, amit ez a film (?) produkal jobberzesu europai ovodasok kikerik maguknak.
Ne felejtsetek majd elvinni a kisocsit, kishugit, biztos nagyon fogja elvezni!
Z.
Szóval. Az új Chippen van egy kis SW özön. Sokkal nem lettem okosabb megint, de van egy interjúözön , amit még nem láttam, ráadásul sinkronizálva. Eléggé teccet, no meg volt benne Gya-gay binx is. No meg rajta van a két Trailer. (640*254-es felbontásban is).
Jar-Jar szerintem ngayon béna.. jó lenne ha meghalna a harmadik részben. (kell a happyend)
Ami tegnap mondtam végülis már Pénteken igaz lett a SW az USA-ban átlépte a 420,000,000 dolláros bevételt.
Péntektől megemelkedett a filmet játszó mozik száma, 497-ről 613-ra, mert a diszkont ( utánjátszó ) mozik is ( olcsóbb jegyár ) elkezdték játszani.
most hogy a Matrixot 4. alkalommal táttam, és mivel az Ösztönt is sikerült újra megnéznem, elötte 2 féle trailert is sikerült látnom :)) huhh gyerekek az első sorban nem semmi a cucc :))) kapkodtam a fejemet rendesen...
Rendelkezésemre álló információk:
DP nyitva van éjjel-nappal, tehát maradni lehet. Mint írtam, tán még a HC-be is bemehetünk, bár nem sokan.
Pénztár reggel nyit, ha sokan lennénk, az érkezési sorrend számítani fog. Én special jelenleg 9 jegyet veszek, tehát lehetnek gondjai a későn jövőknek...
Mónika, írj valami ismertetőjelet, mert a 18-án esedékes vetítésre is jönnénk páran, de már nem cipeljük be a pénzt -ehelyett helyben adnánk át.
En is megyek 8. an sorbaallni , csak pontosabban meg kellene tudni , hogy is fog menni a dolog . Tudtok rola valamit ? Lessz kulon sor ? Ott lehet maradni ejjel is ?
Errol tudtok mar valamit ? Esetleg Monika ?
A magam részéről 8-án este akarok menni, hálózsákkal... Haverom ismeri a Holwyood café tulaját, úgyhogy tán helyünk is lesz.
Többes szám, mert UBul azt ígérte, jön ő is... bár, amilyen állapotban tegnap este volt... :)
Sok sok "évvel" ezelőtt...
Szóval valahol valaki emlitette, hogy olvasta a film forgatókönyvét.
Tudna valaki segiteni, hogy lehet ezt megszerezni (lehetőleg elektronikus úton)??