A hivatalos oldalon volt egy elég hosszú írás Ben Burtt-ről, aki a hangeffekteket csinálta. Sajna most nincs erőm kikeresni az URL-t, de valamikor idén volt a hírek között.
Arra nem emlékszem, hogy a podok hangjáról szó esett volna, de a kedvencem az egyik viziszörny hangjának eredete volt: bömbölő kislányának a hangját mélyítette le, meg a felharmonikusait megvariálta. Szegény kislány, ha egyszer felnő, és megnézi a filmet...:-)
Ami az F1-et illeti: a hangjuk is teljesen F-1, nekem rögtön az tűnt fel, hogy ezeket a hangokat onnan szedték. Vagy nem így van? Van valakinek erről infója?
44 óra ébrenlét és némi alvás után végre ismét gépközelben...
Üdv mindenkinek!
00.01 9. terem jobb közép 2. sor 2. szék :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Mónika ÖRÖK HÁLA NEKED ÉS A SZERKESZTŐSÉGNEK!!!!!!!!!!!!!!
Igen! Erre vártam évek óta. Ez a film ismét magával ragadott. Tegnap egész nap a Duel Of The Fates-et dudorásztam (és a feleségem is) ( Nem volt könnyű így dolgozni... ;) Még a sokat szidott Jar Jar is tetszett. Nekem az egész film nagyon ott volt. A két Jedi "villámgyors" futása a robotok elől egy kicsit engem is meglepett, de nem volt igazán sok időm ezen töprengeni :)
A filmes bolt meg kissé megbolygatta a családi költségvetést :))))
Szombaton újult Erővel ismét találkozunk!
Kedves Gruppo Atletico!
Emléxem, olvastam a hozzászólásaidat, nem is értem, miért nem jelentettek meg semmit. (Hacsak nem haraxik ott rád valaki, mert nagyobb rajongó vagy, mint ő...:))
Most foglaltattam 2 jegyet a KOSSUTH4 moziba 6. sorba, 22:30-ra.
11 soros a terem.
Nem is volt olyan nehez, pedig csak most jutott eszembe mi lenne ha megneznenk.:)
Dear VBarát: én már kb. ötször küldtem magyarországi "helyzetjelentést", de soha nem méltattak válaszra sem, nemhogy felrakták volna. Mi ez, diszkrimináció?
Laa-Yosh, neked sem reagáltak semmit? (Mármint azóta sem?)
Ja, és még egy Laa-Yoshnak (mint CG-s kollegának): hogy tetszett a finálénál, amikor Boss Nass leugrik a hátasáról? Hmm... Kb. olyan béna volt, mint a Special Edition-ben a ronto hátáról leeső jawa(?), aki himbálózik a kötélen. No de fátylat rá, majd fejlődik még a karakteranimáció a 2. részig.
Milyen a magyar szinkron? Sajnos nem láttam, csak részeket. Kiváncsi lennék pl Panaka kapitány hangjára. Kritikákat várok, márcsak azért is mert én szinkronizáltam.
Huhh! Helló mindenkinek!
Tegnap este nyolckor Pécsett végre a szélesvászon töltötte be a látóteremet! És nem hiába! A film valóban ég és föld moziban és Z-vel! Azért a Z-t is megtartom, mert így megvan az eredeti hang és kép, és ki tudja, mikor jelentetik meg majd, egy éven belül biztos nem. Plusz korszakos emlék.
A közönség tapsolt és éljenzett a kezdetkor, viszont a stáblista végét csak egy maroknyi, kb. 20 fő néző várta meg, amelynek a végén halkan, de jól hallhatóan kétszer is lélegzett a jövendő Sith Lord... Ez után volt taps.
A film nagyon jó volt, teljesen hozta a korábban készült részek látvány- és hangulatvilágát! És a rengeteg utalás! Igazi intertextualitás, interszonicitás és interpikturalitás!
Azért kritika nélkül nem állom meg én sem (poz. és neg. egyaránt).
Jar Jar valóban súlytalannak hat, nem elég hihető a karakter fizikai "létezése", és néha túl Roger nyúlos vagy goofy-s. Érdekes, hogy Boss Nass hihetőbben lépked, neki mintha megfelelő súlya lenne. Viszont Jar Jar szinkronhangja telitalálat! A szinkronhangok közül még Wattóé volt telitalálat, az emberi szereplőknél jóval kevéssé éreztem az eredetivel egyenértékűnek, Darth Maul és Sidious hangja sokkal félelmetesebb, tekintélyt parancsolóbb az eredetiben. Shmi Skywalker és Qui-Gon Jinn párbeszédei pedig magyarul kissé esetlennek hatottak, csakúgy, mint a legmegindítóbb jelente anya és fia között, a búcsú. A gungan főnök magyar hangja nagyon jó lett, de nem olyan öblös, mint az eredeti.
