Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

LacettiLaczy Creative Commons License 2007.02.24 0 0 5474

Hy!

Én kiszedtem a "rácsot" a jobb első ajtómból (Lacetti 1,4 Star Sedan), és sajna nincs se vezeték, se hangszóró, de még a "rács" se rács, hanem egy rácsnak kinéző, belülről összefüggő felületű, műanyag rácsutánzat. Szóval szerintem a hátsó ajtóknál is ilyen lehet. :-(

Előzmény: kripic (5472)
pizo Creative Commons License 2007.02.24 0 0 5473

Úgy néz ki, hogy két héten belül lecserélem ezt:

Erre:

Zoli

kripic Creative Commons License 2007.02.24 0 0 5472

Cartársak!

Elnézést, kitárgyaltuk már a hátsó ajtó csipogóinak kérdését...?

Most találtam:

http://chevy.mrmax.dp.ua/EN/documents/Nubira-Lacetti/ewd-rhd-j/5J2_5_26.en.html#J5NB

ill.:

http://chevy.mrmax.dp.ua/EN/documents/Nubira-Lacetti/ewd-rhd-j/5J2_5_26.en.html#J5HB

E szerint mintha lenne kanóc, arról ugyanis (legalábbis itt..) nem szól a fáma, hogy felszereltségi szinttől függene. Igaz az sincs, hogy nem, és ugye az Elite-ben maga a csipogó tuti hiányzik...

Ha már túl vagyunk rajta, akkor bocsi, de valaki felidézné, hogy akkor most van-e madzag, vagy nincs...?

Köszi:

kirpic

R*R Creative Commons License 2007.02.24 0 0 5471

Szia!

A nagyi bosszúja jogos, mert a Merci a zebrán állt meg. (szatyorral orrbaveri a kabriót)

Ma láttam egy A8-ast egy parkolóban jobb oldal: első sárvédő- első ajtó- hátsó ajtó -hátsó sárvédő végig karcolva fémig hullámvonalban (padlizsánlila metal), ehhez képest a nagyié angyali cirógatás volt.

Örülök, hogy szebb napod van!

Előzmény: cápaFeri (5467)
R*R Creative Commons License 2007.02.24 0 0 5470

Szia!

Tipikus esete, mikor egy-két kattra behúzva marad a kézifék menet közben és felforr a fékfolyadék. Az ismerősnek v.színű már nem mondták el, de szakszervíz egyértelműen megállapítja, ha így volt. Más levegősödést új autónál a szigórú minőségfelügyelet mellett nehéz elképzelni. Céges kocsiknál nem szoktak mindig mindent bevallani....

Előzmény: Giovanni75 (5469)
Giovanni75 Creative Commons License 2007.02.24 0 0 5469

Akkor azt árúld el, hogy milyen típusút használsz, hogy írod meg, vagy nem tudom...de ez egy makacs szerkezet :) és nem olvas mást, mint CD-R -t.

Amúgy egy ismerősömtől hallottam, hogy a VPOP hozott egy Lacsit ide a megyeszékhelyre, és mikor haza értek vele, nem tudtak megállni, mert beesett a fékpedál, csak a kézifék működött. Nekem ez elég fura, és sántít. Még fékproblémás Lacsiról nem hallottam.

Előzmény: BeZe1974 (5468)
BeZe1974 Creative Commons License 2007.02.23 0 0 5468
En nem csak mondom hasznalok is CDRW-t :)
Előzmény: Zsazsiehi (5465)
cápaFeri Creative Commons License 2007.02.23 0 0 5467

Köszönöm szépen pizo...izé...Zoli!

Hát igen! Így már érthető! Vannak még fórumozók, akik segítőkészek!

Még egyszer köszi a korrekt, minden részletre kiterjedő infót!

Üdv!

Feri

Előzmény: pizo (5466)
pizo Creative Commons License 2007.02.23 0 0 5466

AW = Arbeitswert = munkaérték, vagy munkaegység. Kétféle van, a 10-es rendszerű, ahol 1 AW = 6 perc, 10 AW = 60 perc, 1 óra, ez a gyakoribb, vagy a 12-es rendszerű, ahol 1 AW = 5 perc, 12 AW = 1 óra.

