Keresés

Részletes keresés

The Evil Creative Commons License 2005.06.06 0 0 4182
A hivatalos honlapon az szerepelt, hogy kevesebbet fognak turnézni, de ki is emelték, hogy szó sincs arról, hogy nem lesz több turné a jövőben! Én pl. egy pillanatig sem éltem abban a hitben, hogy a DoD lesz az utolsó! Pláne, h abban az évben kétszer is jöttek Magyarországra!
Előzmény: deliriousnomad (4180)
deliriousnomad Creative Commons License 2005.06.06 0 0 4181
Hogy megtelne-e? Szerintem meg. A Somewhere és a Seventh Son máig a legnagyobb példányszámban elkelt Maiden lemezek. De megkockáztatom, az Ullevi nem a régi nóták miatt telt meg, amikor ugyanis elkezdték árulni a jegyeket, még csak pletykák szóltak arról, hogy az első négy-öt lemezről játszanak majd.
Előzmény: The Evil (4173)
deliriousnomad Creative Commons License 2005.06.06 0 0 4180

Dickinson meglebegtette, hogy lehet, hogy az utolsó hagyományos turné lesz a lemez turnéja. Ennek nyilvánvalóan üzleti okai voltak, utána meg lehet akárhogy magyarázni.

Előzmény: The Evil (4176)
RedRiot Creative Commons License 2005.06.06 0 0 4179

Nem tudom ki hogy van vele, de én jobban örülnék egy digitálisan felturbózott Maiden England-nek vagy LAD-nek mint ennek a Death On The Road-nak. Vagy jövőre egy Early Days turnés koncertvideónak. De ne legyen igazam, és legyen király DVD.

De valahogy nem tűnik túl érdekesnek ez a DOTR: a setlistbol 8 szám rajta van a RIR-en is. OK, a Paschendale biztos nagyot szól majd, de... Egy Early Days érdekesebb lenne ilyen tekintetbol. Mr. Smallwood viszont az idén akar kiadni egy DVDt, ezért marad a DOD koncertDVD. :-/

Előzmény: Trooperoby (4178)
Trooperoby Creative Commons License 2005.06.06 0 0 4178

Szerintem is téves volt utolsónak hinni a Dance-t!!!

Semmi hivatalos infó nem volt ezügyben!

Azt hiszem Bruce azon mondatát értették félre, hogy a jövőben visszafogottabban turnéznak, több időt akarnak a családjaikkal lenni! De nem a turnék számára gondolt, hanem a hosszukra és az adott turnékon belül a koncertek számára!!!

Lehet, hogy tévedek, de bennem úgy él a dolog, hogy a következő nosztalgia-DVD a '84-'86 közti időszakot öleli fel ( tehát 2 db stúdióalbum: Power, Somewhere ), reményeim szerint ennek az az oka, hogy végre Európában is megjelenhet 5.1-re keverve a teljes Live after Death a DVD-n!!!! A Dél-Amerikai verzió képileg és hangzásilag is kaki.

Így semmi esélyét nem látom egy turnénak!

Szerintem most ősszel Death on the Road DVD-DCD, jövőre az új albummal turnéznak, közben vagy utána valamikor kijön ez a DVD ( 84-86 ), kis pihi, majd a rákövetkező nosztalgia-DVD, a Seventh-No Prayer-Fear korszakkal és ha egyáltalán nekilódulnak, akkor a két DVD-t egybegyúrják és azt turnéztatják meg, az már egy igen izmos setlist lehetne!!

Nagy kérdés, ezután a Blaze-korszaknak is szentelnek-e DVD-t, úgy illene, de ott turné szerintem kizárt két okból:

1: Bruce

2: az már akár 2008-2009 is lehet, lassan akkor jöhet egy újabb stúdióalbum....

De ne szaladjunk előre :)))

kovatti Creative Commons License 2005.06.06 0 0 4177
Képzeld, betettem asztaliba és abban meg működik... Úgyhogy nem a DVD tehet róla... Azért köszi! :)
Előzmény: Eurydike (4168)
The Evil Creative Commons License 2005.06.06 0 0 4176
Soha nem mondták a DoD-ra, hogy utolsó album! De javíts ki egy linkkel, ha tévedek!

Azért reménykedjünk, hogy összejön valami turné a SIT-SSOASS periódusból!
Előzmény: Stormfury (4174)
Wisey_ Creative Commons License 2005.06.06 0 0 4175

Azért remélem, belevágnak majd egyszer :)

Az 1984-92 közötti időszakból már könnyen össze lehetne állítani egy ütős programot. Csak a "slágerekből" is, plusz néhány különlegességgel.

