Keresés

Részletes keresés

gáborke Creative Commons License 2005.04.19 0 0 449
Ja..vigyázzatok talajmenti fagyot mond ismét, nehogy valami tönkremenjen!
Sziasztok.
gáborke Creative Commons License 2005.04.19 0 0 448
Twins. Az egyik pisztáciát oda tudom majd adni esetleg, de még nem hajtottak ki minden évben ilyen későn hajt ez a kettő...). De csak akkor adom oda ha biztosan kihajtott, mert rossz növényt nem akarok adni.
Neked hogy vannak a növényeid, és van-e valami új növényed?
üdv.
gáborke Creative Commons License 2005.04.19 0 0 447
Örölök hogy jól vannak a növények.
Jól hangzanak a rendeléseid. De ezek szerint a kakaó moccani sem akar?
Külföldi fórumokon írnak olyat akinek csak kb 4 hét után jött ki, de annál többet nem olvastam.
Előzmény: cucurbia (441)
Twins Creative Commons License 2005.04.18 0 0 446
Ok köszi , igy már találok infót! Bocs az akadékoskodásomért, de én sajna nem nyomom fejből a latin neveket!
Előzmény: cucurbia (445)
cucurbia Creative Commons License 2005.04.18 0 0 445
Annona aurantiaca* 

Annona aruantiaca

Artikel Nr. 12451

Araticum-do-mato

kleiner bis mittelgroßer Baum mit ausladenden Zweigen und wechselständig angeordneten, ovalen, mittel- bis tiefgrünen Blättern und eßbaren Früchten mit gelbgrüner Schale - weiterführende Informationen liegen uns derzeit nicht vor!

Előzmény: Twins (444)
Twins Creative Commons License 2005.04.18 0 0 444
Hm. Így sem találtam semmit..!  Na de mind1..lehet túl kiváncsi vagyok!
Előzmény: Twins (442)
cucurbia Creative Commons License 2005.04.18 0 0 443
Annona aruantiaca,igy kell irni helyesen.
Előzmény: Twins (442)
Twins Creative Commons License 2005.04.18 0 0 442

Ez az Annona aurintaciata micsoda, mert egy nyúlfarknyi infót sem találok róla! Nem rosszúl írtad el a nevét?    

Előzmény: cucurbia (441)
cucurbia Creative Commons License 2005.04.18 0 0 441

Igen birták.Twins megvan kösz priviben társalgunk:)))

Gyömölcs nem kellt mostanság,most egy-két virág meg tropusi fa kellt ki.

Ja 2 hét mulva kapok Annona aurintaciata magot(félre van tetetve a mag,csak most képtelen vagyok fizetni bárkinek is),ja és lemaradtam a Myrystica fragrans magrol is,de most leveleztem le,hogy ha küldök nekik eurot,akkor 3-5 hét mulva kapnak friss magokat és akkor azonnal küldenek belöle.Van 4 euroért 10 kakao mag is de mint mondtam fizetésképtelen vagyok még másfél hétig igy nem tudok rendelni.(amit vetettem még nem kel)

Májusban viszont megprobálkozom a teamaggal,hátha valami kikel.

Előzmény: gáborke (440)
gáborke Creative Commons License 2005.04.18 0 0 440
Oké meggyőztél. Kicsit vaksi vagyok.:).
A növénnyel kapcsolatban egyértelmű hogy ha nem otthonról jössz akkor nehéz cipelni.
Akkor legfeljebb összefutunk a kiállításon.A kávét majd akkor átadom ha a növények miatt talcsizunk, mert felesleges akkor külön azért talcsizni. Meg egyébbként még savazom a neked szánt fácskát, hogy szép legyen.
Kel valamilyen magod amiket rendeltél?
Mostanában rendeltél vm-t?
Twinssel mi van? Lehet hogy lesz neki egy pisztácia, még nem biztos.
Tényleg, a növények hogy vannak, birják a klímát (pl: pisztácia)?
Előzmény: cucurbia (438)
Perichole Creative Commons License 2005.04.17 0 0 439

Hajnali harmat? Alacsonyan szálló felhők...? Zergék???? Még egy hegyi gorillám sincs itthon... :)

Úgy néz ki, hogy a négyből egy törzsön megmaradnak a levelek. Talán. Lekopogom.

Köszönöm a válaszodat! :)

Előzmény: cucurbia (435)
cucurbia Creative Commons License 2005.04.17 0 0 438

Szia,

számomra a metroban lévő ora az nem ora,nem a pontos idöt mutatja.

