Keresés

Részletes keresés

gáborke Creative Commons License 2005.04.23 0 0 464

Cucurbia, kösz az infót a kaktuszkiállításról.néha szoktam arra is menni. Bene Laci is kint szokott lenni. Kiváncsi vagyok, lett e valami abból a pisztáciából, amit neki adtam el.

Nem tudom ma ünnepled e a névnapod, ha igen Boldog Névnapot!

Üdv

cucurbia Creative Commons License 2005.04.23 0 0 463

Csak egy napra szolt a kétszemélyes meghivom,meg most hétvégén erre idöm sem lenne.

Semmit nem láttam,söt kevesebb kiállito volt szerintem mint máskor.

május 27-29 kaktuszkiállitás és vásár a füvészkertben.

Előzmény: gáborke (462)
gáborke Creative Commons License 2005.04.22 0 0 462

Szoval sikerült a kiállítás első napja, Cucurbia. Vettél valamit? Láttál valami újdonságot, új kiállítót?

Mindenesetre ma éjszakára beviszem az érzékeny növényeket.

Na hátha az új kakaómag jobban birja majd. mikor érkezik meg?

Mész még ki valamikor, vagy csak egy nap szoktál?

Minden jót.

cucurbia Creative Commons License 2005.04.22 0 0 461

Mindegy én kimentem,igy max az egyik ingyenbelépőm elveszett,hogy nem jött senki akit hivtam.

Sokan voltak mint mindig,de olyan nagyon különlegeset nem láttam.Vagy ami volt az nekem irreálisan magas áru volt.Gondolom este betakarnak mindent.

nekem a banán amit adtál ki van ültetve de semmi baja nem lett,ezzel szemben a fuksziák meg a kliviák bizony kicsit lefagytak,de ugy látom nem vészes,hamar rendbejönnek(pl. a Cymbidiumoknak semmi baja nem lett).

Ha másért nem arra jo volt,hogy beszéljek a Rappaival,ugy 2-3 hét mulva egy kedden meg is látogatom.

Ja megint rendeltem kakaomagot,most 4 euroért adtak 10 szemet.Bár mintha a régi vetésnél valami nyomná a földet,de lehet csak optikai csalodás:))A füvészkertben rá sem lehet ismerni.Oktoberben gyönyörü volt,most meg mint egy csupasz koro 5-6 levéllel:((

Remélem a növényeid kibirják,nejlonzacskoban vannak a földön mert sajna az üvegházban most a polcon nincs helyem már:((Ültetési és vetési idöszak van.

Előzmény: gáborke (459)
gáborke Creative Commons License 2005.04.22 0 0 460

A fügével nem lesz baj, csak -3-4 foknál hullajtja le a leveleit. de persze ha van mivel, le lehet takarni, biztonság kedvéért.

üdv

Előzmény: kinszky (458)
gáborke Creative Commons License 2005.04.22 0 0 459

Hello Cucurbia!

Nem voltam eddig gépközelbe, de nem is terveztem hogy megyek ma kiállításra, mert ez a hideg elijesztett. Ilyen időben nem sokan viszik ki szerintem a növényeiket. Vasárnap próbálok elmenni akkora már meleget mond.

A rohadt meteo meg +1 fokot mondot Bp-re. Hát nem lefagyott a banán egy két levele és a citrus friss hajtása. A franc... De még most a mért adatokat visszanézve sem ír 0-1 foknál hidegebbet. mégis lefagytak. legközelebb így hiszek a meteonak...

Üdv.

kinszky Creative Commons License 2005.04.22 0 0 458

Üdv Mindenkinek!

Ide tartozik a füge? Betakarjátok a növendéket hétvégére? Fagyot jósolnak a tudorok. Az én kicsikém abszolút növendék, őszi szerzemény, természetesen elfagyott a két csúcs-rügye, hiába volt takarója! Visszametszettem, szépen hajt tőről. Most féltem, mit tegyek?

oszvaldildi Creative Commons License 2005.04.22 0 0 457

Ha lehet, pemetefüvet.

Mikor és hol találkozzunk, vagy hogy juttassam el hozzád?

Előzmény: pireisz (456)
pireisz Creative Commons License 2005.04.21 0 0 456

Helló Oszvaldildi!

Én bevállalom őket. Mármint egyet-egyet. Nekem inkább fűszereim vannak. Tárkony, borsosmenta, citromfű, oregano, pemetefű. Melyiket kéred érte?

Előzmény: oszvaldildi (450)
cucurbia Creative Commons License 2005.04.21 0 0 455

Kerdves Gáborke,

Megkaptam a protokollbelépőmet a holnapi kiállitásra.Én holnap fél eggyig dolgozom,ami azt jelenti,hogy kb.fél kettö-háromnegyed kettö körül érek ki a Villányi utra.

