Keresés

Részletes keresés

skolikagi Creative Commons License 2010.03.18 0 0 9937
Ja..és milyen hosszú ágakat kell ledugni, és milyen sűrűn?
Előzmény: skolikagi (9936)
skolikagi Creative Commons License 2010.03.18 0 0 9936
Most málnás kérdésem lenne...:-)
Van egy darab földem, ahova szeretnék málnát ültetni és van egy másik darab földem ahol van málna:-))
Az a kérdés, hogy ha az ott lévő szálakat megmetszem és azt ledugom a másik helyre, az úgy jó lesz?
Zitka Creative Commons License 2010.03.18 0 0 9935

Van valamelyikőtöknél izzadócső a veteményesben? Tapasztalatokra lennék kíváncsi... Gondoltam rá, hogy kombinálnám egy idővezérléssel, hogy azért ne egész nap csöpögtessen...

Tavaly ősszel Ausztriában, asszem Aldiban, 2 EUR volt a végkiárusításban, nem lehetett otthagyni. :-)))) Mind a két csomagot megvettem, 15 méteres csövek. Szerintem jó vásár volt... Még akkor is, ha nem tudom használni. :-D

il1321 Creative Commons License 2010.03.18 0 0 9934

Fátyol fóliáról senki semmit?

ennél többet nem:)
Előzmény: Törölt nick (9929)
taormina1 Creative Commons License 2010.03.17 0 0 9933
Mész a kiállításra?
Előzmény: Flanell (9932)
Flanell Creative Commons License 2010.03.17 0 0 9932
A sarjhagymánál (idősebb töveknél) reális a 40 cm sortáv. De úgy is csinálhatod, hogy két sort vetsz közelebbre, és az egyik sort kiszeded jövő tavasszal, a másodikat meg meghagyod bokrosodni későbbi évekre. Jövő tavaszra valószínűleg csak 1 szálas hagymák lesznek, későbbi években viszont minden szál több szállá oszlik, tehát bokrosodik.
Nyugodtan vetheted a sorban olyan 2-3 cm-enként, egyrészt úgysem kel ki mind, másrészt meg majd kiritkítod, ahol sűrű lesz. Nem kell mélyre tenni, de mielőbb, hogy jól meg tudjon erősödni.
Előzmény: dujuor (9918)
taormina1 Creative Commons License 2010.03.17 0 0 9931
Nekem tetszettek, de....komposztot nem kaptak. Nálam ilyenkor még/már rég nincs; csak áprilisban, palántanevelés alkalmából szoktam kiásni, de már nyár közepére elfogy úgyhogy ilyenkor vetés idején már rég nincs. De ha volna és valaki mexitálná nekem, biztos beleteném!
Előzmény: Flanell (9913)
CBNora Creative Commons License 2010.03.17 0 0 9930
Szerintem jó dolog. A salátapalántákat valószínűleg én is takarni fogom kiültetés után. A retket és az újhagymát mindig szoktam takarni, hogy ne legyen kukacos.
A sárgarépát, pasztinákot, tárolásra duggatott hagymát, borsót nem szoktam takarni, de ártani sem árt. Amíg hideg van, jó, aztán fölösleges.
Előzmény: Törölt nick (9929)
skolikagi Creative Commons License 2010.03.17 0 0 9928
Értem, köszönöm!.-)
Én olyat vettem, amit balkonládába kell ültetni:-)
Előzmény: Lunni (9925)
dujuor Creative Commons License 2010.03.17 0 0 9927
óóó köszönöm.

Idáig még nem sikerült eljutnom, még csak 2007 novemberénél tartok, de igyekszem, hogy naprakész legyek, akkor talán kevesebbet kell kérdezősködnöm.

