Sir Alec Guinness (Obi-Wan Kenobi) egy interjúban elárulta, hogy a Star Wars rajongók leveleit egytől-egyig kihajítja. Egyszer pedig annyira kicikizett egy tizenkét éves kamaszt, aki azt állította, hogy több mint százszor látta a filmet, hogy a srác harsány zokogásban tört ki.
Folytatás a netton... :-)))
ja, es elfelejtettem emliteni, de jarjar felirata helyenkent jobbnak tunt mint az eredeti :))
szoval ne szidjuk az intercomot, vegulis tenyleg sokat dolgozhattak az ugyon. az az egy-ket csusztatas ami elofurdult a forditasban meg nem olyan veszes
Darth Maul igencsak elbizakodottá vált, amikor a rá űzött vadkanként támadó Obi-want egy Force Push-al ki tudta mozdítani az egyensúlyából és berepítette a szellőzőalagútba. Obi-wan elveszítette a higgadtságát, amikor realizálta, hogy csak kis híja volt annak, hogy ő is kövesse mesterét az "Örök vadászmezőkre"... Látszik, milyen görcsösen kapaszkodik abba a kiálló vacakba... (mondjuk én is ezt tettem volna a helyében...) Mivel látta, hogy ellenfele igencsak vert helyzetben van, nekiállt incselkedni vele, mint ahogy a macska játszik az egérrel. Nem azzal foglalkozott, hogy védje magát, hanem azzal, hogy minél jobban megrémítse az ellenfelét... SZVSZ pont ez lett a veszte. Mire felocsúdott öntelt örömködéséből, karrierjét már rég derékba suhintotta Obi-wan Qui-gon lézerkardjával.
Az űrhajókról.
1. Amikor a ANH és kapcsolt részei játszódnak, egy katonai diktatúra alatt nyög a galaxis. A katonákra pedig nem éppen a lágy vonások a jellemzőek.
2. Vannak színes űrhajók az ANH-ban és utána is - az X, Y, A és B szárnyúak telis tele vannak pingálva minenféle színekkel. Szerintem Lucas szándékosan választotta a szürke színt a birodalmi gépezeteknek. Ez a szín rideg, racionális és kegyetlen gondolkodásmódra utal. Csak semmi díszítőelem. A legfontosabb dolog, amit egy háborúban vagy hadseregben szem előtt tartanak, az a funkcionalitás. Különben is a legtöbb ötvözet és páncél szürke színű általában...
3. A ROTJ-ban és az ESB-ben is már feltűnnek legömbölyített formájú űrhajók (lásd felkelő Transport űrhajók), valamint a Kalamári csataűrhajók és Ackbar admirális parancsnoki hajója is szinte teljesen lekerekített formájú idomokból volt összerakva.
Én azért inkább 9 - 9,5 öt adnék az Episode I-nek.
Remélem, miután megnézed még jónéhányszor a filmet, azért változni fog a véleményed (nem negatív irányba...) Ahogy mondtad, erre meg van minden esélyed - a jegyeid számából és elosztásából ítélve...
Bár nem értem, mi a konkrét bajod a zenével, ha kifejtenéd bővebben? Szerintem pont akkor jó egy filmzene, ha szervesen beleépül a filmbe, nem lóg ki belőle és megtámogatja a cselekményt. Szerintem nem vagyok egyedül, aki úgy véli: ennél tökéletesebb zenei aláfestést, mint a Duel of the Fates nem lehetett volna kitalálni arra a jelenetre, amikor Qui-gon és Obi-wan legelőször találkoznak szembe Darth Maul-lal.
A naboo-i csillaghajó elűnéséről pedig csak annyit: ugyan azt a technikát használták erre, mint amit a Jedi-ben alkalmaztak, amikor a Felkelő Flotta elindul a Találkozópontről az Endor felé. Avval a különbséggel, hogy ott 1. lényegesen több hajó tünik el (jóval hosszabb ideig tart a folyamat, másrészt nem jobbról bal-fent irányában tűnnek el, hanem balról-jobbra. Az ember szeme általában az ilyen irányú mozgásokra jobban odafigyel, mint az ellentétesekre...
Szintén Plaza, 5-ös terem, jobb 7. sor 6-os szék. Nem is volt olyan rossz ez a szinkron a trailerhez képest... voty! Én sem hallgattam végig a zenét, szégyellem magam miatta, de szombaton otthon, Szombathelyen pótlom! Aztán meg úgyis megnézem még feliratosan is, akkor is meghallgatom, meg még egyszer-kétszer... A hang brutálisan jó volt. Nekem az nem tetszett, hogy a hajók dizájnosabbnak tűntek és főleg színesebbnek, mint a SWANH-ban. Ez lenne a j9vő űrhajódivatja? A szürke? Na ne... Jar Jar tényleg jobb lett, mint első blikkre tűnt, Maul viszont kevés volt nagyon. Azt meg Lucas se mesélje be nekem, hogy egy képzett Sith megeszi azt a trükköt, amit Obi-Wan bedobott ellene... Mindezekután én a tízes skálán 8,5-öt lazán megadok. Ellenvélemény?
