Sorozatok minden mennyiségben, ömlesztve. Ha van, amiről lenne mondanivalód, de nincs akivel... itt bontakozz ki!:)) Spoiler-ügyben... inkább ne. Vagy módjával...
Figyelem!
A freeforum-os linkekre mindenki csak a saját felelősségére kattintson rá, adatlopásra alkalmas hely.
Az oda történő beregisztrálás/olvasás után az a veszély is fennáll, hogy az így ellopott jelszavakkal az oldal üzemeltetője belép más fórumokra a sértett adataival és BTK-ba ütköző beírásokat tesz.
Az ottani IRL adatkiadásos esetek miatt a jogi lépéseket megkezdtük, csak az menjen arra a fórumra, aki utána nem bánja, hogy bírósági megkeresésre tanúként vagy tettestársként idézést kap.
azt azért érdemes megemlíteni, hogy micsoda fantasztkus irónia fakad abból, hogy a halálát és annak okát megelőzően éppen mi történt közte és nagybátyja között:)
GOT s04e02 - valóban nagy fordulat, ami több karakter alapvető helyzetébe bele fog rondítani vagy jobb irányba vinni. viszont, ami történt, illetve, ahogy történt, az engem nem elégített ki. sokkal szemetebb halált érdemelt volna.
az lehet a gond, h egyrészt Martin egyre öregebb (annak kell drukkolni, h meg ne haljon most még pár évig...)
másrészt nagy most a hype körülötte, az írás mellett mindenféle fantasy találkozókra meg egyéb marhaságokra is kell(?) járjon, ahelyett, h a könyvre koncentrálna
harmadrészt meg a tv sorozat körül is bábáskodik, nyilván ez is hátráltatja
7 könyv van a terve, a könyvek viszont egyre vastagabbak
a tv sorozat most jár a 3. könyv végén, talán a 4/4 lehetne az első, ami már a 4. könyvről szól, de így valszeg a maradék részekben már nem fog sikerülni "1 könyvnyit" haladni a sztoriban, szóval szépen csúszunk el (már az előző évadnál is így jártunk)
most mindenféle spoiler nélkül, a kísérlet kedvéért induljunk ki abból, h ezek a gyerekek meg is érik a sztori végét:
tippem szerint még egy olyan 4-5 évad tuti van a dologban
az még 5 év, addigra ezek a gyerekek TELJESEN felnőnek, ami azért igen fura lesz
de az is lehet, h még több is lesz ez, mint 5 év, hiszen Martin még 2 könyvvel adósunk is és nem az a kapkodós fajta (az utolsó 2 kötetet 11 évig írtaÖ
ha a sori beéri a könyveket -amire igen komoly esélyt látok- akkor az utolsó évad akár éveket is csúszhat (bár nagyon remélem, h erre nem kerül sor és valahol mégis van valami titkos kontraktus arra vonatkozóan, h mondjuk 2019-ig igenis ki kell izzadja az utolsó kötetet is mostmár...)
ezeket az öregedési problémákat nem értem egyébként... tudtommal a sorozatkészítők és az író együttműködve dolgoznak, miért nem rak több időt a könyekbe, és teszi kamasszá ezt a fiút, ahogy a valóságban is öregszik...
KIcsit mea culpázok, az A. of SHIELD simán fellépett a nem olyan rossz kategóriába a felétől kezdve kb, mikor bejött ez az összeesküvős szál.
A legutóbbi rész azt hiszem a Tél katonája sztorijának a hátterében játszódik, emlegetik is.
A harcjelenetek jók, tényleg látványosak lettek a bunyók, a CGI se annyira rossz.
A történet persze sablonos, de lehet, hogy aki ismeri a képregényeket, annak jobban tetszik, de igy is élvezhető lett.
A karakterek so-so, ugye a Culson nem ellenszenves, a kinai csaj hol idegesitő, hol badass, a field agent gyerek semmolyen, de végül is elmegy. A hacker csaj nyami, engem a két gyökér geek marhára idegesit, az erőltetett angol akcentusukkal együtt. (A galaxis sorsa függ attól, hogy ne piszkáld a vérmintákat ! Gyerünk, gyerünk, piszkájuk meg, hiszen ez segithet a szegény árvákon...:( )
Különben az eddigi sorozatokban a geek- ek mindig rokonszenvesek voltak, ugye a Smallville-ben egy szerethető karakter volt Lex Luthoron kivül, a Cloé nevű szöszi- azt selyempapirba csomagolva vinném magammal mindenhová.
De mostanában uj divat van, a topik szintje alattian szar Intelligence ben is az apa-fia tudós páros annyira frusztrálóan hülye és utálatos, hogy lefejeled a falat.
AZ egész sorozat ugy kezdődik, hogy a vén hülye a fészerben tart egy milliárd dolláros chippet, amit megfujnak a kinai g***k, és csinálnak egy a főszereplőtől sokkal karajabb szuperpicsát...most meggyanusitják ezt a byúlszájú szupergyereket, mert csak egyetlen chip van ami képes erre...és nem jut eszébe annak aki csinálta, akitől ellopták, aki beleoperálta a kis édes-savanyúba, hogy : Hé, hát van másik chip is...
Na, most nekiesek Hannibálnak, kiváncsi vagyok kit evett meg a héten :)
Igazából hamar túlteszem magam rajta, pár epizód után szerintem el is felejtem.
Talán mint szerelmes férfinak, jobb volt az előző. De nem olvastam a könyvet, lehet, hogy a későbbi szerepéhez jobban fog passzolni.
Amúgy elégedett vagyok a szereplőkkel. Látszik a werkfilmekből, fotókból, hogy jó kis összeszokott és fejlődő csapat. Ilyesmit utoljára a BSG gárdával kapcsolatban éreztem, bár tény, hogy akkora sori fogyasztó azért nem vagyok, nem nagy az összehasonlítási alapom :)
Ideje volna elkezdenem már, de szerintem darálni fogom, már úgyse sok van vissza belőle. Mostanság sok sorozatommal le vagyok maradva. Kivétel a TAR, Survivor illetve TWD (volt ilyen amíg ment) és most a GoT.