Keresés

Részletes keresés

Badora04 Creative Commons License 2013.01.18 0 0 12091

Legyetek olyan kedvesek ezt elovasni.

http://www.origo.hu/auto/20130116-minden-masodik-igenylo-kap-katyukarteritest.html

Sztem a tömeges kárigény megállná a helyét.

borzassün Creative Commons License 2013.01.18 0 0 12090

Elolvastam a beírtadat vagy soxor.  Heeeheee.

Miért pont az Alsóvölgyi úton akarsz keresztbe állni. Pont egy a világtól félreeső úgymond Érd földesurának szempontjából félreeső utcában?

Mondjuk max azt zavarnád aki éppen arra akarna közlekedni és veled nem szimpatizálva kötekedés képpen betelefonálna a hatóságnak. Ha kiszállnak a helyszínre gyors rohamteknős mozgásba. Bár ez intézkedés, így aztán hűségük jeleként serte-perte. Felszólítanak, hogy szüntesd meg a forgalom akadályozását. ha megteszed ennyi és aztán kész. Hivatkozhatsz arra, hogy azért álltál úgy meg mert műszaki ok lépett fel és éppen segítséget akartál hívni. Ennyi.

Ha azonban szervezel egy demonstrációt és bejelented a szándékodat a hatóságnak, hogy abban az utcában lakossági demonstrációt tartotok többen, vagy csak Te egyedül, akkor azt max tudomásul vehetik oszt jónapot,de a forgalmat teljes mértékben akkor sem zavarhatod, vagy gátolhatod, csak korlátozhatod a haladás menetét.

Szerintem ennél jobb helyszínt is ki lehetne találni. Sajna perre sem nagyon érdemes menni,mert arra fog hivatkozni a kivitelező, hogy éppen folyamatban van a munkavégzés, csak az időjárási viszonyok akadályozzák a folyamatosságot.

Jogilag ennyi.

Emberileg! Na igen hát talicska és csicskásai potenciálisan most vesztenek sok szavazót,mert ilyen nagyon érzékeny helyzetben nem mutatnak kellő törődést. De az majd legyen 2014 zenéje.

Szóval logikailag a cselekménynek semmi értelme,de ha akarod tedd meg.

Előzmény: Diótörő (12088)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.18 0 0 12089

Jöhetsz a Tárnoki, vagy a Daróci útra is.:(:(:(

Balesetveszélyes mindkettő:(:(:(

Ha véletlen történne valamilyen közlekedési probléma, vajon ki, kire mutogatna?:(

Hívd ki a médiát, lássa ország világ, milyen egy virágzó kertváros!

Szerintem még csatlakoznának hozzád jó páran. Ha megtennéd, jelezd itt, csatlakozunk.

Tulajdonképpen ezek a majmok a mi értékeinket "autó" rongálják az ő elcseszett munkájukkal.

A főutak állapota a csatornázás után szánalmas sok helyen.

A mellékutak hát hogy is mondjam, minősíthetetlen, gusztustalan, undorító....stb.

Bokáig érő latyak, sár, gödrök, kátyúk, járda hol van, hol nincs :(:(:(:(

Szégyelheti magát az egész városvezetés és az összes csatornázásban részt vevő munkájához nem értő alany.

Előzmény: Diótörő (12088)
Diótörő Creative Commons License 2013.01.17 0 0 12088

Hülye kérdés tudom, de azért felteszem.

Ha keresztbe állok az Alsóvölgyi úton, ellehetetlenítve ott a közlekedést, mit kapok a rendőrségtől?

Tiltakozásul azért, mert nyár óta 30-40 centis árkokkal ( keresztben ) van teletűzdelve, lehetetlen normálisan közlekedni, sártenger az egész stb.

Nyilván bünti, de mennyi? És elérek vele valamit? Már azon kívül, hogy hülyének néznek.

borzassün Creative Commons License 2013.01.17 0 0 12087

Már megint félre magyarázod olyan politikusi-fideszes mentalitással azt amit leírtam.

