Csucsuka,
Hihetetlen, hogy csak masfel kilot hiztal!! Az anyukam is csak 8kilot hizott osszesen es nem maradt rajta semmi (akkor meg).
Gyomber,
KOszi, tenyleg nagyon jo volt az elso UH. Tudom masnak mar csak annyi, hogy voltunk UH, de mi meg eletunkben nem voltunk. Szoval felejthetetlen. Es ha azt mondod, hogy ez csak a kezdet!!!!!!
Amugy jo otlet volt dokit valtani. Sajna nem tudok ajanlani, mert nem Pesten vagyok.
noa,
KOSZONET a papucsos tanacsert. Ja es varom az uj kepeket!
Buksi,
Kellemes pihenest!!!!
Berku,
A legjobbakat! Remelem hamarosan kijohetsz! Nagyon drukkolok.
Estee,
Latom van uj oszlop a tablaban. Nalam hianyzik, hogy "spontan" Koszi.
Gyömbér!
Ha mered vállalni, hogy maradsz a kórháznál, gyere át az én dokimhoz. Én jövő kedden tervezem menni hozzá du, elmehetnénk együtt és én beajánlak neki. Ha benne vagy irj mélt holnapig, mert be kell jelentkezni. Csak csupa jót tudok mondani, a sógornőm szintúgy (csütörtökön szült nála) és egyébként ő is ezt az új fajta kimélő császárt csinálja (ez sem utolsó szempont), a kórházban pedig általános köztiszteletnek örvend, a nővérek mindig szinte ujjonganak, ha bejön, mert egyébként már nyugdijas. Viszont most 100%-ban a betegeihez igazodik még a nyaralásaiban is:))) A sógornőm mesélte, hogy ebben a hónapban 28-an szültek nála!
Szóval gondold meg!
Berku és Berku Papa!
Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen a Mamával és a babákkal is. Vigyázzatok Magatokra! Remélem, minél előbb hazamehettek a kórházból. Jobbulást!
Noa!
Remélem, szerencsét hoz, amit küldtem, és meghallgatásra talál, amit elterveztél. Várjuk ám a további praktikákat minden gyakorló Anyukától és Apukától:)))
Kisvirágék!
Szivből gratulálok a Kisbabátokhoz:))) Ha lesz pici időtök, irjátok meg hogy hivják a kisfiatokat, és hogyan éltétek meg. Annyit már kiéreztem a leirásból, hogy csodálatos volt.
Bár visszakeresehető lenne az info, dirket nem akartam nyilvánosan megrágalmazni a dokit, biztos csak mi nem illunk össze, majd magánba megirom, melyik korház, melyik doki.
berku, remélem semmi goind nem lesz, és kiszabadulsz a fogsagbol hamarosan.
Nálam nincsenek tul jó hirek, ugyanis a férjem szombaton kirugta az orvosomat. Ugyanis az történt, hogy berendelt szombaton minket UH-ra, mondván, hogy ügyeletes, 10 órára, aztán fél 12-kor még annyit sem mondott, hogy jónapot. (Szerintem fogalma sem volt róla hogy ki vagyok, és egyáltalán mit keresek ott, pedig 2 napja beszéltük meg a magánrendelésen, ahonnan mellesleg szintén egy órát késett) A férjem szóvá tette, hogy esetleg jelezhette volna, hogy 2 órát itt kell ülnünk, mert akkor addig elntézünk volna egy pár dolgot. Ja azért azt tudjuk, hogy nem szülést vezettett le két óráig, csak benn volt a rendelőjében. Szóval ezek összevesztek, majd a doki közölte, nem kötelező idejárni. Aztán amikor előkapta a hüvelyi UH gépet, akkor igy lefordultam az ágyról, és mondtam, hogy na jó menjünk innen. Nekem 20 hetesen ne csináljon hüvelyi UH-t, mert ugy tudom, olyankor már nem szoktak. Bár nem csodálom, hogy nem ismert meg, mert eddig KÉTSZER látott. Nem rossz mi? 20 hetes terhesen...
Szóval a kaali után nem erre a bánásmódra vágytam, és bár én egy szót sem szóltam, mostmár nem bánom, hogy nem nála fogok szülni.
