Keresés

Részletes keresés

Varázsos Barát Creative Commons License 1999.09.10 0 0 2344
Halihó, EMU-!
Nem olvasod a drótpostaládádat? Vagy már nem aktuális? De akkor minimum azt megírhatnád. Ha meg még igen, akkor nézz már bele a ládádba!
mrc Creative Commons License 1999.09.10 0 0 2343
Az oké, a kérdés az, hogy MINDEN TEREMBE? Mert ha a mozi 13 terméből egyikbe, akkor az "a Multiplex moziban beépítésre került", de attól még lehet, hogy nem oda, ahol én nézem meg a filmet...
mrc Creative Commons License 1999.09.10 0 0 2342
Szóval gyerekek, köszi az érdeklődést, a jegyek elkeltek. Megyek majd máskor. Nektek meg jó szórakozást együtt.

Mrc

Bateman Creative Commons License 1999.09.10 0 0 2341
Most kérdeztem meg a Plaza-t és egy hölgy biztosított arról, hogy a 11-es teremben, napi 3-4 alkalommal legalább fél évig vetíteni fogják feliaratosan. Úgy hogy, ha ez igaz akkor az elöbbi hozzászólásaim abortálom.

Csumi mindenkinek

Gruppo Atletico Creative Commons License 1999.09.10 0 0 2340
Furcsa, de az egyik haverom most mondta, hogy a barátnője 18-ára vett jegyet a Plazába, és a jegyárus azt mondta neki, hogy feliratos lesz. Most vagy a jegyeladó volt hülye, vagy azt az egy kópiát máskor is levetítik. Only time will tell...
Bateman Creative Commons License 1999.09.10 0 0 2339
Csubi!

Kösz hogy utánna néztél az infonak, bár a dolgokkal azért én is tisztában vagyok.Azért az mégis felháborító, hogy ebben a sok multiplex rendszerű moziban, amiből egy rakás van már az országban, nem beszélve Budapestről, ahol már több is mint kellene, nem ugy folynak a dolgok mint ahogyan kellene. Mert ezeknek a moziknak a lényege abban rejlik ugye, hogy egyszerre több ízlésű embert próbáljon egy épületen belül kiszolgálni, szórakoztatni.S mivel azok az emberek akik nem tudják eredeti nyelven megnézni a filmet,ez igazán nem teljesül. Nem hiszem el, hogy egy kisebb teremben való feliratos verzió vetítése, pénz kiesést jelentene.Erre bizonyíték a már említett Special Edition is, amit a Kossuth mozi feliratosan vetített és rendesen tele volt a terem, mindig.
Az előző levelem hangvétele lehet hogy erős volt, de szerettem volna eredeti hanggal végig nézni legalább egyszer, de mivel arra az egy előadásra nincs jegyem.Viszont a moziforgalmazó hozzáállása is legalább ilyen erősen idegesítő!

Bate

Csubi Creative Commons License 1999.09.10 0 0 2338
Kedves Bateman!
Igaz, hogy leveled hangvétele egy kicsit erős, de azért megkérdeztem és válaszoltak is rá az InterComtól. Íme:

Azért van csak egy feliratos kópia, mert bármilyen furcsa, a feliratos
kópiák kihasználtsága a szinkronizáltakkal összehasonlítva összességében kb.
20 %-al alacsonyabb. Ezt úgy kell érteni, hogy ha egy filmbol van
szinkronizált is meg feliratos is, akkor a felitratos ennyivel kevesebb
pénzt hoz.Tudom, hogy ez hihetetlenül hangzik, de sajnos akkor is így van.
Nem volt kivétel ez alól a Star Wars Special Edition sem, ott is megvolt ez
az arány. Persze az igazi rajongók ezt nehezen hiszik el, mert mindannyian
az erdetei, feliratos verziót szeretnék látni, és abban a hiszemben élnek,
hogy ezzel mindenki így van. A valóság azonban az, hogy az átlagember
utál/nem tud olvasni és képesek huszasával betelefonálni a moziba, hogy
feliratos -e a film mert akkor nem jönnek. Errol bármelyik mozivezeto
hosszasan tudna mesélni...
Összességében tehát már ez az egy feliratos kópia is gesztus értékunek
számít a Lucasfilm részérol, pont a rajongók kedvéért.