Na még egyszer. nem a gépihajtású berendezés ellen vagyok, hanem az ellen, hogy aki azt vezeti,hajtja stb. és nem alkalmas a hatályos szabályok szerint arra,annak legyen megvonva a jogosúltsága a tevékenység végzésére. Egyből kiszűrhető nem kevés kockázati tényező ez által is.

nem azt állítom, hogy akkor kevesebb lesz a gyorshajtó, esetleg nem fognak majd elütni senkit,és autók sem fognak karambolozni, de jóval kevesebb esemény lenne!!!! ha a követelményeknek nem megfelelő személyek nem lennének a rendszerben.

De igen is érdekel még akkor is ha a lábamat használom,mert szeretném még sokáig használni a teremtő kegyelméből,de ha egy pókhasú nagyot látó a jobb első ülésen ülő mégnagyobbat látó feleség által dirigált sofőr elcsap,akkor cseszhetem a lábam.

Előzmény: rámenős (12086)
rámenős Creative Commons License 2013.01.17 0 0 12086

Lehet, de lovaskocsival elütött embert is láttam. Azt is be kellene tiltani. Meg a villamost, buszt, vonatot, repülőt is.

Igaz ez téged nem érdekel, mert a lábadat használod.

Előzmény: borzassün (12085)
borzassün Creative Commons License 2013.01.17 0 0 12085

Örülök, hogy a neten olyan nagy zsonglőr vagy. Ez azt is mutatja, hogy csak azokból bírsz bármit is tudni. Sajnálom,hogy azt kell írjam, hogy szabályismeret és az aból eredő kombinatív gondolkodás ezek szerint nem erősséged. Nem igazán akarnék akkor ugyan ott lenni az úton,ahol éppen ott vagy és abban a bizonyos közúti műtárgyban egyidőben haladni veled,mert félnék , hogy még kárt tennél magadban a sok hírleírás alapján szerzett tudásokból eredően.

Előzmény: Érdrisk (12081)
borzassün Creative Commons License 2013.01.17 0 0 12084

A gépi meghajtású járművet ember találta ki arra, hogy annak adott technikai adottságait kihasználva A-ból B-be jussunk el és ehhez akár földrészenként, akár országonként szabályokat is alkottak.

Na már most aki megfelelt a szabályok ismeretéből kötelezően teendő suzámon kérésnek, arról a jog azt feltételezi,hogy azt mind végig ismeri és be is tartja.

Aki ezt átlépi, vagy megcáfolja,nos az automatikusan kizárnja magát annak a jogosúltságából, hogy gépi meghajtású jármúvel közlekedjen.(ez egy elvi elképzelés).

Gondolom, ha már kivakartak volna bármely hozzátartozódat is, aki áldozatává vált már szabályt nem ismerő 70-es remegő kezű papa vezetési technikájával hajtott AUDI által történt elütésnek, akkor biztos helyben hagynád a víziómat.

Előzmény: rámenős (12082)
borzassün Creative Commons License 2013.01.17 0 0 12083

Nem lehet a tecsó előtt körforgalom,mert nem önmagába záródó mértani alakzatú forgalomtechnikai műtárgyak, hanem keresztívben egymást keresztező elvezető sávok.

Így aztán sajna ez nem felel meg az említett dolognak még jogilag sem. Apropó a körforgalomba egyik sávból a másikba felezővonal átlépéssel át lehet haladni és nincs egyik sáv sem a másiktól záróvonallal elzárva. Szóval itt sok kizáró tényező mondatja azt, hogy ez nem körforgalom, csak a jómagyar annak tartja,mert így adták a megnevezést a szájába.

Előzmény: -prokee- (12080)
rámenős Creative Commons License 2013.01.17 0 0 12082

Kicsit szigorú az álláspontod.