Ugyhogy most uj dokit keresek.
nem tudom, van-e valakinek hasonlo tünete, de nekem borzasztoan zsibbad a kezem. Nem csak néha néha, hanem állandoan, és nem csak kicsit, hanem sokszor nem érrzem a kézfejemet. A doki azt mondta az ödémásodástól van, na de ugy tudom az csak a vége felé ölt ilyen kritikus formát. A dokim persze semmit nem mondott erre, de most akkor még 4 hónapig newm érzem a kezem, vagy most mit csináljak??
Most a férjem kértem, meg legyen a szócsövem, ui. nekem hétfőn sajnos elkezdett görcsölni a hasam a
bal oldalon. Azóta a kórház vendégszeretetét élvezem ( amely nem a legjobb, megjegyzés berku
papától). Újabb görcsök azóta nem jelentkeztek, de
a doki szerint továbbra sem teljesen ok. a dolog,
úgyhogy maradnom kell. A babák jól vannak ( ez a legfontosabb !, berku papa ), a méhszáj teljesen zárt szerencsére, ma azért megnézik mégegyszer.
Két hete meglátogattam Noát ( ugye nem baj, hogy
eldicsekszem ?, berku). A babák persze élőben még
tündéribbek, és nagyon jól elbeszélgettünk.
Noa, jogosan vagy büszke és ezzel a hozzállással
minden esélyed megvan rá, hogy még hosszú hónapokig szoptasd a babákat.
Buksi, irjál csak bátran, olyan jó olvasni, hogy
milyen élmények várnak ránk !
Susok, örülök, hogy minden renben !
Furcsa belegondolni, hogy már több van mögöttünk,
mint előttünk. Eddig nekem is rohant az idő, lehet hogy ez a második fele lassabban megy majd.
Sziasztok !
Berku nevében lepötyögtette Berku papa
Ui: A hozzászólásaitokat folyamatosan kinyomtatom,
és beviszem Berkunak a kórházba. Sziasztok !
Végre itt a jó idő. Szörnyű tortúra volt a piciket beszuszakolni az anorákba, mire leértünk a babakocsihoz, már üvöltöttek. Ráadásul az ikerkocsi sokkal szűkebb egy gyerek oldalán, igy aztán a kezük is eléggé furcsa állásban volt a séta közben...
El tudom képzelni, amit Buksi ir, mi többek között azért nem vállakozunk idén üdülői nyaralásra, mert azt számoltuk, hogy a két baba miatt háromszor kellene az autóval fordulni :-))).
Fantasztikus, hogy ez a három hónapos kor tényleg mennyire vizválasztó, mert a mi Csengénk most hagyott fel a több sirással és elemi erővel kezdett el játszani. Emike előbb megtette már, éppen ez az érdekes, hogy ennyire másképpen fejlődnek. Különösen a bébitornáztató nevű játékot kedveli (állvány, amit a baba fölé kell rakni és különféle csörgők lógnak be hozzá, amik utén nyújtózkódhat - szerintem érdemes egy ilyet beruházni, mert sokáig jó lesz és járókába, kiságyba egyaránt használható). Nagyon édesen gügyögnek is már, különösen Csencsike szájából vehető jól ki az "egü" szó. Hogy mit jelent, ne kérdezzétek... :-)))
Hamarosan egyébként újabb szuper képeim lesznek Róluk!
A mai tanács szülés előtt állóknak: a szülés utáni vérzés jóval erősebb, mint az ember azt gondolná, ezért általában a sima eü. betétek nem elegendőek. Nagyon szuper viszont a Tena betét (patikában kapható sokféle méretben), illetve a pelenkabetét, amit babáknak árulnak. Érdemes Tena bugyit is venni a patikában, ez amolyan hálós csoda, olyan anyagból van, mint egy neccharisnya. Fenntartja a betétet, de nem macerélja az embert (különösen császárosoknak ajánlott a seb miatt).
Üdvöz légy, Monix! Én is szívesen olvasnám az utolsó hónapod összefoglalóját. :-))) remélem, újabb sikerszériát indítottál el!!!
