Keresés

Részletes keresés

Laa-Yosh Creative Commons License 1999.09.16 0 0 2666
Huuuuuuh. Hát ez iszonyat jó volt, csak kár hogy ma egész nap alunni kellett utána :), még a GIA laboron is ötpercenként elcsicsikáltam...

Azt hiszem, a mozielőadás után mindenki egyetért velem abban, hogy ilyen filmet _nem_ szabad videoCD-n megnézni. Sőt, igazából még akkor sem, ha DVD-d van és 1,5 méteres plazmatévéd, mert még az sem az igazi. Remélem, az Episode II idejéig mindenki megerősíti lelkét és akaratát, és nem kell majd citromozni a szöveget... :)

Na de vannak itten a kritikák is, hümhüm. Hát ami nekem személy szerint nem teccett, az az hogy néhány effektus sajna nem lett elég jó. Időnként láthatóan csúszkált a kompozitálás, meg nem volt elég élethű az animáció, ellenben rengeteg nagyon jól kinéző rész is volt. Meg nem mondanám pl. hogy a harci droidok rendereltek vagy igaziok voltak-e az egyes jelenetekben - egyébként nagyon tetszett, hogy beszéltek is!
A fil elején akad néhány jelenet, ami picit sántít, ez igaz. Két-három szavas mondatokra külön jelenetek, meg ilyesmi, de aztán belejön a Lucas rendesen, szóval nincs gond :)

És különösen tetszettek a Jedik. Mind a külsejük, mind az életkoruk azt sejtette, hogy Qui-Gon lesz a bölcs, és Obi-Wan a meggondolatlan, kapkodó, felelőtlen... Ehhez képest pont fordítva van. Sőt Qui-Gonn halálát is a kapkodása okozta, meg kellett volna várja Obi-Want, akkor ma is élne.

Jar-Jar meg rulezol, iszonyúan el van találva szerintem.
Hamarosan folytatom, csak hirtelen chat-elnem kell...

OPi Creative Commons License 1999.09.16 0 0 2665
Hali!

Koszonettel mindenkinek aki a hajnali SW1 bemutatot szervezte ( Monika, DS9, stb. :-) ! Nagy elmeny volt.

OPi;

iselmo Creative Commons License 1999.09.16 0 0 2664
A nyár elején megnéztem (az internetről kaptuk le). Jól megrémültem, mert dög unalmasnak találtam és azt hittem, hogy már vén hülye vagyok ehhez. Aztán a fiam (13 éves) fél óra után elaludt rajta. Lehet, hogy tényleg szar ?
gajzi Creative Commons License 1999.09.16 0 0 2663
Hali!!

Azért azt se felejtsd el, hogy az egy másik galaxis...
Egyébként ma én is megnéztem (természetesen) a filmet. Kicsit szomorú voltam, amikor láttam a sok üres széksort...
A film egyébként, szinktonostúl együtt tetszett!!!

Wizzard Creative Commons License 1999.09.16 0 0 2662
Hali Soundkey!

Qui-gon ahhoz képest, hogy 57!!! éves a TPM cselekményének idején, korát meghazudtoló fürgeséggel mozog - SZVSZ. Nézz csak körül a mai 55-60 éves korosztályon, el tudnál képzelni bárkit is ilyen villámgyors és dinamikus modulatokkal. (jó-jó, ők nem Jedi lovagok :)) )

kutykurutty Creative Commons License 1999.09.16 0 0 2661
Most jovok a mozibol...
Wow...
Z-s cd-k, nektek hello van... Tenyleg osszehasonlithatatlan. Ezek a hangok... A verseny alatt majd szetszallt a belem...
Majd meg irok...
pedro870 Creative Commons License 1999.09.16 0 0 2660
donvito, az a palpatine anakin apja gondolat mar mashol is felmerult. Egyebkent igazad van, Qui-Gon a kockajátéknál is simán belement a kétesélyes játékba, nem igazán erőltette az anya kiszabadítását. Másrészről abban igaza volt, hogy mint a hiv. lovagrend tagja, nem az volt feladata (furcsa mód), hogy mindenféle jót cselekedjen, a lényeg a küldetés (a királynő megmentése) teljesíté volt. Anakin nem is érti, miért is nem a rabszolgákat felszabadítani jött, ha már Jedi lovag.

