Keresés

Részletes keresés

_babe_ Creative Commons License 2001.09.03 0 0 29
Mennyit kértek (/fő)? DM-ban kellett fizetni vagy másban?

Vittetek egyébként drachmát itthonról vagy érdemesebb inkább kint váltani a márkát?

Előzmény: delfinne (28)
delfinne Creative Commons License 2001.09.03 0 0 28
Igen! Igaz, mi busszal mentünk. Fizetni kell, hogy ne várj több órát (így csak pár órát vártunk..), ill. a "fertőtlenítésért".
Előzmény: _babe_ (25)
herrjurgen Creative Commons License 2001.08.31 0 0 27
Akkor összefoglalom újra... Mi is nemég jöttünk vissza, és még mindig nem tudtam visszarázódni a hétköznapokba, annnyira jól éreztem magam.
Aki gyalog próbál nekivágni Narancspartnak, csak ajánlani tudom. Mi is úgy indultunk el, ám egy őrült ötlet nyomán stoppolni kezdtünk, és szinte azonnal fel is vettek, pedig többen voltunk. (A görögök nem ismerik a Narancspart elnevezést, ezért legjobb, ha a "sárga hídnál" kiteteted magad, és azután tényleg találó leírás a kuka+fa páros. Mindenki így emlegeti az útvonalat...)
Egyébként ettől kezdve sokszor stoppoltunk, utaztunk kamionban, rikkancs autójában, stb... A szomszédos Sykiába is így jutottunk el, amit szintén ajánlok megnézni, ha egy kicsit magyarmentes övezetet is szeretnél látni.
Nekem tetszett a disco (Macedonian Spirit Club), bár meglepődtem, amikor magyar számokat kezdtek el játszani. Azt hiszem, a hangulat nagyban függ a társaságtól, akik körülvesznek:-))
Forintot nem túl jól váltanak, inkább a márkát érdemesebb odakinn váltani, de azt sem utazási irodában, hanem bankban. (A bank Sartiban csak fél 2-ig van nyitva, bár más pénzváltók este 10-ig is. (Ft-ot inkább itthon)
Jól lehet haladni az úton, Macedóniában sem volt semmi probléma, azt leszámítva, hogy hazafelé 3 órát várakoztak a buszok a szerb-macedón határon (bár az egyik magyar buszról leugró néhány lökött magyar lány őrült táncba kezdett az olasz(?) autókban várakozó ismeretlen fiatalemberekkel, így ennek látványán jót szórakozva gyorsan elrepült a várakozási idő...)
Hát akkor egyelőre ennyit, hátha ez is elveszik...
További kérdésekre szívesen válaszolok...
Előzmény: herrjurgen (26)
herrjurgen Creative Commons License 2001.08.31 0 0 26
Helló, tegnap írtam egy viszonylag hosszú beszámolót Sartiról? Miért nem jelenik meg? Valamit elrontottam?
_babe_ Creative Commons License 2001.08.30 0 0 25
delphinne! Baksist szedtek a határon?
Előzmény: delfinne (23)
_babe_ Creative Commons License 2001.08.27 0 0 24
Most egyenlőre még nem jut eszembe kérdés, de mivel mi a jövő hét pénteken megyünk BIZTOS, hogy lesznek kérdéseim!! Néha nézz be majd ide! Szia!
Előzmény: delfinne (23)
delfinne Creative Commons License 2001.08.27 0 0 23
Aki kezdő a görög ételspecialitásokban, ajánlom először a Dimitrij-Georgios tavernák között féluton az Avria (?) vendéglőt. Nagyon jó a konyhájuk és magyar felszolgálók vannak. A legjobb recina: kimérve Dimitrijnél. Ha párszót pötyögtök görögül, nagyon kedvesek, örülnek neki.
A part az azpartmansor után, egy kék tetejű ház előtt a legjobb.
Akit érdekelnek még dolgok, írjatok, megpróbálok válaszolni.
delfinne Creative Commons License 2001.08.27 0 0 22
Hellóóóóóó Mindenki!
Megjöttünk! :-((((((((((
Először is köszönöm mindenkinek a segítséget, tutira bejött minden! Megtaláltuk a kis, ajánlott tavernákat, az italdiszkontot és minden úgy volt, ahogy leírtátok. (Nekem a parti kajálda sor nem tetszett.) Béreltünk kis motort és ott, ahol ajánlottátok. A kiscsaj teljesen elájult, mikor mutattam, hogy fent az interneten, mert kedves és korrekt ajánlatai vannak.
A busz természetesen ledöglött oda-vissza, no comment. De a többi!!!!!! Vissza akarok menni.
Mindent bejártunk. Meteorák, Athos. És még annak is ajánlom, aki kocsival megy: KISMOCI!!!!!!!! Teljesen más a hegyeken a tenger felett motorral menni. Mintha nem is az a táj lenne!
Több mint 200 km-t mentünk. Voltunk N. Marmarasban, Sykiában. Narancsparton kifogtuk, hogy talán az aug.15-i (náluk nagy ünnep)ünneplés miatt görög vadkemping alakult ki és a sziklákon alig lehetett menni az emberi végtermékektől.
Mostmár simán kimernénk menni kocsival és menni keresztbe kasul.
_babe_ Creative Commons License 2001.08.27 0 0 21
Hát ide senki sem látogat?
_babe_ Creative Commons License 2001.08.16 0 0 20
Mennyire elterjedt Sartin a bankkártyás vásárlás (Visa, C/M) és mennyire biztonságos?
Beha toll Creative Commons License 2001.08.09 0 0 19
Hi !
Ha Márkát viszel kb. azonosan váltják mint itthon,ha megmarad azt könnyebb itthon visszaváltani mint a Drachmát.
Motort egyébként érdemes több napra bérelni,akkor adnak kedvezményt is ,plusz ott lehet a szálásodnál, igy este 9 után is lehet használni.
Mi a végén jöttünk rá hogy 1 robogóval többen is le lehet menni a Narancs partra ,közel van több forduló ,föleg ha több motorozni tudó is van a csapatban!
Ciao
Előzmény: charming (18)
charming Creative Commons License 2001.08.07 0 0 18
Koszke bogyo! Asszem mivel buszVAL megyunk , gyalogolni fogunk...nemhiszem, hogy minden nap mocit fogunk berelni:(
Apropo! Drahmat vigyunk, vagy markat inkabb es ott valtsuk be?

