Alábbi humoros kis szösszenetet kaptam, ezennel közkinccsé teszem:
From ja*@io.com Tue Aug 31 16:54:46 1999
I just heard there's going to be an extra scene included in the DVD release of EMPIRE STRIKES BACK coming up next year!
Basically, it expands on the scene where Vader reveals his fatherhood to Luke, and ties up some loose ends created with the release of Episode 1...
I managed to get a copy of the script to this scene, and thought I would share it with you...
The Empire Strikes Back: Extra-Special Edition
-----------------------------------------------
INT: BESPIN GANTRY - MOMENTS LATER:
A furious lightsaber duel is underway. DARTH VADER is backing LUKE
SKYWALKER towards the end of the gantry.
A quick move by Vader, chops off Luke's hand! It goes spinning off into the ventilation shaft.
Luke backs away. He looks around, but realizes there's nowhere to go but straight down.
Darth Vader: Obi Wan never told you what happened to your father.
Luke: He told me enough! He told me you killed him!
Darth Vader: No... I am your father!
Luke: No, it's not true! It's impossible.
Darth Vader: Search your feelings... you know it to be true...
Luke: NO!
Darth Vader: Yes, it is true... and you know what else? You know that
brass droid of yours?
Luke: Threepio?
Darth Vader: Yes... Threepio... I built him... when I was 7 years old...
Luke: No...
Darth Vader: Seven years old? And what have you done? Look at yourself,
no hand, no job, and couldn't even levitate your own ship out of the swamp...
Luke: I destroyed your precious Death Star!
Darth Vader: When you were 20! When I was 10, I single-handedly destroyed a Trade Federation Droid Control ship!
Luke: Well, it's not my fault...
Darth Vader: Oh, here we go... "Poor me... my father never gave me what I wanted for my birthday... boo hoo, my daddy's the Dark Lord of the Sith...
waahhh wahhh!"
Luke: Shut up...
Darth Vader: You're a slacker! By the time I was you're age, I had exterminated the Jedi knights!
Luke: I used to race my T-16 through Beggar's Canyon.
Darth Vader: Oh, for the love of the Emperor... 10 years old, winner of
the Boonta Eve Open... Only human to ever fly a Pod Racer... right here
baby!
Luke looks down the shaft. Takes a step towards it.
Darth Vader: I was wrong... You're not my kid... I don't know whose you
are, but you sure ain't mine...
Luke takes a step off the platform, hesitates, then plunges down the
shaft.
Darth Vader looks after him.
Darth Vader: Get a haircut!
-------------------------------------------------
A Birodalom visszavág - Extra-különleges kiadás!
Szóval azt hallottam, egy plusz jelenetet fognak A Birodalom visszavág jövőre kijövő DVD-kiadásába illeszteni, amely elvarr az Első Epizódban megnyitott bizonyos szálakat.
Ezt oda illesztik, ahol Vader felfedi Luke-nak, hogy ő az apja, miután levágta az utóbbi kezét.
A rögtönzött=tökéletlen szabadfordítás onnan, ahol a betoldás történt a forgatókönyvbe (ha valaki késztetést érez jobbat csinálni, feel free):
BELSŐ: BESPIN, (nem tudom, mi az a gantry - sorry, talán {reaktor}kürtő?)
{...}
Darth Vader: Nézz magadba... Tudod, hogy igaz.
Luke: Nem!
Darth Vader: De igen, igaz... És tudod mit? Ugye, van az a rézpofájú droidotok...
Luke: Threepio?
Darth Vader: Igen... Threepio... Én építettem... hétéves koromban...
Luke: Nem igaz...
Darth Vader: Hétévesen! És TE mit csináltál? Nézz magadra: se kezed, se munkád, és még a (nyamvadt) hajódat sem tudtad kiemelni a mocsárból...
Luke: Szétromboltam az oly nagyra tartott Halálcsillagodat!
Darth Vader: Na, igen, húszévesen! Tízéves koromban félkézzel romboltam szét egy kereskedelmi szövetségi Robotirányító hajót.
