Keresés

Részletes keresés

havefun Creative Commons License 2009.06.11 0 0 94
Nagyszerű! Ezek szerint van még egy hetünk ötletelni, mert a közgyűlést követően nehezebb lesz bármit megvitatni, vagy akár a közös képviselő tudtára hozni.

Össze kellene gyűjteni a felmerült ötleteket, észrevételeket, kéréseket. Esetleg írásos formában is átadhatjuk a közös képviselőnek!
Előzmény: butger (93)
butger Creative Commons License 2009.06.11 0 0 93
Végre!!!

Közgyűlés 2009. június 18-án 17.30-tól a művelődési házban! Tegnap ki lett függesztve!
Előzmény: ha-jpl (23)
thony67 Creative Commons License 2009.06.10 0 0 92

...nem hallottam, de jó ötlet...önkormányzatnál biztos tudják.. jelentősen növelné a BalázsHázak értékét, szerintem.

Üdv.

Tony

Előzmény: LFC_82 (88)
thony67 Creative Commons License 2009.06.10 0 0 91

Szia Áfonya!

A TEKA kitünő..én a  BOSCH beépithető sütő-főzőlap-páraelszivó mellett döntöttem...a BOSCH márkaszerviz 8eFt-ért beépiti és garanciát ad.

A kamerát én is feleslegesnek tartom. Inkább kerités.

A BalázsB-Lenhossék sarkán van már térfigyelő kamera, igaz ez külső rész.

Üdv.

Tony

Előzmény: esassart (90)
esassart Creative Commons License 2009.06.10 0 0 90
Szia Áfonya!

Nekem TEKA indukciós főzőlap és sütő van beépítve. A szerelő kb 10 perc alatt bekötötte az egészet, és csak 4 csavar rögzíti. Semmit nem kellett a villanyórán sem állítani. nagyon egyszerű az egész, és nagyon jól működik.

A biztonságról az a véleményem, hogy ha bekamerázzuk a házat, azt vajon ki fogja figyelni? Vagy vegyünk fel őröket? A kerítésünk csak jelkép, nem védelem. Egy magas téglafal talán jobb lenne.

Üdv mindenkinek Ágnes
Előzmény: Áfonya03 (89)
Áfonya03 Creative Commons License 2009.06.10 0 0 89
Sziasztok!

A szociális ház nem a Haller utcai műv. központ? Nekem az ugrott be róla.

A szomszéd házzal kapcsolatban akkor félreinformáltak, mert amikor még csak érdeklődtünk a lakással kapcsolatban, én megkérdeztem az értékesítőt, hogy miért két külön épület van, hogy van ez, és ő azt mondta, hogy a mellettünk lévő házra MÉG nem kaptak építési engedélyt. Ebből úgy értettem, hogy szeretnék azt is lebontani. De ezek szerint rosszul értettem.

Kamera: semmi értelme olyat beszereltetni, aminek éjszaka nem jó a képe, annyi erővel elég lenne egy álkamera is, ugyanazt érnénk el vele szerintem.

Egyébként akinek már van konyhája (nekünk még nincs): milyen tűzhelyet vettetek? Beépíthetőről mik a tapasztalatok? Bonyolult kibontani, ha netán szerelni kell? Sajnos erről vajmi keveset tudok, és ez a rész rám hárul.
LFC_82 Creative Commons License 2009.06.10 0 0 88

Az igaz hogy hosszútávon sétálóutcát akarnak csinálni a Balázs Bélából?

Előzmény: Tigrr (85)
LFC_82 Creative Commons License 2009.06.10 0 0 87

Ez a szociális ház az a zöldkapus családsegtős hivatal?

butger Creative Commons License 2009.06.10 0 0 86
Gondolom lehet olyan térfigyelő kamerákat is felszereltetni, amelyek éjszaka is képesek rendes, normális felvételt rögzíteni! Mert, akkor felesleges az egész! Inkább fizessünk érte egy kicsivel többet, de akkor normális rendszer legyen kiépítve!!! Valószínű, hogy lehet mindenre megoldást találni!

