Bazel, Bern, Zürich, Luzern, St. Gallen ad otthont a 7. kézilabda EB-nek 2006 január 26-tól február 5.ig. A 16 csapat 4 csoportban kezd, majd a középdöntőbe minden csoportól 3-3 csapat érkezik. A magyar válogatott Dánia, Szerbia, és Izlanddal csatázik a csoportmeccseken.
Lehet, hogy Katzirzot (aki remekül játstik Olaszo-ban) ki kellene vinni az EB-re. Igaz, hogy olasz bajnokság - az ottani élcsapatok kb. a magyar 3-5. helyezett gárdák erősségének felelnek meg - de ha valaki onnan kiemelkedik, akkor nem biztos, hogy nem kellene esélyt adni neki Lendvay helyén.
Vagy esetleg Frey Janit is vinni lehetne (aki szintén szórja a gólokat), így az az előnyünk is meglenne, hogy tökmindegy, hogy milyen helyzetben vagyunk, tuti van olyan játékos, aki kapura fog lőni! :D
Persze kérdés, hogy a mostani keret végleges-e vagy sem.
Egyet kell, hogy értsek. Én, ebben az összállításban, ilyen előzmények után, a 8ba jutással is elégedett lennék, az 1-6 hely bármelyikét pedig hatalmas bravúrként értékelném.
"szerintem ez is egy jó kis csapat és van rá esélyünk, hogy a 4 között legyünk. csak nézzük meg a pannon gsm tornát. ráadásul nem volt nagy laci, laluska balázs, ilyés feri, fazekas nándi, iváncsik gergő és iváncsik tamás is megsérült....."
Igen, ez az egyik oldal. De azt is nézd meg, hogy milyen ellenfelek voltak (a nem túl erős Nyíregyre épülő szlovák csapat stb.) azon a tornán.
Ilyés Fecó most sem lesz, szerintem nincs reális esélyünk az 1-4-re. Beállóban Gyula mögött szakadék van, mert Sándor Ákosnak játékhiánya van, más beállót meg nem hív meg Skala. Illetve ott van Józsa, de ő azért nem az igazi. Kíváncsi leszek, hogy ha Lendvay pályára kerül, mennyire tud válogatott teljesítményt nyújtani. Attól tartok, hogy nem vagyunk annyira jók!
szerintem sem kell aggódni mert nincs itt gáz bár igaz csárlival azért könnyebb lett volna de itt a lehetőség h a fiatalok bebizonyítsák hogy itt a helyük...
tudna nekem valaki egy csapatnévsort írni vagy azt h hol tudnám megnézni mert a munkahelyemen mar mindenki látta a sportomat csak én nem...
én bizakodó vagyok ebben a dologban hajrá fiúk!!!!!
mondhat akárki akármit szerintem ez is egy jó kis csapat és van rá esélyünk, hogy a 4 között legyünk. csak nézzük meg a pannon gsm tornát. első hely. ráadásul nem volt nagy laci, laluska balázs, ilyés feri, fazekas nándi, iváncsik gergő és iváncsik tamás is megsérült.....
szóval nem panaszkodhatunk. az biztos, hogy nagy lacira nagyon oda fognak figyelni, de van a magyar csapatnak több klasszis játékosa is!!!!!!
ezen a csapaton látszik, hogy fiatalok és nagyon jól megértik egymást a pályán! szerintem ez a fiatalítás ráfért a válogatottra. én bízok a fiúkban és biztos hogy mindent megtesznek, hogy ott legyenek a legjobb 4 között.
és ne felejtsük el, hogy remek szélsőink vannak. pl.: az új "cunderkirály" = Törő Szabolcs
ráadásul a válogatottban van az Iváncsik testvérpár is.....
Buday lesz a ballövő, a Csaszi fog irányítani. Azért ez sem annyira rossz!
Nagy Lacit úgyis ki fogják venni a játékból (hiszen ő lesz az egyetlen klasszis lövőnk), így a többiek is beljebb jöhetnek, nem is biztos, hogy sokszor lesz ballövőnk, inkább két olyan irányító-szerűség fog játszani.
Remélem, hogy többször le tudjuk tenni a labdát a szélekre, szerintem ez kulcsfontosságú lesz!
