Már megint értelmetlenül vagdalkozol, olyasvalaki felé, aki a legkevésbé sem érdemelte ki.
A topik az én értelmezésem szerint a homeopátia tudományos vizsgálatáról szól, és erről bőven van mit beszélni. Rengeteg publikáció született, szabályszerűen kivitelezett kettős vak kísérletek sokaságát végezték el, és hát ezek eredménye alapján bizony egyelőre nem tartunk ott, hogy kimondhassuk, hogy egy szemét csalás, hazugság az egész. Egyelőre ott tartunk, hogy a kísérletek ellentmondásos eredményeket hoztak, és nem tudjuk, mi a fene van.
Súlyosbítja a helyzetet, hogy egyre több bizonyíték születik arról, hogy mintha mégiscsak lenne a víznek memóriája, bár erre a felvetésre már egy-két tudósnak ráment a karrierje.
Nem, én abba kötök bele, hogy butaságokat, tévhiteket és a legprimitívebb babonákat reklámozod a tudomány fórumán.
Továbbá nem vagy senki. Egy anonym senki vagy, akinek vagy közvetlen érdeked fűződik a homeopátiának nevezett csaláshoz, vagy csak végtelenül buta, csodaváró típus. Pert1-nek adott válaszod egyébként az előbbit valószínűsíti.
Továbbá azt se mondd, hogy nem értem rendesen, amiket ideírsz. Nagyon is jól értem, ezért vagy számomra nagyjából a lapostetűvel, a kullanccsal egy erkölcsi színvonalon. Mások becsapásával keresni pénzt - hát ezt nekem nem fekszi meg a gyomrom. Nem szégyelled magad?!
Ez egyébként a legnagyobb vicc:
"Akkor ilyen spektrometria meg a biokémiai anyagmeghatározás könyvátrnyi szakirodalma segítene szerencsétlen homeopatán. PErsze nem fog segíteni, mivel ha a szerencsétlen homeopata értene ilyesmihez, akkor biokémiai kutatásokkal foglalkozna és nem homeopátiával."
Ize. Aki a gyogyszert felirja, az orvos. Szerintem legalabb alap biokemiat, es egy csipetnyi spektrometriat tanulnia kellet. Aki meg elkesziti, az a gyogyszeresz. Neki meg ennel joval tobbet.
Hát igen. Az orvosok, gyógyszerészek értenek hozzá, és hát biokémiai, spektrometriai ismeretiek birtokában tudják a legjobban azt, amit amúgy minden normális ember tud, akit nem sikerült becsapotniuk a hiszékenység vámszedőinek: azt, hogy az úgynevezett "homeopátiás szerek" nem többek közönséges csapvíznél, és annyit is érnek.
Nem en kezdtem el ok nelkul szemelyeskedni. Az meg mar fajdalmas, ha abba tudsz csak belekotni, hogy ekezet nelkul irok. Tudod, a magyar ekezetes billentyuzet meg mindig nem a legelterjedtebb tipus a Foldon
Szerintem valami virust kapott el a szamitogeped, ami torzitja a tobbi hozzaszolo szovegeit.
http://users.bestweb.net/~bennetc/holistic.html
Itt talalhatsz ra gyogyszert, termeszetesen homeopatiasat.
pert1:
Szerintem fel liter viznel kevessebbre van szukseged 10 cm^3 gyogyszer eloallitasahoz.
Ha egy liter hatoanyagra van szukseged, mar 28 liter viz is bosegesen eleg.
A maradekot meg nem kell kionteni, hanem el lehet adni olcsobb higitaskent... ;)
Silan:
"A gyógyszertárakban is árusított homeopátiás készítményekben azért van értékelhető mennyiségű valami. "
Lehet, hogy pusztan azert, hogy gyogyszerkent arusitani lehessen?
Vagy ezekszerint a "hatastalanabb" keszitmenyeket arusitjak, esetleg otthoni higitasra?
MM:
"Akkor ilyen spektrometria meg a biokémiai anyagmeghatározás könyvátrnyi szakirodalma segítene szerencsétlen homeopatán. PErsze nem fog segíteni, mivel ha a szerencsétlen homeopata értene ilyesmihez, akkor biokémiai kutatásokkal foglalkozna és nem homeopátiával."
Ize. Aki a gyogyszert felirja, az orvos. Szerintem legalabb alap biokemiat, es egy csipetnyi spektrometriat tanulnia kellet. Aki meg elkesziti, az a gyogyszeresz. Neki meg ennel joval tobbet.
