Ma megtörtént az első olajcsere. Amolyan "magam megnyugtatására" 7600 km-nél. A vett 4 liter Castrol Performance A1 5W30 végre benne, a gyári olaj -ami már majd fekete volt- ki belőle...végre!
Szűrő, alátét...mindez 4.693,- Ft-ért. Hmmm..ja...fáradt olajat kannában elhoztam. Akit azzal riogatnának, hogy ugorhat a gari ha gond lesz netán a motorral, nem a szervíz által használt olajat engeded belerakni: nos megen rákérdeztem és az volt a válasz, hogy el kell tenni az olaj számláját, valamint a szervíz által az olajcseréről kiadott számlát. Ezek együtt bizonyítják, hogy az előírás szerint jártál el, megfelelő olajat öntöttél bele, nem attól történt a baj. Aki meg baj esetén jön az általa vitt 10W40-es olajjal...no az magára vessen...:-))
Valaki tudja, mi az a AW? A számlán 4 AW szerepel egységesen 800+ÁFÁ-ért munkadíjként.
A színnel kapcsolatban meg annyi, hogy először én is kacérkodtam a pirossal, de szerintem a hátulja olyan semmitmondó lesz. Beleolvad a két hátsó lámpa meg alul a két prizma a színbe. A Beige lett volna még a következő elképzelés, de nagyon capuccino ahelyett, amit akatalógusban mutogatnak. Inkább amolyan pezsgőmetált képzeltem volna el. Fontos szempont volt a kosztűrőség, valamint a későbbi fóliázáshoz megfelelő színválasztás.:-)) Na meg amúgy is elég vékonyka a fényezés a lacsikon, akkor már -gondoltam- legyen metál, az mégis csak két réteg. Poly Silver lett. Nem bántam meg, még ha minden harmadik autó is ilyen! Ma is megnézték a kereskedésben, hogy "ezt tényleg nálunk vetted?"..:-)) Aztán a felismerés két perc múlva:"ja persze! tényleg! erre raktuk a spoilert! csak azóta lefóliáztattad! De jól néz ki!" Persze azért is volt nehezebb a beazonosítás, mert a második nap lekaptam már azokat a ronda rendszámkereteket és csavarozva lett mindkét azonosító.:-))
Elárulom az én Lacettim is piros! Szerintem meg a fekete szürke kocsiból annyi van mindenhol! A piros Chevy egyszerüen gyönyörű! Ezt a piros szint nagyon eltalálták! Én is féltem amikor ezt választottam de a szalonvezető is azt mondta hogy jó választás egyik leg szebb!! Csak kevesen merik választani! Inkább a megszokott szineket viszik! Ugy hogy Hajrá Piroskák!!!!!!
Mókás a sztorid a Lacsid színéről. A piros szín nem az én világom, nekem nagyon nem jön be super red-ben a Lacsi, de nem vagyunk egyformák. Mondjuk egy Sparkhoz inkább illik. A lényeg hogy neked tetszik. :)
Az autóm Super Red és a nyáron a benzinkúton ott volt egy Ferrari de semmilyen árnyalat különbséget nem tudtam felfedezni.Talán a koreaiak ellesték a Ferraritól a színkódot?Több külföldi utas ahogy beszállt azonnal kérdezte viccesen hogy ez egy Ferrari?Szóval nagyon szép szerintem bár mindenki le akart beszélni a megvételekor hogy más színt válasszak még a kereskedő is!!
Egyébként nekem is ilyen a szuszogó szűrővel a szabadba.Annak idején a Ladáknál is lehúztuk a kartergáz elvezetőt a légszűrőről és cső toldalékkal a szabadba vezettük.Ez kopott motornál azért volt mert felhordta az olajat a légszűrő házba és tiszta olaj lett, nem a leg esztétikusabb.Szerintem a fogasztáshoz semmi köze esetleg a karterből párolgó olaj egy bizonyos kenést ad a pillangó szelepnek.A felni kérdés pedig egy érdekes dolog én nem alakítottam át a furatokat viszont mint a régi szép időkben az acél felnibe be lett toldva 1 coll Co-val hegesztve ezzel most biztos nagy vitát indítok hogy életveszélyes ezzel szemben saját tapasztalat hogy még így is többet kibír egy ilyen felni mint a könnyűfém. Nem kell állandóan görgőzni nekem már 3 autómon volt ilyen a Bp. utcákon és bevált.Sőt még a gumisokkal is vitába keveredtem hogy ilyen felnit lehet-e használni szerintük nem de ők ki sem próbálták csak amit hallottak másoktól.De még egy csavar a történetben a tehermentesítő gyűrű kérdése.Ugye a könnyűfém felniben mindig van sokszor műanyagból. Kérdem én mit tehermentesít egy 1-2mm vastag műanyag gyűrű amire ha ráterheljük az autót talán szét is megy.Esetleg csak központosítja a felnit a felszereléskor.Mi történik akkor ha például egy acél felnit akarunk feltenni az autóra aminek a közép furata nagyobb mint az autónké.Na már csak azért is mivel régebben az autók egy részénél nem volt tehermentesítés például:kis Polski aminek voltak teljesen teli felnijei közép furat nélkül ill. Dacia vagy VW bogár aminél meg épp csak a kerékcsavarig tartott a felnije még is sok ezren közlekedtek így?
