Ahogy én ismerem a kedvesem, mi biztosan ott leszünk holnap már négytől a plazában a szimfonikus koncerten, diktafonnal együtt. Ha minden jól megy, holnapra viszünk fényképeket is és csinálunk újakat, valamint lesz tudósítás is azoknak, akik nem tudnak eljönni.
Ugy is van... sot, ha jol tudom, az 1977-es kopiakon meg a "the new hope" felirat sem szerepelt, csak akkor kerult ra, amikor a birodalom elott ujbol a mozikba nyomtak a filmet... Mondjuk nalunk ez egy kicsit meg is kavarta a kozonseget, hisz itthon meg az eredeti ( new hope,+ episode 4 felirat nelkuli ) valtozatot mutattak be, aztan egyszer csak a Birodalom elejen ott figyelt az episode 5 felirat... egyes ujsagirok pedig tenykent irtak le a feltetelezeseiket, miszerint " A birodalom viszszavág a
Csillagok háborújának ötödik része. Az első kettőt láthattuk régebben, a harnadikat és a negyediket elfetejtették megvásárolni a filmforgalrnazók. " Az atomon egyebkent ott figyel az egesz cikk, ha erdekel... http://atom.pganet.com/magyar/cikkek/tyiuu/tyiuu.htm
Amikor a Jedik kiesnek a szelőzőből az egyszerűen túl gyors, azzal az a baj.
Azt, hogy a folyósón, milyen gyorsan pattannak meg az inkább szerintem az Erő miatt, azzal nincs baj.
Amit nem értek azóta, hogy először láttam a filmet a következő: az a rész amikor Darth maul a robogójával, lerepül a szakadékba, majd egy kicsit később feltűnik, nekem túl messzinek tűnik a felbukkanás a sebbeségéhez képest ( az nem jedi trükk, az egy robogó ).
Most olvastam a CGA levlistan , valaki azt irta , hogy a Sw4 legelso mozibemutatos kopiajan meg nem volt olvashato az , hogy episode 4 .
Nem tudom , de nekem csak olyanom van amin oda van irva .
Errol tud valaki valamit ?
Nem, nincs Jawa the Hutt mint szereplő, nézd meg mégegyszer, a stáblistán az van, hogy Jabba the Hutt - himself.
Ami ki van írva az ez:
"Visual effects crew fuelled by Michael Smith & Javva The Hutt"
A trónterem nem a Császárnőé, az a Szenátus ( E.T.-k tényleg ott ugrabugrálnak )
Na hosszu leszek :)
Oriasi volt :) Ott ultunk a plazaba az 1 sorban :) A sorsolas kicsit tenyleg hosszu lett egyebkent semmi baj nem lett volna .Utana az Obi van nak oltozott srac mondta el amit en is ereztem :). Taps ovacio , ahogy kell meglett. Ez jo volt , mert ha jol emlekszem a jedi visszater vorosmarti kertmozis bemutatojan ez meg nem volt .Aztan lement a film ;))))))
Termeszetesen ahogy kell vegigvartuk a stablistat , de vader szuszogasra nem hallottam , persze igazabol a stablistat olvasgattam Pl szereplok Jabba The Hutt : Himself :) azert ez nem semmi :) Egy bajom volt csak , hogy az 1 sorbol soka tartott elolvasni a szovegeket , igy lemaradtam sok latvanyrol es a hang is halknak tunt.
Aztan ki a terembol , a tobbiek (nexus6 es tanges ) ittak egy kavet . Utana rohanas a 11 terembe mert kezdodik a kovetkezo eloadas a szinkronos verzio .Itt erdekes de nem volt tele a terem .Mindenesetre sok minden a helyere kerult a filmbol , mert jobban nezhettem a filmet , nem kellett olvasni , es mivel kozepen ultunk a hang is marha jo volt. Szerintem nagyon jo lett a szinkron . Nekem semmi bajom nem volt vele.Mindenesetre a vegere azert mar igen almos voltam , de megerte.