B**eg, ezért vártam 20 évet? Dzsorzsi, hol maradt az utánozhatatlan Csillagok Háborúja érzés???
Manapság nem lehet már egy tonna számítógépes animációval kiszúrni az emberek szemét! És a történet, hát az nagyon elkapkodott és lapos. Az űrhajók is elég gyengusok voltak, a hangjuk meg nyomába sem ér a korábbiaknak ( most miért nem lehetett az elefántüvöltést a vizes gumikerék hagjával ötvözni ?). Mondanom sem kell, hogy pl. amikor a Millenium Falcon elhúzott a Yawin alatt/mellett az egyszerűen BESZARÁS volt!!! Azt nem lehet felülmúlni! Hát nem is sikerül nekik. :(
Szó szerint felszisszentem, amikor a nabooi hajó végre bekapcsolta a hiperhajtóművét és eltünt, de hogyan?! Iszonyú bénán! Hogy lehetett ezt így elb***ni??!
A fegyverek sem voltak olyanok mint "régen" :) túl gyorsan ( nem a megszokott sebességgel ) mentek a "lézerlövedékek".
Elnézést az érzékeny lelkű rajongóktól, de Darth Maul egyszerűen egy impotens marha volt! Mondott 2 mondatot, pöcsölt egy kicsit a fénykardjával, aztán lehúzta magát a klotyón 2 darabban.
Az "isteni" dzsoni is jobban tette volna, ha ledönt egy vödör Viagrát mielőtt belekezdett volna a zene megkomponálásába! Egyszerűen semmilyen sem volt! :(
Ellenben a sokat szidott Jar Jar nekem tetszett. Főleg az "angolja", majdnem olyan jól tud angolul beszélni mint én! :D
Egyszóval csalódás volt. Pedig nem vártam hogy leszakad a plafon, vagy elvesztem az eszméletemet vagy ilyesmi, de legalább a geringvelőmből kiinduló a fejem búbjáig ill. a lábam végéig kisugárzó "ERŐbizsergést" jó lett volna újra átélni!!!
Ennek ellenére ma, holnap, holnapután és vasárnap is újra megnézem ( a fenébe! minek vettem ennyi jegyet?! :)
Dzsorzsi, nem erről volt szó, vissza az egész, VISSZA AZ EGÉSZ!!!
Tudod mit, apafej... inkább igyad a tejed (csorna@mizo.hu), addig sem jártatod azt az "intelligens" pofázmányodat és térj vissza a tehenészetbe a topicból...
Wizzard
U.i.: Már bocsi mindenkitől, de kicsit bedurrant az agyam. Minek kell ennek pont a bemutató napján bunkózni. Az a szerencéje, hogy nem privát e-mailt használ az állatja, hanem egy cégest, különben szivesen szétbombáznám a postafiókját!!!
moderator pajtas, azt hiszem ds9 egyetertene velem a tobbiekkel egyetemben, ha ezt a nehany felesleges hozzaszolast.... ugye ertheto vagyok... Elore is koszonom
A sok előzetes riogatás ellenére nekem bejött a film. :-)
A klubosokkal sem volt nagy gond. Lehet, hogy túl lelkes voltam?
Örülök mindenkinek, akivel személyesen találkoztam, és sajnálom, hogy volt olyan, akivel nem. Holnap megnézem szinkronizálva is, csak hogy legyen összehasonlítási alapom.
Mónika:
Szombaton ugyanúgy fogunk őrjöngeni, mint ma. Jó? :-) (El ne felejts DMaul-os pólót venni a fiadnak!)
A kutyát nem érdekli a sztárvórsz kultusz... Azt, hogy néhány kisiskolás kamasz oda van ezért az egészért még megértem na de a többiek ???????
No nem baj "gyerekek" Lucas bácsinak szüksége van még 10 Rolls Royce-ra úgyhogy nyomás a pénztárhoz !
Szerintem valami PR kép, mert mint tudjuk ilyen nincs a filmben.
Gondoltam még arra, hogy a Nabooi harc van egy másik háttérre rakva, de ott meg Obi vanon nem volt köpeny .
Hát a műsor, ahonnan jöttem az az volt, hogy eladták a cégemet, és az új tulaj tartott fejtágítást (bővebben minden portál címlapján van cikk róla), na meg még utána tanítani mentem. Szóval nem filmet néztem, bár előadás volt.
Sajnálom, hogy nem tudtam veletek megnézni a mókát, tényleg szerettem volna (lelombozódás...)
Szombaton megyek, de egyel előttetek (15:00), mert este szintén fontos dolgom van (affene, hogy minden összejött...) Azért utána odamegyek a bejárathoz odaköszönni Nektek.