Meg ilyen találkahelyröl soha életemben nem hallottam.Az Ora a Batthyányin a Hév mellett van.Ahogy az Örsön is a Gomba ,a Keletinél,Nyugatinál az ora ,a Blahánál a szökökut,nem is sorolom,vannak elnevezések amik mindenki számára ugyanazt a helyet jelölik.Na mindegy.Én háromnegyen kettötöl 14,10 ig vártam a Hév megállonál ott ahol a Metro felöl jövünk,elég feltünö lehettem a szatyorral mert a növénykéd teteje kilátszott,és két biztonsági örön kivül senki nem állt a közelemben.

Na mindegy,de sajna most már kell a hely az üvegházamban igy a növénykéid a meleg napos polcrol most lekerültek a polc alá az árnyékba,talán nem árt meg majd nekik.

Ami azt illeti az elkövetkezö 2-3 hétben hétvége biztos nem lesz jo nekem találkára,mert vagy nem leszek itthon vagy egyéb elfoglaltságom lesz.

A Disznövény 2005 kiállitásra(a Kertészeti Egyetemen lesz péntek-vasárnapig,a Villányi uton üzenjük Zerg-nek),elvileg pénteken munka után szeretnék kimenni du.13-14 fele,de csak ha kolleganöm szerez repijegyet.ha nem akkor még nem tudom ki tudok-e menni,de ha megyek,miután munkábol megyek nem hiszem,hogy a növénykéid nálam lesznek.

Ha a kávé komolyan nem kell,akkor elfogadom,de a hétköznapi talihelyet és idöt neked kell kitalálni.

Ja koslatni nem szoktam,én sétálok maximum.:))

Előzmény: gáborke (436)
ZERG Creative Commons License 2005.04.17 0 0 437

Sziasztok!

Mikor és hol lesz virágkiállítás?

Lehet ott fotózgatni?

Válaszotokat előre is köszönöm!

gáborke Creative Commons License 2005.04.17 0 0 436

Na.Cucurbia

Szóval ha elolvasod az írásomat direkt azt írtam hogy a metrómegállónál, méghozzá azért hogy ne kelljen felkoslatnod a HÉV hez.Mert az irtad bármelyik metromegálló jó, ebből azt gondoltam hogy metróval jössz.egyébbként a Hévem 13:54 kor ért be, de én a fenti óránaál sem láttam senkit. A lenti óra a metró jelző órát jelenti. Na mindegy. Elnézést, hogy nem fogalmaztam pontosabban, és így hiába jöttél.

Vigaszdíj: Ha nincs még kávé akkor odaadom a közepes fámat mert nem kell nekem ennyi kávé.

egyébbként én is megyek virágkiállításra, még ott is összefuthatunk.

Mégegyszer bocs.

cucurbia Creative Commons License 2005.04.15 0 0 435
Sajnos ezzel kapcsolatban nincs tapasztalatom nem tudok segiteni.Max arra gondolhatok,hogy tudtommal ez a Kilimanjaro tövében él,ami magashegység,és lehet csak hegyvidéki klimában szeret lenni,de ez csak tipp.
Előzmény: Perichole (432)
cucurbia Creative Commons License 2005.04.15 0 0 434
ok.
Előzmény: gáborke (433)
gáborke Creative Commons License 2005.04.15 0 0 433
Akkor legyen a Batthyány metromegálló, 14 órakor az lent az óra alatt, ha esetleg sokan vannak lássuk egymást.
Előzmény: cucurbia (426)
Perichole Creative Commons License 2005.04.14 0 0 432

Szia!

Próbáltam segítséget kérni a Szobanövények topicban, de senki nem válaszolt. Lehet, senki nem ismeri ezt a növényt. Esetleg, ha Te tudnál valamit róla... Senecio Kilimanjaro a neve. Oda betettem a képet is, ami erről a fajtáról találtam a neten. Szegény kis virágom egyre rohamosabban lankad. Vagyis csak a háromból két kis törzsén lévő - normális esetben dundi - levélkék. Póbáltam sok vizzel, próbáltam kevéssel. De azt hiszem, már nem sok időm van kísérletezgetni vele... Tudsz segíteni??

Előzmény: cucurbia (431)
cucurbia Creative Commons License 2005.04.14 0 0 431

Nem rossz,csak nem sok idöm van most irogatni más okokbol.Na de gyorsan:

1.Van de csak nyáron melegben.

2.Lehet neki tápszert adni én sima csapvizzel öntözöm,meg nyáron az esö.

3.Mindegy

4.Nyáron virágzik,junius-julius,bogyoit oktoberre érleli,de télen is rajta marad.

5.Nem tudom nekem a szabadban van,kertben.

6.az elején már válaszoltam rá

Előzmény: ZERG (430)
ZERG Creative Commons License 2005.04.14 0 0 430

*Cucurbia*

Köszönöm a gyors reagálásod!