Remélem, valamennyire elfogadható a válasz, bár ettől még nem lesz több feliratos vetítés..
Csubi

Csubi Creative Commons License 1999.09.10 0 0 2337
Az előbb múltat akartam írni, máskülönben szerintem nagyon jó a szinkron.
Csubi
Csubi Creative Commons License 1999.09.10 0 0 2336
Szia Atletico!
Nem zárkózom el attól, hogy beszélgessünk, de csak abban az esetben van értelme, ha nem érzed magad jól ott, ahol most vagy. Amennyiben mégis érdekel, kérlek, E-mailben beszéljük meg. Nem azért, mert nem tartozna a dolog nyilvánosságra, hanem azért, mert a SW témája nem érdemli meg. Háborúról részünkről szó sincs, egyszerűen a mált miatt terjedtek el ilyen hírek.
Csubi, akit elérsz az agati@piac-profit.hu-n
seci Creative Commons License 1999.09.10 0 0 2335
Magyarorszagon a szinkronizalassal sikeresen konzervaljak a nepesseg idegennyelv-nemtudasat.

Finnorszagban alig van szinkronizalt film, a 99%-uk csak feliratos, eredeti szoveggel. Es ez nem csak a mozira igaz, hanem a TV-re is!

Igy aztan ha bemegy egy kozertbe es megszolitassz egy 30 ev alatti eladot, akkor jo esellyel (>95%) megert es ugy 80% esellyel valaszolni is tud - azaz a nem ertelmisegi munkakorben dolgozok is messze jobban ertik az angolt, mint a magyarorszagi ertelmisegiek.

En ketszer lattam moziban az Episode I-t (egyszer Angliaban - felirat nelkul :-), egyszer Finnorszagban - felirattal), de sajnos kiabrandito volt. A kulcsmondatok es poenok igen nagy szazaleka sajnos mar egyszer el volt sutve a trilogiaban. De ez ne vegye el a kedveteket attol, hogy megnezzetek!

Gruppo Atletico Creative Commons License 1999.09.10 0 0 2334
Kedves Csubi.

én az Eredeti Csillagok Háborúja Klub Egyesületnek vagyok a tagja, és bár sw-rajongó vagyok, mióta az eszemet tudom, soha nem éreztem, hogy be kellene lépnem valamilyen klubba, elég volt, hogy a Force.net Jedi Counciljába regisztráltam magam. Az Ep1 miatt azonban úgy döntöttem, megnézem, milyen egy ilyen klub. Mivel akkor csak erről az egyről tudtam, ide léptem be. Azt viszont mostanában észrevettem, hogy nagy ellenségeskedés van a két klub között. Vagy rosszul vettem észre? Mesélnél nekem erről? Vagy azt egy másik topicban kéne?
(Nagyon kiváncsian várom válaszod, mert érdekelne, miért oszlik meg a rajongók csoportja. Ez is olyan tipikusan magyar dolog?)

Csubi Creative Commons License 1999.09.10 0 0 2333
Még annyit szerettem volna hozzátenni az InterCom válaszához, hogy ez az Ő véleménye és nem a klubunké. Én csak egy hivatalos helyről közölt véleményt adtam ki nektek, függetlenül annak helyességétől, vagy helytelenségétől.
Az előző üzeneteim sorai közt bent van a saját véleményem is, ehhez semmi köze annak, hogy kivel van az Erő..
Csubi
Csubi Creative Commons License 1999.09.10 0 0 2332
Szia UBul!
Nos, ez a helyfoglalás nem tudom, hogy zajlott. Ami biztos: klubunk, ami nem keverendő azzal a fanclubbal, akire te gondolsz, a Corvin moziban lesz a bemutató napján, jelmezzel, fellépéssel, stb. A jegyeket nem tették félre nekünk, hanem 9-én kellett bemennünk, és a még meglévő helyekre megvenni. Az, hogy ez a Plazaban hogy történt, nem tudom. Tehát, hangsúlyozom. Magyarország első, hivatalos klubja a Magyar Csillagok Háborúja Rajongók Klubja, melynek klubja a Csokonai Művházban van, NEM tudta megvenni előre a jegyet. Tehát ez nem általános dolog. Vagy csak mozifüggő. Nem tudom.
Megértem a felháborodásodat, és teljes mértékben igazat adok Neked.
Csubi
BÉLA1 Creative Commons License 1999.09.10 0 0 2331
Csak egy megjegyzés Csubi válaszára,
Én felhívtam a Plazát és megpróbáltam helyet foglalni telefonon.
Azt a felviágosítást kaptam a kis hölgytol, hogy az SW-re nem lehet és nem is lehetett telefonon helyetfoglalni.