És szerintem a nagyobb stadionokkal sem lenne gond :) Csak persze legyen pár év szünet a két nosztalgia-turné között...

Ezeknek mondjuk örülnék:

Aces High

Powerslave

2 Minutes

Flash of the Blade

-------

Wasted Years

Stranger in a S.L.

The Loneliness... vagy Deja-vu

Alexander the Great

------

Infinite Dreams

The Evil That Men Do

The Clairvoyant

Only the Good Die Young

------

Holy Smoke / Hooks in You / Bring Your Daughter...

------

Afraid to Shoot Strangers

The Fugitive

Judas Be My Guide

Fear

+ ha tényleg nem bírják ki nélkülük: Iron Maiden, Trooper :)

Stormfury Creative Commons License 2005.06.06 0 0 4174

HHHHHMMMMMM......

Ha nem hát az se gáz de új album az kell, bár ha abból indulsz ki, hogy a DoD-ra is azt mondták:utolsó album, annak fényében amit leirtál az se 100%.Na, érted?

The Evil Creative Commons License 2005.06.06 0 0 4173
nem akarok ünneprontó lenni, de szerintem kizárt, hogy a Maiden egy '90s turnét is lenyomjon. Egy 1985-88 mondjuk határeset. de arról a 3 albumról aligha szednek össze 18 koncertszámot. Netán 1985-92 best of? Óriási lenne, de belevágnának a korábbi klasszikusok nélkül? Kétlem. Megtelne rá egy Ullevi stadion? Azt is.
Előzmény: Stormfury (4172)
Stormfury Creative Commons License 2005.06.06 0 0 4172

ja, egy az egyben nyócvanas évek, mint a Vision of the Beast videoklippjei, szóval visszaadott sokat abból az időszakból.

Jővőre állitólag új album...A következő múltidéző meg gondolom a kövi Early days megjelenés után, hogy aztán ezt, hogy egyeztetik...? 

Előzmény: Wisey_ (4171)
Wisey_ Creative Commons License 2005.06.06 0 0 4171

Sziasztok!

Sajnálom, hogy nem lehettem ott Prágában (vagy máshol), csak idén már nem volt rá pénzem :(

Számomra mondjuk a SiT / Seventh Son korszak a legnagyobb favorit, úgyhogy azt a turnét már nem fogom kihagyni. Van valami info arról, hogy mikor lesz a következő? Vagy most már jön lassan az új lemez?

Megnéztem a prágai képeket; nagyon tetszik a díszlet. És mivel ez a korai korszak emlékturnéja volt, nem is számíthatott senki nagy látványelemekre :)

Stormfury Creative Commons License 2005.06.06 0 0 4170

Helló!

Egyetértek, viszont sajnálom ha úgy tünt esetleg, hogy fanyalgok (mer' azt mindig lehet ugye) de nem igazán lehet érzelmeket körülirni úgy, hogy átjöjjön a hangulat.A debreceni nagy koncert volt és nagy volt a chorzów-i is mindkettő a maga nemében fantasztikus volt, összehasonlitásba hülyeség belemenni, ha fikázni akarna valaki akkor lehetne a DoD-t is mert ott sem volt minden rendben, részemről szarok rá mert meginditó volt ez is az is.

Amit meg a vasfüggönyös témáról irsz szintúgy szentigaz :).Más volt az a hangulat és igazán akkor jelentett sokat egy fesztivál (akkor ez nem volt "csak" divat).A többi banda koncertvideóin is lejön az, hogyha az adott zenekar elöször játszott a Balkánon, az leirhatatlan.

Előzmény: Trooperoby (4165)
Eurydike Creative Commons License 2005.06.05 0 0 4169

Ahogy itt olvasgatlak titeket, kezdem bánni a döntésemet, hogy idén nem megyek Maiden-re, mert úgyis annyi koncert van itthon :(

Arról, hogy láthatóan nagyon szeretik a lengyel közönséget, eszembe jutott a legeslegkedvencebb Maiden videóm, az ősrégi 'Iron Maiden Behind The Iron Curtain'. Aki nem ismerné: a '84-es kelet-európai turné félórás videója (Lengyelo., Jugó, Csehszlovákia, Magyarország). Hát valami zseniális, nem tudom megunni. Nem is annyira a koncertrészletek az izgalmasak benne, hanem a Lengyelországban készült összekötő képek: repülőtér, utazás a turnébusszal, a közönség gyülekezése, dedikálás stb. Óriási hangulata van az egésznek, igazán sikerült megragadni, hogy milyen volt Kelet-Európa 1984-ben.