Van értelme a levelekre is vizet spriccelni?

Vegyek neki valami tápszert, vagy elég ha mindíg kiforrázom az öntözővizet?

Allulról itassam, vagy a földet locsoljam meg?

Melyik hónapban hozza virágait, bogyóit?

Ha nincs elég napfény jó ha 25w-os spotlámpával pótolom a fényt?

Rossz tulajdonságom, hogy sokat kérdezek.

Előzmény: cucurbia (429)
cucurbia Creative Commons License 2005.04.14 0 0 429

Könnyü válaszolni a mirtusz bárhol vagdoshato,ha egészséges akkor tele van alvorügyekkel,amiken kihajt.A csucsszáradás szerintem még a tél eredménye.nekem ha télen véletlenül kicsit kiszárad néha az egész lombját ledobta,de beöntözéssel eddig mindig megmaradt és tavasszal visszazöldült.

Idén nedvesebben tartottam,most örökzöld maradt.

Előzmény: ZERG (428)
ZERG Creative Commons License 2005.04.14 0 0 428

Sziasztok!

Lejjebb olvasható, hogy van egy mirtuszom és a gondom vele az, hogy néhány szár végen találtam elszáradt leveleket.

Nem sok, de engem kicsit zavar. Lehet megbetegedett?

Tegnap meglocsoltam.

A másik kérdés, hogy lehet e néha igazítani a formáján?

Arra gondolok, hogy a túl kilógó szárakat levágnám.

Ez esetben hol történhet meg a vágás? Levélszár után, vagy elött?

adam_g007 Creative Commons License 2005.04.14 0 0 427
Bocsánat nem néztem körül! Csak ez a topic szokott itt működni és nem gondoltam,hogy van olyan is! Mégegyszer BOCSÁNAT!
Előzmény: cucurbia (425)
cucurbia Creative Commons License 2005.04.14 0 0 426

Ok,ez is jo gondolat,nekem igy is jo,Bármelyik metromegállo megfelel.

Béla

Előzmény: gáborke (424)
cucurbia Creative Commons License 2005.04.14 0 0 425

Van itt egy amarillises topik is.:))

Persze nem háritás,mivel MI itt ehhez is értünk,adhatnánk tanácsokat,dehát a legautentikusabbak azok mégis csak ott vannak:))

Előzmény: adam_g007 (423)
gáborke Creative Commons License 2005.04.14 0 0 424
Olyan 14 óra körülre gondoltam, de kimennék valahova eléd hogy ne kelljen annyit mászkálnod. Pl Batthyány tér vagy hasonló.
Előzmény: cucurbia (422)
adam_g007 Creative Commons License 2005.04.14 0 0 423

Nemrég voltam Amszterdamban(múlt hét vasárnap) és mivel kimentem a virágpiacra nem bírtam megállni, hogy ne vegyek valami különlegeset. A szüleim sajnos már megunták azt,hogy mindig orchideákat akarok vetetni velük,ezért vettünk 10 tulipánhagymát és 1 Amarillist(asszem így kell írni). Az lenne a kérdésem,hogy erről a növényről mit érdemes tudni(ápolás,fényigény,vízellátás,pára szükség,stb... de legfőképpen tanácsokat szeretnék)?

Köszönettel Ádám 

cucurbia Creative Commons License 2005.04.14 0 0 422

Nekem jonak tünik mostani állás szerint.Mondj egy 11-15 közötti idöpontot,és ha nem leszek rosszul,akkor megyek.

Béla

Előzmény: gáborke (421)
gáborke Creative Commons License 2005.04.14 0 0 421
Szia Cucurbia!

Vasárnap jónak néz ki, ha megfelel.
üdv.
Előzmény: cucurbia (417)
gáborke Creative Commons License 2005.04.14 0 0 420
Hello.
A vanillia a sima semleges virágföldben jól elvan. Szereti a meleget nem kell teleltetni, ha mégis hüvösben telelteted (min 10 C kell) akkor nagyon keveset kell öntözni mert a gyökere kirohad( de még enyhe öntözéssel is előfordulhat). Emiatt jobb szobában teleltetni. A párát nem nagyon hiányolja. Ha melegben van , és esetleg pár órás gyenge nap is éri, úgy nő mint a gomba (persze ha már jól begyökeresedett). Támaszra érdemes futtatni. Szaporítani dugvánnyal lehet, a lényeg hogy a jó állapotú léggyökereit a földbe téve kell meleg helyen gyökereztetni a hajtásait. De bujtani is lehet a hajtásait akkor még gyorsabb az eredmény. 1-2 hét alatt elkezd gyökerezni.
Egyenlőre ennyi de még ha kérdezel írok még.
üdv.
Előzmény: Twins (414)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!