Elfogadható lenne ha az emberek többsége kiváló tulajdonságokkal rendelkezne.

Nekem az az álláspontom, hogy a nagy többségre kell méretezni a dolgokat, nem lehetetlen helyzetbe hozni őket, hogy na most légy okos.

Ez valahogy emberibb. Igaz, hogy manapság pont az ellenkezőjét tapasztalja az ember. Nézd csak meg a számlákat.

Előzmény: borzassün (12078)
Érdrisk Creative Commons License 2013.01.17 0 0 12081

Tessen már kicsit körülnézni Mea Culpá-ban :

http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6rforgalom

Előzmény: borzassün (12066)
-prokee- Creative Commons License 2013.01.17 0 0 12080

"Apropó a KRESZ nem következtetéseken alapoló jogszabály, hanem tényszerűen szorosan behatárolt jogi terminus, így annak maradéktalan betartására és nem az abból történő következtetésre ad lehetőséget."

Tehát a Tesco előtti objektum körforgalom, hiszen a KRESZ definíciója szerint az. Jogi terminus szerint.

borzassün Creative Commons License 2013.01.16 0 0 12079

,,,,az autósok örömét szeretnéd fokozni,,,,,,

Nemakarok én negatív értelembe vett örömet okozni senkinek, csak egy gondolat volt és talán! emberi életeket is megmenthetünk az által, ha kizárunk olyanokat a gépjárművel történő forgalomba való részvéelből, akik a hatáélyos normáknak nem tudnak megfelelni.

persze tudom hazánkban is van az a pénz amiért korpásodik a haj és ugya a kocsi nem "jogsival "üzemel hanem benzinnel.

Előzmény: riminyák (12074)
borzassün Creative Commons License 2013.01.16 0 0 12078

Köszönöm soraid. dícséretnek veszem.

Nos csak annyit szeretnék regálni, hogy az ember írások szerint egy olyan lénye a természetnek,aki képes kombinatíve egyszerre több információt befogadva azt szelektíve alkalmazni és értelmezni.

Nos a közúton közlekedés főként gépi meghajtású járművel bizony egy ilyen feladat. Kár, hogy amikor valakinek vezetői engedélyt adnak akkor korra nemre való tekintet nélkül egy ilyen alkalmassági vizsgán nem esik át.

Sokkal kevesebb lenne a már kezdő korában is alkalmatlan a többi embertársa életét és vagyontárgyát veszélyeztető, mint most. Ja igen az első "úrvezetői" engedély orvosi lejártát követően(ha jól tudom ugye 10 év?) szintén alkalmaznám ezt az orvosi vizsgálatot,ja és természetesen kötelezúvé tenném az ismételt KRESZ vizsgát.

Csak azt hiszik emberek a naívak, hogy egyszerű dolog a közlekedésbe való részvétel. Nos igen egyéni megítélés szerint igen, de ha részleteiben a résztvevőre lebontva nézzük meg sajnos nem.

Kár, hogy a médiában ilyenekkel nem foglalkoznak emberi ynelvre lefordított köznapi szóhasználattal előadva. Hol is halottam a régi dolgok jók voltak,olyan jól működtek kár, hogy manapság már nincsenek. Már nem emlékszem, hogy hol mondták, de nagy igazság vagyon benne.

Úgy értem, hogy régen az ált. iskolában tanították a közlekedési ismeretet, régen a szabálytalan gyalogost is megbüntették, sőtt még a polgárok is lesújtó véleménnyel voltak rólluk. Régen az autósnak súlyos büntetés volt, ha csak a hatóság elkezdte valamilyen szabálysértésért piszkálni,mint a magán,mint atársadalmi életben.

