valaki kerdezte hogy hogy birja el wattot az a ket kis szarnyacska. a dolog nyitja ott van, hogy watto hatalmas pocija tele van gazokkal, amik jelentosen megkonnyitik a sulyat (ha tovabbi infok kellenek rola, lasd insider's guide , hehe :)
egyebkent ket nap alatt mar haromszor lattam a filmet :)) kicsit mar kene aludni is...
a siznkron tellleg jo, bar yoda hangjat csiszolhattak vo'na meg. sebaj, a tobbi karpotol
Nos, igen 5.szint AH 23-as zárka, 2187-es cella. Én nem tudok semmi összefüggésről Lucassal, de sztem te összetéveszted azzal, hogy amikor bemennek a börtönblokkba a hercegnőért rohamosztagos ruhában, akkor azt mondják hogy Chewbakkát az 1138-as zárkából hozták.
ÉS ÉS ÉS itt már van összefüggés ugyanis
'THX 1138' volt a cime Lucas első filmjének, amolyan vizsgafilmjének!!
még 1 érdekessség:
Lucas 'American Graffiti' cimű filmjében egy kocsinak (talán egy bug-nak) THX-1138 a rendszáma!!
Most mondd meg nem elég nekünk hogy a mozik szinkronosat nyomnak,(+lenyúlják a jegyeket) de akkor itt van az Movie Shop, ahol néhány terméknél a 2-szerese, néhol pedig 4-szerese a magyar ár a te kanadaidnak...
egy két érdekességet, találtam amit eddig én sem tudtam:
- Mark Hamill játszik a SW:TPM-ben, igaz csak cameo szerepe van ( nincs rajta a stáblistán ), de egy alient alakít
- a filmben lett volna egy jelenet, amit felvettek ugyan de végül kivágtak amelyben, Anakin, Greedoval kerül összetűzésbe
Az általad idézett részletet én írtam a tudósításba és inkább szarkasztikus megjegyzésnek szántam, utalva ezzel arra, hogy a lassan tucatnyi szervezet közül mindegyik magát vallja az "igazinak" és a kívülállókhoz eljutó hírek szerint finoman szólva nem teljes az összhang közöttük. Sajnálom ezt a dolgot, mivel van egy olyan pont (a STAR WARS), melynek inkább közelebb kellene hoznia a csapatokat, mint eltávolítani őket egymástól. Kicsit hasonló ez a "
- Mi vagyunk a Felszabadítási Front Júdeáért?
- Nem mi a Júdeai Népi Front vagyunk!"
dologhoz (bár ezt már mintha valaki említette volna)
Szombaton sajnos nem tudunk elmenni megtekinteni benneteket, hiszen, ha olvasod a topicot láthatod, hogy akkorra időzítettük az indexes rajongók nagy közös mozizását.
Ha ti is csináltok szöveges beszámolót (képekkel illusztrálva) az index szerkesztősége biztosan szívesen fogadja, vagy, ha a saját honlapotokra készítetek tudósítást, akkor a linket elhelyezik a saját SW összeállításukban.
Hmmm... AA-23-as bortonblokk, 2187-es cella.
Azt most hirtelen nem tudom megmondani, hogy ez Lucashoz miben kapcsolodik, de ha jol emlekszem, ennyi effect shot van a TPMben.
Ja!
Szeretnék egy kicsit kekeckedni :)
Már-már bosszantó, hogy itt egyes emberektôl nem lehet olyat kérdezni az SW témájában, hogy ne tudnának rá válaszolni. Lehet, hogy csúnyán megégek, de azért itt egy kérdés: (elôrebocsátom, le a kalappal a tudásotok elôtt!!!):
Szóval: A New Hopeban mi Leia hercegnô cellájának a száma; miben kapcsolódik ez Lucashoz, és miben a TPM-hez???
Örülök, hogy végre otthon is bemutatták A FILMET!!! Eszméletlen jó a topic, egy csomó dolgot innen tudtam meg én is. Ellentétben veletek, én majd a szinkronos változatot szeretném megnézni, mivel itt Kanadában az nem megy :-) Szóval 2 dologhoz szeretnék hozzászólni:
1, Palpatine >> Sidious
Júniusban az USA Today-ban hangzott el:
Riporter: A film végén miért nem érzi Yoda a mellette álló Palpatine szenátor gonosz gondolatait?
Lucas: Palpatine EKKOR MÉG CSAK EGY HATALOMÉHES SZENáTOR, AKI CSAK KÉSôBB ISMERKEDIK MEG AZ ERô SÖTéT OLDALáVAL...