A fordítások: Sok minden jobb lett, mint a regényben, pl. végre Kereskedelmi Szövetséget mondtak, a "Roger, roger!"-t is jól szinkronizálták ("Értem, értem!", ill. "Igen, értem!"). A "pod"-ra pedig egy másik szót találtak a "gondola" helyett, amely éppen olyan jó, de ugyanúgy félrevezető lehet, amíg valaki nem látja, miről van szó ("fogat"). A bevezető magyarított beúszó szövegnél tök ciki volt, hogy nem tördelték rendesen a szöveget (egy nyomdász a fejét foghatta, ha látta!), figyeljétek meg az utolsó bekezdés első sorát, ahol egy határozott névelő ("a") árválkodik, és kilométerekre nincs szomszédja se balra, se jobbra! :)
Most végre láttam tisztán a három E.T.-t, a "Szavazzunk!" során a bal alsó sarokban vannak.
Viszont kedves ds9, súgjál már egy kicsit, mert én továbbra sem láttam Anakinnak Vader-árnyékát Watto ócskavaskereskedésében. Hol kell figyelni? És nem jössz szombaton?
Aurra Singet is láttam végre (a verseny során egy balkonról a kanyonba lefelé néző vörös lófarkas nő), akiről kb. három-négy héttel ezelőttig azt sem tudtam, hogy létezik, csak a TheForce.net-en keresztül "ismertem meg".
És most meg ezt olvasom ugyanott:
"No, we don't have a screen shot to show you verifying this information, in fact, the source admits he's never even caught a glimpse of what may be the most illusive cameo of all: The Millineum Falcon.
Here's the report:
John {John Knoll - SFX} mentioned to me privately after his presentation that he added the Millineum Falcon into the movie... but not as you might think he did. After adding spires onto it, John made the Falcon a building on Coruscant. After 14 viewings, I have yet to find it.
Is there any truth to this? Based on the information we've received from this source in the past, there's no reason to doubt it. If not, it will certainly become a mainstay in the Internet rumors and Star Wars urban legend. Let the search begin!" Vagyis hogy a Millennium Falcon állítólag a Coruscant egyik épületeként lenne elrejtve a filmben, vagyis ez egy átlényegült cameo egy nem élő "szereplőtől" a későbbi részekből.
Még egy dolog, a TheForce.net-en említik a cseh meg a bolgár premiert, mi meg nagy ívben le voltunk...
Gruppo Atletico
Azt tudom , olvastam , hogy mit mondott errol Lucas .En a ti velemenyetekre vagyok kivancsi Mit gondoltok errol ?" Erre most még nem válaszolhatok. Egy kis segítség: Obi-Wan és Vader összecsapásakor azt mondja Obi-Wan. "Ha most halálra súlytasz, nagyobb lesz az erőm, mintsem
gondolnád""
druss42: a kérdésedet már jópáran feltették Lucasnak. Válasz előtt rejtélyesen elmosolyodik, majd: "Erre most még nem válaszolhatok. Egy kis segítség: Obi-Wan és Vader összecsapásakor azt mondja Obi-Wan. "Ha most halálra súlytasz, nagyobb lesz az erőm, mintsem gondolnád."
Az, hogy ez mit is jelent, ma is sok vita tárgyát képezi. Nyilván nem ad GL pontos választ, ha titkoban akar valamit tartani, de ezzel azt hiszem jól feladta.
