Próbáltam segítséget kérni a Szobanövények topicban, de senki nem válaszolt. Lehet, senki nem ismeri ezt a növényt. Esetleg, ha Te tudnál valamit róla... Senecio Kilimanjaro a neve. Oda betettem a képet is, ami erről a fajtáról találtam a neten. Szegény kis virágom egyre rohamosabban lankad. Vagyis csak a háromból két kis törzsén lévő - normális esetben dundi - levélkék. Póbáltam sok vizzel, próbáltam kevéssel. De azt hiszem, már nem sok időm van kísérletezgetni vele... Tudsz segíteni??
Könnyü válaszolni a mirtusz bárhol vagdoshato,ha egészséges akkor tele van alvorügyekkel,amiken kihajt.A csucsszáradás szerintem még a tél eredménye.nekem ha télen véletlenül kicsit kiszárad néha az egész lombját ledobta,de beöntözéssel eddig mindig megmaradt és tavasszal visszazöldült.
Nemrég voltam Amszterdamban(múlt hét vasárnap) és mivel kimentem a virágpiacra nem bírtam megállni, hogy ne vegyek valami különlegeset. A szüleim sajnos már megunták azt,hogy mindig orchideákat akarok vetetni velük,ezért vettünk 10 tulipánhagymát és 1 Amarillist(asszem így kell írni). Az lenne a kérdésem,hogy erről a növényről mit érdemes tudni(ápolás,fényigény,vízellátás,pára szükség,stb... de legfőképpen tanácsokat szeretnék)?
Hello. A vanillia a sima semleges virágföldben jól elvan. Szereti a meleget nem kell teleltetni, ha mégis hüvösben telelteted (min 10 C kell) akkor nagyon keveset kell öntözni mert a gyökere kirohad( de még enyhe öntözéssel is előfordulhat). Emiatt jobb szobában teleltetni. A párát nem nagyon hiányolja. Ha melegben van , és esetleg pár órás gyenge nap is éri, úgy nő mint a gomba (persze ha már jól begyökeresedett). Támaszra érdemes futtatni. Szaporítani dugvánnyal lehet, a lényeg hogy a jó állapotú léggyökereit a földbe téve kell meleg helyen gyökereztetni a hajtásait. De bujtani is lehet a hajtásait akkor még gyorsabb az eredmény. 1-2 hét alatt elkezd gyökerezni. Egyenlőre ennyi de még ha kérdezel írok még. üdv.
Szia,sajna nem tudom,hogy szimpla vagy dupla sárga,bár szerintem inkább szimpla,de majd megkérdezem.kakao még nem csirázik sajna,egy Eugéniafélém kezdett el most.(meg sajna egy gloriozagumom valamiért berohadt,jövöre rendelhetek megint)Mammea-bol még továbbra is csak egynek jött hajtása a többinek még csak gyökere van,várok..várok.
Egyébként ti ikrek voltatok??
Ha a kakao 1-2 héten belül nem kel ki,lehet irok a szegedi bot kerbe,hogy juniusra gyökereztessenek nekem egyet.De még várok hiszek a csodákban:))ű
Más.
Gáborke irtam annak az angol cimnek amit adtál,rendeltem is gumokat magokat szépen meg is jöttek:)))5 nap alatt,és még szines katalogust is kaptam hozzá.
Hétvégén mehetek már,vagy még most sem jo??
Igaz megint gyengélkedek,de remélem sikerül elvergödnöm,ha neked is jo.
Szerintem a zamioculcasról van szó, mert a szobanövényes topicban is feldobta a kérdést (utóbb vettem észre) és ott a gumóiról is írnak, és a húsos leveleiről is.
Zamioculcas zamiifolia: igénytelen növény. Világos helyet kedvel, de az erős közvetlen napsütést nem. Ne tartsd túl nedvesen a földjét, az időnkénti szárazságot is elviseli (ha pl 2 hétig elfelejted meglocsolni nem gáz). Leveleivel szaporítható. Télen nyugalmi időszaka van, ritkábban locsold. Laza vízáteresztő talajt szeret.