Keresés

Részletes keresés

Marcus Aurelius Creative Commons License 2004.01.04 0 0 106
Nagy bajban lehetsz, ha Tokitól tanul pofozkodni... :)
Előzmény: vitéz Matschkássy Izidor (104)
gambitman Creative Commons License 2004.01.04 0 0 105
Ha yokozunává váldztották volna Konisikit valószínűleg évekkel hamarabb vissza kellett volna vonulnia mint ahogy tette.
Előzmény: vitéz Matschkássy Izidor (104)
vitéz Matschkássy Izidor Creative Commons License 2004.01.04 0 0 104
1.) Ashasoryu tudásával nincs semmi bajom. Pontosan a versenyeken kívül nem igazi yokozuna még. Nem érzem benne azt a lenyűgöző tekintélyt, mint amit Takanohanában, vagy Musashimaruban érezni lehetett. Jut eszembe: Milyen szerencse, hogy az ozeki Konishiki nem lett yokozuna 1991 körül! Ő tényleg nem volt képes visszavonulni idejében és végül megashira 14-re zuhanva nagyon-nagyon méltatlanul vonult vissza.
2.) Itthon volt egy kis családi perpatvar, szívem hölgye ugyanis Toki rajongó, én pedig vigyorogva szembesítettem a Musashimaruval szembeni mérleggel (0:15) amin ugyebár már nem áll módjában javítani. Nálam a kedvencek között most nagy űr maradt az ő visszavonulásával.
gambitman Creative Commons License 2004.01.03 0 0 103
Kedvencek:

Aszasoriu
Tocsiazuma
Kokkai (januártól szerepel, 1.európai szumós)
Kjokosuzan
Takamiszakari

Természetesen Muszasimaru nekem is nagy kedvencem volt

madfax Creative Commons License 2004.01.03 0 0 102
Tochiazuma
Kotonowaka
Kyokushuzan

a régiek közül:

Akebono
Oginishiki
Terao
Mitoizumi
Kotonishiki

Szegény akebonö feleségét nagyon sajnáltam a szilveszteri meccsen.

Előzmény: Fabien (101)
Fabien Creative Commons License 2004.01.03 0 0 101
1. Takamisakari
2. Asashoriu
3. Kaio
4. Musoyama
5. Miabiyama
+1 Musashimaru!!!
Meg van még egy pár, de a nevük nem mindig ugrik be... :)
Előzmény: Marcus Aurelius (94)
Fabien Creative Commons License 2004.01.03 0 0 100
Hmmm. Gondoltam, hogy a mongolság egy kicsit problémás lehet. De már a hawaii-iii (sok az i a melléknevesítéshez) yokozunák is csak elvoltak valahogy... Asashoriu felesége nem japán?
Előzmény: Greeneagle (97)
Zombie Creative Commons License 2004.01.03 0 0 99
valoban, viszont a Kyushu basho Fukuokaban van, tehat stimmel a dolog, csak annyi kiegeszitessel, hogy Kyushu sziget, Fukuoka meg egy varos rajta :)
Előzmény: madfax (98)
madfax Creative Commons License 2004.01.03 0 0 98
Én úgy tudtam Kaio fukuokai?
Előzmény: Greeneagle (97)
Greeneagle Creative Commons License 2004.01.03 0 0 97

Hali,

Így van, a yokozuna többet jelent, csak teljesítménnyel el nem érhető.
Egyébként Kaio asszem Kyushu környékén született, ezért drukkolnak neki annyira a novemberi tornán (ami Kyushuban van). Persze máshol is népszerű, mert nagy erőt sugároz, a jobb keze legendás, és állitólag jólelkű, szerény, plusz elképesztő mennyiségű sört képes meginni :)

Asashoryu-ról: Nem a versenyeken nyújtott teljesítményével van gond, hanem sokmindenben nem érti meg a yokozuna rang kötelezettségeit, pl. hallották már meccs után káromkodni lefele menet, túl sok érzelmet mutat egy-egy meccs után, és ezzel tiszteletlen ellenfelével szemben.

