Keresés

Részletes keresés

Mike Creative Commons License 1999.09.18 0 0 2736
Udv!

Nahat megneztem (cc. 45 perce lett vege).
Hat... ez egy akciofilm. Meghozza progos akciofilm, amolyan csihi-puhi.
Tulsagosan is porgos lett. Ezert nem maradt ido a karakterekre. Gondolatokra. Mit szamit az ero sotet oldala, Obi Van hadonaszik ezerrel, bar vegul is mindenki hadonaszik ezerrel, lo ezerrel (mint vmi honkongi akciofilm). Jar Jar szvsz jo volt, de tobb figyelmet igenyelt volna, az oshonos allatok is. (bar mondjuk a viz alatti vilag jo volt - bar mondjuk van benne nemi Melyseg titka utanerzes). Igazabol a szereplok tobb figyelmet kaphattak volna, a kamera neha megpihenhetett volna (hosszasabban talan), es nem artott volna bele egy kisse tobb erzelem, nemi filozfalgatas (nem moralizalas). Na mindegy, sekelyes volt, de lesz ez meg jobb is! A IV. resz sem volt dramaturgialag vmi tokely, a Birodalom visszvag mar jobban sikerult. De annak valahogy volt vmi StarWars feelingje (most megnezem, most is van), de az I. reszben en ezt nem ereztem (az ember enm all neki fantazialgatni, elkepzelni, mi, hogy lenne, ha lenne ilyen technika, vagy mondjuk lenne egy lezerkardja)
Megnezem azrt meg szinkronizalva is.
De nekem az igazi StarWars azt hiszem az eredeti 3 resz (nem a felujitott!) marad.

Udv, Mike

ds9 Creative Commons License 1999.09.18 0 0 2735
Ne is mond, még idejön :((
kutykurutty Creative Commons License 1999.09.18 0 0 2734
Olvasom a sok hozzaszolast (kozben melegseg tolti el szivemet), de vajon hol van ilyenkor Horusz ???
Qui-Gon Jinn Creative Commons License 1999.09.17 0 0 2733
Nos, még egy személyes üzi:
Laa-Yosh: Sakmannel dumcsiztam erről a Plazas jegyes buliról. Ha akarod, az InterComhoz el tudok intézni egy időpontot, ahol már a kérdéseiden múlik, hogy kapsz e olyan információt, mellyel továbbléphetsz, vagy gyere be a Corvinba holnap, és ott a mozivezetővel konzultálhatsz. Ő nem InterCom-függő, talán általa is kaphatsz további hasznos infókat.
Szia, Qui
Qui-Gon Jinn Creative Commons License 1999.09.17 0 0 2732
Szia Mindenkinek!
ds9: igazad volt, télleg én olvastam rossz helyen a Jawwa the Huttot...
Egy infó, ami talán mindenkit érdekel, és egy kicsit bővebb ismeretet nyújthat.
A Plaza-s ismertetőben olvastam néhány dolgot, melyhez szeretnék hozzáfűzni néhágy tényt:

"A közönség roppant kulturált és SW területén szakértő lehetett, mert minden hőzöngés nélkül elnézte az egyetlen és igazi magyar SW fan klub tagjainak közel fél órás "műsorát" és a poénok nagy részére is vevő volt."

Nos, az "egyetlen és igazi magyar SW fan klub " egy kicsit erős, hogy finoman fogalmazzak! A magyarországi hivatalos klub a Magyar Csillagok Háborúja Rajongók Klubja, egyesületi szabályrendszerrel, és bírósági bejegyzéssel. Mi a Pólus centerben voltunk éjfélkor, majd csütörtök reggel a Corvin moziba átteleportálva vagyunk jelen és még szombat-vasárnap is ott leszünk, valamint tudtommal Szegeden is működik egy csapat, akiket esetleg szintén sérthet ez a kijelentés. Szavaim alátámasztásához ezúton szeretném meghívni azokat a rajongókat, a többiekkel együtt, akik a Plázás cikket írták, hogy nézzenek el szombaton mindenképp a Corvin mozihoz, legalább délután, és győződjenek meg saját szemükkel is erről a csapatról. Nyugodtan keressétek Qui-Gon Jinnt, (aki a jelennel sokat foglalkozik). Ja, és ne felejtsetek el ide is fényképezőt hozni, okszi?

