A dupla sárga magtokjára visszatérve: ez azt jelenti, hogy sikerült a sárgád magjáról növénykét hajtatni, csak nem tudod, hogy a sok közül melyik az? Reménykedem, hogy ebben az egy szál magtokban, ami nálam jelentkezett a sárgán, lesznek magok, milyen izgi lenne mondjuk egy fehér csíkokkal cirmos erős sárgát kreálni... :) Tényleg, sárgából létezik cirmos, van valakinek?
Ha törzsesre szeretnéd nevelni, akkor feltétlenül szedd le azokat a hajtásokat. Folyamatos ellenőrzés alatt tartom a törzseseket, és alkalmanként, amikor már pici zöld rügyeket látok, csak úgy kézzel jól megdörzsölöm, hogy mindig csupasz legyen!
Horvátországi nyaralásunkról hoztam pár féle leandert, vagyis kis dugványnak valót belőlük, felteszem a képeiket, hátha valaki tudja milyen fajták. Elég sokat 5-10 db-ot hoztam egy fajtából mert kezdő gyökereztető lévén nem biztam benne, hogy sok megmarad, de majd meglátjuk, reméljük segitetetek:) most 2,5 l-es sörös palackok levágott aljában lakoznak, abban is hoztam őket haza, szépen becsomagolva vizes papirtörlőkbe. A vizet kell-e rajtuk cserélni, ha igen, milyen gyakran?
AI:Most nincs időm visszaolvasgatni,megyek német leckét írni,mert elnyaraltam a délutánom.
Gondoltam megosztom veled,mint illetékessel, hogy 2 tőled kapott hajtás elkezdett gyökerezni.Egyenlőre csak a növényszára repedt fel,de látom a fehéret:),ami már jó jel. A többi között is van,ami dagad.
Alkalom adtán visszaadom a pici üveget, sőt megfialom eggyel. Nekem is van nagyon hasonló,csak én kiüvegfestettem kicsit:).Igazából nem használjuk semmire.
A complettás barna üveg is jó szerintem kicsi ágacskák hajtatására.Ott sem ér le a "lábuk", és elég sötét.
Amilyen van :) Többnyire kertit, de van külön dézsásokhoz........, mikor melyiket kapni. Ültetésnél mindenképp, az ültetőközegben, bármelyik hónapot irunk. Tavasszal mindegyikre kerül, akár a ( Garri és csak az ! ) száritott marhatrágya. Ez utóbbi sokszor évközben is, feltöltésre, a locsolás miatt tömörödött földre . De hát nem én vagyok itt az, aki osztja a tapasztalatokat :) Mazsola vagyok :DDD Nem kell rám hallgatni :)
Vitaflora ( vassal dúsitott ) virágzásinditót használok, tápok helyett, belocsolásra, augusztus végéig. És természetesen osmocote-ot folyamtosan a növények földjében, továbbá száritott marhatrágyát.
Itt vagyok azokkal, amiket még nem vagdostam vissza. Mert a többiekkel kapcs. űgy döntöttem, magastörzsre nevelem............ Most akkor mit csináljak, ha visszalevelesedik ?
Szijjjjjjjjjjjjja ! :) Nálam a szép szám, nem olyan nagy :DDDDDDDDDDD De van már három cserepem "megtöltve" saját gyökereztetéssel :) Inkább ne lásd meg azt, hogy mi rohad még üvegben :(
Hát akkor csak növesszük őket! Most már beszereztem annyi tápszert, hogy csak úgy válogattam köztük, mint a kendermagban. Elkezdtem a kísérletet is, ami persze csak az én körülményeimre ad eredményt, da ha már kigondoltam, elkezdtem. Szerintem egyformák lesznek.
Azt még nem tudjuk, hogy Te permetezni is szoktál e vele, vagy csak belocsolni, bár gondolom, inkább csak az utóbbi.
Az jó ! Kemény papir , impregnált, vagy műanyag vagy akármi. Négyze4 alakú , bevágva jobbról, balról, kiszélesitve a dugvány száránál ! Akadályozza a párolgást, és azt is, hogy a leveles rész belecsűsszon az üvegbe.
Aztán amiről itt a téma folyik, az nem az alsó, gyökérről jövő hajtások, hanem a kopasz szár benövesztése, ami lehet, menne magától is, de lehet, hogy nem. Tény az, hogy eddig semmi nem volt a száron, most meg tele van kis hajtásokkal. Hogy a rápermetezett, vagy az öntözővízzel adott tápszer a csodatévő, az kérdés, de lehet, együtt a kettő volt hatásos. Csak így lenne a többin is!
Ha több egyformát hajtatok, akkor én is egybe teszem és megtartják egymást, mert persze azért nem szerencsés, ha nyakig vízben vannak. Hát, ki így, ki úgy, soszor a lazaság a legcélravezetőbb:-) De az tény, hogy sokkal könnyebben atkásodnak a szorosan összerakottak. Meg persze a gyakorlat sem elhanyagolható:-)
Szia Nóri, nálam is sörösüvegben van most vagy harminc hajtás, ebből az egyiken a gyökérkék nem csak az alján jönnek, hanem az egész növényen, a levelek között is! Még soha nem láttam ilyet. Remélem, ki lehet venni a fotón.
Honnan vannak Neked ilyen parányi hajtásaid, 15, 21 centisnél kisebbet ritkán szoktunk használni. Oleandrónak a Chopinból adott olyan pici, dehát maga a növény is picike nagyon.