Luke: Izé, nem az én hibám, hogy...
Darth Vader: Aha, helyben vagyunk... "Jaj, hogy én milyen szerencsétlen vagyok! Apámtól sohasem kaptam meg azt, amit születésnapomra kértem... Hüpp-hüpp, az apám a Sith Sötét Lordja... Brühühü!"
Luke: Fogd be!
Darth Vader: Semmirekellő/lógós vagy! Amikor én ennyi idős voltam, mint te, már kiirtottam a Jedi-lovagokat!
Luke: Keresztülszáguldottam a T-16-osommal a Koldus-kanyonon.
Darth Vader: Ugyan már, a császár szerelmére! Tízévesen a Boonta-futam győztese voltam... Az egyetlen ember, aki valaha is gondolaversenyen repült... itt áll előtted, öcsibogyó!
Luke lenéz az aknába. Egy lépést araszol feléje.
Darth Vader: Tévedtem... Nem vagy a fiam... Nem tudom, ki az apád, de biztosan nem én...
Luke tesz még egy lépést a platformon, habozik, majd leveti magát az aknába.
Darth Vader utánanéz.
Darth Vader: Menj a sunyiba! {???}{Itt kéretik segíteni, nem ismerem a kif. pontos használatát!}
Kedves Mónika!
Ha jól értem, azt írod, hogy mindössze 16-án éjjel fél egykor lesz lehetőség a filmnek a legfrankóbb hangrendszeren való megtekintésére felirattal? A 18-i már nem ebben a misztikus 9-es teremben lesz? Vagyis három nappal előbbre kellett volna terveznem a Pestre utazást... ;((
Annak köszönhetően, hogy a szerkesztőségben is nagy létszámban találhatóak elvakult rajongók (meg hogy közelebb költöztünk a Duna Plazához:)), úgy tűnik, hogy a sorbanállást sikerül megoldani. Tehát mindenkinek nagyon köszönöm a felajánlott segítséget, nagyon jólesett, hogy ennyire mellémálltatok, de a megrendelt jegyek beszerzését elintézzük, mint munköri kötelességet.:) Ez persze szeptember 18-ra vonatkozik, amit már régen megbeszéltünk.
Viszont úgy tűnik, hogy ha már úgyis odamegyünk a pénztárhoz, akkor megpróbálunk bejutni a premiervetítés rendezvényeire is, sőt, már tárgyalunk egy esetleges tudósításról is, hogy aki nem tud eljönni, az is lássa, tudjon róla, hogy mi történik a Duna Plazában. Ez azért érdekes, mert, bár külföldön bevett szokás, Magyarországon csak itt lesz ekkora banzáj. És ami még a szakértőknek fontos lehet, csakis 16-án hajnalban adják a feliratos változatot a legnagyobb, legoptimálisabb hang- és látvány-élményt biztosító 9-es teremben. Szóval, aki ráér, az ne hagyja ki, ott találkozunk! (Privát tervem, hogy ha addig sikerül kidolgoznom a technikát, átamidálásítom magam.:))
A program:
09/15 én 21 órától jelmezes figurák jönnek-mennek, ugyanebben az időpontban MOVIE SHOP MEGNYITÓ. 23:00-tól a 8-as teremben 06:00 óráig "Hogyan készült a ... WERKFILM vetítés folyamatosan, ingyenesen.
23:50 - 9-es terem beengedés, helyfoglalás, stb.
24:00 óra ajándéksorsolás. Az ajándékokat a jelmezes fickók adják át.
Ajándékok: STAR WARS: EPISODE ONE filmzene CD-k (kb. 15 darab). További ajándékok a MOVIE SHOP-ból (főleg űrhajó modellek). Az ajándékot nyerő nézők lefényképezése a jelmezes figurákkal. Fotó átvétele az előadás után.
STAR WARS: EPISODE ONE angol nyelven, magyar felirattal. A 9-es teremben az első előadás kezdete 00:30.