Ennyit arról, hogy kivel van az Ero.

Üdv

UBul Creative Commons License 1999.09.10 0 0 2330
"Persze
leggyorsabban az elso eloadásokra fogytak a jegyek, ezért lehet, hogy mire
Varga Tamás a pénztárhoz ért, addigra bizonyos helyek elkeltek, tehát ha pl.
o a 10. sor közepére szeretett volna ülni, az már nem volt meg. ( telefonos
jegyfoglalás is létezik pl.) "
azt magyarazna el nekem ez az ember, hogy ha a Tamas a 7. volt a sorban, es ha mindenki max 10 jegyet vehet, es ha a telefonos jegyrendeles orszagosan le van tiltva a TPM-re (egesz 15. eig), akkor hogyan fogytak el a jegyek a 00:00-s eloadasra mire a penztarhoz ert??????

en 8. voltam, es mar csak a 17. 18. sor szeleire volt jegy... ezexerint ez a terem 70 ferohelyes? ahaaaa... most mar ertem...

a pumpa most kezd el felfele maszni bennem, de csak azert, mert tortenetesen tudom, hogy a fan klub tagjainak elore lefoglaltak a jegyet. elobb mint az lehetseges volna. egyik haverom novere a star TREK fan klub tagjakent meg a barati korenek is tudott jegyet szerezni a 00:00-ra... hat menjen mar mindenki a pi&$@E#%$*-ba...

az oke, hogy nem minden mukodik fair-ul ebben az orszagban, de hulyenek mar ne nezzenek minket

Bateman Creative Commons License 1999.09.10 0 0 2329
Nekem egy kérdésem van a magyar bemutatóval kapcsolatban.
Hogy lehet az, hogy ebben a rohadt nagy városban, egyetlen moziban - a Plazaban - adják felirattal a filmet??!!!Ennyire szarják le azokat akik adnak arra, hogy a meglévő nyelvtudásuk birtokában eredeti hangon hallgassák végig a negyed éve várt filmet, továbbá ennyire szarják le azokat a nálunk élő magyarul nem beszélő embereket, akik szintén a feliratos filmre várnak.
Gondolom a 20 év alatti korosztályra van fektetve a hangsúly, bevétel szempontjából, s mivel ezen korosztály angol tudása eléggé unsanszos a 10%-nál többre, érthető is lenne, de az éjjel 11-es előadások után miért nem lehet a feliratos verziót legalább egy teremben állandóan vetíteni.
Ez tipikus idióta magyar hozzáállás!!!A tököm tele van vele!!
Csubi Creative Commons License 1999.09.10 0 0 2328
Sziasztok!
Laa-Yosh problémájáraí rákérdeztem az InterComnál, és azt kérték, tegyem ki ezt a választ Nektek:

Kedves Attila,

beszéltem a mozival és ezek után azt kell mondjam, hogy a sztorinak elég
kevés a valóságtartalma. Tegnap folyamatos orület volt reggel mind a Duna
Plaza mind a Corvin elott, errol csak annyit , hogy tegnap elovételben közel
20.000 jegy ment el a filmre országosan, azért ez nem semmi, nem ? Persze
leggyorsabban az elso eloadásokra fogytak a jegyek, ezért lehet, hogy mire
Varga Tamás a pénztárhoz ért, addigra bizonyos helyek elkeltek, tehát ha pl.
o a 10. sor közepére szeretett volna ülni, az már nem volt meg. ( telefonos
jegyfoglalás is létezik pl.) Ennek ellenére, ha jól értem, mégiscsak
sikerült jegyet vennie, a 15-ik sorba, ez ráadásul nem az utolsó, hanem az
utolsó elotti sor, és abszolút jó hely a teremben, én pl. direkt ide szoktam
ülni. Az teljes képtelenség, hogy a mozi dolgozói felvásárolták a jegyeket,
egyrészt, mert pl. a tegnapi sajtóvetítésen gond nélkül megnézhették volna
ingyen, másrészt szigorúan korlátozva van mindenféle InterComos vagy egyéb
jegyfelhasználás, errol csak annyit, hogy pl. 4 hétig semmiféle
belépokártya, ingyenjegy stb. nem használható fel a filmre. Ha a pénztáros
tényleg azt mondta, amit mondott, akkor nem jól tudta. A legnagyobbat a
kormány VIP jegyfoglalásán röhögtem, ez tényleg egy jó példa, hogy hogy is
terjednek a rémhírek. Remélem, hogy sokan fogják majd videokamerával a
kézben várni a kormány bevonulását :))))