Köszönet a HUM-kommentárokért. Az én "Várandós mamák könyvemben (5. kiadás) a FL van combcsontnak és a HUM felkarcsontnak föltüntetve, és a HUM sosincs rajta az UH lapomon. Na, majd megkérdezem április 5-én az orvostól. Nem hiszem, hogy ne lennének karjai, csak szóltak volna, nem?
Mosómasa,
Valóban lassan stabil dobogósak leszünk mind a ketten. Lehet, hogy egyszerre lesznek meg a babák?
Susok, köszönöm kérdésedet. Bőröm, hála istennek jelentősen javult. Már nem hámlik, bár sőeciális fürdetőket használok (testradíros és olajos dolgok + testápoló). A pocakom időnként rettenetesen viszket, de ezt kis testápolóval szoktam orvosolni, ha kell többször is a nap folyamán.
Ma szembesültem a ténnyel, hogy bizony, ha beüt a meleg, nem lesz mit felhúznom, mert minden kismama holmim téli. Ma nálunk pl. 25 fok volt és kicsit elmentünk a férjemmel sétálni, de többször is rámjött az ájulás közeli érzés. Asszem kicsit túl lehettem öltözve, pedig alig volt rajtam valami. De azt hiszem felesleges újabb beruházásokba fogni, lévén, hogy bő egy hónapunk van még...:-) Nem is sok ez és olyan furcsa, hogy így elrepültek a hetek/hónapok.
Olyan jó olvasni tényleg Noa és Buksi a soraitokat a babákról. Én is már úgy várom, hogy magamhoz szoríthassam és cirógathassam a picikénket (ne csak a saját pocakomat) :-)
Hirek KISVIRAG-rol a ferjetol: mar a korhazban vannak, egyelore csak bentfekves miatt. Minden rendben mind a babaval, mind a mamaval, es a szulest lelkileg vasarnap este - hetfo reggel kornyekere tervezik. De meg barmi lehet :) Amint lesz konkret hir, jelentkeznek.
Most egy kicsit hosszabb időre búcsúzom Tőletek. Holnaptól egy ideig Mojo szüleit fogjuk boldogítani Petivel.:)))
A múltkori sikeres főpróba után (hosszú hétvége) most egy kicsit tovább maradunk.:))
Amíg ketten utazgattunk alig volt holmink, de most....
A délutánom rámolással telt, és tele az ágy mindenféle (szerintem!) fontos holmival.:) Pedig nem kell elvinni a fél házat, hiszen a mamáéknál minden nagyobb dolog megvan (mindennel felszerelt kiságy, babakocsi, fürdőkád), olyan mint itthon, és mégis...remélem a cuccos azért befér majd a kocsi csomagtartójába.:)))
Amikor a hosszú hétvégére készülődtünk készítettem egy listát, mégiscsak az első komolyabb utazásunk volt.
Olyan volt, mint amilyet az iskolai táborozások alkalmával kaptunk!:))
Ne tudjátok meg! Leírva még szörnyűbb!:))Most csak úgy fejből rámolok!:))) Remélem nem marad itthon semmi fontos dolog!:)
A nagyszülők már nagyon várják az unokát, legutóbb valamivel több mint 2 éve volt ilyen pici babóca a családban.
Peti mostanában azzal foglalatoskodik, hogy a sarkán megtámaszkodva emelgeti a popóját! Mivel még nem tud hasra fordulni, így ebből a mozdulatsorból fejen történő, hátrafelé csúszás alakul ki, közben a sarkával lökdösi magát. Így araszolgat hátrafelé. Sajnos ennek a fejencsúszkálós produkciónak az a legnagyobb hátránya, hogy a tarkója fölött jelentősen ritkulni kezdett a haja.:)))))) Közben persze összeráncolt homlokkal, összehúzott szemöldökkel és komoly szájcsücsörítéssel koncentrál a feladatra!:))
A következő védőoltástól én is félek egy kicsit, mert akkor mindkét lábába kap Peti 1-1 szurit.
Az utazás miatt kaptunk pár nap haladékot a doktornénitől, így ez nálunk csúszik egy kicsit de remélem, hogy olyan sikeresen át fogjuk vészelni ezt is, mint az előzőt!