"Csárli nem lesz már ott Pekingben, jövőre meg már kvalis világverseny jön, keresni kell a ballövőket"
Nem kell keresni, mert vannak! Csak most sajna úgy alakult hogy sérülések jöttek közbe. Illetve fiatal, tehetséges ballövőink vannak, akik Pekingre még bőven jók lehetnek, de jelenleg nem kész játékosok.
eldőlt, Csarli nem megy EB-re, Putics sem, így a ballövő poszton akkora lyuk tátong, hogy jöhet Lendvay:) 6-ba kerülést tartom elfogadható akármi poztívumnak..
"és sajnos Nagy Laci nem viheti hátán a csapatot."
De most az EB-n nyugodtan a hátán cipelheti a csapatot ő is, Csárli is. Az olimpia meg messze van, de kár lenne ha hamar elvesztenénk a két extraklasszis átlövőnket.
azért ha Gál Gyula összeszedi magát nem lehet gond.. Perez meg hiába sérült ha képes 25 perc alatt pl Ciudadnak 8 gólt dobni.. Szal ha vállalja van esélyünk a 4-be is akár, ha nem, akkor nagyot kell küzdeni a hatba kerülésért..
Az említettek közül talán hárman tényleg jó formában vannak és a világelit közelében vannak, azaz Nándi, Laci És Dani, de a többieket szerintem azért túlzás lenne nemzetközi klasszisnak nevezni, és kérdéses, hogy Ők 3an meddig tudják a hátukon cipelni a társaságot. Sajnos Perez már az utóbbi idők folyamatos sérülései és a kora miatt nemigen tudja hozni a portugáliai vébén mutatott szintet, de jó lenne ha rám cáfolna. Az is érdekes, hogy per pillanat a szöv.kap sem tudja még milyen csapata lesz.
igen.. a pillanatnyi forma sokat dönthet. Azért egy Perez-Buday-Nagy Laci belsővel nem sok válogatott rendelkezik... Beállóban Gál Gyula szintén az egyik legjobb beálló. Iváncsik szintén világelit. Fazekas Nándi a Bundesliga egyik legjobb kapusa szintén..
Az athéni olimpián 4. helyet szerzett csapathoz képes
nem lesz ott: Szathmáry, Diaz, Mezey, biztosan.
de ott lesz Buday, Szente,Mikler? Tombor, Sándor Ákos-Herbert?, Harsányi? Vadkerti.
Többet csak a Pannon GSM kupa után és a felkészülés után tudhatunk...
Szerintem egyáltalán nem reális a 4-6 hely, inkább ennél hátrább sajnos, bár ne így lenne. Szerintem már a csoportból is pokoli nehéz lesz továbbjutni, valószínűleg ki-ki meccsek lesznek, szerintem mind a 4 csapat azonos színvonalat képvisel, a pillanatnyi forma fog dönteni. Az is kérdés, hogy a csapatok mikor kezdték, elkezdték-e építeni a pekingi csapatukat és hol tartanak. Mi szerintem az elején. Sajnos Carlos mögött nemigen van hasonló kaliberű játékos, és sajnos Nagy Laci nem viheti hátán a csapatot.
A szövetségi kapitány nyilatkozata a Szeged-Veszprém meccs után a válogatottról a veszpremkfc oldalának:
„A mérkőzésen sajnálatos módon két tehetséges fiatal is kivált, de már előtte is voltak sérültek. Ezek pedig nem tesznek jót azoknak, akik a válogatottban szerepelnek. Következik a Karácsony Kupa 3 mérkőzéssel Békéscsabán december 20-22. között, utána az Európabajnokságra megyünk. Egyelőre hirtelenjében nem tudom megmondani, kik kapnak meghívót a válogatottba. Remélem, hogy januárban felépülnek a sérültjeink, és kívánok ezúton is jobbulást nekik. 10 nap regeneráció követi a válogatott programot, amit mindenki otthon tölt el egyénileg karbantartva kondícióját. Ezek után kezdjük meg a felkészülést.
Carlos Perez szerepére kitérve Skaliczki elmondta, hogy mivel most sérült és nem tudott eleget játszani, nem tud érdemben nyilatkozni, Nyilván, ha tehetné Játékosunk, mindig ott lenne, de most más a helyzet. Majd kiderül, mit hoz a jövő.”