Ezenkivül ő mongol, sok mindenben nem érti a japán szokásokat. Pl. most abból van balhé, hogy decemberben hazautazott Mongóliába pihenni, úgy hogy nem szólt az istállója vezetőjének, és nem tudott jelen lenni egy közben elhunyt szumó vezető temetésén. Ez náluk nagy illetlenség, hiszen a yokozuna (ráadásul most az egyetlen) dolga, hogy megtisztelje a halottat, "emelje" az esemény fényét.
Maga a szumó tudása elképesztő, ezért is lett ilyen fiatalon yokozuna, csak néha még sok neki az ezzel járó sok kötöttség.

Előzmény: Fabien (93)
Greeneagle Creative Commons License 2004.01.03 0 0 96
Nincs rá lehetőség, hogy egy yokozuna visszatérjen.
Ez a rang több mint egy egyszerű bajnoki cim, aki eléri, azt nagy tisztelet övezi, valláshoz kapcsolódó jelentése is van a cimnek.
Yokozunát nem lehet visszaminősiteni, ezzel egyedi az összes többi rang között. Ezért is, meg a rang tisztelete miatt, ha már nem képes megfelelően teljesíteni, akkor a Yokozunának vissza kell vonulnia. Természetesen újra sem kezdheti, hiszen ő yokozuna, dominálnia kell(ene).
Előzmény: gambitman (92)
Zombie Creative Commons License 2004.01.03 0 0 95
Takanohana, amig aktiv volt, azota Kaio.
Előzmény: Marcus Aurelius (94)
Marcus Aurelius Creative Commons License 2004.01.03 0 0 94
Nálatok ki a Top 5 kedvenc?
Nálam:
1.Csijotaikai
2.Toki
3.Kaio
4.Hokutoriki
5.Aszasorju
Fabien Creative Commons License 2004.01.03 0 0 93
Helló!
Köszi. Gondoltam, hogy több dolog számít. Az biztos, hogy a példaképség fontos lehet, mert, ha jól látom pl. Kaio nagyon népszerű, annak ellenére, hogy mindig beüt valami sérülés.
Asashoriu a versenyek alatt iszonyú erőt sugároz. Villámgyorsan szokta ledobni az ellenfelet, néha nem is látom a mozdulatot. Miért bírálják, mi lehet a gond?
Üdv. F.
Előzmény: Greeneagle (90)
gambitman Creative Commons License 2004.01.03 0 0 92
Megnéztem a videót.
Hát a K1 abszolút nem Akebono sportága.
A boxolási technikája egy csőd hiába erősebb testileg mint Sapp, ha a fejütéseket bekapja ő dől ki hamarabb.
Inkább a szumóba tért volna vissza.
Tényleg volt már erre példa, hogy egy yokozuna visszatérjen?
Greeneagle Creative Commons License 2004.01.02 0 0 91

Pont ez az egyik dolog, amiért nekem tetszik a szumó. Nincs túlbonyolítva. Ha nem vagy képes yokozuna szinten teljesíteni (azaz mindig a tornagyőzelemért versenyben lenni), akkor nem vissza kell vonulni, mégpedig azért, mert a yokozuna - ellentétben a többi ranggal - nem minősíthető vissza, igy meggátolják, hogy a versenyző "lerombolja" saját legendáját.

Sajnos Akebono belevágott ebbe az ostoba K-1 történetbe :(

Valóban most könnyebb elérni a yokozuna rangot, de sem Tochiazumában, sem Chiyotaikaiban nem érzem azt az erőt, bár talán tévedek. Ha nem lenne folyton sérült, Kaio az aki simán yokozuna lehetne. Neki van a legerősebb jobb keze, kb. 100 kilós a szorítóereje, egyszer Akebonot, vagy Musashimarut is "kidobta" a 2.-3. sorig. Sajnos a hátsérülései miatt azonban nincs sok esélye hogy előrébb lépjen.

Előzmény: marosko (75)
Greeneagle Creative Commons License 2004.01.02 0 0 90

Hello !