Owen bácsi meg simán lehetett fiatalabb Anakinnál, csak kérdéses, hogy neki aztán ki volt az apja? Valószínű, hogy amikor EP2-ben Anakin aki nem Leo visszatér Tatooin-ra, már ott fog szövegelni a kisgazda dolgokról.

Mellesleg tudtátok, hogy a NEW HOPE-ban nem rohamosztagosok ölték meg Owen bácsit meg Beru nénit, hanem Beru pipa lett Owenra, hogy az milyen tahó Luke-kal, és az arra járó rohamosztagos járőr egyik tagjától lenyúlt egy detonátort, ami felrobbant, mikor Owen el akarta venni tőle? :)))

Sötét erők: a párbajjeleneteket kicsit fel kellene gyorsítani. Mondjuk kétszeres sebességre. Ja és a Jedik úgy tűnik inkább harcművész edzésre járnak SW-ben, nem pedig gyúrnak mint sötét erők bátor Jedi lovagja, aki pörgeti mint állat. Fikázni, de jó dolog, pedig valójában tetszett. Ezt persze nem szabad bevallani :).

Soundkey Creative Commons License 1999.09.16 0 0 2659
A duel-ről..:
A párbaj alatt Obi van kap rendesen dart maul-tól kisebb a tudása. Qui-Gon egy jedi mester de ő is inkább kap. Maul "mester" szinten van? Vagy csak öreg Qui Gon? Tulajdonképpen a sötét oldal lovagja túl magabiztos! Mi fenét csapkodott össze-vissza ?..:-))
Valószínű ha egyesével találkoznak akkor egyiknek sincs esélye, nem?
donvito Creative Commons License 1999.09.16 0 0 2658
Sziasztok!
Ne haragudjatok, de fel kell tennem a kérdést, ami motoszkál a fejembe, de ha már egyszer valaki feltette, akkor szori - nincs türelmem végigolvasni alaposan az egész topicot. Naszóval a probléma lehet, hogy pitiánernek tűnik, és lehet, hogy egyszerüen túl korán kérdezek ilyet (meg kellene várni az Episode II vagy III-at!), de bassza a csőrömet: Luke a nagybátyánál és a nagynényénél nevelkedet, akik olyan Obi-Van idősek lehettek (Episode IV), tehát az Episode I-ben Anakinnak kellet, hogy legyen egy bátyja. Namost lehet, hogy ez nem fontos, de azért érdeklődnék, hogy kinek mi a gondolata erről.
Továbbá: Qui-Gon nem nagyon törte magát, hogy Anakin anyját kiváltsa a rabszolgaságból (szerény személyem megállapítása), míg Anakint nagyon érdekelte az anyja sorsa. Lehet, hogy Qui-Gon és Shmi ismerték egymást és az anyja veszélyes lehetett a fiára vagy is az anyjáról felismerhették volna a fiát? Kitől féltek? Talán az apától, vagy is Anakin apjától? Talán maga a császár Anakin apja?
Hát ezek a dolgok kinozák fáradt agyamat.
Tudtok valamit mondani erről?
vito
Soundkey Creative Commons License 1999.09.16 0 0 2657
A 00:30-ast néztük meg.....Igazi SW film! (a szinkron meglepően jóra sikerült!)
...kár, hogy "komás" voltam egész nap..:-).
Na nem baj pénteken 16:30-kor újra megnézzük,.....aztán meg a feliratosat is valamikor...:-)
ds9 Creative Commons License 1999.09.16 0 0 2656
Ha-ha :))
Zombie Creative Commons License 1999.09.16 0 0 2655
Bazz, azt hittem te vagy az Elod ;)))))))
ds9 Creative Commons License 1999.09.16 0 0 2654
Vader hangja a kópia leges legvégén van amikor már kifutott a stáblista, és már a technikai részletek is lefutottak.

Én előtted ülhettem két sorral (8. balközép 4.), melettem ült az elöd és a barátnője azzal a sárga bábuval ( levi's reklám ).

Zombie Creative Commons License 1999.09.16 0 0 2653
Ugye mindenki tudja hogy szombaton 16.00-kor a Plazaban "Star Wars szimfonikus koncert" lesz... Erdemes meggondolni, szombaton ne jojjunk-e korabban mint amirol szo volt (17.15).

