Keresés

Részletes keresés

vitéz Matschkássy Izidor Creative Commons License 2003.12.31 0 0 76
1.) Hm. Akebonot kiütötték a K-1-ben. Ez nem volt méltó hozzá.

2.) Sajnálom, hogy Mushashimaru visszavonult. Különösen, mert szerintem még Ashasóryu sem igazi yokozuna.

3.) BÚÉK mindenkinek!

marosko Creative Commons License 2003.12.29 0 0 75
Üdv minden szumó kedvelőnek!

Hát, nagyon sajnálom, hogy Musashimaru visszavonult, szerintem más sportág nincs is, ami így "visszavonultat" versenyzőket. ( ha nem szerepel yokozunához méltóan, akkor inkább hagyd abba a versenyzést).

Egyébként, ilyenkor szerintem könnyeben lehet valakiból yokuzuna. Jó esélye van szerintem erre most Tochiazumának ill. Chiotaikainak.

bz_ Creative Commons License 2003.12.29 0 0 74
A jokozuna nem párttitkár ;-)

Jokozuna szigorúna teljesítményalapon lehet valaki, kellő számú tornagyőzelmet kell hozzá aratni.

Ha nincs két aktív és versenyzésre alkalmas jokozuna, hát nincs két jokozuna. Az egyikük helye üresen marad a sorsolási táblában... (Sok ilyen verseny zajlott a közelmúltban, amikor Takanohana vagy Muszasimaru "benevezett" ugyan, de sérülés miatt nem versenyzett.)

Előzmény: Marcus Aurelius (73)
Marcus Aurelius Creative Commons License 2003.12.29 0 0 73
Ha Muszasimaru visszavonult, akkor most kiből lesz a nyugati jokozuna? Ez hogy dől el? Esetleg automatikusan az első ozekit "nevezik ki"?
Mustár Creative Commons License 2003.12.27 0 0 72
Jaja, be is jelöltem néhányat a zújságban. Jó lesz.
Előzmény: gambitman (71)
gambitman Creative Commons License 2003.12.26 0 0 71
Na mi az?
Kihalt ez a topic?
Nincsenek errefelé szumó fanok? Pont ezekben a napokban adják a legűjabbat az eurosporton.
Orlay Zoltán Creative Commons License 2003.09.25 0 0 70
A szemptemberi tornát ismét a mongol Yokuzuna Asashoryu nyerte, ez már a 14. nap után kiderült, mivel neki 2 veresége van és az őt követő Chiyotaikai már 4 vereséget szedett össze...
Előzmény: Orlay Zoltán (69)
Orlay Zoltán Creative Commons License 2003.08.25 0 0 69
Mindent megtalálsz a www.szumo.hu oldalon.
Friss hírek, napi eredmények, szumó szótár, 1600-as évekig visszamenő eredmények. Birkózókról képek személyes adatok. Kíváló honlap annak, aki meg akar ismerkedni a sportággal...

Mellesleg megjegyzem, hogy Chiotaykai-nak kell szurkolni :))

Előzmény: Mustár (68)
Mustár Creative Commons License 2003.08.24 0 0 68
Én néhányszor láttam a eurosporton szumót, de lövésem sincs, h mit jelentenek a megashira meg ehhez hasonló szakkifejezések. A kedvencem Takamisakari (remélem, jól írtam a nevét), nem is tudom, mért nem említettéte eddig. Arc.
faceoff Creative Commons License 2003.08.04 0 0 67
Tóth Barnabás első európaiként küzdhetett legmagasabban rangsorolt szumóbirkózóval.

A magyar versenyző elindult a Los Angeles-i nyílt bajnokságon, ahol a nehézsúlyúak között és az open-kategóriában is aranyérmet szerzett. A verseny helyszínén edzősködő egykori jokozunának, Akebononak annyira megtetszett Tóth teljesítménye, hogy a viadal után beöltözött és egy gálameccset vívott a magyar bajnokkal. Ez volt az első eset, hogy a japánban istenként tisztelt szumósok közül valaki egy európaival küzdött. Az amerikai viadalon részt vett Major Gyula is, aki a 115 kilogrammosok között szerezte meg az első helyet.

faceoff Creative Commons License 2003.07.29 0 0 66
Szolnok rendezi a jövő évi szumó Eb-t

Nem kis lobbizás után Magyarország kapta meg a jövő évi felnőtt és junior szumó Európa-bajnokság rendezési jogát. A magyar szövetség illetékesei kedden jelentették be: 2004. május 7. és 9. között a szolnoki Tiszaligeti Sportcsarnokban bonyolítják le a kontinensviadalt – írja az origo.hu.