A Yokozuna rangról: Vannak bizonyos alapfeltételei annak hogy elnyerje a versenyző: ozekinek kell lennie, és legalább 2 egymás utáni versenyen yusho (tornagyőzelem) vagy nagyon közeli teljesítményt kell nyújtania. De ez magában nem elég, a yokozuna rang nem pusztán a teljesitményért jár, meg kell felelni a szumó mentalitásnak, mert a yokozuna példakép a többieknek. Pl. ezért bírálják sokat Asashroyu-t, annak ellenére hogy nagyon jó a ringben.
Tehát nem arról van szó, hog a tanács "feladatot" állít fel, hanem a teljesítmény, és előélet alapján elbírálják. Amivel keverheted, hogy szoktak a tanács tagjai nyilatkozni arról hogy személy szerint mit várnak a jelölttől, pl. most Tochiazuma esetében legalább 13 győzelem, és legalább a tornagyőztessel azonos számú győzelem, ami többen megfogalmaztak elvárásként.
Majd meglátjuk.

Üdv:
Greeneagle

Előzmény: Fabien (85)
Lecso11 Creative Commons License 2004.01.02 0 0 89
Sapp vs. Akebono

wmv formátum, rövidített változat.

Lecso11 Creative Commons License 2004.01.02 0 0 88
A K1 topicban emlegetik, hogy le lehet tölteni a Sapp-Akebono meccset.
Előzmény: gambitman (83)
Fabien Creative Commons License 2004.01.02 0 0 87
Nagyon le vagyok sújtva. Asashoriu berobbanása előtt mindenképpen ő volt a legnagyobb kedvencem.
Előzmény: gambitman (86)
gambitman Creative Commons License 2004.01.02 0 0 86
Igen sajna a 7.forduló után bejelentette visszavonulását Mushasimaru miután jól kikapott.
Pedig amit az elsőben csinált Takamisakari ellen az brilliáns volt.Akkor azt hittem újra a régi.
Előzmény: Fabien (85)
Fabien Creative Commons License 2004.01.02 0 0 85
Helllóó BÚÉK!
Ilyen topic is van? Dejó. Imádom a Szumót, ha tehetem, mindig nézem a Eurosporton. A legutóbbinak csak az első hat napját láttam, ahol Musashimaru (az egyik kedvencem) tényleg gyengélkedett, de vissza is vonult??? Tényleg???
Tavaly a legjobb az volt (láttátok?) amikor Asashoriu yokozuna lett! Akebono tanította a táncra, az összes többi fonta az övet, Takamisakari (legjobb arc!) és Toki voltak a 'segédei' és hatalmas közönség előtt az utcán táncolta el a táncot 'megválasztása' után. Ott volt a családja, kis felesége, kislánya. Húdeszépvolt!
Ekkor magyarázták, hogy a yokozuna rang elnyerése nem automatikus, előtte az esélyes ozekinek felállít egy feladatot a szumótanács (hogy pl. min. 14 győzelem kell a köv. versenyen), és ha teljesíti, akkor visszavonulnak tanácskozni, és utána kihirdetik, hogy y. lett-e vagy sem. Bár a részletek homályosak előttem.
Üdv. F.
Előzmény: Marcus Aurelius (73)
gambitman Creative Commons License 2004.01.02 0 0 84

gambitman Creative Commons License 2004.01.02 0 0 83
Videó egyelőre nincs de van egy pár kép.
src='http://jp.a1.yimg.com/7/50/6316/992315740/sportsnavi.yahoo.co.jp/fight/pict/200312/31/031231_kak_k1_09_dj01_b.jpg'>

src='http://jp.a1.yimg.com/7/50/6316/992315740/sportsnavi.yahoo.co.jp/fight/pict/200312/31/031231_kak_k1_09_dj02_.jpg'>

src='http://jp.a1.yimg.com/7/50/6316/992315740/sportsnavi.yahoo.co.jp/fight/pict/200312/31/031231_kak_k1_09_dj03b.jpg'>

src='http://jp.a1.yimg.com/7/50/6316/992315740/sportsnavi.yahoo.co.jp/fight/pict/200312/31/031231_kak_k1_09_dj04_b.jpg'>

src='http://jp.a1.yimg.com/7/50/6316/992315740/sportsnavi.yahoo.co.jp/fight/pict/200312/31/031231_kak_k1_09_dj05_b.jpg'>

