Sziasztok! Ma kicsit hanyagoltalak benneteket, de itt vagyok! Látom hosszasan taglaljátok a szűk szájú, orvosságos, sörös, meg papírlap, hogy ne érjen bele témát. Na én elárulom Nektek! Fogom a széles szájú befőttesüveget, engedek bele vizet, oszt beleteszem a hajtásokat. Sose foglalkoztam vele, hogy leér-e a szára, sötét van-e neki, sőt levelet is csak ott szedtem le, ami beleér a vízbe. Sose kurtítottam meg a fennmaradó leveleket. Ne értsetek félre! Valószínűleg nagyobb hatásfokkal gyökeresednek a taglalt módszerrel a leanderek, de nem olyan életveszélyes dolog ez! DE! Csinálja Mindenki úgy, ahogy szokta, amelyik módszer megtetszett neki! És még valami! Nálam az eredeti alsó hajtások felszaporodása még akkor kezdődött, amkir Volldüngert használtam. Tavaly volt először, hogy Vitaflóra virágzásindítót kaptak. Tehát nem lehet letenni egyik szer mellett sem a nagyesküt. Az biztos, hogy az Osmocot szuper! 2 hét után elég rendesen beindítja a növényeket! (Remélem nem köveztek meg?! A leandereknek pedig még Osmocotot sem adtam. Kis zacsival vettünk, és "sajnálom" tőlük.)
Nekem egy egész arzemálom van hajtató üvegcsékből, de a kedvenceim Olaszországból származnak, kicsi, talán egy decis üditősök, lehet, hogy babáknak való gyümölcslé volt benne, de a lányunknak vettünk vagy három tucatot, mert a kupakjukon nemzetek zászlói voltak és ez nagyon tetszett neki, meg persze ami benne volt, az is finom volt. Igaz, ezekbe csak egy, max kettő hajtás fér, de kényelmesek és nem fogy ki belőlük a víz. Ezeket a hűtőtáskába téve hoztuk haza a sok hajtás annó. A lányom persze nevetett, azt mondta, valljuk be, hogy nem az ő kedvéért vettük az italkákat, hanem a leanderek kedvéért. Valami volt benne:-)
Ja, az a probléma, hogy rövid a szára. És ha levágnál még egy levéladagot, annyira nem lehet pici az a hajtás. Igaz, Olenandrónak amit adtam, az tényleg nagyon pici, tán öt centi az egész, de ez ritkaság.
Arra ne kockáztass akkor, hogy a legalja beérjen, mert egyrészt feljebb is hajthat meg úgy tényleg kockázatos. Az a baj valóban, hogy a sörösüvegnek szűk és hosszú a szára, énnemishasználtam mostanáig. Barna gyógyszeres üveget, ha nagyon barnát akarok. De nagy ágaknak biztos jó.
Mégi áruld el, hol tartod azokat az üvegeket, hogy ennyire párolognak? Én talán még soha nem kényszerültem arra, hogy feltöltsem a vizet, sosem párolgott annyira. Igaz, viszonylag kicsi hajtásokat használok, de kicsi az üveg is. Ami a sörösüveget illeti, az állítólag nekem tulajdonított üvegbe most először raktam hajtásokat és kipurcantak, pedig úgy 80, 90 %-os eredményességet mondhatok magaménak. Igaz, amikor levágtam utána ugyan vízve téve, de kinnfelejtettem vagy fél órára a napon, talán ez nem tetszett neki.
Jó, jó, baocs, ha a 9581 sz. hsz-t helytelenül annak véltem.
Egyébként én is bespricceltem vagy 5-6 felkopaszodott törzset Vuxal-lal, mondván azon ne múlják. Az egyiken mindtha kezdenének megjelenni kis zöld kitüremkedések, a többin a hatása, mint a Bánffy hajszesznek. Ez egyelőre a szkepszisemet erősíti., de még korán van a végső ítélethez.
Lehet az is pld, hogy a spriccelés valóban hat,: sagít annak segít annak a növénynek,amelyik amúgy is akarna hajtásokat növeszteni. efyébként szerintem ha a Vuxal valóban használ, akkor vsz szinte minden egyéb szer is ugyanezt okozza, de ez is csak sejtés.
Manóvilág tegnap az Osmocotének tulajdonított hasonló eredményeket, úgyhogy a lényeg az, tápozni rendesen és akkor meg lesz az eredmény! Anélkül talán tényleg nem megy megfelelően.
Manóvilág, szívesen adtam! Nagyon örülök, hogy ilyen szépecske lett.
nálam is mindenkinek a dugványa megeredt és földbe van kivétel, Nórié még nem mutat semmit és kettő már elrothadt, de sebaj, ha ilyen szép számmal megeredtek a többiek!:DDDD
Nagyon tanulságos dolgok folytak itt az elmúlt napokban, kérem neszakítsa félbe senki!!!!!
Cserella! Tegyökereztető királynő vagy, milyen szépek a kis növényeid!:))
Látom már Krampuszkának is szép számmal van sikere!Örülök neki.:DD
Nálam amiket a egy ismerősömtől kaptam(14 féle szín) azok közűl a fele lekókadt és kipurcant, de megvan az oka is! Kis apró csigák voltak a földjükben és kiették a fris gyökereket.:((((
Ne vitatkozzatok. Van akinek ez vált be, valakinek az. Mindenki azt a módszert alkalmazza, amit jónak lát, hisz laboratórimi körülmények között még senki sem végzett olyan kisérletet, amely perdöntően bizonyítaná egyik vagy másik módszer nagyobb hatékonyságát.
Amíg én nyaraltam, bizony nálam is szárazra kerültek és szomjan haltak a vízben lévő hajtások. Úgyhogy ha legközelebb megint elhúzok pár naprak, el is döntöttem, hogy mit fogok csinálni az olaszországból hozott még vízben lévő hajtásokkal. Először is átteszem őket egy szélesebb üvegbe, mondjuk befőttesüvegbe, mert abban ha el is párolog valamennyi víz, a vízmagasság csak lassan csökken. Emellett zacskók begymöszölésével vaklahogy megnehezítem a párolgást.
A legtöbb hajtás így le fog érni az üveg aljáig, de valamit valamiért.
Akkor lehet, hogy amin már van egy 7-8cmes gyökér, elültetem...
a többivel még várok egy kicsit. Azt hiszem fehéres lesz, a virágcsonk színe alapján. A jelölő gemkapcsokkal meggyőztetek, sürgősen beszerzem.
Aggódom, mert a gyökereztető üvegekből gyorsan párolog a víz, és gyorsan szárazra kerülnek a móduszok. két naponta biztos feltöltöm. Most meg elutazunk 9 napra :-(
Nem tudom, kijutok-e még az elutazásom előtt a virágaimhoz, de akkor lefotózom, hogy hogy néznek ki az én vitaflórás növényeim. NAGYON sok hajtás van az alján.