Ki kell javitsam sajat hulyesegemet, a feliratos verzio csak a Hollywood Multiplex Duna Plaza-ban lathato.
Dolby Digital Surround EX mozik pedig: Hollywood Multiplex Duna Plaza, Hollywood Multiplex Lurdy Haz, Corvin (csak a nagyterem), Cineplex Odeon, Kossuth 4.

Voltam a Corvinban venni egy szinkronizalt eloadasra jegyet (szept. 25. 15.00), es elottem valaki jovo het szerda 21.00-ra kert jegyet, de mar csak az elso sorban volt. Ugy latszik tenyleg eleg nagy a roham a penztaraknal...

Zombie Creative Commons License 1999.09.16 0 0 2652
Nos, en a 10. sor balkozep 2. szekben ultem, ket hasonloan fanatikus rajongo haverom tarsasagaban. Ugyan lattam mar kb. 5x CD-rol a filmet de szandekosan az utobbi masfel honapban ra se neztem. A filmrol mar elmondtam a velemenyemet kb. 3 honapja, akkor is nagyon jonak tartottam es most is annak tartom.
A 10. sorbol eleg jo volt a ralatas, ilyen audiovizualis elmenyben mar nem is tudom mikor volt reszem utoljara. A hang es a kep egyszeruen dobbenetesen jo volt es egy nagycsomo reszletet fedeztem fel amit a CD-n keptelenseg eszrevenni. Az ovacio elkepeszto volt bar nem tudom mi lett volna ha 410 rajongo-jedi nezi vegig a filmet...
Mi is vegigultuk a teljes stablistat, de Vader hangjat nem hallottuk :( ds9, hol kellene jobban fulelnunk?
Jo dolog volt talalkozni mindenkivel, remelem szombaton is jottok....
ds9, maskor legyel szives egy nagy "en vagyok a ds9" tablat a nyakadba akasztani ;)))))) Vagy gyere el szombaton es "reveal yourself to the Jedi" :)
CaveMaN Creative Commons License 1999.09.16 0 0 2651
Valamiért az az érzésem, hogy ti az előző trilógiát vártátok újrafeldolgozva. S lőn csoda nem az lett. Szerintem így lett jó, ahogyan megcsinálták.
Tudni lehetett, hogy nem lesz olyan nyomasztó, sőt, hiszen a Régi Köztársaságról rengeteg mindent elmondtak miért lett volna olyan. Birodalom még csak Palpatine fejében létezett....
oni Creative Commons License 1999.09.16 0 0 2650
Azonos a véleményem yzy-al. Nekem is nagy csalódás volt a film. Lehet, hogy azért mert az utolsó 5 napban vagy 5 alkalommal megnéztem a Trilogiát és teljesen Star Wars lázba hangoltam magam. Az Episode One nem egy rossz SCI-FI film, de az nem azt jelenti, hogy jó Star Wars film lenne. Nekem semmi Star Wars hangulatot nem sugarzott a film. Az ürjelenetek nagyon gagyik semmi nyomasztó hangulatot nem adnak át a sötét szereplök akik alig szerepelnek a filmben. Jar-Jar egyszerűen nevetséges.
A Trilogiaban az volt a szép, hogy mindenki tudta, hogy egy mese de mindenkit annyire magával ragadott az a világ, hogy több 10 szer megnézte. Szerintem ez a film ha nem Star Wars lenni akkor a Matrix teljesen "elnyomta" volna.
Csalodtam, nagyon csalodtam.
Varázsos Barát Creative Commons License 1999.09.16 0 0 2649
Kedves ds9!
Te nem jössz szombaton? Won't you reveal yourself to the "Jedi"? :)
Rowney Creative Commons License 1999.09.16 0 0 2648
Attól nem kell tartani, hogy Row. papa ideszokik...
Nem volt szándékomban senkit megsérteni vagy elítélni, hiszen mint tudjuk ízlések és pofonok...