Elég brutális

Előzmény: Lecso11 (79)
gambitman Creative Commons License 2004.01.02 0 0 82
Ezekután csodálkoznék ha Akebono folytatná a K-1-et. A szumót legalább méltósággal fejezte be.
Előzmény: Lecso11 (80)
Marcus Aurelius Creative Commons License 2004.01.01 0 0 81
Csijotaikai kivégezte volna Sappet...
Lecso11 Creative Commons License 2004.01.01 0 0 80
Kiütötték Akebonót első K1-meccsén

MTI
2003. december 31., szerda 15:59

A volt amerikai-focista Bob Sapp az első menet végén ütötte ki a szumóbajnok Akebonót, aki ezzel a meccsel debütált a K1-es sportágban. Sapp most Tysonnal küzdene.

Nem sikerült a 2001-ben visszavonult világklasszis szumós, Akebono bemutatkozása az egyik legdurvább küzdősportban, a K1-ben.

A hawaii születésű birkózó a japán Nagojában csapott össze a korábban az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szerepelt Bob Sapp-pel, aki a hárommenetesre tervezett ütközet első felvonásának végén küldte padlóra a 202 cm magas és 210 kilós Akebonót.

A 34 éves volt szumós eleinte érvényesítette testi fölényét, s többször a sarokba szorította Sappet, majd a már régóta jelentős rajongótáborral rendelkező Sapp lábrúgásaival, illetve ütéseivel megrendítette ellenfelét, akinek az orra is elkezdett vérezni. Végül az első három perc lejárta előtt kétszer is kiütötte Akebonót, akinek másodszor már nem sikerült felállnia.

Az összecsapásra több mint 40 ezer szurkoló volt kíváncsi.

"Tyson, te leszel a következő! Akebono elfogadta a kihívásomat, most te jössz" - üzent a győztes az egykori profi nehézsúlyú világbajnok ökölvívónak.

A Bestia becenévre hallgató Sapp, valamint Mike Tyson egy ízben, a szorítón kívül már majdnem szembekerült egymással: egy idei Las Vegas-i tornán kis híján összeverekedtek, ám még idejében sikerült őket szétválasztani.

Előzmény: Lecso11 (79)
Lecso11 Creative Commons License 2004.01.01 0 0 79
Én sem értem miért kellett Akebononak nekivágni... Azért persze nagyon sajnálom, hogy kikapott. Valahonnét tényleg nem lehet leszedni a meccsét, nem tudjátok?

Ja, és persze minden szumó rajongónak Boldog Új Évet!!!

Előzmény: gambitman (78)
gambitman Creative Commons License 2003.12.31 0 0 78
Jelenleg szerintem egyértelműen Aszasoriu a legjobb a szumó mezőnyében de kétségtelen nem emelkedik ki annyira mint Muszosimaru emelkedett.

Egy jokozunát olyannak képzel az ember mint amilyen Muszosimaru (legalább 200 kiló feletti és kilök könnyen erőből mindenkit nem pedig szaladgál ideoda) ezért én is nagyon sajnálom a visszavonulását, remélem nem kell sokat várni egy hasonló egyéniségre.

Az Akebono meccset melyik adón adták/adják.Esetleg letölthető valahonnan?
Szerintem halott ötlet volt egy olyan embernek nekivágni a K-1nek aki már évek óta nem aktív ráadásul nem meggyőződésem hogy ez neki való.

Előzmény: vitéz Matschkássy Izidor (76)
marosko Creative Commons License 2003.12.31 0 0 77
Asashoryu technikai tudása azért szerintem tiszteletreméltó. Olyanokat művel néha, hogy csak ámúlok és bámulok.
De azért BUÉK minden szumó kedvelőnek!
Előzmény: vitéz Matschkássy Izidor (76)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!