A 4 AW = 24 perc, ebből kifolyólag 8000 Ft + ÁFA a szerviz javítási óradíja.

Üdv: Zoli

Előzmény: cápaFeri (5444)
Zsazsiehi Creative Commons License 2007.02.23 0 0 5465

szia sziasztok..

Beze azt írta hogy ujraírható cd-t is lejátszik szerinted is igy van ez? Ugyanis a leendö lacsimban ilyen van.És tényleg nemtud MP 3-at?

Hali

Előzmény: Giovanni75 (5461)
georgbob Creative Commons License 2007.02.23 0 0 5464
Nem akartalak megsérteni, csak a 10W-40 VS 5W-30-as meccs kimenetele szerintem döntetlen. Más.Pontosan én sem tudom mi az AW, de amikor a kárszakértő megnézte az autómat, a javítási időt ebben adta meg. Gondolom vmilyen egységesített munkaidő-ráfordítás lehet. üdv
Előzmény: cápaFeri (5462)
t-bird Creative Commons License 2007.02.23 0 0 5463
"Valaki tudja, mi az a AW? A számlán 4 AW szerepel egységesen 800+ÁFÁ-ért munkadíjként."
És nem találtál valahol 4 AW-t? A csomagtartóban, az utastérben vagy bárhol? : ))
Tudod, olyat, ami előtte nem volt benne? : ))
cápaFeri Creative Commons License 2007.02.23 0 0 5462

igen...olajtéma.......megen.....utoljára......gondoltam hátha valakinek hasznos a szervízek viselkedése, ill. a hozzáállása.

Viszont amit kérdezek arra nem bök senki semmit.

Asszem inkább passzivításba vonulok és csak olvasgatok. Infót amit akarok így is szerzek, amit meg írok úgysem érdekel senkit látom....akkor minek írnék.

Üdv!

Előzmény: georgbob (5457)
Giovanni75 Creative Commons License 2007.02.23 0 0 5461

Cd váltós Blaud van? Mert nekem az nem olvas semmit, csak és kizárólag az audió Cd-ket.

http://www.blaupunkt.com/de/7641043510_main.asp

Amúgy tényleg baromi jól szól, de én valami többet szeretnék oda. Vette már ki valaki, vagy jobb nem nyúlni hozzá? :)

Zoli

Előzmény: BeZe1974 (5446)
pizo Creative Commons License 2007.02.23 0 0 5460

De még a 2003-as E240-es Merciben sem, pereskedik is az elektromos hibák és a folyton lemerülő akku miatt a gazdája.

Zoli

Előzmény: Secretknight (5458)
t-bird Creative Commons License 2007.02.23 0 0 5459
Most már gyanakszom. : (
Előzmény: Secretknight (5458)
Secretknight Creative Commons License 2007.02.23 0 0 5458

Szia T-bird,

hát sajna nincs benne ilyen elektronyika...:((

Előzmény: t-bird (5452)
georgbob Creative Commons License 2007.02.23 0 0 5457

Már megint az olajtéma?

R*R Creative Commons License 2007.02.23 0 0 5456
Ritkán hallunk Rólad- kár érte!
Előzmény: Sarkany (5451)
R*R Creative Commons License 2007.02.23 0 0 5455

Volt még egy kis szépséghiba:

A kereskedőnél Lacsi sedan 1,4 bordó kiállítva. Páromnak megtetszett a szín -előző 3 kocsim mind más színű, de jól eladható volt, mondtam most te választassz. Ennekutána úgy rendeltem, ezt a kocsit kérem de 1,6-os motorral (betű szerint pontosan így mondtam mutatva az 1,4-esre!)

Szerződésben X4ms53C típus (ez volt akciós), kérdésemre monta az értékesítő, hogy ugyanazt a autót rendeltem, hajón van még összesen 4 db, ebből 1 bordó. Nem készültem vásárlásra, így pontos előkészítés nem lévén- elfogtam a típusjelet.