CSILLAGOK HÁBORÚJA: BALJÓS ÁRNYAK magyar szinkronnal, a 11-es teremben 01:00 órától. Itt még lesz sorsolás, a jelmezesek átvonulnak ide a nagyteremből.
02:30 STAR WARS: EPISODE ONE angol nyelven, magyar felirattal 9-es teremben (az előzőről kiszorult hontalanok részére).
03:00 CSILLAGOK HÁBORÚJA: BALJÓS ÁRNYAK magyar szinkronnal 11-es teremben (az előzőről kiszorult hontalanok részére).
Az első két előadásról kiszorult "hontalanok"-nak a várakozás nehéz órái alatt folyamatosan Werkfilm vetítés, filmzene hallgatás, jelmezesek kóválygása, esetleg fényképezés a díszletek között, jelmezesekkel, valamint nyitott Movie Shop és büfé és kávézó.
A kávézóban addig speciális STAR WARS shake és kávé különlegességek.
A MOVIE SHOP megnyitón, illetve a 23:00-01:00 közötti eseményeken az RTL KLUB TV részvétele valószínűsíthető, várható, elképzelhető.
AKI SZERETNE JÖNNI A MEGNYITÓ BULIRA, AZ NEKEM ÍRJON LEVELET ÉS IGYEKSZEM MINÉL TÖBB JEGYET SZEREZNI.
Éppen azt akartam írni, hogy nem, de aztán rájöttem, hogy kint valamelyik teremben láttam ilyet.
Ilyen űr volt benne és csillagok és jól szólt, I think.
Akkor 99/09/16.-án 0:00-kor nem lesz vetítés? Mikor melyik előadást adják DTS ill. Dolby Digital Surround EX hanggal?....:)
Különben a DTS is megcsinálta a maga 6.1-es (+ center surround) rendszerét. A neve DTS-ES(extended surround). Már csak a filmekre kell várni..:)
Az SDDS az nyolc csatornás (7.1,elöl öt,hatul kettő,+sub). A filmek általában nem használják ki (csak 5.1), kevés a speciális 7.1 csatornával készült film. Azt olvastam,hogy a SW SDDS hanggal, valódi nyolc csatornás! (szerintem többet jelent a térhatásba a középső surround, mint az SDDS left,right centere......)
DS9:
A film elött a DD surround EX hangrendszerhez mérten kapunk új dolby trailert is?
Hello
Ezt a honlapot angolul tudóknak érdemes megkukkantaniuk, de a nem tudók is bizonyára elkapják a lényeget, ha ismerik az eredetit:
http://www.islandnet.com/imaul Jó kis poén! :)
Hogy tisztábban lássak: ismer valaki copyright-os (Lucasfilm Ltd. ((r+c))) folytatást (VII.-IX.részt) vagy akár más SW regényt ami nem a megfilmesített változatokból keletkezett, azaz nem Lucas sztori. Én csak a Timothy Zahn trilógiát ismerem, egyebet tudtok-e?
kedves pedro870, ezt tegnap ugyan beírtam a hol nézzük meg topicba de így egyszerűbb:
A dts ( ezt onnan tudom, hogy nekem is van itthon ) kisebb tömöritéssel dolgozó digitális hang ( 6 csatorna: bal, jobb,közép, hátsó bal, hátsó jobb, független sub-bass ). A Jurassic Park miatt lett kifejlesztve, Spielbergék anyagi támogatásával ( valszínűleg nem akartak a Dolby-nak fizetni )
A Dolby Digital ugyanezt tudja ( csak ő az első ) csak nagyobb a tömörítés.Szerintem a kettő között semmi különbség nincs ( jelentős legalábbis ), van néhány dts-es DVD-m, és ugyanazokat a filmeket leteszteltem D.digitalban és dts-ben is, nem sok differencia van.
A Dolby Surround EX, az egy továbbfejlesztett Dolby Digital ( a SW:TPM miatt ) amiben az a pluszz, hogy hét csatornás, tartalmaz egy hátsó cenetert is. Elég jól szól, az USA-ban így láttam a filmet.