Ma már nemcsak Japánban, hanem Európában is nagy népszerűségnek örvend a szumó. Természetesen mindkét nem számára rendeznek versenyeket, így lesz ez Szolnokon is jövő májusban. Ám rendhagyó módon most először rendezik együtt a junior és a felnőtt korosztály megméretését. Éppen ezért óriási mezőnyre, 25 ország 300 erős emberére számítanak a szervezők.

Rovnyai János, a honi szövetség megbízott elnöke szerint a Tisza-parti megyeszékhely biztosan jó házigazdája lesz az eseménynek, hiszen a városban nemcsak szeretik a sportágat, hanem jó eredményekkel is dicsekedhetnek. Nem véletlen, hogy a szervezőbizottság elnöke az a Tiger Tibor lett, aki Szolnoki MÁV-Hozam SE vezetőedzője.

Mint megtudtuk, a város vezetése teljes mellszélességgel az Európa-bajnokság mellett áll. Mindezt Radócz Zoltán alpolgármester is megerősítette, aki hangsúlyozta: megtiszteltetés számukra, hogy az Európai Unióhoz csatlakozást követő héten Szolnok rendezheti az első jelentősebb sporteseményt a kontinensen.

A jövő évi viadal akár formabontó is lehet, hiszen hazánk felnőtt szumósai még nem szereztek aranyérmet az Európa-bajnokságok történetében. Zsimán József Alpár elnökségi tag szerint sok olyan versenyzőnk van - többek között Kismóni János, Major Gyula, Kalmár István, Tóth Barnabás, Lőcsei István, Libor Dezső, Bacsó Áron, Tóth Attila, Németh Beáta, Kálló Gyöngyi és Kalmár Erika -, akik eséllyel szállnak majd harcba a dobogós helyekért.

Egy biztos, nem lesz könnyű dolguk a mieinknek, hiszen a bolgár, a lengyel, a norvég, a német a holland és a szovjet utódállamok versenyzői egyaránt nagyon erősek. Az Európa-bajnokságon mindkét nem versenyében, a junioroknál és felnőtteknél egyaránt négy-négy súlycsoportban és csapatban hirdetnek győztest.

csoszi33 Creative Commons License 2003.04.15 0 0 65
Sziasztok!

Nagyon kevés információt lehet fellelni a magyar amatőr szumóról , szumósokról, ezért ha van infód versenyekről, időpontról, helyszínről, versenyzőkről, osszd meg velünk.

Nagyon szimpatikus volt tavaly Leányfalun a 160 kilos Tóth Barna, szívesen kapnék róla is információkat.

Nyitok egy topic-ot Magyar Amatőr Szumo címen, oda is írhattok.

Köszi

Csöszi

Zombie Creative Commons License 2002.08.26 0 0 64
TOKYO Aug. 26 Kyodo - Yokozuna Takanohana indicated Monday that he is ready
to end a 15-month hiatus from the raised ring and wrestle in the upcoming
Autumn Grand Sumo Tournament.
The 30-year-old grand champion, however, stressed that he would prepare for
next month's tourney at his own pace and dismissed the importance of last
month's ''advisory'' by the Yokozuna Deliberation Council to wrestle or retire.
TyggeR Creative Commons License 2002.08.26 0 0 63
Los Angeles, 2002. augusztus 26., hétfő (MTI) - A 160
kilós Tóth Barnabás saját súlycsoportjában bronz-, a nyílt
kategóriában ezüstérmes lett Los Angelesben a szumózók Amerikai
Nagydíján.
Húsz ország 80 versenyzőjének kétnapos erőpróbáján ifj.
Major Gyula (115 kg) és Bujtás István (150 kg) helyezetlenül végzett.
Ciani Creative Commons License 2002.08.19 0 0 62
Most meg mi a baj? :-)
Tulajdonképpen már nem vagyok olyan nagy fan, régebben sokkal többet néztem, most meg már nem is tudom, mikor láttam utoljára.
Előzmény: Márciusi (61)
Márciusi Creative Commons License 2002.08.18 0 0 61
Sziasztok,szumó-fanok!
Fura,hogy vannak ilyenek Magyarországon,bár Ciani esetében...:)

