Én kiszedtem a "rácsot" a jobb első ajtómból (Lacetti 1,4 Star Sedan), és sajna nincs se vezeték, se hangszóró, de még a "rács" se rács, hanem egy rácsnak kinéző, belülről összefüggő felületű, műanyag rácsutánzat. Szóval szerintem a hátsó ajtóknál is ilyen lehet. :-(
E szerint mintha lenne kanóc, arról ugyanis (legalábbis itt..) nem szól a fáma, hogy felszereltségi szinttől függene. Igaz az sincs, hogy nem, és ugye az Elite-ben maga a csipogó tuti hiányzik...
Ha már túl vagyunk rajta, akkor bocsi, de valaki felidézné, hogy akkor most van-e madzag, vagy nincs...?
A nagyi bosszúja jogos, mert a Merci a zebrán állt meg. (szatyorral orrbaveri a kabriót)
Ma láttam egy A8-ast egy parkolóban jobb oldal: első sárvédő- első ajtó- hátsó ajtó -hátsó sárvédő végig karcolva fémig hullámvonalban (padlizsánlila metal), ehhez képest a nagyié angyali cirógatás volt.
Tipikus esete, mikor egy-két kattra behúzva marad a kézifék menet közben és felforr a fékfolyadék. Az ismerősnek v.színű már nem mondták el, de szakszervíz egyértelműen megállapítja, ha így volt. Más levegősödést új autónál a szigórú minőségfelügyelet mellett nehéz elképzelni. Céges kocsiknál nem szoktak mindig mindent bevallani....
Akkor azt árúld el, hogy milyen típusút használsz, hogy írod meg, vagy nem tudom...de ez egy makacs szerkezet :) és nem olvas mást, mint CD-R -t.
Amúgy egy ismerősömtől hallottam, hogy a VPOP hozott egy Lacsit ide a megyeszékhelyre, és mikor haza értek vele, nem tudtak megállni, mert beesett a fékpedál, csak a kézifék működött. Nekem ez elég fura, és sántít. Még fékproblémás Lacsiról nem hallottam.
AW = Arbeitswert = munkaérték, vagy munkaegység. Kétféle van, a 10-es rendszerű, ahol 1 AW = 6 perc, 10 AW = 60 perc, 1 óra, ez a gyakoribb, vagy a 12-es rendszerű, ahol 1 AW = 5 perc, 12 AW = 1 óra.
A 4 AW = 24 perc, ebből kifolyólag 8000 Ft + ÁFA a szerviz javítási óradíja.
Nem akartalak megsérteni, csak a 10W-40 VS 5W-30-as meccs kimenetele szerintem döntetlen. Más.Pontosan én sem tudom mi az AW, de amikor a kárszakértő megnézte az autómat, a javítási időt ebben adta meg. Gondolom vmilyen egységesített munkaidő-ráfordítás lehet. üdv
"Valaki tudja, mi az a AW? A számlán 4 AW szerepel egységesen 800+ÁFÁ-ért munkadíjként." És nem találtál valahol 4 AW-t? A csomagtartóban, az utastérben vagy bárhol? : )) Tudod, olyat, ami előtte nem volt benne? : ))
igen...olajtéma.......megen.....utoljára......gondoltam hátha valakinek hasznos a szervízek viselkedése, ill. a hozzáállása.
Viszont amit kérdezek arra nem bök senki semmit.
Asszem inkább passzivításba vonulok és csak olvasgatok. Infót amit akarok így is szerzek, amit meg írok úgysem érdekel senkit látom....akkor minek írnék.
A kereskedőnél Lacsi sedan 1,4 bordó kiállítva. Páromnak megtetszett a szín -előző 3 kocsim mind más színű, de jól eladható volt, mondtam most te választassz. Ennekutána úgy rendeltem, ezt a kocsit kérem de 1,6-os motorral (betű szerint pontosan így mondtam mutatva az 1,4-esre!)
Szerződésben X4ms53C típus (ez volt akciós), kérdésemre monta az értékesítő, hogy ugyanazt a autót rendeltem, hajón van még összesen 4 db, ebből 1 bordó. Nem készültem vásárlásra, így pontos előkészítés nem lévén- elfogtam a típusjelet.
1 hét múlva már szállítottak le a Nubira orrú Lacsiból chevi márkajellel és közölték az enyém is ilyen lesz, nem erről volt szó -morogtam-de az akciós összegért elfogadtam a helyzetet, a későbbi Melange is 53C volt. A TV-ben is Lacsi orral reklámozták az átalakuló Nubit. Az ajánlatok között szerepelt rögtön az "írjunk új szerződést" akció a kereskedő részéről, a régi tépjük össze! Erre nem voltam kapható és ügyvédi tanácsra tartottam ki a végletekig. (jogi esetekben nem akartam szerepelni és a foglaló elvesztése is tét volt a forgalmi eng. átvételéig az ügyvéd szerint). A szerződés szövegezése alaposan körülbástyázta a kereskedőt a vevő rovására, csak az maradt ki, hogy mi van akkor ha az eladó nem tud teljesíteni!
