Keresés

Részletes keresés

by-169 Creative Commons License 2012.08.14 0 0 4380
by-169 Creative Commons License 2012.08.14 0 0 4379

Hatvan utca lesz az:)

Előzmény: DBvonatinfó (4378)
DBvonatinfó Creative Commons License 2012.08.14 0 0 4378

A DKV honlapjáról egy mai hírnek a részlete:

"A Nyugati kiskörút munkálataihoz kapcsolódó aszfaltozási munkálatok miatt átmenetileg lezárásra került a Nyugati utcán, az Egyetem irányába található Pásti utca elnevezésű megállóhely."

Azért ilyet, hogy ezek még ezt is el tudják rontani...

marky-511 Creative Commons License 2012.08.14 0 0 4377

Persze hogy ki fog, csak csak ugye fontosabb megmutatni a választópolgároknak városlakóknak, hogy építettek egy új utat. Azt sem tartom kizártnak, hogy egy új viszonylatot vezetnek be csak ezért. Mégis csak sok lenne, ha a 10-est vagy a 32-est eltérítenék. Ha lenne még 14-es, az talán beleférne.

Előzmény: by-169 (4375)
LoLkA Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4376

Aza zöld dög az mi?

Nem dög, hanem tacskó. A Solaris kabala állata.

Minden Solarison rajta van. Még a trolikon is.

Előzmény: by-169 (4373)
by-169 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4375

Vajon mi fog járni? Akármit akarnak arra vinni kiesik a buszvég és a segner tér. 25-ös mehetne arra nem? Hatvan utcán vissza tud térni az eredeti utvonalra a tesconnál. Visszafele a meg úgy jön mint a 24-es Kishegyesi, hatvan, majd lekaranyarodik az új kiskörútra.

Előzmény: marky-511 (4374)
marky-511 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4374

Itt lehet mégsen buszmegálló lesz?

Ha jól látom, ez az Antall József utca. Onnan csak az Arany János utcáig lehet menni, tehét nincs mit ott közlekedtetni. Majd egyszer lesz, ha elkészül végig a körút. A peron buszmegállóra vall.

Épül a buszmegálló és táblája is lett.

Itt viszont közlekedni fog valami, az tuti.

Előzmény: by-169 (4372)
by-169 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4373

Aza zöld dög az mi?

by-169 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4372

Buszvégen valami készül.

A kiskörútat ki táblázták. Itt lehet mégsen buszmegálló lesz?

Épül a buszmegálló és táblája is lett.

Hal köznél is ilyen kiásások vannak. Széchenyi utcán a páros oldalon a fákat elülteték. Nem sok fa lesz ahogy néztem.

marky-511 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4371

Még ha nem is építenek újat a Somolyai utca megállónál (Mikepércsi út) megállhatna.

Előzmény: ZotyaJ (4369)
ZotyaJ Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4370

"Amúgy a Tesconál van buszmegálló a parkolók közt ahola tescos busz is megáll oda bemehetne."

Elég béna helyen van.. Sose ült buszon az aki oda megálmodta.

Előzmény: LMG-140 (4368)
ZotyaJ Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4369

"Ha-ha-ha. :) Ez úgy működik, hogyha a Tescó akar megállót akkor megépíttetik vele. Vagy felajánlják a tescónak, hogy szívesen megállnának egy új megállóban csak építse meg.

Úgy tűnik a Tesco nem fizetett."

Mégis mi a francért fizetne? Először ugye megépíttetik vele a környék útjait, a csatlakozó utakat az önkormányzat által jóváhagyott tervek alapján, aztán meg kitalálják, hogy ide meg oda kell még egy buszmegálló. Jó, hogy elküld mindenkit a lyukas kerek szagos tesztrészbe.

Előzmény: LoLkA (4366)
LMG-140 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4368

Amúgy a Tesconál van buszmegálló a parkolók közt ahola tescos busz is megáll oda bemehetne.

Én sem gondolom, hogy a Dobozin végállomás kéne legyen. Leírtam, mit gondoltam a 43-asról. Csak azt firtattam, hogy lehet-e a Dobozinál végállomást berakni. Meddő vita, mert nincs értelme, de azért lehet :)

Azt meglehetne úgy oldani ahogy most megy csak nem a Hajnal utcára fordul ki hanem a Munkácsy fele és meg is fordult :D

Előzmény: marky-511 (4367)
marky-511 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4367

Ez úgy működik, hogyha a Tescó akar megállót akkor megépíttetik vele.

A Somlyainál amúgy is volt egy megálló, anno a 44-esnek. De nem, kikanyarodik a Somlyairól, és csak a Hun utcánál áll meg. Elég amatőr gondolkodásra vall.

Egyébként ugyanúgy beleesnénk abba a hibába, hogy megint egy lakótelep szélén pakolnánk le az utasokat.