Na jól van, most már befejezem, mert kezd nagyon hosszúra nyúlni!
Nagyon vigyázzatok magatokra, a már megszületett babócákra és a még pocaklakókra egyaránt!
Írjatok minél többet, hogy amikor hazaérünk jó sok olvasnivalóm legyen!:))
Susok, nagyon örülök, hogy minden OK., és nagyon köszönöm a küldeményt. Reméljük jó ügyet fog szolgálni, mert megpróbálok nyomulni valami érdekében...
Gyömbér! Már alig várom (gondolom a többi, már a babáit kivül tudó topictárs is), hogy babagondozási dolgokról levelezzünk!!! Egy fázissal mindig előbbre vagyok, de jó is lett volna, ha a terhességem alatt már létezik ez a topic. Érdekes, hogy akkor kevesen voltunk kismamák, aztán hála Istennek, hirtelen elkezdett ömleni a SIKER!
Olyan csodás dolog szülőnek lenni! Ezzel kelek, ezzel fekszem (ez most csak szimbolikus, mert nemigen alszom:-)))))) ) és bizony mindig könnybelábad a szemem, amikor rámnevet valamelyik kis angyalka. Mindig úgy látom, azt mondja a kis szeme: ugye, érdemes volt küzdeni értem! És arra gondolok, hogy ezerszer ennyi kint is vállalnék még értük. Különben nem tudom, a többi újdonsült anyuka és apuka hogyan van ezzel, de az anyai szeretet legelőszőr valahogy nem is csak az örömben nyilvánul meg, hanem sokkal pregnánsabban a féltésben. Emlékszem, akkor éreztem előszőr igazán magam anyának, amikor a kórházban egyszer bementem a babákért és kis vércseppet láttam a pici kézfejükön. Kiderült, hogy csak rutin-vérvétel volt, de zokogás jött rám a kis vérük láttán attól a gondolattól, hogy fájdalmat okoztak nekik.
Már előre rettegek a jövő heti oltástól, ami állitólag fájdalmas...
Látom, a HUM felkarcsont, FL combcsont ügyet valaki korrigálta, ehhez csak annyit, hogy a Várandós Mamák Könyvében a 14. oldalon minden UH-rövidités jelentése benne van.
Egy tanácsot még elhintenék saját tapasztalat alapján: nehogy jó előre vegyetek papucsot a kórházi tartózkodás idejére vagy nyári cipőt az előrehaladottabb terhességre, mert nekem 39-es papucsomat 41-esre kellett cserélni :-O, a régi cipőim meg most a szülés után is mind szoritanak.
kicsit faraszto hetem volt, de ujra itt a fronton.
petrakovács, gratulálok az első UH-s élményedhez. Meglátod a többi még jobb lesz!!
bukis,noa, tök jó, hogy leirjátok mi van a babákkal, mert mindannyian kezdjük beleélni magunkat az állapotba. Én már annyiszor elképzeltem babócát, ahogy alszik a vállamon...
monix
nagy nagy gratula!!! Hirtelen ahogy megnéztem a listát, mostmár olyan hosszú, és egyre előrébb kerülök. Már félidős vagyok, szinte hihetetlen hogy rohan az idő. Problémamentes 9 hónapot neked is!!
Snoepjes
kösz a hozzászólást, reméljük te is itt leszel minél hamarabb
susok
örülök az eredménynek, akkor most végre megnyugodhatsz. Én a héten voltam dokinál, azt mondta minden rendben van. most szombaton beugrok egy ultrahangra, meg videozásra, hátha megmutatja most magát a kicsike. A 18. heti UH után mi a következő? Igaz, hogy csak a 28. héten van újra UH? Az nagyon messze van!!
csucsuka
a miénk is ilyen szégyenlős, pedig már nagyon izgatottak vagyunk.
AQUAFITNESS
utánajártam a dolognak. Ajánlják kismamáknak is állítólag a 7. hónapig. A hotel Aquincumban ott ugy emlékszem 600-700 Ft egy félórás torna. Nem tudom kell-e plussz usz belépőt fizetni, mert az elég húzós (hétvégén 2400 Ft!!) de van egy pasi, és tőle több cimet is kaptam, van a Campona környékén valami uszoda, és ott is tart órát, meg Óbudán valahol a Huszti utcában is. Nála az első óra ingyenes. Max 11 személy vehet részt az órán. egy 10 alklamas bérlet 6000 Ft de gondolom lehet alkalmanként is venni.