charming

bogyó Creative Commons License 2001.08.07 0 0 17
Szia,

autóval lemértem, a Sarti határában levő BP-kúttól pontosan 7.5 km, csak kemény emelkedő, majd lejtő, és megint emelkedő. Gyalog 1.5 óra. De még talán azt is megéri.

Úgy kell menni, hogy mész visszafelé (Nigriti irányába), és átmész egy sárga hídon (a korlát sárga), és az első földúton le jobbra, utánna még jócskán kell gyalogolni. A Narancspart egy kis darab Paradicsom (érted: Narancs-Paradicsom :-) ), de télleg, varázslatos.

Előzmény: charming (16)
charming Creative Commons License 2001.08.06 0 0 16
Dehulyeseg ez a "nick meg nincs aktivalva" szoveg. 1/2 orat vartam miatta >8-

Babe:)

delfinne! Mi is ott lecunk am! Hogy kik is vagynuk pontosan. Eddig 3 leany 2 fiju;)
Szept8-18ig csak:(

Ja Babe! Azt a doksi en is szivesen olvasnam!
Thenx!

Ilyen infom van a narancs partrol: "Van egy ún. Narancspart, ami elképesztő, ezt mindenképpen nézzétek meg. Ha Sartiból visszafele indultok el, amerről a busz érkezett, egy pár km után egy alumínium kuka található az út szélén (a búvárközpont után). Na ott kell lefordulni és pár méterre található a part. Valami földút szerűség van arra."