dujuor
Előzmény: CBNora (9922)
CBNora Creative Commons License 2010.03.17 0 0 9926
Megkóstolhatod most is a galambbegy salátát, de leginkább ősszel érdemes vetni. Akkor enyhe téli napokon is szedhető és ilyenkor a korai saláta és retek előtt. Még a tavaszi retekkel egy időben el lehet vetni. Későn nem érdemes, mert felmagzik.
Előzmény: skolikagi (9924)
Lunni Creative Commons License 2010.03.17 0 0 9925
koktélparadicsom lehet balkonparadicsom is igen, van belőle mindenféle például olyan is amit balkonládába ültethetsz, mert a nővény nem nő meg nagyra, de van olyan is ami 2 méter biztos lesz, de mondjuk azt is beleültetheted nagyobb cserépbe csak itt a karózásról gondoskodni kell. Olvasd el mi van a vetőmag hátulján :)
Most kaptam egy jó nagy balkon ládát apácaráccsal, erősen gondolkozok hogy koktélparadicsom vagy uborka kerül majd bele...
Előzmény: skolikagi (9924)
skolikagi Creative Commons License 2010.03.17 0 0 9924
A balkonparadicsom és a koktélparadicsom az ugyanaz?
Mert én csak balkonparadicsomot láttam a boltokban...
Ma felkapáltam megint egy kis részt és ha minden jól megy holnap, vagy legkésőbb a hétvégén elkezdek veteményezni.:-)
És utánanézek ennek a madársalátának is...:-))
kiseg Creative Commons License 2010.03.17 0 0 9923
Köszönöm a tippet, sikerült vennem.
Előzmény: Kori73 (9903)
CBNora Creative Commons License 2010.03.17 0 0 9922
Ezt Il szépen leírta az 5225. hsz-ban
determinált
Előzmény: dujuor (9920)
dujuor Creative Commons License 2010.03.17 0 0 9920
Nagyon szépek!

Remélem az enyémek is hamar ekkorák lesznek.

Mit jelent az a szó, hogy determinált?
Előzmény: CBNora (9919)
CBNora Creative Commons License 2010.03.17 0 0 9919
Palánták az üvegházban és a nappalra kiköltöztetett saláták.
1. Összkép
2. korai determinált és balkonparadicsomok néhány egyébbel
3. padlizsánok
4. földicseresznye
5. tomatillo a korai paradicsomok között
6. Kobak saláták

dujuor Creative Commons License 2010.03.17 0 0 9918
Szia Flanell!

Visszakerestem, Te voltál az.

Megint megnéztem a képeidet, most nyeldeklek csendesen.

Téli sarjadékhagyma nevű hagymát vettem (többek között), ami kb. 600 magot tartalmaz. Azt írja, hogy 40x30 cm-es sor és tőtávot kell hagynom. 1-1 mag között? Így nem is tudnék mást ültetni a keretembe, csak ezt. Vagy hogyan kellene?

Ma várt itthon egy kis meglepetés. A paradicsom palántáimat március 14-én elvetettem palántaföldbe. Az ablakpárkányon vannak a konvektor fölött kb. 24-28 fokban. Ma kíváncsiságból meglestem, és a legkisebb koktélparadicsomom (Tiny Tim) áttörte a földet, és két pindurka kis levéllel köszöntött. A piros színű körte formájú koktélom egyik kis magja is megjelent. 5 féle koktélparadicsomot ültettem 4-4 maggal. Ebből 3 fajta cserépbe megy majd az apró termete miatt, a másik kettő szabadföldbe.

Úgy, de úgy örülök.

dujuor
Előzmény: Flanell (9914)
CBNora Creative Commons License 2010.03.17 0 0 9917
Csináltam képeket.
Először a galambbegy saláta messziről és közelről, köztük egy ígéretes áttelelő. Végül egy szintén ehető növény, Claytonia perfoliata, ezt nem esszük, mert a galambbegy saláta finomabb és kiadósabb. Viszont jópofa, elveti magát, úgyhogy tartjuk. Összesen 4 db. kép, ennyinek kellene látszani.

Előzmény: Deryan (9911)
skolikagi Creative Commons License 2010.03.17 0 0 9916
Annyi szó esett itt már a vetőmagokról, hogy most azon kezdtem agyalni, hogy elküldöm a férjemet most egy mezőgazdasági boltba és vetetek vele magokat..:-)
(Egyébként a kaliforniai paprika a Garafarmtól nálam sem kelt ki...)
Tavaly vetettem el egy zacskó retek magot, amit még akkor vett a férjem, amikor márkával lehetett fizetni...tehát viszonylag régen...
Kikelt, nagyon szép lett és nagyon finom:-))
A színe is kicsit más volt, olyan lilás-pirosas.
Ne hogy azt gondoljátok hogy én olyan nyugat-majmoló vagyok, hiszen eddig egy éven sem vettünk ott sem magokat sem semmit..pontosabban inkább csak olyan dolgokat, amit előtte itthon nem láttunk.
Pl. az alján csappal ellátott esővízgyűjtő hordót, amit ott a csatornák alá tesznek egy kis sámlira, és ha akarnak öntözni, akkor az alján a kis csapon engedik ki a vizet.
Ez nekünk akkor nagyon hasznos volt, mert az udvaron van egy kút, a veteményes pedig ettől lejjebb van. A kútból telehúzzuk a hordót, a csapra egy locsolótömlőt szereltünk, és ezen keresztül leengedjük a kertbe a vizet, és ott olyan nyomással jön a slagból, mintha az ivóvízvezetékről öntöznénk...:-)
Hátha valakinek hasznos lehet az ötlet...:-)
Lunni Creative Commons License 2010.03.17 0 0 9915
édes nyuszik, nekem is van, pont tegnap sikerült műanyag kerítéssel elkerítenem a veteményesem előle :)