Varázsos Barát Creative Commons License 1999.09.16 0 0 2647
OFF:
Ignore Rowney ON
OFF off.
Szóval tisztelettel vegyes irigykedésem mindenkinek, akinek sikerült ma éjfél után az első mindenkinek nyitott előadásokon megnéznie! Mivel ma is munka volt, ezért nehezen ment volna a Pestre átruccanás meg vissza, ennyire nem volnék fanatikus. De ma este megnézem én is a szinkronizált változatot, így majd tudok írni a benyomásaimról.
És már alig várom a szombati közös mozit!
Ui.: Kár, hogy amint olvastam, a boltban ilyen méregdrágán akarnak mindenféle kütyüt ránksózni! Valami ésszerűbb áron akár többet is vennék, de így... :(((
Bateman Creative Commons License 1999.09.16 0 0 2646
Egy két friss hír:
George Lucas revealed some tidbits of info regarding Star Wars: Episode 2. Here’s what Lucas had to say regarding:
Stormtroopers "The reason why the stormtrooper army was created shall be told in Episode 2, but it becomes obvious to the Emperor that droids are of no use for fighting… This entire issue shall be explored fully in the next film. You shall learn why droid armies perform badly and evolve into stormtrooper armies." Obi-Wan "Obi-Wan is a developing character with little personal history at present. In Episode 2 his relationship with Anakin and the Queen shall be brought into focus over the course of a love story. Episode 2 is basically a love story set when Anakin is 20 and Amidala is 24.
It seems that Boba Fett will have a significant part in Episode II. Sources tell me that the Mandalorian Super Commandos, will invade Tatooine. Since Fett wears this type of armor, many believe this is where he will eneter the story. There is also supposed to be an epic battle on a planet called Concord dawn between Jedi and opposing forces. I have heard that it is arogance that Turns Anakin to the Dark Side, as he lets his success as a Jedi get to him, and is taken by the Dark Side. Finally, it seems that a Love Triangle between Anakin, Obi Wan, and Amidala may form.
yzy Creative Commons License 1999.09.16 0 0 2645
Tiszteletem. Én szinkronizáltat néztem meg ma a Corvin Korda-teremben, 01:00-kor. Elmondom a véleményem, elore kell bocsátanom, hogy én életem egyik meghatározó filmjének tartom a trilógiát, és minden tiszteletem a fanatikus rajongóké, de ennek ellenére összességében csalódtam.
Óriási volt az ováció a focím alatt, és a végén az óriási taps, nem magyon találkoztam még ilyennek mozibajáró karrierem alatt. De az atmoszféra sem tudta elnyomni a film helyenként eléggé bugyuta és hát, szóval szépen mondva is "egyszeru" jelenetait. Egyetértek egy elottem szólóval, ez a film sehol nincs a trilógiához képest. Komolytalanabb, gyermetegebb, melodramatikusabb, párbeszédei soxor egy brazil szappanopera színvonalát sem éreik el. A nyilt párhuzam Krisztussal, a bibliai-motívum pedig egyenesen nevetséges, nem is csodálom, hogy hangos morajt váltott ki a moziban. Jar-Jar bohóc figurája az egészre rányomja a bélyegét, kíváncsi lennék, hogy a filmben hány percig nem látjuk, beszédes lenne az adat.
A trilógia is mese, ez is az; az ember úgy ül le, mint ahogy én is azt tettem, mert szeretem ezt a mesét. Sajnos azonban ez már nem az. Persze az egészet valamennyire megmentette a technika, le a kalapom Lucas fantáziája elott, de meg kell mondanom, hogy számomra a trilógia makettjei, kézi bábui jobban bejöttek. A számítógépes alakok, robotok mozgásai, színei, árnyalatai nekem túl átlátszóak, egyáltalán nem természetesek.
Ez a film sajnos már nem nekem szólt, nem akarom azt mondani, hogy valami óriási sztorira számítottam (végül is az pozitív csalódás volt), de számomra a technika nem számított annyira. Én méltóságot, sötét (baljós:) árnyakat, feszültséget, kidolgozott karaktereket (lásd: trilógia), átéléssel eljátszott szinészi játékot vártam. A trilógiában mindez még benne volt, itt jóformán csak a királynonél (és varázsa miatt a kisgyereknél) láttam valamit. A két jedi szánalmasan gyenge volt, egyes párbeszédeik alatt én szégyenkeztem. Klisék, lapos és hiteltelen szinészi megoldások voltak.
Persze nem akarom azt mondani, hogy nem élveztem. Sot, megnézem mégegyszer. De többre vártam. Sajnálom.
CaveMaN Creative Commons License 1999.09.16 0 0 2644
Najó, de akkor miért vállalta el a szerepet? Ne úgy van, hogy először elolvassa a forgatokönyvet és azt mondja, hogy OK eljátszom?
ds9 Creative Commons License 1999.09.16 0 0 2643
Ettől én is tartok, mármint, hogy ideszokik, de a cikk az igaz én is olvastam és nem egy piti lapban jelent meg.
Alec Guinness nemcsak ezt nyilatkozta, hanem azt is, hogy mennyire idegesítette, hogy olyan banális szövegeket kellett mondania amilyeneket, meghogy ő könyörgött Lucasnak, hogy a filmben halljon meg és ő hyőzte meg, hogy mennyire jobb lenne, ha majd szellemalakban tértheten vissza.
Tehát nem túl pozítívan nyilatkozott az öreg.
Kojak Creative Commons License 1999.09.16 0 0 2642
Az internetto közölte a cikket, valami nevenics újság alapján, kezdek félni, hogy Rowney ideszokik.