Namostakkor hany km? 5ot siman gyalogolok. Meg 6ot is :o

charming

_babe_ Creative Commons License 2001.08.06 0 0 15
Bocsánat! Nem Sarti-ról van térképem, hanem Sithoniá-ról :)
_babe_ Creative Commons License 2001.08.06 0 0 14
Nagyon örülök, hogy nyitottatok egy Sarti témájú fórumot!!! Mi ketten a párommal szept.7-én indulunk Miskolcról Sartira (busszal) és 23-án érkezünk. A Trifon apartmanházban fogunk lakni. Lesz ebben az időszakban a hozzászólók közül valaki lent?
delfinne! Én találtam térképeket és egyéb leírást Sartiról. Ha gondolod elküldöm (doksiban van).
namu Creative Commons License 2001.08.06 0 0 13
Szombaton hajnalban indulok kocsival a családdal Sarti környékére, ha valaki szintén kocsival és e napon indulna, kérem jelezze, ha társasban akar utazni. Több kocsival nyugodtabb.
bogyó Creative Commons License 2001.08.05 0 0 12
Hát, nyilván ízlések meg stb., de a parti vendéglők azok elég nagy paraszt (meg turista-) vakítások. Érdemes minél kisebb és eldugottabb helyet keresni, azok sokkal finomabbak, a felszolgálók nem fáradtak bele a hülye turistákba, kedvesek, és nagyon korrektül főznek. Nyilván a görög konyha nem a gasztronómia fellegvára, de a megfelelő kontextusban veri az összes sznobkodó sztár-konyhát. Pl. a kis tálban citromos kalamata-olivabogyó a főétel után isteni, kevés hozzá fogható van.

(éhes vagyok :-)

Előzmény: innocente (11)
innocente Creative Commons License 2001.08.03 0 0 11
Hi,
írtam egy másik topicba is neked, sajna most vettem észre, hogy amiről írtam, arról topic is van. Tehát hajrá, Sarti isteni. A hús és a tejtermék irtó drága, bár ha nem főztök, akkor tárgytalan. Én a buszos utat nem ajánlom, rengeteget fogtok aszalódni, bár kétségkívül vannak előnyei is. Én 2000. szept.-ben jártam meg autóval, Jugóban 150 DEM-val levettek, mert állítólag elnéztem egy 30-as táblát, a benzin pedig oda-vissza kb. 50.000,- volt egy 1.6-os Bravaval. A jugó határ előtti utsó benzinkútnál teletankoltuk és kibírta Tessalonikiig.Tessalonikiben pedig eltévedtünk, mert letértünk az elkerülő útról, pedig ott Chalkidiki végig ki van táblázva.
Visszatérve Sartira, én a parti éttermeket ajánlanám, de a gyros mindenhol csapnivaló, úgyhogy azt mellözzétek. A narancs partra gyalog ne induljatok el, inkább robogóval. Ha ellentétes irányba indultok el, néhány km után balra (aztán földutakon tovább) van egy irtó barátságos hely: Két idős felnőtt a tulaj, akik nagyon kedvesek, jól főznek. Ez egy kis öböl sátorozási lehetőséggel, ahol finomhomokos a part és tiszta a víz. A hely nevére sajna már nem emlékszem.
A disco-t jobb kihagyni, mert kiábrándító.
Kb. 11 és 15 óra között szinte minden zárva van, mert a görögök nyugodt életvitele révén, ők ilyenkor sziesztáznak.
A térképre visszatérve talán annyit, hogy Sarti központjában van egy utazási iroda, ahol beszélnek magyarul is és térképük is van.
Előzmény: delfinne (10)
delfinne Creative Commons License 2001.08.02 0 0 10
Tudtok olyan helyet, ahonnan legyűjthető Chalkidikiről térkép?
delfinne Creative Commons License 2001.08.02 0 0 9
Aug.10-19 lesz a lubick, de jövő héten már szabin vagyok. Azé bekuksizok még ide utazás előtt, hátha lesz még fontos infó. :-)))))))
Előzmény: bogyó (8)
bogyó Creative Commons License 2001.07.31 0 0 8
"Főnök" :-))))

Mikor is indultok?