Kulcsokat kaptunk a kerthez és a lenti bejárati ajtóhoz. Nekünk egyik kulccsal sincs problémánk, mindegyik nyitja a megfelelő ajtót!

Ui.: Várom a közgyűlésről az értesítőt!!! :)
Tigrr Creative Commons License 2009.06.09 0 0 85

Sziasztok!

Egyrészt, beszéltem múlt héten az üzemeltetővel és ott egy kedves kisasszony azt mondta, hogy már csak a Ferencvárosi művelődési ház visszajelzésére várnak, hogy június 16-18 között mikor tudnak minket fogadni, de akkor már biztos lesz közgyűlés. A 8 napot nyilván ő is mondta, tehát most már csak 17-18-án esedékes...

De ha még sokáig írok, akkor csak 18-a lesz belőle! :)

Biztonsághoz:

Bár már hallottam, hogy kért a közös képviseletünk ajánlatot 3 cégtől is a bekamerázásra, sajnos, azt is hallottam, hogy - főleg este, sötétben - ezek nem érnek sokat...

Egy kérdés:

Legutóbb többek között nem a kerti kapukoz kaptunk kulcsot? Mert én kaptam egyet, amely a B-ben nem jó hozzá. Van valaki más lph-ban aki esetleg cserélne velem? :)))

Viccet felretéve, tényleg jól emlékszem, hogy kaptunk hozzá kulcsot? Mert egyébként nálunk folyton nyitva!

Gas.hu-hoz:

Én egyelőre nem forszíroznám, mivel mögötte az EMFESZ áll, akinek még nem tudni meddig lesz gázforrása. Valamint július 1-vel gázpiaci liberalizáció van egyetemes szolgáltatás keretébe kerülünk és még nem tudom, hogy milyen árak lesznek, mivel még nincs rendelet.

A szomszédos házakat egyébként én is úgy tudom, hogy csak felújítani fogják és nem bontják. (Korábbi rendezési tervek - un. József Attila terv - szerint.) Csak a Lenhossék u- felőli szociális házat bontják le.

Ez a bemászás durva! Szöges drótozzunk a belvárosban?!...

Tigrr

LFC_82 Creative Commons License 2009.06.08 0 0 84

Lépcsőházi köztisztaságról és a takarítással mennyire vagytok eégedettek?

Viktor84 Creative Commons License 2009.06.07 0 0 83
Nem lehetne megoldani, hogy aki most költözik, az NE a garázskapu elé bassza le a kartondobozokat meg az építési törmeléket, hanem vigye el? Vagy 3-4 évig amíg lesz valaki aki még nem költözött be nem használjuk azt a kaput?
euscac Creative Commons License 2009.06.06 0 0 82
Sziasztok!

Nem lenne jobb a biztonságot érintő kérdéseket zárt körben megvitatni? Inkább ne adjunk tippeket. ;)
havefun Creative Commons License 2009.06.05 0 0 81
A cikk pontos címe:
http://www.vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=275228
Előzmény: havefun (80)
havefun Creative Commons License 2009.06.05 0 0 80
Sziasztok!

Ezt a cikket találtam a vg.hu-n:
"Töretlenül népszerű a gas.hu internetes szerződéskötési portál. A 2008. február 1-től működő honlapon bárki könnyen és gyorsan válthat gázszolgáltatót, és ezáltal egy teljes havi számlát spórolhat egy év alatt."

A következő linken megtekinthető a szolgáltalás:
www.gas.hu/

Érdemes lenne ráállítani a közös képviselőt!
havefun Creative Commons License 2009.06.03 0 0 79
Ment a levél...
Előzmény: ati.78 (76)
havefun Creative Commons License 2009.06.03 0 0 78
Akár az udvaron szervezett közös találkozásban, ötletelésben benne lennék én is. Át kell beszélni a rengeteg felmerült dolgot végre és meg kell próbálni akár saját erőből is megoldás(okat)t találni!