A filmrol. Szerintem nagyon jo lett .Nekem nagyon bejott , ahogy elkepzelte Lucas bacsi a birodalom elotti idoket , jarmuveket .Pont igy kepzeltem , hogy egy haborus idoben a sok szogletes format es fako szineket reszesitik elonyben , viszont a Birodalmi elnyomas elotti idokben , nem feltetlen csak a hatekonysag szamitott , hanem a szepseg (nem tom jobban elmondani , de talan ugy hogy egy csillagrombolo a rideg szepseg , ezek a hajok meg a lagy meleg szepseg) Nekem nagyon tetszett a naboooi hajo tukorsima felulete , vagy a vadaszok elnyujtott hegyes valamijei :) Vagy a nabboi palota latkepe. Coruscant se volt semmi , foleg a hogy mennyire szembetuno volt a kulonbseg a szenatusi varosresz( vagy bolygoresz) a Jedi tanacsnal lathato varosresszel . Ami nagyon tetszett , ahogy bemutattak , milyenek lehettek a jedik amikor meg ok voltak a beke fenntartoi :) Vegig az volt az erzesem , hogy Luke tenyleg csak a jedive valas ut legelejen allt meg a jedi visszater vegen is :) Nekem speciel Jar-jar is tetszett .Annyit irtak rola , hogy ijen szornyu meg , hogy annyit hujul , de szerintem nem vittek tulzasba .Szerintem C3-PO hejet vette at az elozo reszekbol , mert a 4-5-6 ban o volt az allando okostojas :) Ja nagy szoveg volt , hogy parszor itt is beszolt , hogy Jaj tervezom :) R2D2 is megjelent :) Tetszett nagyon , ahogy kiderult , hogy mit is csinalt a sw4 elott .A film latvanya es hangja magaert beszel
Laa-Yosh :) az amikor a jedik elfutottak es kisse atlatszoak lettek , az nem a trukk hibaja volt , szerintem az igy torten . Az indulasuknal lehetett latni , hogy ugy kilottek mint a szel es talan valami vizualis trukkot is alkalmaztak kozben. Valaki irta a , hogy a kockadobasnal nem erolkodott Qui-Gon , hat dehogynem , miatta lett a fiu a fogadas targya .A masik , ha jol lattam a legifogat versenynel is csinalt valamit , mert amikor osszeakadt Anakin Subulbaval , akkor egy pillanatra latszik , hogy becsukja a szemet es koncentral valamire . Ahogy eszrevettem , nagyon sok apro reszlet van ami csak tobbszori megnezes utan kerul a hejere es teszi teljesse a "mi miert tortent" megerteset. Darth Maul meg a kedvencem , nem sokat beszelt , de epp ez a jo .Neki a cselekves volt a feladata , es ugyesen be is csalja a csapdaba a masik ket jedit .Szerintem o is tudta , hogy kettojukkel nem bir. Persze o is a gonoszok orok hibajaba esett , szerette volna kielvezni a gyozelmet es latni a felelmet az ellensege szemeben .
Egy dolog volt amit baratom Nexus6 fogalmazott meg jol , hogy nem lehetet eleg jol megismerni a szereploket , jellemuket , talan ha par oraval hosszab lett volna ;) vagy majd a kov reszben .
Tudom volt mar rola szo , de nekem meg mindig nem vilagos miert nem tunt el Qui-Gon a halala utan ?
Hu meg annyi minden van amit meg lehetne beszelni a filmrol :) Majd szombaton .
Szoval jo volt buli volt , par emberkevel talalkoztunk ismet , bar Monikat nem lattam .Pedig irtad , hhogy ott voltal .
Ja igen , akkor szombatot , hogy lesz ? Utana vagy elotte nem megyunk valamerre kozosen ?
druss42 (bocs a hibakert de mar nincs erom javitani oket)
Üdvözlet minden halandónak és a többieknek is!