Előzmény: delfinne (7)
delfinne Creative Commons License 2001.07.31 0 0 7
Ok Főnök!
Vettem az adást, csak már érezném az a kicsi "autenticitás-szellőt"! :-))))
Előzmény: bogyó (5)
Beha toll Creative Commons License 2001.07.30 0 0 6
hi !
Köszi . Igazad van, én már a forintra átszámolt árat írtam a benzinre.
És ae utazési iroda nevét is elírtam, helyesen :Giotis
Mentségemre mondva ,tegnap értem haza !:-)
ciao
Előzmény: bogyó (3)
bogyó Creative Commons License 2001.07.30 0 0 5
A tengerpart koszossága relatív, szerintem annyira nem az, egészen addig, amíg nem látod meg a narancsparti vizet :-). Egy kicsit algás, a parttól kb 2-3 méterig, és van egy rész ahol a parttól 50-60 méterre is nekem max mellig ér a víz (1.98 vagyok :-)

A csendes halászfalu az tényleg nem igaz, de van egy része (új-Sarti), amely csendes, ott lényegében csak apartmanok vannak. A központ az gusztustalanul hangos, nagy a nyüzsi, de este jó ott sétálgatni, majd hazamenni a csöndbe :-) Az viszont biztos, hogy Neos Marmarasnál, Stavrosnál sokkal barátságosabb Sarti, minden tekintetben. Szerintem utazási irodával Magyarországról nem lehet csendes görög halászfaluban apartmant bérelni, azt felejtsd el :-) Mindenestre ha megkeresed az általam javasolt tavernákat, egy kicsit meglegyint az autenticitás szele :-)

Az Athos-i kirándulás nem nagy eresztés, én a Meteorákat javasolnám, az felejthetetlen élmény. Érdemes valami járgányt bérelni, és végigjárni Sithonia keleti partvidékét, Pyrgidikia (?), Nigriti, van két nagy tó, bemenni a kis falvakba, frappézgatni, stb. Ezért jó saját járgánnyal menni, 4 emberrel már olcsóbb, mint busszal, és messze kényelmesebb és nagyobb szabadságok biztosít.

üdv
b (aki imádja Chalkidikit)

Előzmény: delfinne (4)
delfinne Creative Commons License 2001.07.30 0 0 4
Kösziiiiiiii Bigyó, Beha toll!
Hát jobb felkészülni, mint pofára esni. Szóval nem az a kis csendes halászfalu, ahogy írva vagyon. És koszos a tenger? Eddig erről nem volt szó....:-((((((
Thesszalonikibe simán el lehet menni helyi busszal, vagy biztosabb befizetni fak. programra?
A Narancsparti gyalogtúra nem zavar, ha szép a táj. Sőt! Annál nagyobb élvezet utána lubickolni!
A környéken van még vmi látni való? Az Athost tényleg érdemes hajókiránduláson megkuksizni?
bogyó Creative Commons License 2001.07.29 0 0 3
Bocs, szeretnélek kijavítani, a 95-ös benzin a BP kútnál 258 DRS volt... Csak nehogy téves info alapján induljon el valaki.
Előzmény: Beha toll (2)
Beha toll Creative Commons License 2001.07.29 0 0 2
hali!
Sarti már nem egy csendes halászfalú ,igen zajos, a szieszta (14-17,30) alatt is nagy zaj van és főleg a görögök nem tartják be .A NARANCSPART tényleg nagyon szép és ott tiszta a tenger ,ellentétben a Sarti parttal, ahol igen nagy a kosz.
Ha utazási irodával mentek nem kell beugrani az álltaluk ajánlott éttermeknek ,és boltoknak ,nagy összefonódások vannak közössen koppasztják hazánkfiait :-(
Motor : 2 motorkölcsönző van. 4500 DRS a Yamaha BWS robogó Piaggo 6500 DRS,de igen levannak strapálva .a Geocytas utazási irodába van egy nagyon barátságos magyar hölgy ,ott érdemes bérelni.Vendéglőnek az AVRA nevűt ajánlom magyar felszolgálok ,kiválló ételek csapolt sör automatikusan levonnak 10% ot az árakból.
Árak : kenyér: 300 DRS (2 pékség van a faluban)
Sör : 280-310 DRS
ásványvíz : 70-100DRS (ez szénsavmentes)
Szoda víz 180-200DRS 1.5 L
Ételek vendéglőbe 1200-2000DRS (pizza 1800 akcio 2 rendel 3. ingyen van )
Benzin: 185DRS
Metaxa ***** 2950DRS (Italt az orvosi rendelő melletti ital diszkontban kell venni )
Robogó bérléséhez nem kell jogosítvány, sisak sem,meg hát amugy sincsenek közlekedési szabályok ,vagy legalábbis nem tartják be :-)(láttam kb 10 éves gyereket aki vitte az apját robogonn)gyalogosok közt mennek a sétálló utcákban az autók ,motorok !a Görögök ha nem lépsz el neked is mennek !
na azért ki lehet bírni :-) bye behatoll
bogyó Creative Commons License 2001.07.27 0 0 1
Szia,

