wowww megint január és simér lehet éjszakázni!!!! jó lenne ha nencsak félórán át lenne az összefoglaló, hanem min 1óra, dehát:(
szóval szegény kristóféknak nem ment vmi fényesen az idei tereprallyob.....
remélem több sikerük lesz a dakaron......
én személy szerint szalay-s, meg kissanyis vagyok:)
útvonal......
hát arról amit itt vmelyik fan közzétett, hogy ütközik egy másik sóval, hát hogymondjam egyrészről felháborító hogy ez van, másrészt a szervezők nem fognak, úgymond egy alsóbbrangú versenyért megváltoztatni az útvonalat, szerintem!
ja és remélem a micuk nem leszek dobogósok a végén!!!
Hidd el, az erősebb kutya b..ik. Vagy nagyon gyorsan jogi útra terelik az ügyet, vagy cseszhetik. Bár valószínűleg csak utólag tudnak esetleg majd némi kártérítést szerezni. De ha az itiner szerzői jogi védelméről nem gondoskodtak a közzététel előtt, akkor feleslegesen fárasztják magukat. G
... Kis Sándor - Czeglédi Péter ... Kristóf Márton - Hujber Imre ... Liszi László - Tóth Dénes ... Palik László - Darázsi Gábor 335. Szalay Balázs - Bunkoczi László
Motor
... Hermann Henrik ... Kátai Péter ... Szilvási Péter ... Varga Ákos
Quad
... Greff Róbert
Kamion
... Darázs Zsolt - Rack György - Szalai Norbert ... Szaller Zoltán - Laklóth Aladár - Csitári Tibor ... Szobi Balázs - Éder Attila - Jobbágy Ákos
Bár ez a mostani lépés a MOL-nak köszönhető, ezért kerültek a csapatba horvát, román és szlovák versenyzők. A csapatot is úgy nézem, mostantól MOL-nak hívják.
Érdekes bejegyzéseket lehet találni a Baja Aragón (annyira azért nem informatív) honlapján (kicsit formázva):
302 FLEX MOTORSPORT S.E. HU
BALÁZS SZOBI HU, ÁKOS JOBBÁGY HU
MAN 18280
T4
303 TIBAU TEAM E
ATTILA ÉDER HU, RAFAEL TIBAU E
DAF
T4
8 kamionos induló van.
Ha minden igaz, a 302-es páros az, akiknek a kamionja nem készült el tavalyra időben. Tehát vadi új gyári versenykamion, autós csapat nélkül. Már csak tapasztalatot kell gyűjteniük, igaz, az sokáig tart. Meg nem ártana némi médiatámogatás (nem csak a retekklub van a világon).
A másik páros meg nekem tök új, mondjuk a Tibau név azért előkerült már pár Dakaros listán, de a magyar srácról még nem hallottam. Valaki?
Szégyen a magyar médiára nézve, hogy még csak utalást sem láttam sehol arra, más magyarok is nyelik a port. Igaz, Szalay szereplése is csak halvány kisbetűs hír volt. Pedig most uborkaszezon van, semmi sport a magyar adókon.
Ez minősíti az összes sportszerkesztőt, aki a médiában dolgozik.
A verseny menetrendje: dec. 28: gépátvétel a portugál és a spanyol versenyzőknek dec 29-30: gépátvétel a többi ország versenyzőinek dec. 31: eligazítás. Prológ jan. 1-14: Portugália, Spanyolország, Marokkó, Mauritánia, Mali, Guinea és Szenegál jan. 15: befutó, pódium
A nevezéseket máris le kellett zárni minden kategóriában, akkora az érdeklődés.
Pl. 350 motoros jelentkezett eddig a 230 helyre.
A 230 motoros mellett 180 autó, 75 kamion és 240 assistance jármű nevezését fogadták el.
Összesen 725 jármű mozog majd, melyekből 485 versenyezni is fog. Ez kb. 1700 embert jelent, az eddigi legtöbb országból.
A magyarok közül eddig csak azt lehet tudni, hogy a Szalay Dakar Team összes nevezését elfogadták, de hogy ez konkrétan mit jelent, az még nem világos.
Kettő ismert, a harmadik meg valszeg az, amelyik későn készült el. Szintén MAN, de vadiúj, gyárból rendelt versenygép. Ha jól tudom, egyedül indulnak, tehát nem vmelyik autós csapat részei. Ergp nem kell vinniük felesleges málhát, emg nem kell megállniuk mindig. Tapasztalatuk viszont kevés.
"A 2006-os Dakaron várhatóan 5 autós páros, 4 motoros, 1 quados (négykerekű motor) és 3 kamionos egység vág neki az embert próbáló távnak. Ez összesen 24 fő, ami minden idők legnagyobb létszámú magyar csapatát jelentené. "