Én sem gondolom, hogy a Dobozin végállomás kéne legyen. Leírtam, mit gondoltam a 43-asról. Csak azt firtattam, hogy lehet-e a Dobozinál végállomást berakni. Meddő vita, mert nincs értelme, de azért lehet :)

Előzmény: LoLkA (4366)
LoLkA Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4366

Sőt, én a Somlyai új szakaszához is tennék egy megállót a Tesco kedvéért,

Ha-ha-ha. :) Ez úgy működik, hogyha a Tescó akar megállót akkor megépíttetik vele. Vagy felajánlják a tescónak, hogy szívesen megállnának egy új megállóban csak építse meg.

Úgy tűnik a Tesco nem fizetett.

A Munkácsy mögötti parkolóban célforgalom mehet, a busz meg fordulása ebbe belefér :D

Jah, hogy a Víztorony utcán túl. Igen ott van parkoló, de azért busz megfordításához necces szerintem. Egyébként ugyanúgy beleesnénk abba a hibába, hogy megint egy lakótelep szélén pakolnánk le az utasokat. És aki a közepén lakik?

Előzmény: marky-511 (4351)
marky-511 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4365

Ahhoz korai lett volna felfesteni a feliratot, maradhatott volna sima kanyarodósáv. Szerintem valamit át fognak oda tenni. Ahogy ismerem őket, a 10-es csoport, vagy a 32-es közül valamelyiket, pedig a 23-ast kéne arra vinni.

Előzmény: by-169 (4363)
by-169 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4364

Érdekes menet lesz.

by-169 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4363

A buszsáv nem a leendő 32-sé lesz 2020-ban vagy mikor elkészül a kiskörút telsejen?

Előzmény: marky-511 (4351)
marky-511 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4362

Még szerencse, hogy a DKV nem foglalkozik az ilyen ötletelőkkel! Szörnyű!

Nem hát... Az ötletek 40%-a innen van lelopva (12-12Y anno, 46-os buszcsalád, 22-24, 42-47, 23Y, 15-ös, stb...), a 60%-át meg a helytartók szavazzák meg. A DKV-nak egy önálló ötlete sincs. Kire hallgasson, ha nem ránk, "hülyékre"?

Előzmény: picurka33 (4354)
ckg471 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4361

Köszönöm. A többiek nevében is.

Előzmény: picurka33 (4360)
picurka33 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4360

Igazad van. Megfogadom a tanácsod! Átmegyek intelligensbe!

Előzmény: ckg471 (4356)
atty707 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4359

Meg ehhez még hozzá jön, hogy a sofőr takarítsa a buszt, mikor sokszor a WC- re nincs ideje elmenni! 

Mégis ki takarítsa? A fizető utas, vagy a jóisten?????? Okádék, ahogy egyik-másik csuklós busz kinéz! 

Még szerencse, hogy a DKV nem foglalkozik az ilyen ötletelőkkel! Szörnyű!

Tudod mi a szörnyű? Hogy egyáltalán ötletelni kell, mert a dkv NEM KÉPES ellátni a feladatát! 1984 óta rendszeresen, 1988 óta napi rendszerességgel utazom több órát tömegközlekedéssel. Ennyire vacak, kiszámíthatatlan menetrendet és útvonalakat a Hajdú Volán sem volt képes csinálni, pedig szidtuk azt is eleget. De a dkv új magasságokat ért el az impotens szabályozásaival, össze-vissza járó járműveivel, természetesen a "kiszámítható közlekedés" jegyében...

Más! Szavaidból azt veszem ki, hogy közöd van a "céghez". Megkérdezhetném (személyeskedés nélkül, pusztán érdekel), hogy miért kell szórakozni a járművezetőknek az utasokkal? Gondolok itt arra, hogy bottal közlekedő idős embereket köteleznek arra, hogy a 2. 3. ajtótól botorkáljon előre elsőajtózni úgy, hogy rajtuk kívül nincs más a buszmegállóban!

Vagy miért kell elsőajtózni olyan megállókban, ahol nincs felszálló utas?

Mit tesz a dkv ezek ellen az imidzs romboló dolgok ellen, szankcionálja-e a járművezetőt ilyen lépésekért?

picurka33 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4358

Bocsika, de 5359 nem Én vagyok! Ez nem jött be!

Előzmény: torqmatic (4355)
ckg471 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4357

Te is.

Előzmény: torqmatic (4355)
ckg471 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4356

Légyszíves, legyél legalább most annyira intelligens, hogy nem folytatod, hanem hagyod a francba.

torqmatic Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4355

Látom jól eldumálgatsz magaddal megint :)

picurka33 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4354

Akkor lenne még csak kutyavilág, ha ezt a sok hülyeséget megvalósítanák! Ennyi ráérő embert, hogy van idejük ennyi hülyeséget kitalálni! Meg ehhez még hozzá jön, hogy a sofőr takarítsa a buszt, mikor sokszor a WC- re nincs ideje elmenni! Az éjszakai járat tervezet meg egy katasztrófa! Szeretem ha az okos hülyéskedik, de amikor már fordítva van, ki nem állhatom! Még szerencse, hogy a DKV nem foglalkozik az ilyen ötletelőkkel! Szörnyű!