Eurydike Creative Commons License 2005.06.05 0 0 4168

Nem vagyok hozzáértő, de én visszavinném a boltba és kicseréltetném.

Előzmény: kovatti (4167)
kovatti Creative Commons License 2005.06.04 0 0 4167

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni...

Ma vettem meg a Maiden Rock In Rio DVD-jét, nagyon örültem, satöbbi, satöbbi, az első disc csodásan szól, minden oké, de a másodikkal egyszerűen nem tud mit kezdeni az olvasóm. Számítógépről DVD-zem, a 2-es lemezre az van írva, hogy DVD5-ös formátum, szóval elvileg simán kellene mennie, nem értem, mi lehet a hiba. A DVD karcmentes, tökéletes állapotban van. Ha valaki találkozott már hasonló problémával, vagy simán valami ötlete van, kérem írjon!!! Előre is köszönöm! 

The Evil Creative Commons License 2005.06.04 0 0 4166
Tök egyetértek Prágával, és hozzáteszem, hogy minél több dolgot ad ki a Maiden, annál jobb! Kivétel az Edward the Great, mert annak aztán a világon semmi értelme nem volt.
Előzmény: Trooperoby (4165)
Trooperoby Creative Commons License 2005.06.04 0 0 4165

Biztos a mögöttem álló 30 év kevés ahhoz, hogy megértsek néhány dolgot.

Ha Rock in Rio-t Harris annyira elcseszte, akkor hogy lehet az aug-ban megjelenő DVD silány egy Maiden koncertvideónak?

Akkor beillik a sorba a sok szar közé!!

Legalábbis egyesek szerint!

Azt sem mondanám, hogy érinteni lehetett az előzetes- és utólagosan izzó lelkesedést a koncertek utáni ( Prága, Chorzow, Graz.. kinek melyik ) "élmény"beszámolókban...

Amikor Juhász Előd a Zenebutikban belefejelt egy jó nagy cserepes növénybe, megszületett az "Élő növény varázsa" szlogen!

Én nem tudom, ki mit vár egy koncerttől, de az pedig az élő zene varázsa, ha esetleg becsúszik egy kis baki, kimarad, vagy megváltozik egy-két sor és nem tökéletes a hangzás!!

Lehet kapni tuti frankó erősítőket, cd-lejátszókat, böszme JBL, Mission vagy Wharfedale hangfalakat és akkor marha szépen fog szólni a muzsika!

Kezdem magam igénytelennek érezni, hogy baromira élveztem a prágai bulit.

24 éve szeretem a Maident, ez volt a 7. koncertem, mert most el tudtam menni értük külhonba, Prágába. Eddig csak itt láthattam őket. Eszembe sem jutna belekötni bármibe, alig várom, hogy jöjjenek újra!

Tényleg a Phoenix verhetetlen volt, de ne ahhoz mérjünk egy "szimpla" nosztalgia turnét. Gondolom egyetértünk abban, hogy mindig az adott album turnéztatásánál nyúlnak mélyen a zsebükbe, főleg show és látvány terén!!!

Azt azonban már egy kicsit tényleg durvának érzem, hogy egy augusztusban megjelenő cuccot már most fikázunk!!!

Nem olyan vészes szerintem az a Rock In Rio!! Nagyon sok ember, akik jóval szoftosabb zenéket szeretnek, nagyon elismerően nyilatkozott róla. Nem mintha ez számítana, mindenkié csak 1 vélemény, de azért az igen jól sikerült!! Dinamikus a vágás az tény, de messze áll a rossztól. Viszont marha jó!!! :) Szerintem!

Mindegy. Nekem meg nem kéne olvasni a fikázó sorokat :)))

Azért én beírtam a naptárba aug. 29-et...

The Evil Creative Commons License 2005.06.03 0 0 4164
Én 11-12 éve ismerem ugyan csak a Maident, de a Killers szvsz a lehető legfaszább album, úgyhogy nagyon is el tudom képzelni.

A két abszolút über album számomra a Killers és a The X Factor; a legszarabbnak pedig a Virtual XI-t tartom.
Előzmény: troooper (4163)
troooper Creative Commons License 2005.06.03 0 0 4163

Rólad jut eszembe: Prága előtt az járt az eszembe,hogy mekkora durranás lenne, ha 1-2 szám erejéig megjelenne Paul Di Anno,az ős énekes! Esetleg Clive Burr, ha éppen jó napja van...

