Keresés

Részletes keresés

trachycarpus Creative Commons License 2005.04.13 0 0 419
Szeva! Nekem van egy par. Mire lennel kivancsi?
Előzmény: kertészboy (401)
cucurbia Creative Commons License 2005.04.13 0 0 418

hétvégén ha lesz egy kis idöm,mailben küldök hibiscusaimrol képeket:))

Előzmény: Twins (416)
cucurbia Creative Commons License 2005.04.13 0 0 417

Szia,sajna nem tudom,hogy szimpla vagy dupla sárga,bár szerintem inkább szimpla,de majd megkérdezem.kakao még nem csirázik sajna,egy Eugéniafélém kezdett el most.(meg sajna egy gloriozagumom valamiért berohadt,jövöre rendelhetek megint)Mammea-bol még továbbra is csak egynek jött hajtása a többinek még csak gyökere van,várok..várok.

Egyébként ti ikrek voltatok??

Ha a kakao 1-2 héten belül nem kel ki,lehet irok a szegedi bot kerbe,hogy juniusra gyökereztessenek nekem egyet.De még várok hiszek a csodákban:))ű

Más.

Gáborke irtam annak az angol cimnek amit adtál,rendeltem is gumokat magokat szépen meg is jöttek:)))5 nap alatt,és még szines katalogust is kaptam hozzá.

Hétvégén mehetek már,vagy még most sem jo??

Igaz megint gyengélkedek,de remélem sikerül elvergödnöm,ha neked is jo.

Twins Creative Commons License 2005.04.13 0 0 416

Helló

Cucurbia meg tudnád mondani, hogy a leander hajtás amit adtál nekem dupla vagy szimpla sárga virágú??

Csíráztatással hogy állsz, kakaó és a mammea americanna kibújt már a földből?

zildi Creative Commons License 2005.04.13 0 0 415

az összegyűjtött információk alapján ma zamiculcasról van szó, gumós, husos , fényes levelekkel.

köszönöm a segítséget.

Előzmény: Zamia (413)
Twins Creative Commons License 2005.04.12 0 0 414

Helló

Gáborke a vaniliát hogy kell tartani? Van valami különleges nevelési útmutató?

Zamia Creative Commons License 2005.04.12 0 0 413
Na és pontosan melyik növényrőll van szó?
Előzmény: zildi (412)
zildi Creative Commons License 2005.04.12 0 0 412

Köszönöm a sok-sok választ. a növényboltban mondták a Zamia nevet, de most márt tudom miről van szó és ismerem a teendőket is

üdv.

Zamia Creative Commons License 2005.04.11 0 0 411
Szerintem a zamioculcasról van szó, mert a szobanövényes topicban is feldobta a kérdést (utóbb vettem észre) és ott a gumóiról is írnak, és a húsos leveleiről is.
Előzmény: cucurbia (410)
cucurbia Creative Commons License 2005.04.11 0 0 410

Jajjj:((A Zamia az nem a Zamiaculcas.

A Zamia egy szágopálmaféle, a Zamiaculcas meg egy afrikai kontyvirágféle.

Előzmény: Zamia (409)
Zamia Creative Commons License 2005.04.11 0 0 409
Zamioculcas zamiifolia: igénytelen növény. Világos helyet kedvel, de az erős közvetlen napsütést nem. Ne tartsd túl nedvesen a földjét, az időnkénti szárazságot is elviseli (ha pl 2 hétig elfelejted meglocsolni nem gáz). Leveleivel szaporítható. Télen nyugalmi időszaka van, ritkábban locsold. Laza vízáteresztő talajt szeret.
Előzmény: zildi (408)
zildi Creative Commons License 2005.04.11 0 0 408

Ha valaki ismeri a Z a m i a  nevű növényt, mondjon nekem valamit a tartásáról, öntözésről, stb.

köszönöm zildi

ZERG Creative Commons License 2005.04.10 0 0 407
-
ZERG Creative Commons License 2005.04.10 0 0 406
Hogy lehet képet feltölteni?
ZERG Creative Commons License 2005.04.10 0 0 405

Csak sikerült felvinnem

ZERG Creative Commons License 2005.04.10 0 0 404

Szép ez a Mirtusz!