C-D-E lépcsőház melletti házat úgy tudom nem bontják le, a kerületi rendezési terven felújítandó épületnek van feltüntetve.
Előzmény: Áfonya03 (77)
ati.78 Creative Commons License 2009.06.02 0 0 76
Szia havefun,

publikussá tettem az e-mail címemet; légyszi küldd át nekem is a közös képviselőtől kapott anyagot, gondolom közgyűlés megint majd csak a következő hónapban várható!

előre is köszönöm

Ati
Előzmény: havefun (73)
thony67 Creative Commons License 2009.06.02 0 0 75

...1x beszéltem a közös képviseletet ellátó irodával, a közös költség az alábbiakra van "kitalálva":

-kulcskészités,

-konténer - költözésre,

-esetleges hibák az átadás-átvételkor.

Természetesnek tartom, hogy megbeszéljük a házzal kapcsolatban eddig felmerült kérdéseket személyesen.

Üdv.

T.

Előzmény: butger (74)
butger Creative Commons License 2009.06.02 0 0 74
Sziasztok!

Ezek a dolgok felháborítóak!

Ez egy jogos kérdés, hogy a képviselő tudjon-e a fórumról, hisz nem mindig beszélünk róla pozitívan!

Az viszont tény, hogy nem mehetnek így tovább a dolgok! Sem áprilisban, sem májusban nem volt közgyűlés, számlákat még mindig nem kaptunk, nem volt még elszámolás és felvilágosítás sem, hogy mire fog elmenni a rendkívüli közös költség!???

Gondolom nem csak egy-két embert érdekelnének ezek a válaszok!?

Lehet tartani kellene saját magunknak egy gyűlést valamilyen formában, vagy egy közös "kerti party" keretében, vagy csak egy sima megbeszélést, ahol összegyűjtenénk a problémákat! Érdemes lenne a közös képviselő leváltásán is elgondolkoznunk!!!???

Várom a véleményeket és az ötleteket!

Előzmény: havefun (73)
havefun Creative Commons License 2009.06.02 0 0 73
Nem hinném, hogy a közös képviselő tudna a fórumról, hacsak nem szól/szólt neki valaki!
Kérdés, hogy tudjon-e róla, vagy itt csak mi beszéljük meg a problémákat!
Lehet, hogy jó lenne, mert ő eddig csak ígért internetes oldalt, de mint pl. a közgyűlés, úgy ezzel kapcsolatban sincs előrelépés! A fórumot persze hétvégén sem fogja olvasni...
Előzmény: thony67 (72)
vic80 Creative Commons License 2009.05.31 0 0 71

Sziasztok!

Életemben nem fórumoztam de most olyan történt a házban ami gondolom nem csak nekem probléma.

Az E lépcsőházban lakom, a ""gyönyörű" B. B.u. 23. épület mellett. Tegnap éjjel onnan valaki(k) felmásztak az erkélyemre és elvitték a tujákat. Kidöntötték azt a fa valamit ami oda fel van állítva, még látszik hol dőlt ki a virágföld amikor földet értek vele. Nem a veszteség a legfontosabb hanem, hogy gyakorlatilag bárki onnan be tud jönni a kertbe azután meg minden erkélyre, rosszabb esetben lakásba szabad a pálya. Kérdeztem ott egy kedves hölgyet, nem hallottak-e valamit. Semmi. De azt mondta, hogy ott náluk mindent ellopnak ami mozdítható és, hogy a kapun is egész éjjel mindenki ki-be járkál. Az a kerítés amit a beruházó felhúzott egyenlő a semmivel, se kamera, se riasztó, se semmi.

Hívtam a közös képviselőt, hogy mi történt, természetesen nem értem el. Oké, vasárnap reggel van, talán érthető.

Minél hamarabb szükség lenne a lakógyűlésre a saját biztonságunk érdekében! Muszáj valamit kitalálni, magasabb kerítés, kamera felszerelése mert ez így hosszú távon nagyon veszélyes, főleg hogy itt a nyár, meleg éjszakákon a nyitott ablakok és gyakorlatilag bárki bejöhet az épületbe.