Köszönömmm a kielégítő magyarázatot, most megértettem, viszont azt még mindig nem igazán értem, hogy egy iyen szuszogó miért jó a motor teljesítménynek éls fogyasztásnak? :-)
"a gázt nem lehet a szabadba kiengedni, mert ez erõsen környezetszennyezõ"
Hát lehetni éppen lehet -ahogy Tityesz is teszi- csak éppen nem szabad, vagy legalábbis ezt ne lássa meg az emissziós felügyelet ... A szuszogó egyébként szépen mutat és kíváncsivá tesz, aki még nem látott ilyet.
Super Red vagy Red Rock a sedanod? A 4x114,3-ból tán 5x... csináltál?
Látod minálunk nem lehet csak úgy olvasgatni, ha már egyszer megszólatál!
"A motor mûködése során a forgattyús hajtómû tömítetlensége miatt az égésbõl származó gázok egy része lejut a forgattyús házba. Ezt a gázt nem lehet a szabadba kiengedni, mert ez erõsen környezetszennyezõ.
A forgattyúház és az olajteknõ által határolt tér a kenõolaj tárolására szolgál. A kenõolaj felmelegedése és a dugattyú mellett átszivárgó gázok a forgattyúházban túlnyomást eredményeznek, a lehûlést követõen pedig depresszió alakul ki, ezért a forgattyúházat szellõztetni kell.
A forgattyúházat nem lehet kiszellõztetni a szabadba a környezetszennyezés elkerülése miatt, ezért a motornak zárt szellõzõ rendszere van, amelynél a gõzök a forgattyúházból a szívócsonkon keresztül újra a hengerbe kerülnek."Az autó meg hasonlít az enyémre!!:-))
Csak azt tudtam leirni amit mondtak nekem! Ez nem vartyogó! Az biztos nagy sebeségfokozatban kis frdulaton járás nem egéséges! Szerintem a fogyasztás is több! Az enyém 2006-os modell remélem ha igazatok is van változtatás volt rajta!
Egy éves szervíz 8500 km-nél 19650 Ft. (Opel Sajó) Olajcsere (10W 40-es Opel olaj),olajszűrő,alátét a leeresztő csavarra,átvizsgálás. A pollenszűrő cseréjét nem kértem,azt mondták a futott kilóméter nem is indokolja a cserét. Az autót lemosva adták vissza,még a gumiszőnyegeket is lemosták. Más szervízek 30 ezres ajánlataihoz képest szerintem elég jól sikerült megúszni a kötelező rosszat. Néhány szó az előttem szólókhoz. Az állandó motorpörgetéses szöveget nem szabad elfogadni! Ha megpróbálnak az elektronikával bűvészkedni és nem sikerül akkor valószínűleg már csak a szelepelés segít. Nem kell félni tőle: nem fáj,ingyen van és használ. Mutasson valaki még egy autótipust amelyiket csak 4000 körüli fordulaton lehet használni városban.
Ja meg a wartburgnál volt így-)))).Ha ez is úgy működik akkor nem szabad megvenni.Egyébként nem is erről van szó.Szerintem egyszerűen el**tak valamit,vagy a tervezésnél,vagy az összerakásnál
Azért ezzel az "Ez a hiba olyan autoknál jeletkezik amit városba kicsi fordulaton pörgetnek..." dologgal vitakoznék.
Aki nálam kíméletesebben vezet, az festi magát (na jó, R*R kolléga "javaslatára" azért megvizsgáltam már a leszabályozási fordulatszámot...). Az első 13-14000 km viszont igazán kíméletes volt, ennek ellenére hálistennek nincs / nem volt gondom. Vagy csak kifogtam egy szerencsés(ebb) darabot...?
Most hoztam haza a szervizből az autot 25 000-e volt! Olaj: 10 033.- Olajszürő: 775.- Alátét: 47.- REVIZIÓ: 12 240.- Fékhatásmérés: 2 250.-
Pollen szűrő cserét nem kértem! Megkérdeztem a szelepekről a szerviz vezetőjét, azt mondta hogy előfordúl. A problémát az okozza hogy a vezérlő egység nagyon érzékenyre van álitva és ezért jelez a gép hibát! A másik ez a motor nem szereti ha nincsenek kihuzatva a sebességi fokozatok minden sebességnek meg van a használati fokozata! Ez a hiba olyan autoknál jeletkezik amit városba kicsi fordulaton pörgetnek! Nekem nem volt eféle bajom mindig kihuzatom ahogy kell! Csak enyi lenne! csá csumi csá!