Úgy érzem, hogy ez a film ismét egy mérföldkő lehet, megvan erre minden esélye. Egyszerűen király. A negatívokra csak George szavait idézném: "Nem vártunk pozitív véleményeket, a többi résznél sem volt.."
Azt hiszem, ez mindent elárul, mit gondol azokról, akik pocskondiázzák a filmet. Kíváncsi lennék egy Titanic-fórumra, hehe
Személy szerint úgy vagyok vele, hogy vélemény az, hogy "nekem nem tetszett", primitív duma pedig az, hogy"szar volt". NAGY KÜLÖNBSÉG!
Én csak ültem, és nem kaptam levegőt. Átéreztem Vader helyzetét, hehe.
Szinkron rulez, lehet hogy van aki nem tudja, de a szinkronhangokat computer hasonlította össze az eredetivel, és amelyik legjobban hasonlított, azt tartották meg. A látvány egyszerűen döbbenetesen jó, poénos, de mégis komoly témájú film lett. Megathanx George.
A Vader hang egyébként ott van a végén...
És még néhány érdekesség:
Császárnő tróntermében 3 E.T. integet, láttátok?
A végén viszont egy bug: szereplőknél Javva, the Hutt van, bár gondolom mindenkinek egyértelmű, ki is ő...
Bocsi, hogy ennyit írtam, de teljesen be vagyok peregve
Az Erő mindig Velünk lesz! Yahooooo...
Nemtom, hogy vagytok vele, de minden generációnak megvan a maga "legendája"...
juj, ez pont olyan volt mint a trailerben, na mindegy...
Nekem még volt szerencsém, ANNO moziban látni gyerekként a SW New Hope-ot...
Az akkor leírhatatlan hatás volt rám, és másokra is asszem...
...sokan azt hitték, most így sok évvel később, hogy ez majd megismétlődik.
Sajnos nem fog. Ha akkor látod felnőttebb szemmel, a negyedik részt...
nem tetszett volna...
S ráadásul Lucas nem úgy folytatta ahogy sokan szerették volna...
Nem elég gonoszok a gonoszok...
ja...szegény DM elég nevetséges...
de lehet hogy egy kissrácban nagyobb nyomot hagy...
(mer ha most láttad volna a New Hope-ot...lehet hogy a Sötét Sityakon mosolygnál...a Tetrissel a mellkasán...)
Jó az EPISODE1, úgy ahogy van..., reméljük a 2 jobb lesz.
Szerintetek kik azok a szereplők akik nem voltak eléggé SW-osak?
-Nekem Jar-Jar és a népe nagyon MEN IN BLACK-es lénynek tünt..
(és amikor mindentn elbaltázott de mégis jólsült ki és ezt már 6-odszorra akkor irritált)
-vagy pl. mit szoltok a kis szárnyas-ormányos alkatrészkereskedő-höz a Tatooin-on? (sztem kicsit kilógótt az SW figurák közül..elvileg egy akkora szárny képzeljétek mekkora szelet csapna (Lobogott voltna Qui haja mikor mellette ált) ha meg tud tartani egy olyan lényt.
-vagy Jar-Jar népének az uralkodója,(a köködős),sztem inkább egy disney figura volt.
a szellozos resznel a figurak is, a kornyezet is cg, a jabba sem remeg szerintem (igaz meg csak 5x lattam a filmben + a trailerekben vegtelenszer ezt a snittet) ugyhogy valszeg inkabb te remegtel, nem a kep, persze ez betudhato a 2:30 kor erzett faradtsag es a premier okozta tulfeszultsegnek :))
Nemtom neked mi a véleményed arról, amikor a Jedik kiesnek a szellőzőnyílásból a film elején...
Meg még 1-2 apróság, amik nem zavaróak különösebb mértékben.
Ellenben pl. Jabba is eléggé remeg, a kompozitálás itt nem a legjobb, vagy amikor a Jedik elfutnak a böszme droidok elől a folyosón...
Szoval back vagyok. Tenyleg jo volt a szinkron ! Talan Kvajgon hangja kicsit markansabb lehetett volta, nekem kicsit tul lagy volt. Es Dzsardzsar is bejott. Z koma felvetelen engem is idegesitett, de itt jo volt.