Azt viszont maximálisan igazolom, hogy sajnos nem szakemberek tervezik a közlekedési táblákat és akik gyártják és kihelyezik, azok sem mindíg vannak a tudásuk magaslatán ebben a kérdésben. Sajnos rég megszokott dolog, hogy hazánkban az emberekre vonatkozó szabályok megalkotása és rendszerbe tétele ötletelések alapján történik. Látnak valamit éppen uralmon lévő valakiknek a csinovnyikjaik valamit máshol(más országokban ) és azt hiszik, hogy akkor az itt is jó lesz. Fel sem mérik, hogy bárhol máshol.pld. közlekedési tábla kihelyezés, vagy közlekedési műszaki berendezés létesítésénél, hogy ment ott a folyamat. Itt csak a kész dolgot veszik át,de mögöttes tartalom nincs és elvárják az emberektől, hogy azt egyből tudják is.

Előzmény: rámenős (12076)
borzassün Creative Commons License 2013.01.16 0 0 12077

"Mi lenne ha rend őrei a KRESZ betartásával is foglalkoznának kicsit ritkitva a "fotómüvészet" gyakorlását"

Hát Én ugyan nem akarom védelmembe venni a hatósági közeget  a "fotóművészetre" vonatkozóan ,de azért azon a véleményem vagyok, hogy a Pavlovi reflex kell az embereknél is. Tudod ez olyan feltételes reflex. 

A szabályokat nem véletlenűl találták ki,mert azok a társadalomban biztosítják az egyének egymás mellett élésének zavartalan normáit.

Ha az egyének tisztában lennének a normáikra vonatkozó legalább alappvető szabályaikkal és azokat jogkövetően be is tartanák legalább a közúton történő közlekedésben (minden változatban résztvevőkre értem korra nemre függetlenűl) akkor szerintem a "fotóművészeti" tevékenysége bizonyára okafogyottá válás folytán meg is szünne.

megjegyzem ez a módja azért csak a KRESZ betartatásának egyik kényszerítő eszköze. Bár sok ember hiába a zsurnál, hiába média olyan balf...sz, hogy a más hibájából sem képes tanulni nem hogy a sajátjából.

Előzmény: riminyák (12074)
rámenős Creative Commons License 2013.01.16 0 0 12076

Megint ellszált.

Köszi süni.

Nagyon jó a cikk.

Végre, luxusterepjárós, nem dörzsölt létemre rájöttem, hogy hol hibázom. Csak az a kérdés, hogy a sok autós a hibás? Biztos?

Egyszer, régen olvastam egy tesztet. 1-2-3-4 táblát kellet megjegyezni egyszerre és az szerint menni. Két tábláig nem volt semmi baj. A negyediket nagyon sokan figyelmen kívül hagyták.

Itt is ez a helyzet. Egyszerre kell sok információt megjegyezni és azonnal dönteni.

Emlékszem régen, friss jogosítvánnyal mentem Bécsbe. Nagyon féltem tőle. Nem volt semmi baj. Csak a táblákat kellett figyelni. Szépen elvezettek a célhoz. Időben, kétszer- háromszor figyelmeztettek, hogy melyik sávba álljak.

Na itt csináld ezt., vagy akár a nulláson.

Előzmény: borzassün (12068)
riminyák Creative Commons License 2013.01.15 0 0 12075

TESCO előtti körforgó..

Szerintem nem egyértelmű azelőnye a jelzőlámpással szemben.

Olvastam statisztikát amely azt mutatja sokkal több a baleset mint  egy sávosnál.

Gondolom az ára és az üzemeltetés az amely csábitó, a lámpással szemben, főként Érd esetében ahol lóvé felhasználása ha van olyan amilyen...

riminyák Creative Commons License 2013.01.15 0 0 12074

Érdekes gondolat, gondolom az autósok örömét szeretnéd fokozni!

Szerintem a KRESZ tudása sem jelent megoldást, több gond van azzal amikor úgy tojnak bele ahogy azt sokszor látni lehet.

Mi lenne ha rend őrei a KRESZ betartásával is foglalkoznának kicsit ritkitva a "fotómüvészet" gyakorlását!