Ha jól nézem akkor van rajta szuszogó is? A kartergáz megnövexik a a több levegőtől ez ok, de miért is jó ez rajta pontosan? Ezzel vezeted el a melegebb gázt, hogy ne kerüljön bele a jó friss hideg áramlatba? A szűrés pedig, hyog védjük a környezetet? :-) Szal ki tud erre vmi magyarázatot adni? Nkem érdemes ezt meglépnem a gyáriházas sport szűrővel é sha igen akkor hogyan? Az ára nem vészes 1200-1800 között mozog, de kell -e ez?
Bizonyos határok között az ECU képes vátoztatni és változtat is (sőt emlékezik!) a beállításokon, reagál a több levegőre is. Ezért írtam korábban, hogy a leszabályozási fordulatot időnként ajánlott elérni pár másodpercre - nem erőszakosan és 2./3. fokozatban.
Már lehet sejtésed mit adhat a direktszűrő/ betétszűrő beépítve...
Szia.. Régen voltam felétek.. De a chiptuning nálam is bevált . igaz sport kémény és direkt is van a gépen . Király..... A Nm-on észre lehet venni hisz chipel már 3200 körül tudja azt amit elötte kb. 4500 fordulaton.
Ezt akár énis írhattam volna. Szűkítő kiugrott, 250 km levezet (+3 fővel, fullra pakolt csomagtartóval), ezalatt szinte semmi változás , ma munkából haza, s mintha megtáltosodott volna az 1,4es sedanom. :-)
Magas hangszórós témához visszatérve, nem bírtam tovább, hajtott a kíváncsiság. Kilincsnél kis hangszórórács óvatosan kipattint, s szomorúság. Nincs előrekábelezve, s ráadásként a hangszórórács nem is hangszórórács, hanem egy fröccsöntött teli műanyag. :-( Kívülről nézve komoly összegben fogadni mertem volna, hogy az tényleg egy rács, de belűlről is megszemléltem, s nem. Csalódott vagyok. Mindegy. Túlélem. Ennyi legyen az össz bajom az autómmal, s akkor nagyon elégedett leszek vele ezután is.
Nem akarlak untatni már ezzel a szűkítő témával, csak még egy észrevétel.
Lehet, hogy hülyeségeket beszélek...sőt! Mivel gépész lennék nem pék vagy szakács, magam is erősen kételkedem, mert a fizika az fizika. No de ha kis "elektronyika" is párosul mellé, akkor már az nekem smafu.
Szóval amióta kivettem azt a szűkítőt...mintha kilométerről kilométerre jobban menne a lacsim. Az elején amikor megléptem a szűkítő-kivételt, ugye beszámoltam róla, hogy halványan észlelhető a javulás. No mostanában ez a halvány mintha vastagodott volna. Nem tudok rá magyarázattal szolgálni, nem értem a dolgot, de kis gázadásra is lényegesen nyomatékosabban reagál. Nem versenytempóra gondolok, de 2000/min-től halvány gázra is egyenletesen szépen gyorsul. Olyan kisvárosi élvezetes tavaszi gurulásos tempó. 4000/min-nél a lépcső -mint írtam a múltkor is- megmaradt, de a hangja komolyabb lett...férfiasabb.:-))
Ne röhögjetek ki! Tudom, hogy ez már "harmadik típusú találkozás" kategória, de nem az elfogultság beszél belőlem. Vártam pár napot, mire le mertem írni ide ezt.
Tudom, tudom R*R...mondtad te ezt már. Na de arra nem gondoltam, hogy napról napra változik. Laikusként arra gondoltam, hogy kiveszem oszt jobban megy és kész. Hmmm...
Hát ennyi...bocs mindenkitől, ha untattam volna, de gondoltam közzé teszem ezt.
az R*R által berakott simota link engem is megfogott,egyből elkezdtem filózni milyen csőzetrendszerrel lehetne a torló-légnyomást megoldani.Na majd ha melegebb lesz kiötlök valami költséghatékony megoldást (sufnituning?).Jó ötlet,ha kevés pízből 1-2% nyomatékot,lovat,ill. gyorsulást ki lehet hozni....no majd meglátjuk.
A SIMOTA CB-900 már csak hab a tortán, és carbonból szép kis pénz lehet az ára, de hasonló meg is építhető.
A hangokhoz- úgy veszem észre néhány hónap v. párzer km után úgy hozzá lehet szokni, hogy utána egy Bently unalmas lenne. Janóéknak biztosan van hangolható esetleg szolidabb hangú és mégis hatásos (látványosan!) kipuf. Csak egy a baj mint néhányan ebből a körből nehéz csak úgy kilépni, mert mindig adott a következő lépés: direkted megvan- jön a Janó- ehhhez már célszerű-megéri változtatni a beállításokon és ekkor már az első emeleten vagy a márkakereskedőhöz képest! Látom már érzed az emeletről csak jobb a kilátás.
A biztonság ésszerű korlátait viszont sosem szabad átlépni bármennyi a LE és a Nm, ültetés, széles köpeny...!