A lényeg: a jegyek gyorsan fogynak. Aki a terem egy meghatározott pontjáról
szeretné a filmet látni, annak azt javaslom, hogy vegyen egy kora délelotti
v. délutáni eloadásra jegyet, gyakorlatilag ma még oda ülhetsz ahova akarsz,
a Lurdy Házban meg különösen, ahol ugyanolyan jó a hang és a kép is mint a
Duna Plazában. Tegnap este egyébként a Lurdy éjféli eloadására még volt
jegy, ha nem is túl sok. Sajnos feliratos kópia csak egy van (Duna Plaza),
úgyhogy ennek az eloadásaira biztos nehezebb lesz jegyet szerezni, de hidd
el, hogy nem a kormány miatt :) , hanem mert másokat is érdekel. Remélem,
hogy Neked azért sikerült jegyet szerezni.

Attila, nem bánnám, ha ezt a levelet elküldenéd annak is akitol az elozot
kaptad, hogy ne csak a rémhírek, hanem a hasznos info is terjedjen a neten.

Tisztelettel: Magyar Csillagok Háborúja Rajongók Klubja nevében Csubi
Az Erő Legyen Veletek!

Gruppo Atletico Creative Commons License 1999.09.10 0 0 2327
mrc, én úgy tudom, hogy a Dolby Surround EX minden Multiplexbe beszerelésre került (a website-juk szerint), míg a Corvinban csak a Korda terembe került ilyen hangrendszer.
(Vajon mikor láthatunk Magyarországon digitális vetítést? Az USA-ban is csak néhány színházban vetítették így a Phantom Menace-t. :-( Azt hiszem, még várhatunk egy darabig, pedig állítólag a látvány nem mindennapi...)
Banita Creative Commons License 1999.09.10 0 0 2326
Tegnap itthon, egy debreceni moziban vettem jegyet 17-ére. 17-kor nyitott a pénztár, ezért Bancsi odament fél háromra, hogy mikor a sok emberke betódul suli meg munka után, majd a sor elején álljon. Hát... 3/4 négyig kényelmesen olvasgattam a magammal vitt könyvet, mert SENKI más nem volt. Aztán ötre úgy 20-an álltunk már sorban. De akkor is... Azt hittem, többen leszünk. Tévedtem.
mrc Creative Commons License 1999.09.10 0 0 2325
Más.

A pénztárostól megkérdeztem, ez az előadás (17.45 angol nyelvű verzió) abban a teremben lesz-e, amiben az új hangrendszer van. Azt mondta, "mindegyik termünkben fel van szerelve". Namost azért utána elkezdtem gondolkodni, és ez nem egyezik azzal, ami itt korábban le lett írva a topicban.

Szóval most hogy is van ez? Ki tudja rosszul?

mrc Creative Commons License 1999.09.10 0 0 2324
Gyermekeim,

nagyon sajnálom. Vettem 2 jegyet a 18.-ai előadásra (17.45, angol verzió feliratal) a Duna Plazaba. Szóval, amelyikra mindenki megy innen.
Csak az a bibi, hogy kozben kiderult, mas programom lenne éppen akkor.
Szóval, ha valakinek kellen két jegy erre az előadásra, az légyszi kontaktoljon velem, normál árban átadom (asszem 690 Ft/db). Mi meg megyünk majd az eggyel az előtti előadásra.