Aki a Maident valóban az Iron Maidennel és a Killers-szel ismerte meg, az nehezen fogadta el Dickinsont az air raid siren hangjával...Ezt többektől hallottam.

Előzmény: Paul Di Anno (4162)
Paul Di Anno Creative Commons License 2005.06.03 0 0 4162

Nekem pl. nincs meg, de azért a koncertre emlékszem!!

Egyébként nem tudná vki átmásolni nekem egy CD-ellenében mert nem tudom letölteni.

Ha igen akkor itt az emilem: exodus@citromail.hu

Köszi

Előzmény: GodAss (4161)
GodAss Creative Commons License 2005.06.03 0 0 4161
Korabban mar volt ugyan szo rola, de emlekeztetonek itt a link, ahonnan le lehet tolteni a koncit: http://ironfull.atw.hu/DOD.html (van meg itt tenyleg olyan, akinek nincs meg?? :)
The Evil Creative Commons License 2005.06.03 0 0 4160
ja, meg amikor Dickinsonnak kellett elnyomnia a TNOTB intróját :))))

És arról tudtok valamit, amit a Hammer Worldben közölt interjúban mondott, hogy Los Angelesben megcsúszott valamin, lezúgott a színpadról és 2,5 m-t esett fejjel lefelé, úgyhogy "elszakadt az összes izom a mellkasában"?

Csak ami az újságban volt :)
Előzmény: troooper (4159)
troooper Creative Commons License 2005.06.03 0 0 4159

"Annak is megvan a bája, hogy a legelején van egy csomó baki."

Határozottan! Emlékeztek Debrecenben mit össze kínlódott zavarában Dickinson, amikor -talán a Halowed be Thy Name -nél - nem mindenki ugyanazt a számot kezdte el játszani, úgyhogy pár hang után  le is álltak? Nagyon helyes volt..:)))

És arról tudtok valamit, amit a Hammer Worldben közölt interjúban mondott, hogy Los Angelesben megcsúszott valamin, lezúgott a színpadról és 2,5 m-t esett fejjel lefelé, úgyhogy "elszakadt az összes izom a mellkasában"?

Előzmény: The Evil (4149)
Stormfury Creative Commons License 2005.06.02 0 0 4158

Ja, elbasztam...:)

Bocs!

05/31-Graz

Már ha úgy kérditek maradok Lengyelországnál, már csak nem tévednénk el....csak nem, nem úgy mint vasárnap éjjel Auschwitzban....mondtam az asszonynak, hogy ezen úgy 20 év múlva majd jót nevetünk.Hát ez is egy élmény volt :)

Előzmény: The Evil (4156)
Anonymus.007 Creative Commons License 2005.06.02 0 0 4157

Igen, az 1. volt Prága 28-án, a második Lengyelország 29-én

Valaki kérdezte, hogy ki melyikre menne el legszívesebben

Én maradnék Prágánál :-)

Előzmény: The Evil (4156)
The Evil Creative Commons License 2005.06.02 0 0 4156
2. volt a lengyel, nem? asszem prága után 1 nappal.
Előzmény: Stormfury (4155)
Stormfury Creative Commons License 2005.06.02 0 0 4155

Ja, az első mindig különleges izgalom ;).

Igazából igy utólag arra lennék kiváncsi, ha az összesen ott lettünk volna melyik tetszett volna jobban.

Egyébként ugye a lengyel volt a harmadik talán ezért is voltak jobban "bemelegitve" mint mondjuk Prágában.Amúgy az intro előtti, alatti hangulat szerintem az egyik legizgalmasabb szinte tapintani lehetett a feszkót a levegőben.... :)

(Ezzel kapcsolatban megjegyzendő, hogy szar vágások ide vagy oda ezt Harris a Rock in Rio-ban nem tudta elbaszni, a mai napig kiráz a hideg...)

Előzmény: The Evil (4149)
The Evil Creative Commons License 2005.06.02 0 0 4154
kösz nem kell megmagyarázni, mivel nevettem, értettem a poént :P
(vagy fordítva)
Előzmény: seabeast (4152)
Levike Creative Commons License 2005.06.02 0 0 4153
Egyebkent tok igaz. :)
Szegeny Harris ritka tehetsegtelen e teren. A Rock In Riobol is mit csinalt mar ? :) Ettol fuggetlenul jo az anyag, latszik, hogy a banda annyira jo, hogy meg Harris sem tudja szanaszejjel tonkrevagni es elkeverni a produkciot. :)
Előzmény: The Evil (4148)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!