A filmmel kapcsolatban csak annyit még, hogy ezzel szerintem soha nem fogunk betelni, és az Episode II bemutatójáig még nagyon-nagyon sokszor fogjuk megnézni. Én a mai napig tartom azt a véleményemet, amelyik a PC Guru hasábjain is megjelent, hogy megérte megvárni a hazai bemutatót, és nem valamelyik angliai vagy német moziban megnézni a filmet, mivel azt az érzést, mely ez alatt a premier alatt átjárta a magyar rajongókat a klubtagokkal együtt, nem hiszem, hogy bármelyik más országban ilyen hihetetlen Erővel át tudtuk volna érezni!
Azt hiszem, ehhez az érzéshez foghatót nem nagyon tudnék most mondani!
George, köszönjük

Liny Creative Commons License 1999.09.17 0 0 2731
Engem lenyugozott!!! Es oszinten szolva megvagyok lepodve a negativ visszhangokon. Kar, hogy vannak emberek akik a kalozkopi utan itelnek meg valamit. Az a nyomaba sem er! Sajnos a szinkronizalt valtozathoz meg nem volt szerencsem, de tuti, hogy megnezem azt is.
Egyszeruen Nagyszeru! Varom a II. reszt :o)
tbalage Creative Commons License 1999.09.17 0 0 2730
Emberek! Most értem haza az I.Rész vetítéséről. A magyar szinkron egyszerűen a legjobb a világon! A szövegek nagyon jók, a magyar hangokat is jól eltalálták. A film egyszerűen szuper, a kalózvideó a nyomába sem ér. Az csak arra volt jó, hogy az ember ne őrüljön bele a várakozásba.
Varázsos Barát Creative Commons License 1999.09.17 0 0 2729
Kedves Gruppo Atletico!

Most jött válasz a TheForce.net-től (mert én is rákérdeztem), íme a régebbi, magyar vonatkozású cikkeik, plusz az új:

Here's some older articles referencing Hungary and TPM:
http://216.32.191.104/cgi-bin/tfn.cgi?action=getstory&storyID=3391
http://theforce.net/cgi-bin/tfn.cgi?storyID=3990

And the one posted a few minutes ago:
http://www.theforce.net/prequels/

Soundkey Creative Commons License 1999.09.17 0 0 2728
Anakin a kiválasztott, a midi-chlorian szintje a legmagasabb....Bár ha belegondolok csökkenhetett a midi-chlorian a végtagjai elvesztésével... :-).
A jediben luke simán lenyomja.(pedig nem kapott olyan alapos kiképzést mint obi-van, nem tanult annyi ideig...)
ds9 Creative Commons License 1999.09.17 0 0 2727
Ez azért logikus, ki a fene megy ( én is ilyenkor szoktam egyébként ) d.e.11.30-ra moziba.
A délutáni, főleg esti előadások a sanszosak arra, hogy hetekig nem lesz jegy.

Ez mindenütt így van, amikor először láttam a filmet ( Május 27, Orlando, Florida ) akkor én is a 11.30-as előadást láttam ( 21 Muvico Theatres, International Drive ), ahol rajtam kívül voltak még vagy 20-an.
Délelőtt ki jár moziba, az emberek nagy része dolgozik, Orlandoban ( ami tele van turistával ) az emberek nagy része a parkokban ( Disney, Universal ) van. Tehát sehol sincs tele a délután 4 előtti előadások nagy része ( ezért olcsóbbak majdnem mindenütt a jegyek ezekre az időpontokra ).
De mondjuk próbálj meg elmenni moziba itthon ( vagy az USA-ban, vagy egy másik normális országban ) délután, vagy este moziba, ha egy nagyon futó filmet adnak.
Péntek, Szombat felejtős teljesen.

Soundkey Creative Commons License 1999.09.17 0 0 2726
Kedvenc mondatom (2):
-Végre felfedhetjük magunkat.Végre bosszút állhatunk. (vagy valami ilyesmi..:-)).....nagyon jó! nem? )
axe-c Creative Commons License 1999.09.17 0 0 2725
Haaaaaaat, szerintem kiraly volt a film.
Meg megnezem nehanyszor.
Azt hitem nagyobb lesz a tolongas, en Penteken a dp-ba neztem meg a 11.30-as eloadast. ugy kb haromnegyed oraval elobb ertem oda es meg vagy 250 jegy volt meg.
A szinkron kiraly.
Mas:
Lattatok az arenaban a bazinagy feher csontvazfeju lenyt? Az mi a franc?
kutykurutty Creative Commons License 1999.09.17 0 0 2724
Emlekeztek a vitara regebben a "modern R2 egysegrol" ?
Annak vegulis mi lett a kimenetele ?
Mert most, mikor Ani szereli a gepet, az odasereglo gyerekek kozul az egyik teljesen hitetlenkedve kerdezte, hogy "igazi astrodroid ????" Szoval akkor meg tenyleg eleg uj tipus lehetett.
A wookie-kat lattatok a szenatus bal felso sarkaban ? (Pontosabban a kep felso sarkaban.)
Földi Creative Commons License 1999.09.17 0 0 2723
Köszi. Panaka
Gruppo Atletico Creative Commons License 1999.09.17 0 0 2722
A hivatalos oldalon volt egy elég hosszú írás Ben Burtt-ről, aki a hangeffekteket csinálta. Sajna most nincs erőm kikeresni az URL-t, de valamikor idén volt a hírek között.
Arra nem emlékszem, hogy a podok hangjáról szó esett volna, de a kedvencem az egyik viziszörny hangjának eredete volt: bömbölő kislányának a hangját mélyítette le, meg a felharmonikusait megvariálta. Szegény kislány, ha egyszer felnő, és megnézi a filmet...:-)
mrc Creative Commons License 1999.09.17 0 0 2721
C3PO, mikor kiderül, hogy Anakin elmegy a bolygóról, és biztosítja róla, hogy majd szól a mamájának, hogy ne adja el: "Sell me???"