Üdv

Kojak

Kojak Creative Commons License 1999.09.16 0 0 2641
A werkfilmben volt, hogy azért olyanok a hajók az eredeti triológiában, mert minnél egyszerűbben megcsinálhatónak kellett lenniük, tehát nem totojáztak a design-nel.

Üdv

Kojak

CaveMaN Creative Commons License 1999.09.16 0 0 2640
Nabummésakkormivan?
Rowney Creative Commons License 1999.09.16 0 0 2639
Sir Alec Guinness (Obi-Wan Kenobi) egy interjúban elárulta, hogy a Star Wars rajongók leveleit egytől-egyig kihajítja. Egyszer pedig annyira kicikizett egy tizenkét éves kamaszt, aki azt állította, hogy több mint százszor látta a filmet, hogy a srác harsány zokogásban tört ki.
Folytatás a netton... :-)))
UBul Creative Commons License 1999.09.16 0 0 2638
ja, es elfelejtettem emliteni, de jarjar felirata helyenkent jobbnak tunt mint az eredeti :))

szoval ne szidjuk az intercomot, vegulis tenyleg sokat dolgozhattak az ugyon. az az egy-ket csusztatas ami elofurdult a forditasban meg nem olyan veszes

Wizzard Creative Commons License 1999.09.16 0 0 2637
Hali Wolverine!

Darth Maul igencsak elbizakodottá vált, amikor a rá űzött vadkanként támadó Obi-want egy Force Push-al ki tudta mozdítani az egyensúlyából és berepítette a szellőzőalagútba. Obi-wan elveszítette a higgadtságát, amikor realizálta, hogy csak kis híja volt annak, hogy ő is kövesse mesterét az "Örök vadászmezőkre"... Látszik, milyen görcsösen kapaszkodik abba a kiálló vacakba... (mondjuk én is ezt tettem volna a helyében...) Mivel látta, hogy ellenfele igencsak vert helyzetben van, nekiállt incselkedni vele, mint ahogy a macska játszik az egérrel. Nem azzal foglalkozott, hogy védje magát, hanem azzal, hogy minél jobban megrémítse az ellenfelét... SZVSZ pont ez lett a veszte. Mire felocsúdott öntelt örömködéséből, karrierjét már rég derékba suhintotta Obi-wan Qui-gon lézerkardjával.

Az űrhajókról.
1. Amikor a ANH és kapcsolt részei játszódnak, egy katonai diktatúra alatt nyög a galaxis. A katonákra pedig nem éppen a lágy vonások a jellemzőek.
2. Vannak színes űrhajók az ANH-ban és utána is - az X, Y, A és B szárnyúak telis tele vannak pingálva minenféle színekkel. Szerintem Lucas szándékosan választotta a szürke színt a birodalmi gépezeteknek. Ez a szín rideg, racionális és kegyetlen gondolkodásmódra utal. Csak semmi díszítőelem. A legfontosabb dolog, amit egy háborúban vagy hadseregben szem előtt tartanak, az a funkcionalitás. Különben is a legtöbb ötvözet és páncél szürke színű általában...
3. A ROTJ-ban és az ESB-ben is már feltűnnek legömbölyített formájú űrhajók (lásd felkelő Transport űrhajók), valamint a Kalamári csataűrhajók és Ackbar admirális parancsnoki hajója is szinte teljesen lekerekített formájú idomokból volt összerakva.

Én azért inkább 9 - 9,5 öt adnék az Episode I-nek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!