Szóval szerintem, ha nem is magyarázza a dolgot, utal arra, hogy nem azonosak. Egyébként az ô figuráját övezte a legnagyobb titokzatosság, ha figyeltétek régebben az imdb-t, akkor látni lehetett, hogy májusban még külön szereplôként szerepelt Sidious, ill. csak a hangját tüntették fel, míg most Ian McDiarmid szerepel mindkettôként. Ez mindenesetre jó vitatéma :)
2, Olvastam a különbözô indulatokat gerjesztô dolgokról, és megtoldanám még valamivel: láttam az SW cuccok árait, íme kommentár nélkül néhány kanadai ár:
(1 CAD kb 170 Ft):
Póló: $19 (mostmár csak $6-9) (van drágább is, de max $40)
Poszterek: $6-10
SW franciakártya, számozott, díszdobozban: $10.00 (most $5.65)
Baseballsapka: $10-25
Darth Maul maszk: $45
Fénykard: $34 (D.M.), $23.95 (Q.G.J)
Kosztümök: $60
újságok: $4.75-$12.80
A játékok ára változó, $3-tól $70-ig
Ja, a mozijegy $10, és a "2 dolláros" (utánjátszó) mozikban itt sem engedik vetíteni.
Bocs, ha hosszú voltam, további sok sikert a topic-hoz!
" It is too late for them to stop us now... The Republic will soon be in my control."
hozzáfűzném még azt is, hogy Obi Van-t nem éppen hasba szúrta Vader...képzeld, hogy nézett volna ki ha nem tűnik el hanem leválik a feje, mint Vader-nek abban a próbában amit Yoda idéz elő Luke-nak amig tanitja, hogy legyőzze önmagát.
És ha Yoda nem tűnik el csak mondjuk lecsukja a szemét akkor nem válna nyilvanvalóvá hogy mehalt, (legalábbis nem mindenki számára) ezért kellene befűzni egy temetés jelentet (égetést) a történetbe..
Lehet, hogy tényleg az (ok, igaz ez igy van) az erő vezérelte de akkor is furcsa..
Tulajdonképp a Jedi a jövőbe lát tehát tudhatta mi lesz a vége a versenynek, de ilyen alapon rulettezni vagy kártyázni is mehetett volna :))) najó ez csak vicc volt :)
A fogatoknál én ugy láttam hogy a többiek felrobbantak vagy ugy estek szét a járművek, hogy kapmpec volt a pilotáknak..
"Na de megegyszer ,nekem tenyleg nem vilagos miert nem tunt el Qui-Gon ? "
Nos gondolj bele, Obi Van -nak nem lett volna jó helye a IV.Episodban egy birodalmi bázis kellős közepén, Vader kidobatta volna az űrbe mielött rálép a kézfejére mely még mindig szoritja a fénykardot...nem lett volna jó ha nem tűnik el.
Qui viszont tudta: igy mindenki elbúcsuzhat majd tőle s tisztelettel eltemetik (illetve elégetik mint Vader-t a Return of the Jedi végén).
Ekkor jön a kérdés: de akkor mi van Yoda-val?? ő is eltünt.
Gondolj bele tulajdonképp igy már 2 halott Jedi lovagot égettek el, és 2 tűnt el..
azt hiszem el kell fogadni mind a 2 változatot. Legalábbis addig amig többet meg nem tudunk..2002, 2007..
:))
Addig is az erő legyen veletek!
Én péntek reggel 9-kor láttam a DPlaza-ban.
Nagyterem, 4.sor! Rulez! Nem is szabad hátrébb menni! Jó hülyének néztek minket, mikor az "üres" teremben vágtattunk le a lépcső aljára.
A szinkron télleg tuti, Qui-Gonn veri a mezőnyt! A "maxi" viszont szerintem szuper-gáz volt. :(
Azért én is kissé több párbeszédre számítottam, több értelmes mondanivalóval, kevésbé szájbarágósan.
Sebaj, a látvány volt itt a lényeg! Tényleg frenetikus, az első film SZVSZ ahol egyáltalán nem zavarók a számítógépes lények.
Le a kalappal a magyar szinkron előtt. Bár néhol kicsit, néhol nagyon sántít az eredetihez képest, a feeling szinte teljesen stimmel, sőt néha jobb.
A kedvenceim... 1. Qui-Gonn elkapja Jar-Jar nyelvét: "Na most már fejezd be!" NAGGGYON JÓ a színész hangja! 2. Anakin az űrcsatában "A parancs az parancs", míg az eredeti szerint: "Qui-Gonn azt mondta, hogy maradjak a pilótafülkében, szóval ezt fogom tenni." Valahogy sokkal frappánsabbak. Pár hete a képregénnyel kapcsolatban már adóztam a gungan nyelv magyarítójának munkássága előtt, most még egyszer meg kell tennem: Maxiszuperjó lett!
