Mikor Monikaval teremnezoben voltunk a nyaron es voltak olyan kedvesek, hogy beengedtek minket a gephazba a sajat ket (negy) szememmel lattam, hogy egy film egy tekercs es egy hatalmas fekvo helyzetu csapagyazott aluminium tanyerrol fuzik be a vetitobe es egy masik ilyen tanyerra megy ki a gepbol. Anno tanultam egy kicsit mozigepeszkedni, de akkor meg smeretlen volt ez a technika. A tekercs alaposabb tanulmanyozasa utan kiderult, hogy termeszetesen nem egyben gyartottak le a filmet, hanem osszeragasztgattak, sot meg a film elotti reklamok is rajta vannak a tekercsen ezert eleg egyetlen egy vetitogep termenkent.
Azért azaz arc sem volt semmi, aki majd letépte saját fejét örömében, hogy megnyerte a Yoda bábfigurát, mert ahhoz is hülye volt, hogy megnézze rendesen a jegyét.
Először nem tudtuk, hogy a 00:01-es előadás miért nem kezdődik 20 perckor, de aztán belegondolva rájöttem, hogy picit húzós lett volna az ünnepályes premier előtt kezdeni...
A moziba menet találkoztam mrc-vel, aki valamilyen más filmről jött ki, vajon milyen másik filmet nézhetet meg a bemutató napján?!, úgy láttam elégé levolt lombozódva. Azt mondta másnap korán kell dolgozni menni, szóval szegény mrc.
10 sor bal hatos. Ennek külön kis története van, mint már írtam a topicban csak a 5. termi előadásra tudtam jegyet venni. Tegnap 1/2 11-kor találkoztam egy ismerősőmmel, aki megkérdzete, hogy nem tudok-e valakit, akinek kell jegy a 9-es be a 10 sorba, há' má' hogy ne tudnék, nosza meg is vettem. Az én jegyemet meg elpaszoltattam a pénztárasokkal. Úgy volt, hogy voty-ékkal megyek, de így alakult, őket viszont nem tudtam értesíteni, ezért majdnem ölre egy userrel, aki a helyemre vette meg jegyet. Hihi!
Mi a szinkronizáltat néztük meg, mert ugye a feliratosra csak 16 jegy volt és csak a második sorba, én meg nem vagyok azért ennyire rajongó és a gyerekeimet is akartam vinni. A hangulat miatt nagyon sajnálom, hogy lemaradtam, de ugye majd tapsolunk szombaton is? A gyerekeim miatt viszont megérte, a fiam fanatikus Darth Maul, a lányom Amidala rajongó lett és gg ötéves kisfia sem aludt el.:)
A szinkron pontosság szempontjából tényleg hihetetlen, én még ilyet nem láttam. Tudjátok, hogy Jar-Jar-t eddig utáltam, most bejöttek a poénjai, a hangja és a fordítás is igen jó volt. A legmegdöbbentőbb Watto hangja volt, ugyanaz, mint az eredetiben és mivel ő az egyik legjobb szereplő, ennek nagyon örültem. A szöveggel az a baj, de ez minden más fordításra is vonatkozik, hogy ami angolul teljesen normálisan hangzik, az magyarul nyálas és béna.
Először is sorry, hogy nem voltam olyan aktív, mint pl. Te, CaveMaN, hogy hazaérek és lehuppanok a gép elé véleményt írni... lehuppantam az ágyra, aztán kóma hajnali fél nyolcig...
Tehát a vetítés: a hangulat tényleg állat volt, főcímzene Madness RULEZ!!! Kicsit meglepett ugyan, hogy a bevezető SW motívum halknak tűnt a 2. sorból. Gondolkodóba is estem... ez lenne az a hiper-szuper hangosítás?! Ezután az effektekre sem kellett sokat várni. Amikor megsemmisítették a követek konzuli hajóját a hangárban, a hangrobbanás (nem túlzok, tényleg olyan volt) szinte belepréselt bennünket az ülésbe!!!
A képi látvány leírhatatlan volt, még a legelső sorokból is (Azért a szombati vetítésen a 12. sorból biztosan még állatabb lesz - onnan már tényleg be tudod látni az egész vásznat egyetlen pillantás alatt, nem kell folyamatosan cikáznia a szemednek balra-jobbra.)
