Kb 5 éve nézem rendszeresen a szumót az Eurosporton, most irigykedve hallom, hogy mások más csatornán élőben is láthatják az eseményeket. De jó az Eurosport, csak ne tudjam előre a végeredményt. Mondjuk a magyar kommentátort nem csípem, a német sokkal felkészültebb.
Szerintem Asashoryu óriási erejű és tudású srác. Eszméletlenül tud, nekem Takanohanat idézi vissza, jól is jött, hogy amikor Taka visszavonult, akkor lett yokozuna Asa. Átvette a botot. A 15-0 pedig kalap le!
Igen, ezt én is figyeltem, ez a hátránya, a nagy hagyománytisztelőségnek azaz, annak, hogy a bírók nem veszik igénybe a videós visszajátszást..
Szegény Tokinak ezzel együtt is csak ez az egy győzelme volt a tornán.
Hát reméljük nem lesz komolyabb baja Kokkainak mindenesetre a kacsi-kosija már megvan.Szerintem nagy jövő előtt áll a 22 éves grúz.
Akikért inkább aggódom az Toki és Takamisakari mindketten elég nagy gödörben vannak, amiből nehéz lesz kimászni.
Elég látványosan örült is neki. Szerintem nem fogja akadályozni a sérülése, szétszedi Tocsiazumát. Kokkaiért lehetne inkább aggódni, ő elég csúnyát esett, bár nem tudom mi van vele, lehet, hogy kutya baja.
Ugy tunik, Shoryu verhetetlen most. Bar Azumanak is illene bizonyitania az utolso nap es visszaallitani valamelyest az elvesztett nimbuszbol, hiszen ha ezen a bashon yushot szerzett volna, akar yokozuna is lehetett volna, de ennek meg csak kozelebe sem jutott.
erdemes megemliteni, hogy 5 maegashira is ketszamjegyu gyozelemig jutott, sot a 6 is biztos mar (ket 9-5os merkozik holnap). ilyen evtizedek ota nem volt.
Na megvan az 5 yushoja is Asashoryunak nagyszerűen küzdött. Habár a mai meccsen elég csúnyán megsérült a szemhéja remélem nem fogja megakadályozni a 15-0-ban.
hat ugy tunik, mar csak egy kerdes van: meglesz-e 8 ev utan az elso Zensho Yusho vagy sem. Asashoryu elete formajaban van. De harom Ozeki meg hatravan, nem lesz konnyu.