Akkor ilyen spektrometria meg a biokémiai anyagmeghatározás könyvátrnyi szakirodalma segítene szerencsétlen homeopatán. PErsze nem fog segíteni, mivel ha a szerencsétlen homeopata értene ilyesmihez, akkor biokémiai kutatásokkal foglalkozna és nem homeopátiával.
Én úgy vettem észre, hogy a homeopátiának csak a szélsőséges irányzatában jutnak el olyan higításhoz, hogy már semmi nincs az oldatban. A gyógyszertárakban is árusított homeopátiás készítményekben azért van értékelhető mennyiségű valami.
Mennyi vízre van szükségem, ha egy liter vízben feloldott 1 gramm anyagból a végén 10 exp30-szoros hígitást
akarok csinálni?
Egyszer még megoldható a probléma úgy, hogy kb 100-szor kiöntöm a víz felét, és tiszta vizet töltök
az edénybe, így kb 50 liter víz felhasználásával megoldottam a problémát. De a maradék majdnem
1 gramm kiöntött anyag a Föld teljes vízkészletét elszennyezi 1/10exp24 körüli arányban. Hogyan
állítja elö a homeopata a második adag gyógyszert?
Örülök, hogy egyetértünk. Kisebb szövegértelmezési problémáid sajnos vannak még, az ékezetekkel is elég szűkmarkúan bánsz, de sebaj, tőled még ennyi gyógyulás is csodaszámba megy. Fel a fejjel! :)
Szerintem sehogy nem azonosítja. Ugyanis a hatóanyagok 0 koncentrációja miatt tökmindegy, hogy melyik címkét melyik üvegcsére helyezi vissza. Sőt, igazából csapvíz is lehet az üvegcsékben.
Erre mondta édesanyám, mikor először hallott az ilyen "gyógymódról": kezelés után csak megcsörgetném a pénztárcámat az orvos füle mellett, hiszen úgyis "az információ a lényeg" :)
Ha 6*10 a 23-on a hígitás aránya, akkor 18 gramm vízben van 1 db molekula. De a hígitás ennél sokkal nagyobb arányú, tehát 1 millió mól vízben lesz 1 hatóanyag molekula.
Egy mól anyag 6*1023 molekulából áll. Ez a víznél 18g. Azért pár molekula szorult abba a liter vízbe a hatóanyagból.
Éppen erre mondják, hogy energia-információt visz be a szervezetbe. De hogy az mi, és minként hat?
Igen, és mintha olyat is olvastam volna valahol, hogy ha erősebb hatásra van szükség, akkor erősebben hígítani kell. Erre aztán az egész eljárást besoroltam a megfelelő komolysági kategóriába.
Úgy tudom, van olyan homeopátiás szer, melyben a hatóanyag 1030-szoros vízben van oldva. Eszerint - ha jól számolok fejben - ezer liter oldatban a hatóanyagnak nagy valószínűséggel nem fordul elő egyetlen molekulája sem.
Kissé szkeptikus vagyok...
Észrevettem, főleg, hogy most betegeskedem, hogy az általam homeopátiának ismert humbugot keverik a természet gyógyászati, és népi gyógyászati dolgokkal, mint például a gyógynövények és teakúrák, tinktúrák és pakolások felhasználásával.
A gyógyszertárban is ajánlottak a köhögésemre olyan szert, amin csak akkor láttam, hogy homeopátiásnak van titulálva, mikor már megvettem.
Ismereteim szerint a homeopátia saját megfogalmazása szerint, valami olyat mond, hogy nem hatóanyaggal, hanem vagy a hatóanyag nyomaival, vagy más akár egészen más jellegű anyag nyomaival " mint információval feltöltött hordozóval gyógyít".
Ez a hordozó általában vagy víz, vagy cukor, vagy ezek keveréke. A "hatóanyagot" pedig 0,1-0,001% -ban tartalmazza.
Amit a gyógyszertárban kaptam ezek alapján semmiképen sem nevezném homeopátiás készítménynek.
A cimkén feltüntetett adatok szerint 10 féle latin névvel illetett hatóanyagot tartalmaz(amennyire eltudom olvasni ezek ásványi, növényi, és állati anyagok is) kombinált glukózokkal telített oldatban.
A hatóanyag tartalom alkotónként is eléri az 0,95%-ot. Lehet, ez valami gyógyszer előírási határ, mert mindből ugyanennyi van benne!(olyan mint az árképzés 999,95Ft/drb)
Hatását, főleg az igért és várt átütő hatást nem tapasztaltam. Viszont undorítóan émelyítő az íze, de hát legalább hat valamit.
Van egy csomó publikáció róla. Többségük szerint nem működik, kisebb részük szerint van valami 0-nál különböző hatás. Lásd PubMed, keress rá a homeopathy szóra.