Szerintem a forditas is jo volt - hellyel-kozzel azert tudtam volna jobbat javasolni, de legalabb nem volt benne gondola...
Nem ertek egyet azokkal, akik a sw hangulatot hianyoljak, szerintem az megvolt. Lehet, hogy par dolgot meg lehetett volna maskepp is oldani, de ez mar igy jo, ahogy van. De latszik, hogy OB1 meg rakoncatlan ifju, mert maniaja a robotokat szetrugdalni, meg szaltoban atugrani :)
Szoval amint szunik a tomeg, megyek vissza. (Meg egyszer azert a feliratost is be kellene figyelni. Tenyleg, meddig jatsszak ?)
Szió Banita!
Ha sikerül jegyeket szereznünk szombatra (Mónika véletlenül eladta, amiket rendeltem, úgyhogy most reménykedünk, hátha valaki lemondja), akkor találkozunk a moziban, utána meg mehetünk együtt a chates buliba!
Ha nem lesz jegy, akkor valószínű, hogy ami van, azt átadjuk Vickyéknek, vagy visszamondjuk, mert VV szülinapi bulija lett volna ottan, és így nem lenne értelme, ha nem tudna mindenki eljönni, akinek beígértük. Majd meglátjuk! Szóval majd keress te is minket! Addig pusszancs!
Cica
Huuuuuuh. Hát ez iszonyat jó volt, csak kár hogy ma egész nap alunni kellett utána :), még a GIA laboron is ötpercenként elcsicsikáltam...
Azt hiszem, a mozielőadás után mindenki egyetért velem abban, hogy ilyen filmet _nem_ szabad videoCD-n megnézni. Sőt, igazából még akkor sem, ha DVD-d van és 1,5 méteres plazmatévéd, mert még az sem az igazi. Remélem, az Episode II idejéig mindenki megerősíti lelkét és akaratát, és nem kell majd citromozni a szöveget... :)
Na de vannak itten a kritikák is, hümhüm. Hát ami nekem személy szerint nem teccett, az az hogy néhány effektus sajna nem lett elég jó. Időnként láthatóan csúszkált a kompozitálás, meg nem volt elég élethű az animáció, ellenben rengeteg nagyon jól kinéző rész is volt. Meg nem mondanám pl. hogy a harci droidok rendereltek vagy igaziok voltak-e az egyes jelenetekben - egyébként nagyon tetszett, hogy beszéltek is!
A fil elején akad néhány jelenet, ami picit sántít, ez igaz. Két-három szavas mondatokra külön jelenetek, meg ilyesmi, de aztán belejön a Lucas rendesen, szóval nincs gond :)
És különösen tetszettek a Jedik. Mind a külsejük, mind az életkoruk azt sejtette, hogy Qui-Gon lesz a bölcs, és Obi-Wan a meggondolatlan, kapkodó, felelőtlen... Ehhez képest pont fordítva van. Sőt Qui-Gonn halálát is a kapkodása okozta, meg kellett volna várja Obi-Want, akkor ma is élne.
Jar-Jar meg rulezol, iszonyúan el van találva szerintem.
Hamarosan folytatom, csak hirtelen chat-elnem kell...
A nyár elején megnéztem (az internetről kaptuk le). Jól megrémültem, mert dög unalmasnak találtam és azt hittem, hogy már vén hülye vagyok ehhez. Aztán a fiam (13 éves) fél óra után elaludt rajta. Lehet, hogy tényleg szar ?
Azért azt se felejtsd el, hogy az egy másik galaxis...
Egyébként ma én is megnéztem (természetesen) a filmet. Kicsit szomorú voltam, amikor láttam a sok üres széksort...
A film egyébként, szinktonostúl együtt tetszett!!!