Nekem kicsit Z-kópia nyúlásnak tűnt a film eleji rikoltozás (Corvin, 09.16. 21:00). Azt, hogy nem a hard-core volt ott, az is bizonyítja, hogy a barátnőmmel együtt úgy öten vártuk csak meg a hörgést. De hallottuk. Szóval van a szinkronizált változat végén is.
Egy utolsó dolog: nagyon sajnálom, hogy nem tudtam kivárni a bemutatót. Annyira jó lenne, ha az Episode II-nél ez nem fordulna elő.
Nahat megneztem (cc. 45 perce lett vege).
Hat... ez egy akciofilm. Meghozza progos akciofilm, amolyan csihi-puhi.
Tulsagosan is porgos lett. Ezert nem maradt ido a karakterekre. Gondolatokra. Mit szamit az ero sotet oldala, Obi Van hadonaszik ezerrel, bar vegul is mindenki hadonaszik ezerrel, lo ezerrel (mint vmi honkongi akciofilm). Jar Jar szvsz jo volt, de tobb figyelmet igenyelt volna, az oshonos allatok is. (bar mondjuk a viz alatti vilag jo volt - bar mondjuk van benne nemi Melyseg titka utanerzes). Igazabol a szereplok tobb figyelmet kaphattak volna, a kamera neha megpihenhetett volna (hosszasabban talan), es nem artott volna bele egy kisse tobb erzelem, nemi filozfalgatas (nem moralizalas). Na mindegy, sekelyes volt, de lesz ez meg jobb is! A IV. resz sem volt dramaturgialag vmi tokely, a Birodalom visszvag mar jobban sikerult. De annak valahogy volt vmi StarWars feelingje (most megnezem, most is van), de az I. reszben en ezt nem ereztem (az ember enm all neki fantazialgatni, elkepzelni, mi, hogy lenne, ha lenne ilyen technika, vagy mondjuk lenne egy lezerkardja)
Megnezem azrt meg szinkronizalva is.
De nekem az igazi StarWars azt hiszem az eredeti 3 resz (nem a felujitott!) marad.
Nos, még egy személyes üzi:
Laa-Yosh: Sakmannel dumcsiztam erről a Plazas jegyes buliról. Ha akarod, az InterComhoz el tudok intézni egy időpontot, ahol már a kérdéseiden múlik, hogy kapsz e olyan információt, mellyel továbbléphetsz, vagy gyere be a Corvinba holnap, és ott a mozivezetővel konzultálhatsz. Ő nem InterCom-függő, talán általa is kaphatsz további hasznos infókat.
Szia, Qui
Szia Mindenkinek!
ds9: igazad volt, télleg én olvastam rossz helyen a Jawwa the Huttot...
Egy infó, ami talán mindenkit érdekel, és egy kicsit bővebb ismeretet nyújthat.
A Plaza-s ismertetőben olvastam néhány dolgot, melyhez szeretnék hozzáfűzni néhágy tényt:
"A közönség roppant kulturált és SW területén szakértő lehetett, mert minden hőzöngés nélkül elnézte az egyetlen és igazi magyar SW fan klub tagjainak közel fél órás "műsorát" és a poénok nagy részére is vevő volt."
Nos, az "egyetlen és igazi magyar SW fan klub " egy kicsit erős, hogy finoman fogalmazzak! A magyarországi hivatalos klub a Magyar Csillagok Háborúja Rajongók Klubja, egyesületi szabályrendszerrel, és bírósági bejegyzéssel. Mi a Pólus centerben voltunk éjfélkor, majd csütörtök reggel a Corvin moziba átteleportálva vagyunk jelen és még szombat-vasárnap is ott leszünk, valamint tudtommal Szegeden is működik egy csapat, akiket esetleg szintén sérthet ez a kijelentés. Szavaim alátámasztásához ezúton szeretném meghívni azokat a rajongókat, a többiekkel együtt, akik a Plázás cikket írták, hogy nézzenek el szombaton mindenképp a Corvin mozihoz, legalább délután, és győződjenek meg saját szemükkel is erről a csapatról. Nyugodtan keressétek Qui-Gon Jinnt, (aki a jelennel sokat foglalkozik). Ja, és ne felejtsetek el ide is fényképezőt hozni, okszi?