A THX tulajdonképpen nem hangnorma ( mint ugye a Dolby Digital az AC-3, azaz audio code 3 ), hanem egy minőségi szabvány, amely vonatkozik, hangsugárzókra, erősítőkre, processzorokra ( hang ), és újabban LaserDisc, DVD lejátszókra valamint projectorokra.
A THX-es erősítőkben vannak olyan áramkörök ( Re-EQ, Trimble Match etc. ) amelyek a mozi és a szobád közötti különbséget méltatottak áthidalni ( tér, hangzás, pozíció etc. ) és pl. a THX-es video kazetták, DVD-k jobban kell, hogy szóljanak THX-es erősítőn. Ami szerintem ( nekem komplett THX rendszerem van ) nem igaz, ugyanis a THX beállítás az fix, nem lehet hangszínt állítani, tehát ezt ritkán használom, bár az igaz, hogy a THX használata esetében azt hallod amit a DVD-re, kazettára raktak.
Régebben, amikor még a Dolby Digital nem volt forgalomban, csak a Dolby Surround ( 4 csatorna: bal, jobb, közép, mono surround ), akkor a THX 4.0-nak volt egy olyan funkciója, hogy a hátsó mono két surround sugárzó között a hangot késleltette, hogy stereo illúziót keltsen.
Most már erre nincs szükség ( tekintve, hogy a dts/D.D. hátul is sztereo ) a TXH 5.1 ( ez van a D.D. és a dts-hez kifejllesztve ) már ilyet nem tesz. Újabban már van THX-Ultra és THX-Select ezek nem tudom, hogy mik, még.
Egyébként egyszer voltam Beverly Hillsben egy THX moziban, az úgy szólt mint az Isten, tehát a THX moziknak meg kell felelni egy nagyon komoly elvárásnak.
www.dolby.com
www.thx.com
www.sdds.com
A dts-et nem tudom. De ezek kozul a thx kakukktojas, mert az nem olyan szabvany, mint a tobbi, az valami minosegi jelzo, es a felhasznalt cuccoknak (hangszorok, mittudomen) kell megfelelni valamilyen eloirasoknak ahhoz, hogy thx legyen egy mozi. Tehat attol, hogy dolby akarmi van egy moziban attol meg lehet thx.
Vagy valahogy igy... vagy mashogy.
Remélem, még nem késtem le a jegybefizetésről... ezidáig kb. 10 ismerős-rajongó jelezte, hogy igencsak érdekelné a dolog. Remélem, nálad nincs mennyiségi limit... :))
(Egyébként jelenleg lábadozom, mivel egy hétig korházban voltam, de azért kétnaponta berkéredzkedtem a kezelőorvosom szobájába - ahol volt drótozott internet -, hadd olvassam el a mail-jeimet és kedvenc topic-om.)
Remélem, még nem késtem le a jegybefizetésről... ezidáig kb. 10 ismerős-rajongó jelezte, hogy igencsak érdekelné a dolog. Remélem, nálad nincs mennyiségi limit... :))
(Egyébként jelenleg lábadozom, mivel egy hétig korházban voltam, de azért kétnaponta berkéredzkedtem a kezelőorvosom szobájába - ahol volt drótozott internet -, hadd olvassam el a mail-jeimet és kedvenc topic-om.)
a fórumon keresztüli közvetett pr meggyőzött, szinkronizálva is megnézem a filmet.
az a furcsa, hogy tudomasom szerint 16-an mas filmeket is bemutatnak, kozte a tea mussolinivelt is, ez szerintem nem tul okos.