Mikor megvettem nem is tudtam, hogy micsoda jelkép volt ez a kis gyönyörűség.

Remélem túléli az álltalam végrehajtott földcserét!

Amúgy ezt fazonra kell nyírbálni, vagy direkt néz ki úgy, mint egy fának a kicsinyített mása?

Ma mikor először öntöztem jutott eszembe, hogy azt sem tudom mennyi vizet kell adni neki.

A leveleire is spriccelgessek vizet?

Adjak neki valami tápoldatot?

A vizet mivel locsoltam elötte kiforráztam, mert panel lakásban lakom és itt elég rossz a víz minősége.

Ha sikerül a képet feltöltenem látható is lesz a két virág.

Nekem a mirtusz akkor is jobban tetszik. Remélem a Vriesea nem jön rá és hervad el!

Előzmény: cucurbia (403)
cucurbia Creative Commons License 2005.04.10 0 0 403
ime a mirtusz virága.
Előzmény: ZERG (399)
cucurbia Creative Commons License 2005.04.10 0 0 402

Hát nekem olyan gyorsan nöttek,mikor egyszer volt,hogy másfél év után kinötte a lakást,és igy megváltam töle,azota nincs.De Gáborke-nak van,kérdezd öt.

Előzmény: kertészboy (401)
kertészboy Creative Commons License 2005.04.10 0 0 401

Sziasztok! Szia cucurbia!

Talán Neked/Nektek van infótok az eukaliptuszról. Van valakinek tapasztalata erről, ill. van valakinek szabadban telelő példánya, vagy szobában neveli? Erről szeretnék infókat. Előre is köszönöm!

cucurbia Creative Commons License 2005.04.10 0 0 400

Nincs mit.

de ha van kerted kiteheted nyáron a szabadba(akár tüzö napra is,ha tudod öntözni).Nagyon fényigényes növény.Ha virágozni fog akkor lesz rajta termés is.

Egyébként a szabadban nagyra növö 2-3 m-es bokor,gondolom cserépben kisebb marad az enyém is lassan nö.

Előzmény: ZERG (399)
ZERG Creative Commons License 2005.04.10 0 0 399

cucurbia*

Nagyon szépen köszönöm az információkat!

A myrtusz nagyon benőtte a cserepet így nem is nagyon bántottam csak a nagyobb cserép lehetősége miatt kitöltöttem friss földdel.

A myrtuszom még nem hozott magokat, hogy szaporíthassam. Bár azt sem tudom mekkorára fog megnőni. Gondolom nem nő nagyra.

Köszi mindent!

cucurbia Creative Commons License 2005.04.10 0 0 398

Nos röviden.

1. Amennyire lehet szabaditsd meg attol a földnek nem nevezhetö tözeges valamitöl,amiben vannak feltételezhetöen most.Persze csak ésszerü határig,mert ha ez nagymértékü gyökérszétcincálással járna,akkor inkább a gyökerek maradjanak.

2. Természetesen rögtön öntözd meg öket,de mig a Myrtuszt utána is öntözgesd a Vriesa földjét kevésbé,inkább a tölcsérében legyen mindig viz.Igy vizhez is jut,és megakadályozhato a gyökérrothadás.

3. Hát hogy meddig tartja meg ki tudja.Attol függ miota virágzik.A broméliafélék általában a felleveleiket 2-3 honapig is megtartják.