Más esetben, mert többször előfordult és fog is hasonló - a kereskedő nagyvonalú ajánlatot tett, és nem kellett többször a GM ügyfélszolgálatnak sem szabadkozni a kereskedő logisztikai hibája miatt. Úgy gondolom ma is, hogy részemről minden jogi megoldás végig nyitva állt, és más ezt végig olvasni dióhéjban meg végigcsinálni. A kereskedő elesett 2 autó árrésétől- ~ennyi a vesztesége.
Rövid akartam lenni, de még egy megjegyzés: hitel felvételkor a hiteldíjmutató is üzlet a kereskedőnek...
Nem arról beszélek. A manus azt állította, hogy ennél az autónál az sem probléma, ha nyitva felejtem az ajtót, vagy ha rajta felejtem a világítást, mert az aksi lemerülése előtt egy áramkör lekapcsolja az összes fogyasztót és csak indítani engedi. Persze attól még, hogy ezt egy értékesítő mondta, még nem szentírás. Mégegyszer: nem azt mondta, hogy az aksi nem tud lemerülni, csak azt, hogy a fogyasztókkal nem tudom hülyeségből lemeríteni, Egyébként meg azért hittem el, mert az USÁban még 96-ban volt egy autóm, azon a világítást csak föl lehetett kapcsolni, leállítás és ajtócsukás után 30 másodperccel lekapcsolt minden külső és belső pilácsot, lezárta a központi zárat és aktiválta a riasztót. Magyarul a gyulais manus előadása egyáltalán nem tűnt vmi ördöngős csodának.
Ez már csak azért is ijesztő, mert állítólag vmi biztonsági elektronikának kell lenni a gépben, ami bármilyen emberi hülyeség ellenére sem engedi bizonyos szint alá merülni az aksit. Konkrétan egy indításra biztosan elég erősnek kéne maradnia. Legalábbis a Gyulai eladója ezt mondta két éve.
Elképesztő egyesek mit meg nem tesznek hogy olcsón jussanak új autóhoz
Azért februártól a nyár végéig mégsem vártam volna. Arról nem is beszélve, hogy ez idő alatt kamatmentes hitelt kapott a kereskedő a várakozásra kényszerített vásárlótól...
Ha már ennyire válogattok a színekben- valami más, de szintén színes!
Gondolkodtam rajta, megírjam-e de másfél év után megteszem, íme!
2005. februári 24-órás Chevi akció eszünkbe nem volt kocsit venni - szombat délkörül- értékesítő karikás (kialvatlan) szemek- rendelés: 1,6 sedan Red Rock 2,504 mil. csábító- szerződéskötés. Áprilisban: értesítés megjött az autó, csak Melange Bage szín további árengedményekkel, ha átveszem. Nem így lett nekem bordó kell! Bontsunk szerződést mert a földalól sem tudtak az akciósból bordó metalt teremteni. Mondom oké, csak akkor a befizetett foglaló (~1 mil.)kétszeresét (a Ptk. vonatkozó szabályai szerint) kérem vissza, és így már drágább kocsit is vehetek. Az nem jó, akkor adnak 2005-ös modellt. Oké vártam. Újra szólnak-mint a mesében- megjött, igenám de 1,4-es! Nem veszem át már májust írunk!
Majosháza: ajánlat 2 héten belül átadnak, de kéket, persze ez sem kell!
Még jópár győzködés szinte a végletekig kötélhúzás, de kitartok és nyárvégére brttó 2,26 mil. (+klíma) 1,6 sedan Red Rock, aki nem hiszi, járjon utána, mint a mesében!
köszönöm szépen a válaszokat biztosan sok kérdésem lesz miután átvettem az új autót.A fórumot már rég olvasgatom ha ott nemtalálok választ jövök hozzátok érdeklődni.
Kivenni éppen nem kell, csak ajánlás volt részemről lassan 1 éve. Az 1,6-osból az első héten kivettem (2005. szept), de már előtte is biztos volt, hogy sportszűrőm lesz (betét vagy direkt). Lett is először betét (MAGNUM -NEM TETSZETT!) aztán direkt. Először próba milyen lehet, mivel várakozáson felülit mutatott, GREEN kölcsönbe a tuningostól, majd véglegesen K&N. A autóvétel után másnap reggel 7-kor kipufogósnál már sportdob is. És így tovább...
Ha jobb teljesítmény akarsz, valamelyikünk fotóját az átalakításokról vagy véleményét érdemes megnézni-olvasni. Látványos változásokra számíthatsz, ha hasonlóan teszel.
Amit lattam beepitve gyarilag Blaupunkt azok nem tudjak. Jo minosegu es sokat tud de MP3-at nem. En is gondolkodtam kicserelem de aztan rajottem folosleges mert gyonyoruen szol es inkabb irok 2-3 ujrairhato audio cd-t. Szamitogepen 3-4 perc egy ilyen.
lenne egy kérdésem amire a kereskedésben nem tudtak válaszolni,ha megjön az1.6 platinum 4 ajtós ezüst metál lacsi a benne lévő cd táras lejátszó tud e MP 3 -at játszani?Pár hónapra visszamenőleg olvastam a fórumot de olvastam sehol róla.