Szia,sajna nem tudom,hogy szimpla vagy dupla sárga,bár szerintem inkább szimpla,de majd megkérdezem.kakao még nem csirázik sajna,egy Eugéniafélém kezdett el most.(meg sajna egy gloriozagumom valamiért berohadt,jövöre rendelhetek megint)Mammea-bol még továbbra is csak egynek jött hajtása a többinek még csak gyökere van,várok..várok.
Egyébként ti ikrek voltatok??
Ha a kakao 1-2 héten belül nem kel ki,lehet irok a szegedi bot kerbe,hogy juniusra gyökereztessenek nekem egyet.De még várok hiszek a csodákban:))ű
Más.
Gáborke irtam annak az angol cimnek amit adtál,rendeltem is gumokat magokat szépen meg is jöttek:)))5 nap alatt,és még szines katalogust is kaptam hozzá.
Hétvégén mehetek már,vagy még most sem jo??
Igaz megint gyengélkedek,de remélem sikerül elvergödnöm,ha neked is jo.
Szerintem a zamioculcasról van szó, mert a szobanövényes topicban is feldobta a kérdést (utóbb vettem észre) és ott a gumóiról is írnak, és a húsos leveleiről is.
Zamioculcas zamiifolia: igénytelen növény. Világos helyet kedvel, de az erős közvetlen napsütést nem. Ne tartsd túl nedvesen a földjét, az időnkénti szárazságot is elviseli (ha pl 2 hétig elfelejted meglocsolni nem gáz). Leveleivel szaporítható. Télen nyugalmi időszaka van, ritkábban locsold. Laza vízáteresztő talajt szeret.
Hát nekem olyan gyorsan nöttek,mikor egyszer volt,hogy másfél év után kinötte a lakást,és igy megváltam töle,azota nincs.De Gáborke-nak van,kérdezd öt.
Talán Neked/Nektek van infótok az eukaliptuszról. Van valakinek tapasztalata erről, ill. van valakinek szabadban telelő példánya, vagy szobában neveli? Erről szeretnék infókat. Előre is köszönöm!
de ha van kerted kiteheted nyáron a szabadba(akár tüzö napra is,ha tudod öntözni).Nagyon fényigényes növény.Ha virágozni fog akkor lesz rajta termés is.
Egyébként a szabadban nagyra növö 2-3 m-es bokor,gondolom cserépben kisebb marad az enyém is lassan nö.
1. Amennyire lehet szabaditsd meg attol a földnek nem nevezhetö tözeges valamitöl,amiben vannak feltételezhetöen most.Persze csak ésszerü határig,mert ha ez nagymértékü gyökérszétcincálással járna,akkor inkább a gyökerek maradjanak.
2. Természetesen rögtön öntözd meg öket,de mig a Myrtuszt utána is öntözgesd a Vriesa földjét kevésbé,inkább a tölcsérében legyen mindig viz.Igy vizhez is jut,és megakadályozhato a gyökérrothadás.
3. Hát hogy meddig tartja meg ki tudja.Attol függ miota virágzik.A broméliafélék általában a felleveleiket 2-3 honapig is megtartják.
4. Majd ha végre lesz idöm megcsinálni a netes oldalamat amit tervezek,akkor talán ilyesmikre is lesz válasz(talán a nyár folyamán jut rá idöm)
5. Myrtuszt magrol szokták szaporitani(az enyémröl is most szedtem le a terméseket),Meg lehet probálkozni dugványozással is,de ez elég lassu és bizonytalan nekem kb.5-6.dugványom eredt csak anno meg mikor Spanyolországbol hoztam.A Vriesa mint minden broméliaféle elvirágzás után sarjakat fog hozni,miközben az anyanövény fél-egy év alatt fokozatosan elpusztul.Hogy mennyit és hol az fajtátol függ,igy látatlanban nehéz megmondani milyen hybrided van.Van olyan ami oldalt 4-5-öt is fog hozni,de pl.a Vriesa splendens csak egyet hoz azt is a tölcsére közepéböl,igy nagyon nem mondhatni szaporának.Ugy hogy neked majd hol jön és mennyi,csak azt tudom mondani,hogy majd meglátod.
Tegnap egy 26 éves barátom temetésén voltam Szegeden,és ha már ott voltam beugrottam a füvészkertbe.Szép a kakaofájuk,de érdekes,semmit nem csinálnak vele,mégis szép a levele,nem kezelik semmivel mégsem sárgul,éppen hajtott uj leveleket,szép rozsaszineket,és hamarosan virágozni is fog.