CC, a Miénk a kép-et sikerült megnéznem; a Micimackós jelenet, a Shakespeare William és a Molnár Ferenc-jelenet nagyon tetszett, a többi elég borzadályos - főleg a Mágnás Miska... De ugye nem a színészi játékkal van gondod?!
Nekem az Örkény-jelenet az idegeimre megy, egyszerűen fáraszt.
Közben eszembe is jutott, hogy a szabadúszás nagy előnye (sok hátránya mellett persze), hogy megválogathatod, mit játszol el (ha van rá lehetőséged). Bizony! Én csak ezt a jellemzőjét láttam eddig a szabadúszásnak és nem is foglalkoztam a hátrányaival.
Látom, már szinte az összes képet föltetted: derék munka. :))) Ó, a Tőled kapott listához még hozzá se nyúltam! Lesz még itt kép bőven! :-)
Képzeld, annyira bennem maradt a pénteki beszélgetésünk, hogy utána színházasat álmodtam! (Bár gyanítom, az is nagy szerepet játszott benne, hogy izgatja a fantáziámat az Általad megemlített Lámpaláz, amiben Artúr szerepelt...)
sziasztok!
én is csatlakoznék :-)
először is, itt van a kép, amire Sonrisa utalt:
szóval nekem is (egyik) kedvenc magyar színészem Lözsö. ha jól emlékszem, először a Bertha és Axel-ban láttam, amire az osztályommal mentem, de akkor annyira nem maradt meg bennem az alakítása...
aztán jött a jag, és az isteni hang :-)) szóval nem volt véletlen, hogy egymás után néztem meg pl a velencei kalmárt (tetszett), a haramiákat (nem tetszett, de azt hiszem inkább a darabbal és a rendezéssel volt bajom, nem vele) a cseresznyéskertet (jó volt ő is és a rendezés is), a figarót (szuper!) és a macbeth-et (ez is tetszett, a közvéleménnyel ellentétben) :-)
aztán a vii. olivért már csak miatta néztem meg (inkább tv-film, mint mozi, könnyed vígjáték, felejthető)
a tésztás reklámot elrettenve láttam, de totál megértem, csak hát szégyen, hogy ilyenre kényszerülnek a színészek
Remélem, sikerült. Tudom, hogy ezt a riportot navarre már beírta ide, de szerintem érdemes felkeresni az eredeti helyén, ugyanis van ott egy nagyon aranyos kép LZs-ról, amit viszont önmagában nem tudok ide beszúrni.
CC, a Miénk a kép-et sikerült megnéznem; a Micimackós jelenet, a Shakespeare William és a Molnár Ferenc-jelenet nagyon tetszett, a többi elég borzadályos - főleg a Mágnás Miska...
Közben eszembe is jutott, hogy a szabadúszás nagy előnye (sok hátránya mellett persze), hogy megválogathatod, mit játszol el (ha van rá lehetőséged).
Látom, már szinte az összes képet föltetted: derék munka. :)))
Olyan nagy élet volt itt az első napokban, most, az első kerekhez közeledve mégsincs itt senki?! :-(
Navarre mondjuk igazoltan van távol, szerintem már úton van, hogy átvegye tőlem az LZs-videókat. :-)
Az Éjjeli menedék c. műsorban hallottam tegnap egy idézetet (mindig olyan jókat találnak!), amit ide is bemásolnék, pl. arra gondolva, hogy nem tudtam a LZs nevű operatőr létezéséről.
"Tévedéseink a beismerés által lehetnek mérföldkövek életünkben."
LZs fórum a szinhaz.hu-n Itt olvastam az imént pumpkins hozzászólását: "El Nino júl.11-től a mozikban"
Végre!
Ha valaki regisztráltatta magát oda is és van kedve, megírhatja nekik a létezésünket. Hátha jönnének ide is.
Hogy belefér-e? Hát ez függ az anyaszínház hozzálállásától. A színészek zöme ugye több helyen is játszik, így a műsorterv készítésekor egyeztetnek a a színházak, hogy mindenkinek jó legyen és ne ütközzenek előadások. Na most ezt az egyeztetősdit rúgta fel a Schwajda féle Nemzeti. De már nincs Schwajda, úgyhogy reméljük a legjobbakat.
A Bűn és bűnhődés pécsi előadásaival kapcsolatban: most jutott eszembe, hogy váltottam pár szót Sopsits Árpáddal múlt pénteken, Na látod, ilyenkor mutatkozik meg a különbség rajongó és nem rajongó között: nekem ez nemcsak egy ilyen mellékes dolog lenne, ami "most jut eszembe" ;-) ... persze, ha hivatalosan állnék kapcsolatban valakivel, csak megjönne az eszem! Ki kéne próbálni!
Még csak terv, de nagyon valószínű, hogy a közeljövőben meg fog jelenni a Bűn... szövegkönyve a Színház drámamellékleteként. Ugye majd értesítesz minket, ha valósággá válik?
Hát, mivel nem tag a Kamarában, nincs honnan elmenni. SZVSZ továbbra is fog ott játszani, ugyanúgy mint most: mint vendég. Igazad van, rosszul fogalmaztam (ó, hányszor előfordul ez velem - szóban még rosszabb vagyok...). Arra gondoltam, hogy a mostani szerepeiben (mindben!) maradjon meg ott is. Belefér ez egy máshová leszerződött és ott elvileg foglalkoztatott színésznek?
Nem arról van szó, hogy nem merném felvállalni. Csak én mint felnőtt cicavirág nem hallgatok mesekazit elalváshoz. Elaludni én sem tudnék rajta, az biztos! ;-) Mondjuk én már gyerekként is mindig megvártam a mese végét; mi értelme meghallgatni az elejét, ha nem tudom, mivel végződik?