A másik szintén ő: "I'm not sure this floor is entirely stable..."

Bár azt hiszem, ilyen üzenetláva már volt régebben, talán mikor a Z előkerült.

mrc Creative Commons License 1999.09.17 0 0 2720
Ami az F1-et illeti: a hangjuk is teljesen F-1, nekem rögtön az tűnt fel, hogy ezeket a hangokat onnan szedték. Vagy nem így van? Van valakinek erről infója?
Tirek Creative Commons License 1999.09.17 0 0 2719
44 óra ébrenlét és némi alvás után végre ismét gépközelben...
Üdv mindenkinek!
00.01 9. terem jobb közép 2. sor 2. szék :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Mónika ÖRÖK HÁLA NEKED ÉS A SZERKESZTŐSÉGNEK!!!!!!!!!!!!!!

Igen! Erre vártam évek óta. Ez a film ismét magával ragadott. Tegnap egész nap a Duel Of The Fates-et dudorásztam (és a feleségem is) ( Nem volt könnyű így dolgozni... ;) Még a sokat szidott Jar Jar is tetszett. Nekem az egész film nagyon ott volt. A két Jedi "villámgyors" futása a robotok elől egy kicsit engem is meglepett, de nem volt igazán sok időm ezen töprengeni :)
A filmes bolt meg kissé megbolygatta a családi költségvetést :))))
Szombaton újult Erővel ismét találkozunk!

Tirek

norty Creative Commons License 1999.09.17 0 0 2718
Nem biztos hogy valodi nagybacsi. Sot:

http://www.starwars.com/characters/owen_beru/

"Young Luke calls them aunt and uncle."

Varázsos Barát Creative Commons License 1999.09.17 0 0 2717
Kedves Gruppo Atletico!
Emléxem, olvastam a hozzászólásaidat, nem is értem, miért nem jelentettek meg semmit. (Hacsak nem haraxik ott rád valaki, mert nagyobb rajongó vagy, mint ő...:))

Ben Quadinaros rulez!

cloud Creative Commons License 1999.09.17 0 0 2716
Most foglaltattam 2 jegyet a KOSSUTH4 moziba 6. sorba, 22:30-ra.
11 soros a terem.
Nem is volt olyan nehez, pedig csak most jutott eszembe mi lenne ha megneznenk.:)
norty Creative Commons License 1999.09.17 0 0 2715
Szerintem lobogott Q-G haja amikor Vatoo
elotte lebegett .
Gruppo Atletico Creative Commons License 1999.09.17 0 0 2714
Dear VBarát: én már kb. ötször küldtem magyarországi "helyzetjelentést", de soha nem méltattak válaszra sem, nemhogy felrakták volna. Mi ez, diszkrimináció?

Laa-Yosh, neked sem reagáltak semmit? (Mármint azóta sem?)

Ja, és még egy Laa-Yoshnak (mint CG-s kollegának): hogy tetszett a finálénál, amikor Boss Nass leugrik a hátasáról? Hmm... Kb. olyan béna volt, mint a Special Edition-ben a ronto hátáról leeső jawa(?), aki himbálózik a kötélen. No de fátylat rá, majd fejlődik még a karakteranimáció a 2. részig.

Varázsos Barát Creative Commons License 1999.09.17 0 0 2713
arró=arról
Varázsos Barát Creative Commons License 1999.09.17 0 0 2712
Az előző kijelentésem kizárólag Panaka kapitány magyar hangjára vonatkozik, nem a teljes szinkronra, arró lásd alább!
Varázsos Barát Creative Commons License 1999.09.17 0 0 2711
Nekem megfelelt, nem tűnt fel semmi különös. Na, de majd ezután figyellek!:))
Földi Creative Commons License 1999.09.17 0 0 2710
Milyen a magyar szinkron? Sajnos nem láttam, csak részeket. Kiváncsi lennék pl Panaka kapitány hangjára. Kritikákat várok, márcsak azért is mert én szinkronizáltam.
Kojak Creative Commons License 1999.09.17 0 0 2709
Tud valaki valamit a magyar bevételekről?