4. Majd ha végre lesz idöm megcsinálni a netes oldalamat amit tervezek,akkor talán ilyesmikre is lesz válasz(talán a nyár folyamán jut rá idöm)

5. Myrtuszt magrol szokták szaporitani(az enyémröl is most szedtem le a terméseket),Meg lehet probálkozni dugványozással is,de ez elég lassu és bizonytalan nekem kb.5-6.dugványom eredt csak anno meg mikor Spanyolországbol hoztam.A Vriesa mint minden broméliaféle elvirágzás után sarjakat fog hozni,miközben az anyanövény fél-egy év alatt fokozatosan elpusztul.Hogy mennyit és hol az fajtátol függ,igy látatlanban nehéz megmondani milyen hybrided van.Van olyan ami oldalt 4-5-öt is fog hozni,de pl.a Vriesa splendens csak egyet hoz azt is a tölcsére közepéböl,igy nagyon nem mondhatni szaporának.Ugy hogy neked majd hol jön és mennyi,csak azt tudom mondani,hogy majd meglátod.

Előzmény: ZERG (397)
ZERG Creative Commons License 2005.04.09 0 0 397

Sziasztok!

Teljesen kezdő vagyok növénytartásban.

Vásároltam egy (Myrtus communis) Mirtusz

és egy (Vriesea) növényt.

Vettem hozzá cserepet és virágföldet, hogy nagyobb cserépben legyenek, mint amiben vásároltam őket.

A kérdésem az volna, hogy az a föld, amiben jelenleg vannak is átkerüljön az új cserépbe, vagy amennyire lehet szabadítsam meg tőlük őket?

Mikor kicseréltem a növények cserepét rögtön öntözzem meg őket?

A Vriesea meddig tartja meg azt a csodálatos virágját, ami jelenleg egy tőből fejlődött vörös és szerteágazik?

Első ránézésre műanyagnak tűnik a virág.

Van esetleg valahol a neten ezekre a kérdésekre válasz?

Kérdéseimben látszik mennyire nem értek a növényekhez és ezért kérem segítségeteket.

Még volna egy kérdésem és az volna, hogy mi képp lehet ezeket a növényeket szaporítani?

Válaszotokat előre is köszönöm!

gáborke Creative Commons License 2005.04.09 0 0 396

Cucurbia

Lehet hogy akkor a jövő hétvége lesz, mert hét elején nem nagyon érek rá.

A netes kakaótermés nem rossz, nem is túl drága, és garantálva van a csírázóképesség a termésben amig ideér.

Milyen lap volt ez?

cucurbia Creative Commons License 2005.04.09 0 0 395

Szokott lenni,de majd juniusban amikor legközelebb megyek,beszélek velük.Egyébként 12 euroért a neten is lehet kapni egész kakaotermést.

Jövö héten a kedd ,csütörtök és péntek délutánom foglalt egyenlőre a többiböl válogathatsz.

Előzmény: gáborke (394)
gáborke Creative Commons License 2005.04.09 0 0 394

Hali

Hát ha lesz termés a Füvészkerti kakaón akkor majd kéne igényelni néhány magot tőlük.

Előzmény: cucurbia (391)
cucurbia Creative Commons License 2005.04.08 0 0 393

nem kelnek.

orchideákat és páfrányokat szereztem illetve leadtam jövö évre a rendelésem miböl szaporitsanak.

És a náluk levö Psidium ami nekem is van sárga termésű,tehát igazábol littoralis.

Előzmény: Twins (392)
Twins Creative Commons License 2005.04.08 0 0 392
És neked cucurbia, hogy kelnek a kakaó magjaid? Csíráznak már? Szereztél is valamit szegedről?
cucurbia Creative Commons License 2005.04.08 0 0 391

Még semmi:((

Tegnap egy 26 éves barátom temetésén voltam Szegeden,és ha már ott voltam beugrottam a füvészkertbe.Szép a kakaofájuk,de érdekes,semmit nem csinálnak vele,mégis szép a levele,nem kezelik semmivel mégsem sárgul,éppen hajtott uj leveleket,szép rozsaszineket,és hamarosan virágozni is fog.

Előzmény: gáborke (390)
gáborke Creative Commons License 2005.04.08 0 0 390

Helloka

Cucurbia, kijött valami a vetésekből?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!