Nekem a hang puszta hallgatása-élvezete is alap lenne - persze nekem is csak itt nagy a szám!
Szerintem ha szólsz a munkatársnak és megbeszélitek, hog pl. másnap nála alszol, akkor várni fog. Vagy menjetek együtt színházba. Utóbbira egyszer már volt példa: 1998, Don Juan, Cserhalmi miatt - LZs-t és Hajdu Steve-et is látnom kellett a darabban, de nem emlékszem rájuk. :-(
Ha megtalálod azt az ominózus Story-t, ugye megosztod velünk is a cikket? Feltétlenül, de ilyen gyorsaságot ne várj tőlem, mindennap 6-7 órakor eljövök otthonról és 8-9-kor érek haza. Inkább majd (valamelyik) hétvégén keresgélnék (most pl. nagyon jönnék a Színészek Világjátékára a Margitszigetre).
Egyébként a Te listád szerencsésebb, mert a Haramiákat már tuti nem fogom látni, és a Macbeth is elég kétséges. A Macbeth gyors és rövid visszatérésének én is nagyon örültem. Pénteken kezdtem el sopánkodni, hogy nem is tudtam, hogy LZs ebben is játszik (én állat!), következő hétfőn pedig már kaptam is a mailt a Kamarától, hogy még 2x játszák (21-ére már volt jegyem, így a 18-át választottam).
Elmesélem Törköly Levente előtti beégésemet. Azt hiszem, Gula Péterrel álldogált a nézőtérre vezető szőnyegen, amikor befelé tartottunk. Ha ezt időben észreveszem, természetesen nyugodt, intelligens néző módjára csendben elvonulok előttük, de sajnos későn eszméltem. Azzal voltam elfoglalva, hogy azon álmélkodtam (meglehetősen hisztérikus hangon), hogy "László Zsolt ezen a szőnyegen sétált az Elektrában!!!" (a nézők akkor a másik oldalról közelítették meg a nézőteret) ... Miután ezt kimondtam, természtesen azonnal megláttam, hogy olyan tanú is van a jelenetre, aki ezt továbbadhatja LZs-nek, de akkor már nem volt mit tenni... Azt csak remélni merem, hogy TL nem azonosítja be a Shure Társalgójában 1-2 alkalommal látott fejemet...
A Haramiákkal tényleg szerencsés vagyok, de azt is csak azért láttam, mert Artúr miatt vettünk rá jegyet... hál' Istennek!
Nem tudom, mennyiben vagyok Nálad szerencsésebb, ez majd akkor dől el, amikor kiderül, az általam még nem látott darabok közül melyiket játszák, ill. nem játszák jövőre.
A Hídembert megnézhetjük valamikor. Nekem is inkább a korábbi időpontok jobbak. Nagyszerű!
Gyulára mész? (Jössz?) Én nagyon mennék, de sajnos csak a 6-a lenne jó (szombat), mert a szabimat már elpazaroltam. Tegnap erről is írtam a mélemben. Ugye megkaptad? Úgy döntöttem, inkább megnézem Veled 6-án LZs-t (ha lehet még aznapra jegyet kapni), minthogy 1. később egyedül utazzam és intézkedjem, 2. a junior öttusa Eb-n üljek (még ha döntő nap is!). Lazy Crazy arra kér, ha tudod, vállald át a szervezést, mert attól tart, ha rá van bízva a dolog, nem biztosított a siker. Mi a válaszod?
Nekem még minden szabim megvan, először július első két hetében megyek pihenni: öttusa, Szeged(?), Gyula(?), majd otthon.
Nem arról van szó, hogy nem merném felvállalni. Csak én mint felnőtt cicavirág nem hallgatok mesekazit elalváshoz. A legjobb barátomnak, aki egyébként színházrendező, szintén gyönyörű hangja van és vele is megbeszéltük, hogy ha majd lesz gyerek, akkor lesz kazi. De amíg nincs? Addig nincs rá alap.
Szerintem ha szólsz a munkatársnak és megbeszélitek, hog pl. másnap nála alszol, akkor várni fog. Vagy menjetek együtt színházba.
... nagyon aranyos a díjátadós... Jó lett volna élőben látni!
Bár lenn voltam a POSZT-on, sajna pénteken haza kellett jönnöm, mert vizsgaelőadásom volt). :) Ez pech! És hogy sikerült a vizsgaelőadás? Ha azóta más is kérdezte már és válaszoltál rá, bocs, majd elolvasom, ahogy haladok előre.
Mint művészeti sulis, színházőrült egyént, beengednek néha az OSZMI videotárába, ott elég sok LZS-os előadás is megvan. ;) Ha gondolod, egyszer elmehetünk együtt. CC lelkesen bólogat a lehetőség hallatán! Csak aztán beszélj előtte a sulidról, nehogy lebőgjek, ha rákérdeznek a dologra... Mi az az OSZMI egyáltalán? Persze utánanézhetnék valahol, de egyszerűbb megkérdezni és itt elolvasni a választ. Lustaság, félegészség! ;-)
Khmm, nekem kell kőcsön az a videokazi, a Füleses... Megoldható? :o) Ezt ugye már megbeszéltük. :-)
Én is ráncoltam szemöldököm a "rajongó" szócskán a téma címében. Én csak fölfigyeltem Zsoltra és azóta gyakran nézem. :) Jóvanna! Én meg nem tudok lelkesedés nélkül élni... még jó, hogy nem vagyok férfi és színész, különben a Tragédia Ádámja lenne a szerepálmom. ;-)
Ha bárki tudja, hogyan lehet topiccímet átnevezni, ezúttal hivatalos engedélyt adok a László Zsolt-ra való rövidítésre! CC, mint topicgazdi