Szerintetek LESZNEK kulon SW-s penztarak? Mert az is furcsa lenne, ha valaki mas filmet szeretne megnezni (allat :)) de sw-sekkel egyutt kellene sorban a
az a + egy hatso csatorna jol hangzik, ha valaki lenne oly rendes, irjon mar egy cimet, ahol megtudhatnam mi is a kulonbseg a dolby digital es a thx között, ja meg ez a dts es sdds is erdekelne, melyikben mi a tuti
Jelentem szerénységem is azon fanatikusok közé tartozik, aki ott állt a sorban (asszem du 2-3 között értem oda). Micsoda Romantika Luke, Leia, Han. meg vagy egy tucat élősdi (lásd szúnyog...) Azért a Plaza mégiscsak más lesz. :)))
(Először is halál a Windowsra, most írom be másodszor az egészet, elsőre belehalt a kékbe.:()
Úgy tűnik, kezdeti ellentétünk a Hollywood Multiplex-szel rendszeres információszolgáltatásba torkollik. Úgyhogy lassan már csak a LucasFilmet érdemes szidni, azt meg minek, ők aztán tutira nem olvassák a topicot.:)
Megkaptuk a végleges kezdési időpontokat:
09/09/16-22 között 9-es terem szinkron verzió 09:00, 11:30, 14:00, 16:30, 19:00, 21:30, 24:00, péntek, szombat éjjel (szombat vasárnap hajnal) 02:30 is 11-es terem, feliratos verzió 09:45, 12:15, 15:00, 17:45, 20:30, 23:15, péntek, szombat éjjel (szombat vasárnap hajnal) 02:00 is.
A mozivezető információi szerint a feliratos változatot az egész országban csak a Duna Plazaban vetítik. De azt is mondta (gondolom, ő már látta és saját bevallása szerint SW rajongó), hogy a szinkron is igen jó lett, idézem "majdnem Frédi és Béni szint". Ráadásul megmaradt az összes effekt, különleges eredeti hanghatás annak köszönhetően, hogy a magyar hangú kópiák keverési munkálatai is az USA-ban készültek.
A különleges hang, ami szintén csak a két Hollywood Multiplexben lesz halható a következő:
A normál digitális hang , akár DOLBY, akár DTS, 6 csatornán okádja magából a hangot. Elölről négy: bal, közép, jobb és külön mélyhang sugárzó csatorna működik. Hátulról egy bal és egy jobb oldali effekt csatorna dübörög - összesen hat. Az új rendszer /DOLBY SURROUND EX/ a hátsó effekt csatornáknál elkülönít egy harmadikat. Tehát hátulról: bal, jobb és középső irányból is hallhatunk a három csatornán különböző hang effekteket. Ezáltal a térérzet, a térbeli hanghatás sokkal jobb lesz.
A sorbanállással kapcsolatban még vannak tisztázatlan kérdések, ezeknek igyekszem utánajárni, pl. hogy 9-én lehet-e már 18-ra is jegyet venni és hogy teljesen letiltják-e a telefonos előrendelést. Viszont a Duna Plaza 24 órán át tart nyitva, tehát akár ott is alhatunk...:)
Most jártam északon (Dánia, Norvégia, Svédország), és _nagyon_ meg voltam lepődve. Sem a bemutató előtti héten, de még az előestéjén sem volt semmi különösebb felhajtás. Óriásplakátok szinte alig vannak (pedig a fővárosokban jártam, caplattam nem is keveset a belsejükben), igaz, amiket láttam, azok az eredeti amerikai moziplakátok (a mix, ami az egyik borítón is van, valamint az egyes szereplőkről, pl. világoskék-Anakin-"One destiny"). Inkább a boltok csinálták maguknak a reklámot az EpI-gyel: könyv, képes enciklopédia, sw figura gumiból a bejárat mellett, Maul és JJ gumiálarc gyerekeknek, Anakin pilkótasapkája, DMaul kifestő (!) (mármint amivel vörös-feketére festheted az arcod... ilyet szept. 18-ra kéne csinálni!) LegoLandban van egy nagy, ~2.20 magas (Lego) Vader, kezében egy fénykard, aminek a pengéjéhez van ragasztva egy másik. Odaállhatsz, és lefényképeztetheted magad, amint DV-vel vívsz...:) Persze a Lego is megdolgozik a Lucasnak fizetett pénzéért: mindenütt az EpI-ből ismert dolgok: Naboo N-1, droid, stb...