Ciani Creative Commons License 2002.08.18 0 0 60
Ez már tényleg gyanús :-)

Kedvenceiddel elég jó viszonyban vagyok én is, főleg Kaio-t bírom. Takanohanát eleinte nem szerettem, mert mindig nyert, de aztán, amikor visszatért Akebono, és Musashimaru is yokozuna lett, már neki drukkoltam a nagyok közül (másik kettőt utálom), és rájöttem, hogy mekkora zseni is valójában.
Akit bírtam még az Wakanohana volt, hihetetlen izmos lábai voltak, ha csak annyit látna belőle az ember, nem gondolná, hogy sumos :-)
Asauhyutaka volt még nagy arc.

De bírom Kyokushuzant (marha jó volt, amikor még nem ismerték, nagyon látványos meccseket vívott) és Oginishikit is.

Előzmény: Zombie (55)
Tytalus Creative Commons License 2002.08.04 0 0 59
Szerintem nem lett korán Ozeki a Mongol Veszedelem:))
Az utóbbi tornákon is rendre remekel, szerintem abszolút megértemelte a kinevezést.

Yokozuna esetleg Chiyotaikai lehet. De nem tudom.

bz_ Creative Commons License 2002.07.31 0 0 58
Köszi, csak az első hármat tudtam.

Az eredeti kérdésre válaszolva: tippem Kaio, de még kell neki idő. Második helyen Chiyotaikai.

Aztán majd kiderül... ;-)

Előzmény: Zombie (57)
Zombie Creative Commons License 2002.07.31 0 0 57
Chiyotaikai, Kaio, Tochiazuma, Musoyama es most Asashoryu.
Előzmény: bz_ (56)
bz_ Creative Commons License 2002.07.31 0 0 56
Kik is ozekik most éppen? Össze van ez gyűjtve valahol?
Zombie Creative Commons License 2002.07.30 0 0 55
A szumo az egyik kedvenc sportom :)

Ciani mar megint beled botlottam :)

Kedvenc: Takanohana (az ISTEN), Kaio, ujabban Kotomitsuki (nagyon elszurta ezzel a serules-dologgal) es Asashoryu.

Felvetek nehany kerdest: mit szoltok, hogy Asashoryu ozeki lett? (szerintem: kisse korai, bar valoban igeretes)

Ki lesz a kovetkezo yokozuna? (szerintem a jelenlegi ozekik kozul egyelore senki sem erdemli meg)

Mbrio Creative Commons License 2002.07.29 0 0 54
Hi!

Hogy ez nekem csak most jutott eszembe, hogy itten is lehet eme sportágról tere-ferélni! Szóval egy érdeklődőt szurkolót remélem elfogadtok eme topicban.
Kotonowaka rulez.

Kis_Joe Creative Commons License 2002.06.24 0 0 53
Nincs szumó mostanában?
HITMAN Creative Commons License 2002.04.09 0 0 52
Helldog,

köszi a választ. (Ez volt a márciusi. A Eurosport mindig késéssel adja le a felvételt, de legalább leadja. Hacsak más, sokkal fontosabb sportesemény - pl. Afrika-kupa selejtezőmeccsek :(( - miatt nem törli a műsorból).

Előzmény: Helldog (50)
Kis_Joe Creative Commons License 2002.04.08 0 0 51
OLLÉ!

FORZA MUSHASIMARU!

Előzmény: Helldog (50)
Helldog Creative Commons License 2002.04.08 0 0 50
Ha az volt a márciusi amit a legutóbb múlt héten közvetítettek, akkor Musashimaru nyert.
Előzmény: HITMAN (49)
HITMAN Creative Commons License 2002.04.08 0 0 49
Hali,

elmondja vki nekem, mi lett a márciusi torna eredménye? Sajna, a második 6 nap közvetítéséről lemaradtam

Kis_Joe Creative Commons License 2002.04.02 0 0 48
jaja!

FORZA Musashimaru!!!!!

:-)))

Előzmény: faceoff (47)
faceoff Creative Commons License 2002.04.02 0 0 47
ezen a héten lesz az Eurón a márciusi torna

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!