Qui-gon ahhoz képest, hogy 57!!! éves a TPM cselekményének idején, korát meghazudtoló fürgeséggel mozog - SZVSZ. Nézz csak körül a mai 55-60 éves korosztályon, el tudnál képzelni bárkit is ilyen villámgyors és dinamikus modulatokkal. (jó-jó, ők nem Jedi lovagok :)) )
Most jovok a mozibol...
Wow...
Z-s cd-k, nektek hello van... Tenyleg osszehasonlithatatlan. Ezek a hangok... A verseny alatt majd szetszallt a belem...
Majd meg irok...
donvito, az a palpatine anakin apja gondolat mar mashol is felmerult. Egyebkent igazad van, Qui-Gon a kockajátéknál is simán belement a kétesélyes játékba, nem igazán erőltette az anya kiszabadítását. Másrészről abban igaza volt, hogy mint a hiv. lovagrend tagja, nem az volt feladata (furcsa mód), hogy mindenféle jót cselekedjen, a lényeg a küldetés (a királynő megmentése) teljesíté volt. Anakin nem is érti, miért is nem a rabszolgákat felszabadítani jött, ha már Jedi lovag.
Owen bácsi meg simán lehetett fiatalabb Anakinnál, csak kérdéses, hogy neki aztán ki volt az apja? Valószínű, hogy amikor EP2-ben Anakin aki nem Leo visszatér Tatooin-ra, már ott fog szövegelni a kisgazda dolgokról.
Mellesleg tudtátok, hogy a NEW HOPE-ban nem rohamosztagosok ölték meg Owen bácsit meg Beru nénit, hanem Beru pipa lett Owenra, hogy az milyen tahó Luke-kal, és az arra járó rohamosztagos járőr egyik tagjától lenyúlt egy detonátort, ami felrobbant, mikor Owen el akarta venni tőle? :)))
Sötét erők: a párbajjeleneteket kicsit fel kellene gyorsítani. Mondjuk kétszeres sebességre. Ja és a Jedik úgy tűnik inkább harcművész edzésre járnak SW-ben, nem pedig gyúrnak mint sötét erők bátor Jedi lovagja, aki pörgeti mint állat. Fikázni, de jó dolog, pedig valójában tetszett. Ezt persze nem szabad bevallani :).
A duel-ről..:
A párbaj alatt Obi van kap rendesen dart maul-tól kisebb a tudása. Qui-Gon egy jedi mester de ő is inkább kap. Maul "mester" szinten van? Vagy csak öreg Qui Gon? Tulajdonképpen a sötét oldal lovagja túl magabiztos! Mi fenét csapkodott össze-vissza ?..:-))
Valószínű ha egyesével találkoznak akkor egyiknek sincs esélye, nem?
Sziasztok!
Ne haragudjatok, de fel kell tennem a kérdést, ami motoszkál a fejembe, de ha már egyszer valaki feltette, akkor szori - nincs türelmem végigolvasni alaposan az egész topicot. Naszóval a probléma lehet, hogy pitiánernek tűnik, és lehet, hogy egyszerüen túl korán kérdezek ilyet (meg kellene várni az Episode II vagy III-at!), de bassza a csőrömet: Luke a nagybátyánál és a nagynényénél nevelkedet, akik olyan Obi-Van idősek lehettek (Episode IV), tehát az Episode I-ben Anakinnak kellet, hogy legyen egy bátyja. Namost lehet, hogy ez nem fontos, de azért érdeklődnék, hogy kinek mi a gondolata erről.
Továbbá: Qui-Gon nem nagyon törte magát, hogy Anakin anyját kiváltsa a rabszolgaságból (szerény személyem megállapítása), míg Anakint nagyon érdekelte az anyja sorsa. Lehet, hogy Qui-Gon és Shmi ismerték egymást és az anyja veszélyes lehetett a fiára vagy is az anyjáról felismerhették volna a fiát? Kitől féltek? Talán az apától, vagy is Anakin apjától? Talán maga a császár Anakin apja?
Hát ezek a dolgok kinozák fáradt agyamat.
Tudtok valamit mondani erről?
vito