sajnos a a Narancspart kb 8 km-re van Sarti központjától, ami gyaloglásilag majdnem 1 óra (szintemelkedés), azaz nem nagyon érdemes. Béreljetek robogót.

Étteremből érdemes a minél "lepukkantabbat" kiválasztani, kettő ilyen kedvenc van. Jelöljük ki inerciapontnak azt a nagyobbacska teret, ahova a buszok érkeznek, ahol a mini-vidámpark :-) van és ahol befejeződik a tengerparti sétány. Innen elindulhatunk a "főtér" felé, ekkor kb 300 m után balra lesz egy kék alapszínű taverna, a Dimitriszé, repkénnyel van befuttatva és egy elég meredek lépcsőn kell felmenni. A másik az ellenkező irányban van, kicsit távolabb, szintén a menetirány szerinti baloldalon, a Georgos tulajdonában levő tavernácska, szép színes székekkel egy szőlőlugasban, ismertetőjele még a mögötte kirakott, színesre festett szekér, beleültetett virágokkal.

Ezek tuti stabil minőséget hoznak, relatív alacsony áron: 3-4 üditő, 2 sör, 2 főétel, saláta, tzatziki, olajbogyó, valami előétel hal/kagyló/stb. (kisgyereknek) 7-8e Drachma körül alakul, és a számlához néha kap egy tál szeletelt dinnyét is az ember. Nagyon kedvesek, otthonos a hangulat, érdemes sokat ücsörögni, a végén elfrapézgatni/ouzo-zgatni, és rögtön máshogy viszonyulnak az emberhez, mintha idegesen bekapna valami kaját, aztán elrohanna, ahogy a turisták nagyrésze teszi. Szinte tiszteletbeli görög lesz :-)

Nem érdemes a parti tavernákat próbálgatni, max egyszer, mert ott a számla 10e fölött van, illetve a központban levő neonfényes marhaságokat sem, mert szarul főznek és nagy a tömeg.

A napi kajához érdemes kipróbálni a Dimitrisz tavernája melett levő (rögtön a sarkon) boltot, lehet padlizsán-, ikra-, tzatziki-, bab-, stb-salátákat vásárolni, kenyérrel, zöldséggel, tejjel/narancslével tökéletes és kiadós reggeli/vacsora. A felvágott kurva drága és ehhez képest nem annyira jó.

Fürdeni pedig szerintem csak a Narancspartra érdemes menni, az mag egy kis szelet Paradicsom.

Előzmény: delfinne (0)
delfinne Creative Commons License 2001.07.27 0 0 0
Mi busszal megyünk ugyan, de nem hiszem, hogy helyhez leszünk kötve. 1 hét alatt amit lehet mindent megszeretnénk nézni a környéken. Mit ajánlanátok? Melyik "étterem" a legjobb a faluban? Gyalog is lehet eljutni a Narancspartra?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!