A podok felrobbanása nem feltétlen vezet a pilóta halálához. Egy ILM-es szakember szerint Forma-1-es autókat vettek példának, amik ugye úgy vannak kiképezve, hogy a pilótának lehetőleg semmi baja ne essen. Ezt az irányelvet kellet az ILM-nek is követnie. (Más kérdés, ha összehasonlítjuk az F1-autók sebességét, meg a fogatokét.:-))
hali
Laa-Yosh tanacsot nem tudok adni :), de a ha jol lattam i az elso eloadason nagyon sok StarWars klubos volt .Lehet veluk is kellene beszelni elotte , hogy mint volt ez. (elnezest toluk ha nincs igazam )
Darkmage : "Anakin teljesen véletlenül a gombokat nyomkodva kilő vmit ami eltalálja a droid-vezérlő hajó reaktorját"
Miert ne lehetne,az ero vezette a kezet. Luknak szuksege volt iranyitasra ehhez , de Anakin osztonszeruen hasznalta az erot , hisz o meg nem volt annyira oreg (bar a jedi tanacs szerint mar oreg :) ), mint Luke ,meg nem volt elrontva :)
"a Qui nekiáll fogatosdit játszani, igy nem sok remény van rá hogy nyernek"
Yoda mondta , hogy tedd vagy ne tedd .Tehat egy jedi csak akkor cselekszik , ha biztos dolog kimeneteleben (mondja is Qui-Gon , hogy o nem jatszott szerencsejatekot) , persze ettol meg tevedhet , de o akkor biztos benne.(ez Luke nal is volt , az egyik konyvben amikor egy birodalmi kembol akart jedit faragni , es o ugy hitte sikerulni fog , de nem sikerult)
Amitn elozoleg irtam , Qui-Gon meg tuti besegitett a versenybe , legalabbis ot ahol Subulbaval osszeakadt Anakin. A versenyenen meg lehet , hogy alig haltak meg , csak a motor robbant fel az utazo kabin vagy mi meg leszankazott a homokra (vagy neki a falnak ha nem volt szerencseje).Ha a sajat fogatom lett volna en biztos igy terveztem volna.
Na de megegyszer ,nekem tenyleg nem vilagos miert nem tunt el Qui-Gon ?
Darkmage: az, hogy a "véletlenen" múlnak a dolgok, jellemző az egész SW-sagára. (Bár Obi-Wan szótárában nincs ilyen szó.) Pl. mi van, ha nem Luke-ék veszik meg a droidokat? És ha péppé lapulnak a főhősök a hulladékzúzóban, mert C3PO csak később kapcsolja be a comlinkjét?
ds9: a "Javva the hutt" egy mobil büfé volt a forgatásokon, ahol kávét meg ilyesmit lehetett kapni.
Egyébként most olvastam egy cseh riportot Rick McCallummel, ahol azt mondja, hogy Palpatine=Darth Sidious. Tudom, tudom, ez a vita megy már jó fél éve a neten, de ha tényleg igaz, akkor a film végén a Jedi Tanács miért nem érzi Palpatine-ban azt a bizonyost? Hmm, már nagyon várom a 2. részt, hogy kiderüljenek a dolgok.
Ja, és még valami. Én is ott voltam a Plazában 00.01-kor, de csütörtök délután a Corvinban sokkal lelkesebb volt a közönség. Jobban éreztem magam ott.
- Hát furcsa lenne egy Jedi-lovagtól, hogy erőszakot alkalmazva lop valakitől! Én amikor még AD&D-t meséltem, biztos, hogy meggondolnék némi büntit a karakterre emiatt. Nem valami jól illene össze a jedik törvénytisztelő karakterével.
- Másik: igenis aggódik, nem is akarja elengedni, csak aztán rábeszélik ("There is no other way...") az asztalnál amikor vacsoráznak.
-olvasd el BÉLA1 hozzászólását kicsit lejjebb -azt nem láttuk, hogy meghalnak-e, csak azt, hogy felrobbannak a sugárhajtóművek; jobb reflexű pilóták kiugranak a bumm előtt
Miért ne szellőztethetnéd mindkét helyen? Aztán meg nem biztos, hogy a Fókusz interjút akar csinálni, lehet, hogy csak hírekben mondják el - az ördög tudja. Esetleg kérheted, hogy inkodnitóban, backlight-al vegyenek fel, ha nagyon félsz :-)
Hé, azért abban a véletlenben benne van az Erő is... egyébként olyan ismerős ez az "egy hajó berepül, szétlövi, amit kell és felrobban az ellenség" jelenet... de vajon honnan...
-És ami szintén fura az az hogy a Qui nekiáll fogatosdit játszani, igy nem sok remény van rá hogy nyernek. Ahelyett hogy inkább elvenné a hiperhajtóművet attol a kis senkitől.
-az anyjaa nemigen aggodik a fia miatt, eddig is engedte versenyezni pedig ezen a versenyen is mindenki meghal kettőjük kivételével.
Emi nem tetszett: tulajdonképp ez egész film azon dől el, hogy Anakin teljesen véletlenül a gombokat nyomkodva kilő vmit ami eltalálja a droid-vezérlő hajó reaktorját. Na nehogy már ezen muljon egy SW film. Egy véletlen miatt nyernek.
de amúgy nagyon király!!