Szóval, mrc@elender.hu, vagy 06/20/96-86-911-en elértek. (Suba Péter)

Banita Creative Commons License 1999.09.10 0 0 2323
Mónika:
Igen, igen, igen, igen!!!
Kádár Mónika Creative Commons License 1999.09.10 0 0 2322
-xan- csak annyit kérek, hogy majd mutasd meg a feladóvevényt, a jegy miatt ne aggódj, meglesz. Egyébként én nem látom a neved a listán, de _egészen biztosan_ megoldjuk.
A 15 vetítésre a két szabad jegyet Wizzard lestoppolta (hogy hogy kaphattam meg 20:11-kor a levelét egy 20:30-as hozzászólásra, az az ő titka...:)). Van még három jegy, ami miatt nem szóltak nekem vissza, OPi, akovi meg két kolléga van érte versenyben, illetve a pasim, de ő nélkülem nem akarja, nekem viszont dolgoznom kell ott. És még van a 00:30-as szinkronizáltra 6 darab, lehet, én inkább erre fogok beülni a gyerekeimmel, a feliratosnak csak bemegyek az elejére egy diktafonnal, hogy felvegyem, amikor a főcím alatt kiabáltok.:)
18-ra van elég jegy, a szerkesztőség is jön egyébként, igen nagy létszámban, de ők csak az olvasók után kapják meg a jegyeiket.
maul Creative Commons License 1999.09.10 0 0 2321
Úgy látszik. Biztos igazad van bár a Jaguárról nincs infom.

üdv:

maul

qgibg Creative Commons License 1999.09.10 0 0 2320
Uff, vege a nyarnak, ujra itt vagyok, es megnyugodva latom, hogy kedvenc topicom meg mindig eletben van.

Valaki erositse mar meg, azt olvastam itt vhol lejjebb, hogy csak Pesten a Plazaban lesz a feliratos verzio. Igaz ez? Mert ha igen, en elkeseredek. Azt mar tudom, hogy Miskolcon csak a szinkrozinalt lesz, enram ne is szamitsanak, de en legalabb 5-6x meg akartam nezni, most mindegyikert Pestre felmeni strapas ugy lenne.

Borisz

Kojak Creative Commons License 1999.09.10 0 0 2319
Van még jegy 18-ra?

Üdv

Kojak

Kojak Creative Commons License 1999.09.10 0 0 2318
Tisztel eMU!

Mi újság az atommal május 17 óta abszolút nem frissül?

Üdv

Kojak

EMU- Creative Commons License 1999.09.10 0 0 2317
Sziasztok!

Baromi fontos lenne, hogy legkesobb szombatig talaljak egy olyan pecsi, vagy Pecs kornyeki rajongot, aki mar majusban-juniusban latta a filmet... ( video cd-n, vagy akarhogy.. ) kerlek segitsetek ebben, telefonszam, mailcim, levelcim, akarmi johet, csak meg tudjam talalni az illetot valahogy...

kosz...

eMU

ds9 Creative Commons License 1999.09.10 0 0 2316
Én ezt a díszelőadásos dumát amit Laa-Yosh-nak írtak baromságnak tartom.
Ez nem díszelőadás, azok nem éjfélkor szoktak lenni, nem ?
A másik, a Lurdyban is lesz éjféli előadás nem csak a Plazaban, tehát ez az egész a rajongóknak van csinálva, nem másnak.
Karma Ranjung Lhamo Creative Commons License 1999.09.09 0 0 2315
Volt szerencsém a mai 10-es előadáshoz, de leszögezem, semmi közöm az Intercomhoz.
Ezt a mai napi sajtóvetítéses cirkuszt azért nem értettem. Az ajtóban a kedves hostess-hölgyek a Plazaban vérremenő stílusban szelektálták az embereket, akik kb. bemondásos alapon mentek be. Volt vagy három szűrő, mindenhol közelenségnek néztek, aki orvul be akar lopózni és csekkoltak ezerrel.
Aztán a film végén láttam, hogy a szélső sorban egy nagy rakás üres hely volt, így tényleg sajnáltam azokat, akik meg órákat álltak sorba a jegyekért.
De természetesen a film minden fáradozást megért, bár a szinkronos változat nem igazán tetszett.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!