mai csomagolás után, a megbeszéltek szerint dunsztosüvegbe került hat hajtatásom, besötétitettem fóliával az üveget, és kartonpapirból kivágott lukakba ültettem a tetejére a növénykéket. Holnap reggel még megnézem működik-e, aztán izgulhatok, hogy mire hazaérek hány gyökérkém lesz. :-)
Cserella! Elültettem a küldeményedből hármat! Remélem az is megmarad, mig hazaérek.
Ja, voltam a pasaréti Oázisban, van kettő jó csúnya, kisebb tő chopinjük. Talán nincs baja, csak rajtuk maradt. 2100,- Ftból adnak most még 20% kedvezményt. Legalábbis nekem ezt mondták, mikor csúnyának tituláltam, és undorkodva felemeltem őket. :-)
Ajánlgattak helyette egy szimpla rózsaszínt, hogy az szebb és az fele annyiba kerül. Fogalma sincs, mit jelent itt egy chopin! :-)
Na majd megézem, de az enyém az nem váltogatta a színét, és sose voltak benne rózsaszín árnyalatok. mindig olyan színe volt, mint a sárgabaracknak, csak a világosban túlexponálásra hajlamos digitális géppel ez nem igazán jött ki. Tuti nem uaz!
Közben én is megnéztem közelebbről az én pezsgőmet, abban is vannak rózsaszínes árnyalatok, úgyhogy... Ha jobban figyelsz rá meglátod, hogy napszakok szerint is változó a színe, de alapból sárgás.
A lazac a felette levő hsz-ban volt, tök más a színe. nekem ez akkoris barack. Egyébként a valóságban ez még erősebb színű. Még nenm elég nagy a nyisszantásra, de talán az anyja gazdája engedne némi további csonkítást.
A felette lévőt nem tudom, hogy hívják, zsákbamacskaként nyisszantottam anno, és ez lett belőle. Még neked sincs ilyen?
Egyébként ha ez igaz (mondjuk nálam egy mintha kihajtnan, de a kivétel erősíti a szabályt), akkor aki nem ilyet használ, azok közül senki sem ad elég tápanyagot a növénynek. Merthogy én anno leszívtam egy szaki agyát, és ő azt mondta, hogy ezekben a granulátumokban nincs semmi különös, csak kényelmesebb a használatuk a tápoldatokénál, mert csak egyszer kell velük vesződni egy idényben, és aztán folyamatosan elegendő tápanyaggal látják el a növényt
Amúgy lehet, hogy igazad van, látok benne valami rózsaszínes beütést, talán az, ami nálunk nagyvirágú lazacnént fut, csak még egy kicsit halovány. Vagy egy új fajta és könyörtelenül szétkapkodjuk!!!
Te annak hívod, de hivatalosan nem az a neve. Na, majd visszatérünk rá!
Csak annyit, aztán irány a kert, hogy mindenki (kivéve engem), aki titokzatos szárakon kinövő hajtásokról írt eddig, használ osmocotét, ami az alaptrágyázást megadja, és aztán valami plusszt, tehát.... egyértelműnek tűnik, hogy az osmocote a hunyó! A valami plussz meg a ráadás, talán mindegy, hogy milyen.
Ez az egész annyira bionyítja, hogy milyen szelektív a memóriánk, Cserella éppen mesélhetne róla, hogy mennyire az. Talán inkább szomorú, hogy nálam most ez tölti ki a legfőbb szerepet, Nektek sok egyébre kell a hely az agyatokban!
Bocsi, dehát akkor most miről is beszélünk? Nincs ott abban a hozzászólásban egy kép róla? Igaz, ott éppen elég sárga, de ez így változtatja a színét!
Nem értek a számítógéphez, ezeket csak valahogy kitaláltam, illetve a kezdetekkor talán valaki utalt valamire és így, ahogy én most Te, megtudtam. Többször mondta valaki, hogy megnézi a hsz-eimet, aztán kíváncsi lettem. Itt aztán minden hsz. visszaolvasható, illetve nem minden, csak az utolsó 500, én meg sajna nagyon sokat írtam.
Ez szerintem is bámulatos! Amióta látta az én leandereimet, csak megkérdezem, hogy ilyenem van-e, és már tudom is, hogy kérjek belőle, vagy ne! Én képtelen vagyok a színek, szirmok ilyen apró különbségeit nyilvántartani, de szeretném, ha minél több lenne!