paradicsom palántáim megvadultak pár napja, már 2-3 centisek, de a paprika még nem hajlandó kibújni, dinnye magokat is vethetem újra, bepenészesedett egy picit a mag a tápkockában, azt hiszem több melegre lett volna szükségük :(

tavaly kaptam anyóstól maradék paradicsompalántákat, de ő sose ülteti szét őket, volt vagy 20 tő a ládában, de szép nagyok, április végén ki is ültettem őket és szebbek és erősebbek lettek mint amit én a tejfölöspohárkákba neveltem egyenként... azt hiszem kipróbálom ezt most én is, kevesebb macera.
Előzmény: skolikagi (9905)
Flanell Creative Commons License 2010.03.17 0 0 9914
Nem tudom, más tett-e fel képet csomózott sarjhagymáról, én biztosan.
Előzmény: dujuor (9904)
Flanell Creative Commons License 2010.03.17 0 0 9913
Azt írtam, hogy nálam a komposzt nyírt ki minden cserepest, már régebben is, de tavaly ismételten.
Ahogy visszaemléxem, nálad nem voltak olyan hűdeszépek a palánták, talán épp a komposzt miatt.
Előzmény: taormina1 (9900)
CBNora Creative Commons License 2010.03.17 0 0 9912
Nincs, de majd csinálok.
Előzmény: Deryan (9911)
Deryan Creative Commons License 2010.03.17 0 0 9911
Van új képed a galambbegysalátáról? Nekem csak csoroghat a nyálam a friss kerti zöld után. Legalább hadd nézelődjek :)
Én is megvárom, hogy a fagyok elmenjenek s elültetem azokat a zöldeket, melyek az éjszakai 3-5 fokot is jól birják.
Előzmény: CBNora (9910)
CBNora Creative Commons License 2010.03.17 0 0 9910
Én legalább hét végéig várok a veteményezéssel, de lehet, hogy kicsit tovább is. A tegnapi havazás és a ma éjjeli -6 fok után ragad, csúszik a talaj még a homokos részen is. A gyomok se kelnek még, ami van, mind áttelelt. Még a fóliában is csak most bújt ki a januárban dugdosott hagyma, a saláta is csak itt-ott kelt ki.
Néztem a naptáram, tavaly is március 26-án kezdtem a kinti veteményezést és szépen megnőtt minden. Addig friss zöldnek eszünk galambbegy salátát, jó sok van. Néhány fej lesz az áttelelő salátából is.
skolikagi Creative Commons License 2010.03.17 0 0 9909
Kampókkal és zsinórral lehetne a földhöz rögzíteni.
Mi a teraszra állítottuk fel, mert a kert messze van és ott tényleg erős a szél, az udvarban meg a baromfiak átvették az irányítást és tuti nem bírnák ki, hogy ne szedjék szét, ne bújjanak bele:-)
A teraszon a korláthoz kötöztük ki, és itt kb. délután 4 -ig folyamatosan süti a nap.
Előzmény: CBNora (9908)
CBNora Creative Commons License 2010.03.17 0 0 9908
Jó lesz. A talajhoz rögzíti valami? Nehogy szélviharban felboruljon.
skolikagi Creative Commons License 2010.03.17 0 0 9907
Nem, de LIDL-ben vette a férjem, tehát van rá esély hogy itt is lehet kapni.
Ezért voltam én is a LIDL-ben a múlt héten...vagy két hete, de akkor nem volt.
Előzmény: Hanga444 (9906)
Hanga444 Creative Commons License 2010.03.17 0 0 9906
Szép kis házikó. Gondolom ezt nem itthon vettétek...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!