Keresés

Részletes keresés

cucurbia Creative Commons License 2005.04.15 0 0 434
ok.
Előzmény: gáborke (433)
gáborke Creative Commons License 2005.04.15 0 0 433
Akkor legyen a Batthyány metromegálló, 14 órakor az lent az óra alatt, ha esetleg sokan vannak lássuk egymást.
Előzmény: cucurbia (426)
Perichole Creative Commons License 2005.04.14 0 0 432

Szia!

Próbáltam segítséget kérni a Szobanövények topicban, de senki nem válaszolt. Lehet, senki nem ismeri ezt a növényt. Esetleg, ha Te tudnál valamit róla... Senecio Kilimanjaro a neve. Oda betettem a képet is, ami erről a fajtáról találtam a neten. Szegény kis virágom egyre rohamosabban lankad. Vagyis csak a háromból két kis törzsén lévő - normális esetben dundi - levélkék. Póbáltam sok vizzel, próbáltam kevéssel. De azt hiszem, már nem sok időm van kísérletezgetni vele... Tudsz segíteni??

Előzmény: cucurbia (431)
cucurbia Creative Commons License 2005.04.14 0 0 431

Nem rossz,csak nem sok idöm van most irogatni más okokbol.Na de gyorsan:

1.Van de csak nyáron melegben.

2.Lehet neki tápszert adni én sima csapvizzel öntözöm,meg nyáron az esö.

3.Mindegy

4.Nyáron virágzik,junius-julius,bogyoit oktoberre érleli,de télen is rajta marad.

5.Nem tudom nekem a szabadban van,kertben.

6.az elején már válaszoltam rá

Előzmény: ZERG (430)
ZERG Creative Commons License 2005.04.14 0 0 430

*Cucurbia*

Köszönöm a gyors reagálásod!

Van értelme a levelekre is vizet spriccelni?

Vegyek neki valami tápszert, vagy elég ha mindíg kiforrázom az öntözővizet?

Allulról itassam, vagy a földet locsoljam meg?

Melyik hónapban hozza virágait, bogyóit?

Ha nincs elég napfény jó ha 25w-os spotlámpával pótolom a fényt?

Rossz tulajdonságom, hogy sokat kérdezek.

Előzmény: cucurbia (429)
cucurbia Creative Commons License 2005.04.14 0 0 429

Könnyü válaszolni a mirtusz bárhol vagdoshato,ha egészséges akkor tele van alvorügyekkel,amiken kihajt.A csucsszáradás szerintem még a tél eredménye.nekem ha télen véletlenül kicsit kiszárad néha az egész lombját ledobta,de beöntözéssel eddig mindig megmaradt és tavasszal visszazöldült.

Idén nedvesebben tartottam,most örökzöld maradt.

Előzmény: ZERG (428)
ZERG Creative Commons License 2005.04.14 0 0 428

Sziasztok!

Lejjebb olvasható, hogy van egy mirtuszom és a gondom vele az, hogy néhány szár végen találtam elszáradt leveleket.

Nem sok, de engem kicsit zavar. Lehet megbetegedett?

Tegnap meglocsoltam.

A másik kérdés, hogy lehet e néha igazítani a formáján?

Arra gondolok, hogy a túl kilógó szárakat levágnám.

Ez esetben hol történhet meg a vágás? Levélszár után, vagy elött?

adam_g007 Creative Commons License 2005.04.14 0 0 427
Bocsánat nem néztem körül! Csak ez a topic szokott itt működni és nem gondoltam,hogy van olyan is! Mégegyszer BOCSÁNAT!
Előzmény: cucurbia (425)
cucurbia Creative Commons License 2005.04.14 0 0 426

Ok,ez is jo gondolat,nekem igy is jo,Bármelyik metromegállo megfelel.

Béla

Előzmény: gáborke (424)
cucurbia Creative Commons License 2005.04.14 0 0 425

Van itt egy amarillises topik is.:))

Persze nem háritás,mivel MI itt ehhez is értünk,adhatnánk tanácsokat,dehát a legautentikusabbak azok mégis csak ott vannak:))

Előzmény: adam_g007 (423)
gáborke Creative Commons License 2005.04.14 0 0 424
Olyan 14 óra körülre gondoltam, de kimennék valahova eléd hogy ne kelljen annyit mászkálnod. Pl Batthyány tér vagy hasonló.
Előzmény: cucurbia (422)
adam_g007 Creative Commons License 2005.04.14 0 0 423

Nemrég voltam Amszterdamban(múlt hét vasárnap) és mivel kimentem a virágpiacra nem bírtam megállni, hogy ne vegyek valami különlegeset. A szüleim sajnos már megunták azt,hogy mindig orchideákat akarok vetetni velük,ezért vettünk 10 tulipánhagymát és 1 Amarillist(asszem így kell írni). Az lenne a kérdésem,hogy erről a növényről mit érdemes tudni(ápolás,fényigény,vízellátás,pára szükség,stb... de legfőképpen tanácsokat szeretnék)?

Köszönettel Ádám 

cucurbia Creative Commons License 2005.04.14 0 0 422

Nekem jonak tünik mostani állás szerint.Mondj egy 11-15 közötti idöpontot,és ha nem leszek rosszul,akkor megyek.