A filmmel kapcsolatban csak annyit még, hogy ezzel szerintem soha nem fogunk betelni, és az Episode II bemutatójáig még nagyon-nagyon sokszor fogjuk megnézni. Én a mai napig tartom azt a véleményemet, amelyik a PC Guru hasábjain is megjelent, hogy megérte megvárni a hazai bemutatót, és nem valamelyik angliai vagy német moziban megnézni a filmet, mivel azt az érzést, mely ez alatt a premier alatt átjárta a magyar rajongókat a klubtagokkal együtt, nem hiszem, hogy bármelyik más országban ilyen hihetetlen Erővel át tudtuk volna érezni!
Azt hiszem, ehhez az érzéshez foghatót nem nagyon tudnék most mondani!
George, köszönjük
Engem lenyugozott!!! Es oszinten szolva megvagyok lepodve a negativ visszhangokon. Kar, hogy vannak emberek akik a kalozkopi utan itelnek meg valamit. Az a nyomaba sem er! Sajnos a szinkronizalt valtozathoz meg nem volt szerencsem, de tuti, hogy megnezem azt is.
Egyszeruen Nagyszeru! Varom a II. reszt :o)
Emberek! Most értem haza az I.Rész vetítéséről. A magyar szinkron egyszerűen a legjobb a világon! A szövegek nagyon jók, a magyar hangokat is jól eltalálták. A film egyszerűen szuper, a kalózvideó a nyomába sem ér. Az csak arra volt jó, hogy az ember ne őrüljön bele a várakozásba.
Most jött válasz a TheForce.net-től (mert én is rákérdeztem), íme a régebbi, magyar vonatkozású cikkeik, plusz az új:
Here's some older articles referencing Hungary and TPM:
http://216.32.191.104/cgi-bin/tfn.cgi?action=getstory&storyID=3391
http://theforce.net/cgi-bin/tfn.cgi?storyID=3990
And the one posted a few minutes ago:
http://www.theforce.net/prequels/
Anakin a kiválasztott, a midi-chlorian szintje a legmagasabb....Bár ha belegondolok csökkenhetett a midi-chlorian a végtagjai elvesztésével... :-).
A jediben luke simán lenyomja.(pedig nem kapott olyan alapos kiképzést mint obi-van, nem tanult annyi ideig...)
Ez azért logikus, ki a fene megy ( én is ilyenkor szoktam egyébként ) d.e.11.30-ra moziba.
A délutáni, főleg esti előadások a sanszosak arra, hogy hetekig nem lesz jegy.
Ez mindenütt így van, amikor először láttam a filmet ( Május 27, Orlando, Florida ) akkor én is a 11.30-as előadást láttam ( 21 Muvico Theatres, International Drive ), ahol rajtam kívül voltak még vagy 20-an.
Délelőtt ki jár moziba, az emberek nagy része dolgozik, Orlandoban ( ami tele van turistával ) az emberek nagy része a parkokban ( Disney, Universal ) van. Tehát sehol sincs tele a délután 4 előtti előadások nagy része ( ezért olcsóbbak majdnem mindenütt a jegyek ezekre az időpontokra ).
De mondjuk próbálj meg elmenni moziba itthon ( vagy az USA-ban, vagy egy másik normális országban ) délután, vagy este moziba, ha egy nagyon futó filmet adnak.
Péntek, Szombat felejtős teljesen.
Haaaaaaat, szerintem kiraly volt a film.
Meg megnezem nehanyszor.
Azt hitem nagyobb lesz a tolongas, en Penteken a dp-ba neztem meg a 11.30-as eloadast. ugy kb haromnegyed oraval elobb ertem oda es meg vagy 250 jegy volt meg.
A szinkron kiraly.
Mas:
Lattatok az arenaban a bazinagy feher csontvazfeju lenyt? Az mi a franc?
Emlekeztek a vitara regebben a "modern R2 egysegrol" ?
Annak vegulis mi lett a kimenetele ?
Mert most, mikor Ani szereli a gepet, az odasereglo gyerekek kozul az egyik teljesen hitetlenkedve kerdezte, hogy "igazi astrodroid ????" Szoval akkor meg tenyleg eleg uj tipus lehetett.
A wookie-kat lattatok a szenatus bal felso sarkaban ? (Pontosabban a kep felso sarkaban.)
A hivatalos oldalon volt egy elég hosszú írás Ben Burtt-ről, aki a hangeffekteket csinálta. Sajna most nincs erőm kikeresni az URL-t, de valamikor idén volt a hírek között.
Arra nem emlékszem, hogy a podok hangjáról szó esett volna, de a kedvencem az egyik viziszörny hangjának eredete volt: bömbölő kislányának a hangját mélyítette le, meg a felharmonikusait megvariálta. Szegény kislány, ha egyszer felnő, és megnézi a filmet...:-)