Igaz az kényelmesebb és több lóvét hoz!

borzassün Creative Commons License 2013.01.15 0 0 12073

Nem az a megoldás, hogy betiltani a közlekedést, hanem amikor a vezetői engedélyét megújíttatja a delikvens előtte egy KRESZ vizsgát is legyen köteles tenni.

mert ugye van aki 40-50 éve vizsgázott és azóta b...szott a módosításokra ránézni. Az orvosit meg lóvéért megvette. Az okm. irodában meg nem kérdeznek semmit.

Ja az ominózus helyen meg a közlekedési helyzetnek megfelelő előjelző táblát kitenni,nem olyat ami éppen van.

Illetve csak akkor bevezetni egy ilyen rendszert, ha már a honi közlekdési törvényekbe is beemelik és nevesítik.

Sajnos előbb szokott a cipő elkészülni, mint ahogy a gyerek megszületik. Ez a jó magyar mentalitás.

Előzmény: nagydajab (12069)
borzassün Creative Commons License 2013.01.15 0 0 12072

A többieknek meg… hát… majd vigyázunk rájuk…"

Na ez itt a lényeg. Szóval a többiek vannak SAJNOS többségben, pedig feljogosítva közlekednek azok is az utakon. Én már kezdem unni, hogy vigyázkodjak rájuk. Nekik is tudni kellene és nem pedig a -majd a másik úgy sem mer nekem jönni- elvet követve szemellenzősen közlekednie.

Előzmény: nagydajab (12070)
Érdrisk Creative Commons License 2013.01.15 0 0 12071

Az alábbi, szakállas vicc jutott az eszembe :

Megy a figura az autópályán, mikor hallja, hogy a rádióban figyelmeztetik az ott közlekedőket, hogy csak óvatosan, mivel egyvalaki a forgalommal szemben közlekedik.

Erre csodálkozva szólal meg : Csak egy ? De hisz az összes !

nagydajab Creative Commons License 2013.01.15 0 0 12070

Idézek az általad belinkelt cikkből: "Az tehát látható, hogy maga az ötlet jó. Önmegoldó feladat, odafigyelve automatikusan működik, bolondbiztos, mégis tartalmazza a korrekció lehetőségét. Az átadás óta eltelt idő nyilván nem alkalmas arra, hogy messzemenő következtetéseket levonjunk, de valószínűnek tartom, hogy a többség számára egyszerű, áttekinthető és használható lesz. A többieknek meg… hát… majd vigyázunk rájuk…"

Még a te linkelésedben is dicsérik, keress légyszi egy másik linket XD

nagydajab Creative Commons License 2013.01.15 0 0 12069

Akkor másképp kérdezem: Szerinted mi lenne ide jó alternativa? Azért mert a sok hülye nem tudja értelmezni a táblákat, szerinted inkább be kéne tiltani a közlekedést is? Vagy mit szeretnél?

borzassün Creative Commons License 2013.01.15 0 0 12068

http://totalcar.hu/magazin/velemeny/2010/06/30/remek_otlet_csak_embereket_ne_engedjetek_oda/2/

Nos találtam egy pont erről a helyszínről szóló cikket rajzolattal. Remélem jól látszanak benne a felező vonalak ahol irányjelzéssel lehet belépni és azok a részek is jól látszanak,ahol nem kell irányjelezni és az önmagukba nem záródó körök is. Valamint úgy gondolom, hogy  ha más országba ez jó és van egy más országbeli nyelven megfogalmazott szakneve, az nem biztos, hogy kicsiny hazánkban megfelelő és a szabadfordítású elnevezése beilleszthető a hatályos közlekedési szabályba.

nagydajab Creative Commons License 2013.01.15 0 0 12067

Szépen kifejtetted a véleményed, mostmár csak 1 kérdésem lenne: Szerinted az Érdi teszkos izé az mi?

1 Körforgó,

2 turbokörforgó,

3 egyszerű kerszteződés,

4 hajlitott ivű kereszteződés,  

5 semmi csak látomás?