1 hét múlva már szállítottak le a Nubira orrú Lacsiból chevi márkajellel és közölték az enyém is ilyen lesz, nem erről volt szó -morogtam-de az akciós összegért elfogadtam a helyzetet, a későbbi Melange is 53C volt. A TV-ben is Lacsi orral reklámozták az átalakuló Nubit. Az ajánlatok között szerepelt rögtön az "írjunk új szerződést" akció a kereskedő részéről, a régi tépjük össze! Erre nem voltam kapható és ügyvédi tanácsra tartottam ki a végletekig. (jogi esetekben nem akartam szerepelni és a foglaló elvesztése is tét volt a forgalmi eng. átvételéig az ügyvéd szerint). A szerződés szövegezése alaposan körülbástyázta a kereskedőt a vevő rovására, csak az maradt ki, hogy mi van akkor ha az eladó nem tud teljesíteni!

Más esetben, mert többször előfordult és fog is hasonló - a kereskedő nagyvonalú ajánlatot tett, és nem kellett többször a GM ügyfélszolgálatnak sem szabadkozni a kereskedő logisztikai hibája miatt. Úgy gondolom ma is, hogy részemről minden jogi megoldás végig nyitva állt, és más ezt végig olvasni dióhéjban meg végigcsinálni. A kereskedő elesett 2 autó árrésétől- ~ennyi a vesztesége.

Rövid akartam lenni, de még egy megjegyzés: hitel felvételkor a hiteldíjmutató is üzlet a kereskedőnek...

További szerencsés AKCIÓT a leenedő tulajoknak!

Előzmény: Secretknight (5450)
t-bird Creative Commons License 2007.02.23 0 0 5454
Nem arról beszélek. A manus azt állította, hogy ennél az autónál az sem probléma, ha nyitva felejtem az ajtót, vagy ha rajta felejtem a világítást, mert az aksi lemerülése előtt egy áramkör lekapcsolja az összes fogyasztót és csak indítani engedi.
Persze attól még, hogy ezt egy értékesítő mondta, még nem szentírás. Mégegyszer: nem azt mondta, hogy az aksi nem tud lemerülni, csak azt, hogy a fogyasztókkal nem tudom hülyeségből lemeríteni,
Egyébként meg azért hittem el, mert az USÁban még 96-ban volt egy autóm, azon a világítást csak föl lehetett kapcsolni, leállítás és ajtócsukás után 30 másodperccel lekapcsolt minden külső és belső pilácsot, lezárta a központi zárat és aktiválta a riasztót. Magyarul a gyulais manus előadása egyáltalán nem tűnt vmi ördöngős csodának.
Előzmény: pizo (5453)
pizo Creative Commons License 2007.02.23 0 0 5453

Nem igaz. Pl. a magára hagyott (lekötött) akku is lemrül egy idő után. 

Zoli

Előzmény: t-bird (5452)
t-bird Creative Commons License 2007.02.23 0 0 5452
Ez már csak azért is ijesztő, mert állítólag vmi biztonsági elektronikának kell lenni a gépben, ami bármilyen emberi hülyeség ellenére sem engedi bizonyos szint alá merülni az aksit. Konkrétan egy indításra biztosan elég erősnek kéne maradnia. Legalábbis a Gyulai eladója ezt mondta két éve.
Sarkany Creative Commons License 2007.02.23 0 0 5451

Elképesztő egyesek mit meg nem tesznek hogy olcsón jussanak új autóhoz

Azért februártól a nyár végéig mégsem vártam volna. Arról nem is beszélve, hogy ez idő alatt kamatmentes hitelt kapott a kereskedő a várakozásra kényszerített vásárlótól...

Secretknight Creative Commons License 2007.02.23 0 0 5450

Elképesztő egyesek mit meg nem tesznek hogy olcsón jussanak új autóhoz :))) gratula,szép munka volt,és nem kevés szerencse...

más,..ma reggelre fullra lemerült az akksim :(Megse nyikkant még a zárat se nyitotta...