Előzmény: Törölt nick (4352)
marky-511 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4353

Hát, akire most van, az már egy jó ideje szabadságon lehet, ugyanis nem csinált semmit. Javaslatok már évek óta vannak, Debrecennél kisebb városokban már van éjszakai közlekedés.

Előzmény: Törölt nick (4352)
marky-511 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4351

Mivel nagy volt a termés, amíg nem tudtam írni, most hosszú összevont válaszadás következik :)

By-169

Busz sáv is lesz a kiskörúton.

Tehát busz is, hogy lehessen mutogatni az új remekművet. Nagyon remélem, hogy a 23-as lesz az.

A korábbi tervvel ellentétben inkább a Szoboszlói úton vinném, hogy a kritikus időszakban óránként felváltva tudjon közlekedni a 19-essel, így megmarad a Sámsoni út környékének, és a Belvárosnak a kapcsolata, és nem lesz megjegyezhetetlen a menetrend.

Tesconál meg tudták csinálni.

Ott már eleve volt megálló. Viszont a 47-es a szemközti, Somlyai utca megállóban mi a feéért nem tud megállni?

Sőt, én a Somlyai új szakaszához is tennék egy megállót a Tesco kedvéért, ne kelljen a Hun utcától gyalogolni. Innen látszik, milyen légből kapott ötlet a 47-es :/

Vanyi94

A Wesselényi - lakótelep ellátására a 44-est behoznám a Belvárosba a Hommokkerti felüljárón át a Segner térre vagy a Dósa nádor térre.

Támogatnám, de a 44-es menetideje így is 26 perc. Nekem az is a terveim közt szerepel, hogy a Sumenről a Szent Annára, majd a Miklósra kanyarodjon, mivel a 19-est eltüntetném onnan. Részletek fentebb :)

A 15/15Y helyett a legritkább időszakra (hétvégi 80 perces követés) kitaláltam egy új viszonylatot, ami a 15H lenne...

Ez is tetszik, de a 15-öst, és az új 15Y-t talán jobb lenne úgy közlekedtetni, ahogy korábban írtam, bár a külső végállomás lehet akár a Lahner utca is. ZotyaJ már küldött egy kiváló tervet a Lencz-telep közlekedésének rendezésére, de gondolom, nem publikus.

A 23y-os új hétvégi menetrendje borzasztó.

Meg az egész útvonala. Én vagy egy új viszonylatot raknék oda, ugyanazon két végállomással, vagy egy teljesen újat, ami még új ötlet, fejlemények hamarosan :)

Létre hoznék egy ellen irányú járatot is (a Hun utca felől kezdi a kört), és ez a Nagyállomásig járna..

Arra én is gondoltam, a Lahner utca érintésével, ahogy az eredeti tervek is szóltak. De letettem róla, tulajdonképpen nem nagy tévolság marad ki. Most meg ott lesz a 47Y is, így már nem sok értelme lesz.

A 43-ast lerövidíteném a Dobozi lakótelepig.

Én is amondó vagyok, hogy rossz ötlet. A 43-ast inkább a 4342-es hsz-em szerint kéne közlekedtetni :)

A 19-est a Sámsoni út irányába a Dobozi lakótelepen (Munkácsy MIhály utca és Víztorony utca) át közlekedtetném.

Ezzel egyetértek, viszont az YBL miatt kicsit kicseszés lenne. Bár a Brassaitól kb. 2 perc séta. Talán nem okozna katasztrófát.

LoLkA

Hol van ott olyan parkoló, vagy kereszteződés, ahol fizikailag könnyen elfér egy busz megfordulás céljából?

Speciel van, a Munkácsy utcán. De ha máshogy nem is, az Arad utca - Hajnau utca - Munkácsy utcákon visszajöhet.

Meg a kresz engedi?

A Munkácsy mögötti parkolóban célforgalom mehet, a busz meg fordulása ebbe belefér :D

Szerintem ezt felejtsd el.

Az előbbiek után meglepő lehet, de én is ezt javasolnám :)

A 43-as maradjon a Nagyállomáson, de inkább a 11-es útvonalát vegye át a Bartók Béla úttól.

LoLkA Creative Commons License 2012.08.12 0 0 4350

viszont bevezetnék egy új járatot, ami az 52-es szám alatt közlekedne. A járat útvonala megegyezne a Cora/Auchan busz útvonalával.

Gondolom az Auchan1-ével.

Én meg akkor azt mondom, hogy akár a 30-as is közlekedhetne a Doberdóig a bevásárlóközpontokon keresztűl a Böszörményin át.

A 43-ast lerövidíteném a Dobozi lakótelepig.

Miért? Onnan már egy köpés a Nagyállomás. Ráadásul lenne jópár rezsimenet amúgy is a Nagyállóra.

Ott a parkolóban vagy a kanyarban a busz is könnyen meg tud fordulni, hogy a Víztorony utcán közlekedjen visszafelé is.

Hol van ott olyan parkoló, vagy kereszteződés, ahol fizikailag könnyen elfér egy busz megfordulás céljából?

Meg a kresz engedi?

Szerintem ezt felejtsd el.

Előzmény: vanyi94 (4347)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!