Üdv

Kojak

Varázsos Barát Creative Commons License 1999.09.17 0 0 2708
Huhh! Helló mindenkinek!
Tegnap este nyolckor Pécsett végre a szélesvászon töltötte be a látóteremet! És nem hiába! A film valóban ég és föld moziban és Z-vel! Azért a Z-t is megtartom, mert így megvan az eredeti hang és kép, és ki tudja, mikor jelentetik meg majd, egy éven belül biztos nem. Plusz korszakos emlék.
A közönség tapsolt és éljenzett a kezdetkor, viszont a stáblista végét csak egy maroknyi, kb. 20 fő néző várta meg, amelynek a végén halkan, de jól hallhatóan kétszer is lélegzett a jövendő Sith Lord... Ez után volt taps.
A film nagyon jó volt, teljesen hozta a korábban készült részek látvány- és hangulatvilágát! És a rengeteg utalás! Igazi intertextualitás, interszonicitás és interpikturalitás!
Azért kritika nélkül nem állom meg én sem (poz. és neg. egyaránt).
Jar Jar valóban súlytalannak hat, nem elég hihető a karakter fizikai "létezése", és néha túl Roger nyúlos vagy goofy-s. Érdekes, hogy Boss Nass hihetőbben lépked, neki mintha megfelelő súlya lenne. Viszont Jar Jar szinkronhangja telitalálat! A szinkronhangok közül még Wattóé volt telitalálat, az emberi szereplőknél jóval kevéssé éreztem az eredetivel egyenértékűnek, Darth Maul és Sidious hangja sokkal félelmetesebb, tekintélyt parancsolóbb az eredetiben. Shmi Skywalker és Qui-Gon Jinn párbeszédei pedig magyarul kissé esetlennek hatottak, csakúgy, mint a legmegindítóbb jelente anya és fia között, a búcsú. A gungan főnök magyar hangja nagyon jó lett, de nem olyan öblös, mint az eredeti.
A fordítások: Sok minden jobb lett, mint a regényben, pl. végre Kereskedelmi Szövetséget mondtak, a "Roger, roger!"-t is jól szinkronizálták ("Értem, értem!", ill. "Igen, értem!"). A "pod"-ra pedig egy másik szót találtak a "gondola" helyett, amely éppen olyan jó, de ugyanúgy félrevezető lehet, amíg valaki nem látja, miről van szó ("fogat"). A bevezető magyarított beúszó szövegnél tök ciki volt, hogy nem tördelték rendesen a szöveget (egy nyomdász a fejét foghatta, ha látta!), figyeljétek meg az utolsó bekezdés első sorát, ahol egy határozott névelő ("a") árválkodik, és kilométerekre nincs szomszédja se balra, se jobbra! :)
Most végre láttam tisztán a három E.T.-t, a "Szavazzunk!" során a bal alsó sarokban vannak.
Viszont kedves ds9, súgjál már egy kicsit, mert én továbbra sem láttam Anakinnak Vader-árnyékát Watto ócskavaskereskedésében. Hol kell figyelni? És nem jössz szombaton?
Aurra Singet is láttam végre (a verseny során egy balkonról a kanyonba lefelé néző vörös lófarkas nő), akiről kb. három-négy héttel ezelőttig azt sem tudtam, hogy létezik, csak a TheForce.net-en keresztül "ismertem meg".
És most meg ezt olvasom ugyanott:
"No, we don't have a screen shot to show you verifying this information, in fact, the source admits he's never even caught a glimpse of what may be the most illusive cameo of all: The Millineum Falcon.
Here's the report:
John {John Knoll - SFX} mentioned to me privately after his presentation that he added the Millineum Falcon into the movie... but not as you might think he did. After adding spires onto it, John made the Falcon a building on Coruscant. After 14 viewings, I have yet to find it.
Is there any truth to this? Based on the information we've received from this source in the past, there's no reason to doubt it. If not, it will certainly become a mainstay in the Internet rumors and Star Wars urban legend. Let the search begin!"

Vagyis hogy a Millennium Falcon állítólag a Coruscant egyik épületeként lenne elrejtve a filmben, vagyis ez egy átlényegült cameo egy nem élő "szereplőtől" a későbbi részekből.
Még egy dolog, a TheForce.net-en említik a cseh meg a bolgár premiert, mi meg nagy ívben le voltunk...
Gruppo Atletico Creative Commons License 1999.09.17 0 0 2707
Őszinte legyek? Fogalmam sincs. Talán ha nem adta volna Lucas ezt a "clue"-t... De így...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!