A feliratozás tényleg első osztályúra sikeredett - főleg a Gunganok beszéde... Gratula Tóth Tibor (ha jól emlékszem ő volt a magyar szöveg írója...) Egyetlen bakit fedeztem fel így elsőre: amikor Anakin és Padme beszélgetnek a Királyi fregatton, miután felszálltak a Tatuinról, az "I will take care of You"-t (Vigyázok majd rád) konzekvensen "Szeretlek"-nek fordította... (lehet, hogy előreolvasott a fiú és jobban ki akarta hangsúlyozni az Episode II szerelmi szálát? - ki tudja).
Az Iris Out: Directed by GEORGE LUCAS feltüntekor tapsvihar söpört végig a termen. Na ilyet sem láttam/hallotam még egyetlen film magyarországi bemutatóján sem... (Ha jól emlékszem, semmi ehhez hasonló ovációra nem emlékszem a Jedi Visszatér Vörösmarty Kertmozi-beli premierjekor...)
Az indexes "kemény mag" végigülte a teljes stáblistát, de mi nem hallottuk a beígért Darth Vader szuszogást a végén... (ennyire nem lehettem álmos, hogy ezt nem vettem észre ?!)
Kedves szinkronizált verziót nézők! Milyenek voltak a szinkronhangok. Úgy tudom, jócskán megváltoztatták a szinészeket a Trailer-beli förmedvényekhez képest... Igaz-é ez a hír???
Tehát, mintegy lezárva ezt a kis beszámolót: STAR WARS FOREWER!!!
Wizzard
U.i.: már alig várom, hogy eljöjjön a szombat 18.00 :)))
Mónika én nem tudom, hogy mi a különbség a normál mozik és a multiplex között hivatalice, de szerintem a multiplex a termek számára utalhat.
Azt, hogy nem egy tekercsben megy a film azt onnan gondolom, hogy Amerikában amikor azt a kópiát ellopták az ottani multiplexből, a rabolók, összeragasztották, egy tekerccsé, tehát többen kellett leledsznie :))
Most lehet, hogy hülyeséget mondok, mert félreértettem valamit, de ha a Cinema City multiplex (és az), akkor nem adhatják több vetítővel, mert a plazások szerint attól multiplex valami, hogy egy tekercsben, egy gépről adják.
Más: fiúk, mondjatok már valamit, hogy jó volt-e a közvetítés, legalább ennyi vigaszom legyen, hogy nem lehettem a többiekkel és fel-le rohangáltunk. Ja, és ugye láttátok, hogy már fent van a főcím alatti ováció, mindenki meghallgathja, de ettől függetlenül elvárom, hogy szombaton is hangosan örüljetek.:)
ennek nem sok értelme van, ha arra gondolsz, hogy azért vágják félbe a filmet, hogy így a film futási idejének felénél egy másik teremben is el tudják kezdeni a vetítést ( hogy ne kelljen kivárni a film végét és utána ), akkor jelentősen tévedsz.
A helyzet ugyanis az, hogy a filmeket nem egy tekercsről játszák, hanem mondjuk 6-10-ről, tehát ha félbevágják nem kell várni 1.5 percet ahhoz, hogy befűzzék a másikat, tekintva, hogy a film már egyábként is 6-10 darabból áll és két vetítővel adják egyszerre és szinkronban indítja a vetítő a filmeket, teát nem veszel észre semmit.
Te nem láttad azt a Colombót, ahol erről volt szó ( nem a SW-ról természetesen ).
Nagy élmény volt, azt hiszem megnézem még egyszer-kétszer...(kösz Kojak)
De most már értem, hogy miért mondták, hogy gyenge a sztorija. Még szerencse, hogy olvastam már a könyvet, így azért elég kerek volt a történet, de elsőre megnézve..hát..
A látvány + a dramaturgia viszont fantasztikus volt!!
+csalódás a Duna Plaza 5. terem közönsége: amúgy se komálom, ha az egész terem kicsődül, mikor elkezd peregni a stáblista, de ezt EZEN az előadáson végképp furcsáltam. Összvisz 6-an halgattuk a zenét és vártuk meg Vader légzését (a kb. 250 nézőből).
Információ 100%-os! Ülj be és nézd meg a filmet! Ez azért van, hogy egyesek ( nem akarok rasszista lenni) még nagyobb nézőszámot érjenek el. Ez a film 4 - 6 hónapig fut a cinema cityben! Most gondolj bele! Kevés kópia nagyobb kihasználtság!