Annyira nem találtam óriásplakátot, hogy alig bírtam a svéd címet megtudni: Det Mörka Hotet. Fogalmam sincs, pontosan mit jelent, mennyire jó fordítás (nem tudok svédül), de nagyon jól hangzik :)
Az InterComnak pedig meg kellene mutatni, hogy akár zártkörűvé is tehetnénk a vetítést: csakazértis menjünk oda 31-en, az összesen 310 jegyre elég volna!
Ezen a hétvégén a SW:TPM átlépte a nemzetközi ( USA + nem USA ) bevételek tekintetében a 700 millió dolláros határt.
Ezzel a film minden idők nemzetközi összesítő listáján a 6. helyen áll, 704,3 millió dollárral !!!
A tengerentúli bevételek tekintetében ( nemzetközi - USA ) jelenleg a 15., 285,2 millió dollárral.
Az USA-ban ( és ez valószínüleg így is marad ) a All Time No.3, 419,1 millió dollárral.
Ahhoz hogy a film a nemzetközi listán elérje a 2. helyet ( az első a Titanic a maga megdönthetetlen 1,6 milliárd dollárjával ) még hoznia kell 216 millió dollárt globálisan.
van, vagy 50 hozzászólással lejjebb Mónika kifejtette, hogy több teremben vetítik, van, ahol feliratosan, van, ahol szinkronizálva.
Mondjátokmármenekmlégyszives, hogy tulajdonképpen érdemes-e megnéznem, hogy hol van spéci THX hangrendszer, vagy a megamozikban azért így is elég jó a hangzás, hogy ne válogassak? PL ha jól tudom a Duna Plazába 1 terembe építik be, ugye? Namost akkor vadásszam azt a termet, vagy ne? És a többi moziban ez hogy van?
sziasztok , 2 oraja ragom visszafele az valaszokat huh , de sebaj
' wc ' rol csak annyit , hogy neveben a valasz
Mas. En megyek sorbanallni , de en szeretnem 16 . an 00 tol termeszetesen az angol feliratosra , de pl lehet e ugy 10 tobb jegyet venni , hogy 10 erre az eloadasra 10 meg egy masikra? Egyebkent, mit gondoltok , hogy fog ez lezajlani , pl en odamegyek a dunaplazahoz , elozo nap zarasra .Namost ez eleg lesz ? Mert ha nem akkor hova allok sorba amikor meg nyitva van ?
Masik , hogy reggel 9 kor nyit a plaza es akkor betodul a tomeg aki eddig sorbaallt , de melyik bejaratot nyitjak eloszor? mert ha tobbet egyszerre akkor versenyfutas lesz ?
Regi szep idok amikor a Jedi Visszaterre mentunk sorbanallni a margitszigetre a kertmozihoz , ott eleg volt delre odamenni es este kilencre az elsok kozott kapta meg az ember a jegyet :))) tenyleg nincs itt valaki aki akkor ott volt ? (mar a legelso napon)
Termeszetesen en is segitek jegyet venni ha kell
ds9 : volt egy hosszab szosszeneted az sw rol csak egyeterteni tudok veled , bar en szivesen be is oltoznek (vagyok annyira sw orult), ha volna valami jelmezem :) talan Maulnak kifestem magam ;)
No, hát tegnap láttam ismét moziban a TPM előzetest szinkronizálva.
Bár meg kell mondanom, hogy előre borsódzott a hátam, de aztán meglepődtem. Azért nem is volt olyan rossz. No, azt nem mondom, hogy egy Frédi és Béni szintű szinkron, de ha az egész film ilyen szinten lesz szinkronizálva, akkor lehet, hogy az angolul nem értők is eléggé fogják tudni élvezni a filmet. Én azért maradok a feliratos változatnál.
Ja, a plakát szerintem is katasztrófa. Amikor először szembejött velem egy T-elágazásnál, azt hittem a meglepődéstől egyenesen belerohanok. No aztán magamhoz tértem időben.