Ha ugy gondolod hogy szeretnél találkozni vagy hogy vigyem magammal a növényeidet,akkor ezt legkésőbb péntek reggel 6-ig jelezd itt vagy a telefonszámomon.Feleslegesen nem szeretném magammal vinni öket.

Köszönöm.

ZERG Creative Commons License 2005.04.19 0 0 454

Tudom nagyon primitívek a kérdéseim, de én még ilyen rendezvényen nem voltam soha.

Ezért sorry!

ZERG Creative Commons License 2005.04.19 0 0 453

A programot nézve időpontokhoz vannak kötve a bemutatók.

Netán ez egy olyan bemutató, hogy közben a neveléséről, gondozásáról adnak információkat az adott időpontban megjelölt növényről?

Pl.: kaktuszbemutató szombat 10:00

Előzmény: cucurbia (452)
cucurbia Creative Commons License 2005.04.19 0 0 452
Mi az,hogy megjelölt növény????
Előzmény: ZERG (451)
ZERG Creative Commons License 2005.04.19 0 0 451

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a virágkiállításon csak a jelzett időpontokban lehet látni a megjelölt növényeket, vagy folyamatosan?

Lehet a megjelölt növényeken kívül is más növényt látni?

Pl.: bansai?

oszvaldildi Creative Commons License 2005.04.19 0 0 450

Sziasztok!

Én is nagyon szeretem a különböző trópusi bigyókat (néha ők is engem), csak nem igazánértek hozzájuk. Próbáltam kikelteni paradicsomfát és granadillát vagy valami ilyesmit, és túl jól sikerült. Nem kéne valakinek belőle? Nem nálam vannak, mert már nem nagyon férek be a lakásba a növényektől, anyu meg azt mondta, hogy lassan vigyem el őket. Amúgy nem tudom, most mennyi van és milyen állapotban, mert rég voltam otthon, de még biztos így is túl sok.

Ha kell valakinek, tényleg szóljon.

gáborke Creative Commons License 2005.04.19 0 0 449
Ja..vigyázzatok talajmenti fagyot mond ismét, nehogy valami tönkremenjen!
Sziasztok.
gáborke Creative Commons License 2005.04.19 0 0 448
Twins. Az egyik pisztáciát oda tudom majd adni esetleg, de még nem hajtottak ki minden évben ilyen későn hajt ez a kettő...). De csak akkor adom oda ha biztosan kihajtott, mert rossz növényt nem akarok adni.
Neked hogy vannak a növényeid, és van-e valami új növényed?
üdv.
gáborke Creative Commons License 2005.04.19 0 0 447
Örölök hogy jól vannak a növények.
Jól hangzanak a rendeléseid. De ezek szerint a kakaó moccani sem akar?
Külföldi fórumokon írnak olyat akinek csak kb 4 hét után jött ki, de annál többet nem olvastam.
Előzmény: cucurbia (441)
Twins Creative Commons License 2005.04.18 0 0 446
Ok köszi , igy már találok infót! Bocs az akadékoskodásomért, de én sajna nem nyomom fejből a latin neveket!
Előzmény: cucurbia (445)
cucurbia Creative Commons License 2005.04.18 0 0 445
Annona aurantiaca* 

Annona aruantiaca

Artikel Nr. 12451

Araticum-do-mato

kleiner bis mittelgroßer Baum mit ausladenden Zweigen und wechselständig angeordneten, ovalen, mittel- bis tiefgrünen Blättern und eßbaren Früchten mit gelbgrüner Schale - weiterführende Informationen liegen uns derzeit nicht vor!

Előzmény: Twins (444)
Twins Creative Commons License 2005.04.18 0 0 444
Hm. Így sem találtam semmit..!  Na de mind1..lehet túl kiváncsi vagyok!
Előzmény: Twins (442)
cucurbia Creative Commons License 2005.04.18 0 0 443
Annona aruantiaca,igy kell irni helyesen.
Előzmény: Twins (442)
Twins Creative Commons License 2005.04.18 0 0 442

Ez az Annona aurintaciata micsoda, mert egy nyúlfarknyi infót sem találok róla! Nem rosszúl írtad el a nevét?    

Előzmény: cucurbia (441)
cucurbia Creative Commons License 2005.04.18 0 0 441

Igen birták.Twins megvan kösz priviben társalgunk:)))

Gyömölcs nem kellt mostanság,most egy-két virág meg tropusi fa kellt ki.

Ja 2 hét mulva kapok Annona aurintaciata magot(félre van tetetve a mag,csak most képtelen vagyok fizetni bárkinek is),ja és lemaradtam a Myrystica fragrans magrol is,de most leveleztem le,hogy ha küldök nekik eurot,akkor 3-5 hét mulva kapnak friss magokat és akkor azonnal küldenek belöle.Van 4 euroért 10 kakao mag is de mint mondtam fizetésképtelen vagyok még másfél hétig igy nem tudok rendelni.(amit vetettem még nem kel)

Májusban viszont megprobálkozom a teamaggal,hátha valami kikel.