Nekem elég egy tömör szám is válasznak.

borzassün Creative Commons License 2013.01.15 0 0 12066

Oh mennyire tetszik,amikor olyan újmagyaros szóhasználatú szól bele egy ilyen kérdésbe.

Megjegyzem aki zebra elnevezést használ, az nem is tudja,nem is ismeri a közlekedési szabályokat, az egy kockázati tényező a közúton. veszélyezteti a társadalmat.

A körforgalom pedig magában a szóban is benne foglaltatott megnevezésből alapuló önmagába záródó mértani forgalomtechnikai műtárgy.

Na most akkor ugye jelen helyzetben a tecsónál egyik sáv sem zárja saját magába a kezdési és vég pontját, mert egyfajta kereszteződés gyanánt már irányba vezeti az autóvalé közúton közlekedőt. Továbbá a körforgalomban nincs záró vonal,mert akkor körforgalmi sávba soha nem tudnánk behajtani.

Szóval jó lenne ha magyarból is értelmeznénk a dolgokat,mert egy hozzánem értő agyhalott szájába adta a baromjának zsurnálon keresztül ezt a turbó körforgalom szakmaiatlan nem létező technikai dolog elnevezését és azóta mindenki ezt szajkózza.

Még a zebrára visszatérve. érdekesen nézegetném az autósokat ha egy zebraként a magyar nyelvben megjelőlt afriaki eredetű négylábú keresztbe állna az úton és azon gyalogolnának át a gyalogosan közlekedő emberek.

Apropó a KRESZ nem következtetéseken alapoló jogszabály, hanem tényszerűen szorosan behatárolt jogi terminus, így annak maradéktalan betartására és nem az abból történő következtetésre ad lehetőséget.

Ja és ha rendőr lennék, akkor csak ott osztanám a helyszíni 10.000 Ft-os csekket,mert ugye felező vonal átlépés az irányjelzéssel történik és a záróvonalat meg nem lehet átlépni, ja és az elsőbbségadás táblát is igen csak kötelező figyelembe venni.

Hogy miért is írtam kérdésemet az elején, nos megfigyeltem, hogy  autósok a felezővonal átlépésekor irányjelzést elfelejtenek használni, viszon egy egyenesen haladásnál még egy útgörbületnél is irányjeleznek a saját sávjukban történő előrehaladás esetén is.

Ugye mennyi zseni autós van ebben a "virágzó" városban.

Előzmény: -prokee- (12064)
-prokee- Creative Commons License 2013.01.15 0 0 12065

Mellékesen zebra sincs a KRESZ-ben, mégsem beszélünk a kijelölt gyalogos-átkelőhelyről.

Előzmény: -prokee- (12064)
-prokee- Creative Commons License 2013.01.15 0 0 12064

"oszt hol is van olyan KRESZ meghatározás,hogy "turbó körforgalom"

Sehol, ez szimplán körforgalom. A turbót a sajtó és a köznyelv ragasztotta rá. Ellenben hol van a KRESZ-ben a hajlított ívű kereszteződés?

"körforgalomban van-e záró vonal?"

Hol van deklarálva, hogy nincs?

Bár évtizedekig a körforgalom egyetlen formáját ismertük, mert az volt, oszt kész, most tessék megszokni, hogy van másféle, és azt is körforgalomnak hívják.

Oka pedig, hogy a KRESZ-szerinti definícióból ez következik.

Ez volna az anti-birkaizmus.

Előzmény: borzassün (12057)
Érdrisk Creative Commons License 2013.01.15 0 0 12063

Nem csak Érden van turbó körforgalom :

http://www.3k.gov.hu/servlet/download?type=file&id=3022

Itt találhatsz példákat más városokból, országokból.

Előzmény: borzassün (12058)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.15 0 0 12062

:):):):)

Előzmény: nagydajab (12061)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!