Akit bővebb info érdekel, annak megadom a pasi telefonszámát: Pribélyi Péter 06-203-333-948.
Én azt hiszem ki fogom próbálni, most egyenlőre uszással próbálom lefaragni a kis karfiolokat a combomról:-)))
mindenkinek jó hétvégét
gyomber
Csucsuka, KISVIRAG meg csak 5 nappal van tul a "kiirt" idon, szoval szerintem meg a korhazban vannak. De irtam neki, hogy varjuk nagy kivancsian a hireket :)
PK50, tenyleg szivesen csinalom, szoval nem kell koszonni :) Inkabb en koszonom, hogy mint kivulallo megtehetem ezt :)
primera, te jossz! :) Olvasol minket?
Ps.: Orulok mindenki jo hireinek! Csak igy tovabb! :)
Susok, nagy gratula az eredményhez! És egy kicsit - de tényleg csak picinykét:)))) - írigykedek, mert nekünk egy kis szégyenlős pockunk van. Bár nagyon elő tudja magát, a mostani UH-n ásított egy nagyot, sőt azt is lefilmeztük, ahogy belém bokszol:))))). A vasam lement a határérték alá, úgyhogy azt is eszek már két napja! Ja, és kispocok fejecskéje 67 mm! súlya 900-1000 g körül van:)))) és most is nagyon virgonckodik:)) Az adatok alapján 1 héttel nagyobb, úgyhogy tényleg elszippantja ami neki kell, ugyanis még csak 1,5 kg plusznál tartok.
Helló, megint én vagyok. Kb. egy órája négyszeres keresztszülők lettünk. Sógornőmnek megszületett a második kislánya: Janka. (Margit kh. Ernő bácsi) Mindketten jól vannak:))) Micsoda nap, nem?
Köszi! Már 6 éve (az első terhességem óta) van fiúnevünk: András. A lánynevekből akkora a választék, hogy gondoltuk, megvárjuk az eredményt, és csak utána kezdünk hozzá. Igy a férjem megúszta az olvasgatást! Mert hát mondanom sem kell, hogy nekem azért már volt egy listám titokban:)
Ez nagyon jó hír Susok, Gratulálok!:-)) Akkor most már teljesen megnyugodhatsz, és már csak egy jó nevet, kell találni a kisfiatoknak, mert mindjárt eltelik az a pá hét:-)
Sziasztok!
Most jövök a Genetikáról, megvan a magzatviz eredmény: tökéletes:) Minden rendben:) És tényleg kisfiú lesz, mint ahogy azt az UH-n már korábban láttuk:)
Snoepjes, köszi az infokat. Most is volt UH és itt van nálam minden korábbi papirom is: az FL értéket a Margitban feltüntették a 18. hetin, de most itt a Klinikán nem.
Mosomasa, mostanában nem kérdeztem, hogy javult-e bőröd?
Csucsuka, veletek mi újság?
Napóra, Berku és Probaby eltűntek mostanában. Tudtok róluk valamit?
nem akartam még ide irni, de remélhetőleg azért annak is eljön az ideje. Amiért mégis irok, az csak annyi, hogy a Hum, mint humerus a felkarcsont hosszúságát jelöli, a combcsont pedig a femur, FL-nek, femur hossznak röviditik.
Bocs, hogy belekotyogtam, csak gondoltam jobb, ha tudjátok.
Örömteli babavárást és babázást kivánok mindenkinek, sziasztok, Snoepjes
Mi is alig vártuk, hogy újból és újból mehessünk ultrahangra!:)) Legszívesebben beszereztünk volna otthonra egy ilyen kütyüt, hogy amikor csak eszünkbe jut megnézhessük, hogy ez tényleg igaz, és nem csak álmodunk!:)))))
Estee!
Nagyon jó ez a táblicsku!:)
Nekem azért is tetszik, mert szerencsére egyre több ismerős nevet látok a lombikos topicból!!