Előzmény: gáborke (440)
gáborke Creative Commons License 2005.04.18 0 0 440
Oké meggyőztél. Kicsit vaksi vagyok.:).
A növénnyel kapcsolatban egyértelmű hogy ha nem otthonról jössz akkor nehéz cipelni.
Akkor legfeljebb összefutunk a kiállításon.A kávét majd akkor átadom ha a növények miatt talcsizunk, mert felesleges akkor külön azért talcsizni. Meg egyébbként még savazom a neked szánt fácskát, hogy szép legyen.
Kel valamilyen magod amiket rendeltél?
Mostanában rendeltél vm-t?
Twinssel mi van? Lehet hogy lesz neki egy pisztácia, még nem biztos.
Tényleg, a növények hogy vannak, birják a klímát (pl: pisztácia)?
Előzmény: cucurbia (438)
Perichole Creative Commons License 2005.04.17 0 0 439

Hajnali harmat? Alacsonyan szálló felhők...? Zergék???? Még egy hegyi gorillám sincs itthon... :)

Úgy néz ki, hogy a négyből egy törzsön megmaradnak a levelek. Talán. Lekopogom.

Köszönöm a válaszodat! :)

Előzmény: cucurbia (435)
cucurbia Creative Commons License 2005.04.17 0 0 438

Szia,

számomra a metroban lévő ora az nem ora,nem a pontos idöt mutatja.

Meg ilyen találkahelyröl soha életemben nem hallottam.Az Ora a Batthyányin a Hév mellett van.Ahogy az Örsön is a Gomba ,a Keletinél,Nyugatinál az ora ,a Blahánál a szökökut,nem is sorolom,vannak elnevezések amik mindenki számára ugyanazt a helyet jelölik.Na mindegy.Én háromnegyen kettötöl 14,10 ig vártam a Hév megállonál ott ahol a Metro felöl jövünk,elég feltünö lehettem a szatyorral mert a növénykéd teteje kilátszott,és két biztonsági örön kivül senki nem állt a közelemben.

Na mindegy,de sajna most már kell a hely az üvegházamban igy a növénykéid a meleg napos polcrol most lekerültek a polc alá az árnyékba,talán nem árt meg majd nekik.

Ami azt illeti az elkövetkezö 2-3 hétben hétvége biztos nem lesz jo nekem találkára,mert vagy nem leszek itthon vagy egyéb elfoglaltságom lesz.

A Disznövény 2005 kiállitásra(a Kertészeti Egyetemen lesz péntek-vasárnapig,a Villányi uton üzenjük Zerg-nek),elvileg pénteken munka után szeretnék kimenni du.13-14 fele,de csak ha kolleganöm szerez repijegyet.ha nem akkor még nem tudom ki tudok-e menni,de ha megyek,miután munkábol megyek nem hiszem,hogy a növénykéid nálam lesznek.

Ha a kávé komolyan nem kell,akkor elfogadom,de a hétköznapi talihelyet és idöt neked kell kitalálni.

Ja koslatni nem szoktam,én sétálok maximum.:))

Előzmény: gáborke (436)
ZERG Creative Commons License 2005.04.17 0 0 437

Sziasztok!

Mikor és hol lesz virágkiállítás?

Lehet ott fotózgatni?

Válaszotokat előre is köszönöm!

gáborke Creative Commons License 2005.04.17 0 0 436

Na.Cucurbia

Szóval ha elolvasod az írásomat direkt azt írtam hogy a metrómegállónál, méghozzá azért hogy ne kelljen felkoslatnod a HÉV hez.Mert az irtad bármelyik metromegálló jó, ebből azt gondoltam hogy metróval jössz.egyébbként a Hévem 13:54 kor ért be, de én a fenti óránaál sem láttam senkit. A lenti óra a metró jelző órát jelenti. Na mindegy. Elnézést, hogy nem fogalmaztam pontosabban, és így hiába jöttél.

Vigaszdíj: Ha nincs még kávé akkor odaadom a közepes fámat mert nem kell nekem ennyi kávé.

egyébbként én is megyek virágkiállításra, még ott is összefuthatunk.

Mégegyszer bocs.

cucurbia Creative Commons License 2005.04.15 0 0 435
Sajnos ezzel kapcsolatban nincs tapasztalatom nem tudok segiteni.Max arra gondolhatok,hogy tudtommal ez a Kilimanjaro tövében él,ami magashegység,és lehet csak hegyvidéki klimában szeret lenni,de ez csak tipp.
Előzmény: Perichole (432)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!