Napokon belül kiderül, hogy a kormány ígéretéhez híven valóban mindenki jól jár-e az adórendszer változásaival. Mindenki szembesülhet az igazsággal, a lelkes fülkeforradalmárok és a 2/3-os felhatalmazásból részt nem vállaló maradék 2/3 is! Szóval ? Mindenki jól járt?
Persze, akinek csak a lapátolás a munka, azt megértem, ha háborog. Ha jó is az az állás, sokat nem fizethetnek, ha ennyire fáj a más fizuja. Tapasztalat, hogy akinek sok pénze van, az nem fájlalja, hogy más is keres.
A párt droid, meg épp most szavazott először a fideszre. Csak én nem vagyok proli, hogy fájjon a más fizetése. Én is meg tudom keresni a kis lóvémat, nem kell más pénztárcájában turkálnom. Méghozzá a saját cégemben, a saját pénzemet keresem lassan harminc éve. Én már akkor maszek voltam és rengeteget kerestem, mikor te még ütemesen tapsoltál a párttitkár "elvtársnak", mert felemelték, egy forinttal az órabéredet.
Egesz egyszeruen csak a merhetetlen ostobasagodta ohajtottam ramutatni, hogy egy szijjarto jellegu papagajt probaltal peldakepul allitani barki ele is.
Épp azt mondtam, ha nem teszik, tessék leváltani és keresni annyit, amennyit ma ő keres, a helyén, vagy bárki más politikus helyén! Ha meg kevés vagy hozzá, ne rugózz a fizuján! Esetleg, legyél vállalkozó és keress ennyit politika nélkül. Az sem lehetetlen. A tehetetlenség, az a lehetetlen. Ha valakinek se tehetsége, se kedve nincs olyasmit csinálni, amivel törvényesen sok pénzt lehet keresni, az jobb, ha hallgat. Mire kéne ugyanazt a fizut kapni mindenkinek?
Vagy akárcsak megközelítőleg ugyanannyit? A piacgazdaságban az nem szokás. Helyesen. A bolsikat meg kevesen sírják vissza. Súlytalanok.
Ki beszélt itt jó példáról? A fizukról volt szó. Abban meg ez a hülye szíjjártó is kenterbe ver, az szinte 100%. (Ha nem kispénzű ember lennél, ilyesmin nem rugóznál.) Lehet, hogy hozzád képest mégis van valami plusz benne, amire van kereslet, míg belőled tizenkettő egy tucat, amiért komoly pénzt a kutya sem ad?
Támogatom! Fizesse az úri huncutságaikat az az 53% aki rájuk szavazott! Én összekötném őket a szocikkal, oszt irány a kőbánya. Kipurcanni nem hagynám őket, csak szenvedjenek!
Fel sem tűnik Neked, hogy Te is ki- és megválasztott vagy. Mert ha vezető állásban vagy, akkor bizony az vagy. És van-e befolyásod, felelősséged és a vele Neked adományozott, helyi "politikai" hatalmad?
Buday Gyula, elszámoltatási kormánybiztos (FIDESZ), 2.237.865.- és ogy. képviselő állashalmozó
Szíjjártó Péter, miniszterelnöki megbízott (FIDESZ), 2.226.000.- és ogy. képviselő álláshalmozó
Kövér László, Ogy. elnöke (FIDESZ), 2.100.000.- és ogy. képviselő álláshalmozó
Az is jó kérdés mellesleg, hogy most ezek az álláshalmozások politikai értelemben mennyire teljesen természetesek.
Fogadjuk mán el kérlek, hogy nincsenek ott sem 2.000.000 Ft-nál nagyobb egy jogcímen nyert fizetések. Az már egy másik kérdés, hogy a fijjug ezt a plafont egyesítve értelmezhetnék, azaz szándékosan kevesebb fizetést kérjenek az egyik jogcímen. Joguk lenne hozzá?? Nemtom. (Max. átutaltatja alapítványra?? - de azt neki kell, mert a pénzt így is úgy is törvényileg szabályozottan hozzávágják szerintem) De nem muszáj ezt sem. Megteszik? Meglátjuk. Ha nem az is jó, hiszen azért csak némileg több elfoglaltsággal és felelősséggel járnak ezek együtt. Nem feltétlenül időben, mert ezek ugye nem órabéres elszámolású állások.
"Sőt, a kafetéria sem lett kevesebb, bár rebesgették, de azután maradt az is a régiben."
Azért rebesgették, mert nemzetmentő Bajnaiék, meg akarták adóztatni a max. személyi jövedelemadó kulccsal. (étkezési utalványok, üdülési csekkek) Jól emlékszem? Akkoriban az 40% volt? ;-)
És ez ugye benne volt a paklincsban. Vérszívók. (??? - IMF-nek is nagyon tetszett)
A politikusaink lennének a követendő példák? Isten óvja az országot:)
Én amúgy hajlandó vagyok az összes szeszélyüket támogatni azzal a feltétellel, hogy mindezt a hozzád hasonló párt-droidok adójából finanszírozzák. Ideje lenne megtanulni a különbséget a közszolga és a hűbérúr között.
Te miért nem válsztattad meg magad? Miért nem nyomulsz, hogy jó állásod legyen? A képességekkel, vagy a munkakedvel esetleg az elfogadottságoddal van baj? Nem irigykedni kell, hanem másolni a jó példákat!
1. H. kegyelme (gratia vocationis), a léleknek istentől beléje oltott és neki ajándékozott hajlama a hitre és örök üdvösségre szóló közönséges életnél tökéletesebbre, amely egyuttal alapja és kezdete az ezen életnem kötelességeinek betöltésére szükséges kegyelmek láncolatának; p. hivatás a papi, szerzetesi életre. - 2. H. (talentum), az ember természetében, fizikumában rejlő és tovább fejlesztendő készség tehetségeit a gondolkodás és cselekvés bizonyos terén némi könnyüséggel érvényesíteni; p. hivatott szónok, hivatott kézműves. - 3. H. (finis) a teremtő, vagy a törvények által valakire vagy valamire ráruházott feladat; p. az államnak hivatása a közrend fölött őrködni.