Kulcssal be,oszt bikázás.Mint kiderült nyitva maradt a kesztyűtartó amiben ugye van egy lámpácska.Ő leszíta,én +szívtam...:))

Holnap töltőzöm és megpróbálom nem nyitva ill.égve hagyni a lámpácskákat...

Előzmény: R*R (5449)
R*R Creative Commons License 2007.02.23 0 0 5449

METALMÁNIA....

Ha már ennyire válogattok a színekben- valami más, de szintén színes!

Gondolkodtam rajta, megírjam-e de másfél év után megteszem, íme!

2005. februári 24-órás Chevi akció eszünkbe nem volt kocsit venni - szombat délkörül- értékesítő karikás (kialvatlan) szemek- rendelés: 1,6 sedan Red Rock 2,504 mil. csábító- szerződéskötés. Áprilisban: értesítés megjött az autó, csak Melange Bage szín további árengedményekkel, ha átveszem. Nem így lett nekem bordó kell! Bontsunk szerződést mert a földalól sem tudtak az akciósból bordó metalt teremteni. Mondom oké, csak akkor a befizetett foglaló (~1 mil.)kétszeresét (a Ptk. vonatkozó szabályai szerint) kérem vissza, és így már drágább kocsit is vehetek. Az nem jó, akkor adnak 2005-ös modellt. Oké vártam. Újra szólnak-mint a mesében- megjött, igenám de 1,4-es! Nem veszem át már májust írunk! 

Majosháza: ajánlat 2 héten belül átadnak, de kéket, persze ez sem kell!

Még jópár győzködés szinte a végletekig kötélhúzás, de kitartok és nyárvégére brttó 2,26 mil. (+klíma) 1,6 sedan Red Rock, aki nem hiszi, járjon utána, mint a mesében!

Zsazsiehi Creative Commons License 2007.02.23 0 0 5448

sziasztok..

köszönöm szépen a válaszokat biztosan sok kérdésem lesz miután átvettem az új autót.A fórumot már rég olvasgatom ha ott nemtalálok választ jövök hozzátok érdeklődni.

hali mindenkinek

R*R Creative Commons License 2007.02.23 0 0 5447

Szia!

Kivenni éppen nem kell, csak ajánlás volt részemről lassan 1 éve. Az 1,6-osból az első héten kivettem (2005. szept), de már előtte is biztos volt, hogy sportszűrőm lesz (betét vagy direkt). Lett is először betét (MAGNUM -NEM TETSZETT!) aztán direkt. Először próba milyen lehet, mivel várakozáson felülit mutatott, GREEN kölcsönbe a tuningostól, majd véglegesen K&N. A autóvétel után másnap reggel 7-kor kipufogósnál már sportdob is. És így tovább...

Ha jobb teljesítmény akarsz, valamelyikünk fotóját az átalakításokról vagy véleményét érdemes megnézni-olvasni. Látványos változásokra számíthatsz, ha hasonlóan teszel.

Üdv

Előzmény: Zsazsiehi (5443)
BeZe1974 Creative Commons License 2007.02.23 0 0 5446

Szia.

Amit lattam beepitve gyarilag Blaupunkt azok nem tudjak. Jo minosegu es sokat tud de MP3-at nem. En is gondolkodtam kicserelem de aztan rajottem folosleges mert gyonyoruen szol es inkabb irok 2-3 ujrairhato audio cd-t. Szamitogepen 3-4 perc egy ilyen.

Előzmény: Zsazsiehi (5445)
Zsazsiehi Creative Commons License 2007.02.23 0 0 5445

Sziasztok

lenne egy kérdésem amire a kereskedésben nem tudtak válaszolni,ha megjön az1.6 platinum 4 ajtós ezüst metál lacsi a benne lévő cd táras lejátszó tud e MP 3 -at játszani?Pár hónapra visszamenőleg olvastam a fórumot de olvastam sehol róla.

Köszi   csak ezt akrtam meg érdeklőni.

Üdv mindenkinek..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!