Béla

Előzmény: gáborke (421)
gáborke Creative Commons License 2005.04.14 0 0 421
Szia Cucurbia!

Vasárnap jónak néz ki, ha megfelel.
üdv.
Előzmény: cucurbia (417)
gáborke Creative Commons License 2005.04.14 0 0 420
Hello.
A vanillia a sima semleges virágföldben jól elvan. Szereti a meleget nem kell teleltetni, ha mégis hüvösben telelteted (min 10 C kell) akkor nagyon keveset kell öntözni mert a gyökere kirohad( de még enyhe öntözéssel is előfordulhat). Emiatt jobb szobában teleltetni. A párát nem nagyon hiányolja. Ha melegben van , és esetleg pár órás gyenge nap is éri, úgy nő mint a gomba (persze ha már jól begyökeresedett). Támaszra érdemes futtatni. Szaporítani dugvánnyal lehet, a lényeg hogy a jó állapotú léggyökereit a földbe téve kell meleg helyen gyökereztetni a hajtásait. De bujtani is lehet a hajtásait akkor még gyorsabb az eredmény. 1-2 hét alatt elkezd gyökerezni.
Egyenlőre ennyi de még ha kérdezel írok még.
üdv.
Előzmény: Twins (414)
trachycarpus Creative Commons License 2005.04.13 0 0 419
Szeva! Nekem van egy par. Mire lennel kivancsi?
Előzmény: kertészboy (401)
cucurbia Creative Commons License 2005.04.13 0 0 418

hétvégén ha lesz egy kis idöm,mailben küldök hibiscusaimrol képeket:))

Előzmény: Twins (416)
cucurbia Creative Commons License 2005.04.13 0 0 417

Szia,sajna nem tudom,hogy szimpla vagy dupla sárga,bár szerintem inkább szimpla,de majd megkérdezem.kakao még nem csirázik sajna,egy Eugéniafélém kezdett el most.(meg sajna egy gloriozagumom valamiért berohadt,jövöre rendelhetek megint)Mammea-bol még továbbra is csak egynek jött hajtása a többinek még csak gyökere van,várok..várok.

Egyébként ti ikrek voltatok??

Ha a kakao 1-2 héten belül nem kel ki,lehet irok a szegedi bot kerbe,hogy juniusra gyökereztessenek nekem egyet.De még várok hiszek a csodákban:))ű

Más.

Gáborke irtam annak az angol cimnek amit adtál,rendeltem is gumokat magokat szépen meg is jöttek:)))5 nap alatt,és még szines katalogust is kaptam hozzá.

Hétvégén mehetek már,vagy még most sem jo??

Igaz megint gyengélkedek,de remélem sikerül elvergödnöm,ha neked is jo.

Twins Creative Commons License 2005.04.13 0 0 416

Helló

Cucurbia meg tudnád mondani, hogy a leander hajtás amit adtál nekem dupla vagy szimpla sárga virágú??

Csíráztatással hogy állsz, kakaó és a mammea americanna kibújt már a földből?

zildi Creative Commons License 2005.04.13 0 0 415

az összegyűjtött információk alapján ma zamiculcasról van szó, gumós, husos , fényes levelekkel.

köszönöm a segítséget.

Előzmény: Zamia (413)
Twins Creative Commons License 2005.04.12 0 0 414

Helló

Gáborke a vaniliát hogy kell tartani? Van valami különleges nevelési útmutató?

Zamia Creative Commons License 2005.04.12 0 0 413
Na és pontosan melyik növényrőll van szó?
Előzmény: zildi (412)
zildi Creative Commons License 2005.04.12 0 0 412

Köszönöm a sok-sok választ. a növényboltban mondták a Zamia nevet, de most márt tudom miről van szó és ismerem a teendőket is

üdv.

Zamia Creative Commons License 2005.04.11 0 0 411
Szerintem a zamioculcasról van szó, mert a szobanövényes topicban is feldobta a kérdést (utóbb vettem észre) és ott a gumóiról is írnak, és a húsos leveleiről is.
Előzmény: cucurbia (410)
cucurbia Creative Commons License 2005.04.11 0 0 410

Jajjj:((A Zamia az nem a Zamiaculcas.

A Zamia egy szágopálmaféle, a Zamiaculcas meg egy afrikai kontyvirágféle.

Előzmény: Zamia (409)
Zamia Creative Commons License 2005.04.11 0 0 409
Zamioculcas zamiifolia: igénytelen növény. Világos helyet kedvel, de az erős közvetlen napsütést nem. Ne tartsd túl nedvesen a földjét, az időnkénti szárazságot is elviseli (ha pl 2 hétig elfelejted meglocsolni nem gáz). Leveleivel szaporítható. Télen nyugalmi időszaka van, ritkábban locsold. Laza vízáteresztő talajt szeret.
Előzmény: zildi (408)
zildi Creative Commons License 2005.04.11 0 0 408

Ha valaki ismeri a Z a m i a  nevű növényt, mondjon nekem valamit a tartásáról, öntözésről, stb.

köszönöm zildi

ZERG Creative Commons License 2005.04.10 0 0 407
-
ZERG Creative Commons License 2005.04.10 0 0 406
Hogy lehet képet feltölteni?
ZERG Creative Commons License 2005.04.10 0 0 405

Csak sikerült felvinnem

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!