Tud valaki valami időpontot már esetleg a gyűlésre?

ati.78 Creative Commons License 2009.05.30 0 0 70
A változatosság kedvéért nálunk a B-ben nincs melegvíz. Remélem, hogy kazánkarbantartás címén nem fizetünk túl sokat...
butger Creative Commons License 2009.05.29 0 0 69
Nálunk sem volt tegnap este olyan fél 10 körül vettük észre, hogy nincsen, de 10 után már volt szerencsére, és nemcsak langyos, hanem rendesen meleg víz!
Reggel nem vettük észre, hogy nem lett volna!
Előzmény: MX-5 (68)
MX-5 Creative Commons License 2009.05.29 0 0 68
Sziasztok!

C-ben csak nálunk nincs melegvíz?
5 perc után is csak éppen langyos.
havefun Creative Commons License 2009.05.27 0 0 67
Kinek milyen tv és internet előfizetése van, melyik szolgáltató csomagjait veszi igénybe?
Mik a tapasztalatok a szolgáltatások minőségével kapcsolatban?

Valakinek van digitális (nem analóg) tv-je?
havefun Creative Commons License 2009.05.26 0 0 66
Megkerestek a UPC-től, és azt ígérték, hogy felgyorsítják a bekötési folyamatot. Elkérték a közös képviselő számát. Szóltam, hogy a közeljövőben esedékes a közgyűlés, ahol valószínűleg döntést kell hozni, hogy támogatjuk-e újabb vezetékköteg kiépítését, mivel a jelenlévő szolgáltatók valószínűleg nem adják "kölcsön" a saját hálózatukat.
Én már laktam olyan társasházban, ahol a UPC utólag húzta ki a kábeleket. Nem járt semmilyen felfordulással, egyszerűen a lépcsőházban lévő szekrényekben elvezettek mindent különösebb fúrás-faragás nélkül.
A telefonban azonban az UPC-s ember arról beszélt, hogy jártak már úgy, hogy beleegyeztek a lakók a hálózat építésbe, majd látva a munkálatokat kirúgták őket a házból. A ténylegesen elvégzendő munkálatoknak tehát pontos utána kell járni!
havefun Creative Commons License 2009.05.26 0 0 65
Szerintem is tróger a közös képviselő! Úgy tűnik nem akarja megszervezni a kötelezően megtartandó közgyűlést, pedig valóban van elég megoldásra váró probléma.
Amíg nem rendeződik a helyzet, addig ÖSSZE KELLENE GYŰJTENI a felmerülő biztonsági, rezsi és egyéb tisztázandó kérdéseket, hogy a majdani közgyűlésen válaszokat kaphassunk!
Előzmény: butger (64)
butger Creative Commons License 2009.05.26 0 0 64
Azt hiszem a májusi közgyűlésről lemondhatunk!
Ahhoz képest, hogy már kétszer ígérte meg a közös képviselő a közgyűlést (egyszer áprilisra, egyszer pedig május második felére) én még mindig nem kaptam semmilyen értesítőt a közgyűlésről! :(

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de szerintem ideje lenne már egy közgyűlés! Jó lenne, ha végre többen kezdenénk el hivogatni a közös képviselőt, mert ahogy látom a problémák folyamatosan merülnek fel, de amíg nincs közgyűlés, addig nem tudjuk azokat tisztázni és megoldani!!!

Február végétől lakunk bent, és még mindig nem fizettünk sem a vízért, sem a fűtésért! Még szerencse, hogy az áramot magunknak intézzük, mert onnan legalább jön rendesen a számla!
Kíváncsi vagyok, hogy mit szól majd a közös képviselő, ha én is több hónap után fogom kiegyenlíteni a számlákat!
butger Creative Commons License 2009.05.20 0 0 62

Szerintem, ha a közös képviselőn múlik a dolog, akkor elég sokára fogunk csatlakozni a UPC-hez! :(
Nekem a hölgy a telefonban azt mondta, hogy ő keresi fel a közös képviselőt. Meg is adtam a telefonszámát.

Vízért és fűtésért mikor kell majd fizetni??? Vagy majd ráérünk mi is hónapok múlva kifizetni a számlákat???

Közgyűlés? Én már nem bízok az e havi közgyűlésben! Bár csodák még történhetnek! :)
Előzmény: havefun (61)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!