Noa
Ez egyszerre két csoda! Még akkor is, ha esetleg csak az egyikőjük van a fotón. Majd randiztatunk?
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
nesz
tiszta jó hireim vannak! képzeljétek elmentem Piglet dokijához szerda este. NAGYON NAGYON szimpatikus volt a doki. Az egyetlen problema, hogy aug 13-ig szabin van, tehát lehet, hogy nem várom meg, viszont mondta, hogy van egy állandó helyettesítője, a HORVÁTH DOKTOR. És akkor kérdeztem az Ernő bácsi, és mondta, hogy igen. Úgyhogy azonnal rávágtam, hogy maradok. Szoval susok, lehet, hogy mégis egy helyen szülünk! De a kórházban biztosan találkozunk! Szoval most tiszta happy vagyok.
Estee
infok: hely Kaali intézet, Szmatona doki, Ok: kétoldali elzáródás, siker: 2. lombikra, de ők az első próbálkozás lefagyasztott petesejtjei. (azt hiszem a gyerek érzi, hogy most róla irok, mert majd szétrugja a házat:-)))
Noa, a lányok gyönyörűek, már alig várom, hogy nekem is legyenek!!!!
susok:
én ezt nem is tudtam, hogy te 21 inszemen mentél keresztül. Ezt hogy bírtad???Azt hiszem egyszer már megirtad, hogy 3 d-re hol kell bejelntkezni, de megtennéd mégegyszer? köszi...
Uristen már a medlob 9300-nál jár? Én valahol 6000-nél akadtam el.
Ja a zsibbadásomra azt mondta a doki, hogy az ödéma miatt van, és hogy kevesebbet igyak!!!! Eddig meg azt hittem azért vizesedek, mert nem iszom eleget. Na mindegy, most kevesebbet iszom, de még mindig zsibbadok.
Köszönöm a gyors választ! Nagyjából ezekkel érveltem én is. Azért írom, hogy nagyjából, mert ennyire részletesen nem tudtam "körülírni", mivel az én esetemben sajnos fel sem merült a kérdése (no nem a magzatvízvizsgálat elmaradását sajnálom...).
Bie!
Nagyon köszönjük a segitséget, mert szerintem nemcsak én vagyok lemaradva a Medlombon.
Szia Napóra! Jó, hogy újra itt vagy:) Az Anna nagyon szép név! És hát az András is:))) Nálunk ugyanez lesz a kikötés a Bandival kapcsolatban!
A 3D UH-ra ma jelentkeztünk be, kb. 3-4 héttel előtte kell, mielőtt menni akarsz (sokan vannak). A 6000 Ft-ban benne van kb. 10 percnyi felvétel. Fényképért külön kell fizetni (600 Ft/db).
Csatlakozom Napórához: Estee, te is irj magadról!
Szia Cic!
Magzatviz vizsgálatot csak indokolt esetben csinálnak, mert 5 ezrelék a vetélési kockázata, a magzatnak pedig biztos, hogy stresszet okoz. UH-n lehet látni, ahogy elmenekül a méh másik "sarkába".
Az indokok lehetnek: 35 év feletti kor, vagy a 16. héten elvégzett AFP eredményben és/vagy a 18. heti UH-n talált eltérés.
Ideális vizsgálati időpont: 16-18. hét között. Természetesen akinek az UH-n találnak valamit, annak később (de 21. hétig max.), mert kevés helyen csinálják, sokat kell az időpontra várni, és rengetegen vannak, akiknek csinálni kell. Budapesten pl. 3 helyen van (SOTE, HIETE, Schöpf-Mérei), de csak a SOTE-n tudják a 19. hét után elvégezni (találkoztam olyannal, akit a HIETE-ről átküldtek oda, mert már 20 hetes volt). Az anyagot 3 hétig tenyésztik, igy csak utána van eredmény. Baj esetén 24. hét után már nem lehet elvetetni, csak megszülni.
Ha valaki "csak úgy" akar bizonyosságot szerezni, hogy megnyugodjon, ez az új 4-markeres vérvizsgálat (40e Ft-ért) + az AFP + a 18. heti UH, ha mindegyik negativ, akkor állitólag 98%-os biztonsággal kizárja a genetikai betegségeket (Czeizel mondta pár hete a TV-ben).
Remélem, segitettem a "vitát" eldönteni.
Lenne egy kívülálló kérdésem:
Magzatvízvizsgálatot hanyadik héten csinálnak ha csinálnak? És csak szigorúan orvosi utasításra nem? És persze csak nagyon indoklt esetben?(amiért kérdezem: elvi vitám van egy ismerősömmel...)
Akkor én is írom az infokat Estee táblázatába:
sárgatest elégtelenség (illetve ezen kívül ki tudja még mi más), hormonkezelés, 4 inszem, és a végén mégis spontán sikerült.
Sziasztok! Nem győzlek olvasni benneteket, annyi a lemaradásom.
Sok szeretettel gratulálok az új kismamának, Monixnak, és az anyukáknak, Sihayának, Kisvirágnak!
Susok! Kislány névként már a legelején az Anna vert kenterbe nálunk minden egyebet. Anna... Anna, ezt olyan szépen dallamosan lehet kimondani. Fiúnévként pedig mi is az Andrást tartjuk hozzánk közelinek (persze azzal a kikötéssel, hogy senki nem Bandizhatja le).
Örülök, hogy minden rendben volt a vizsgálaton. Ezt a 3 dimenziós uh-t én is felhívom.
Estee táblázatába: másfél év próbálkozás (ebből fél évig gyógyszeres és injekciós formában történt a kezelés), négy különböző orvosnál. A negyedik - HIETE, Szabolcs u.-i kórház, dr. Drávucz - elvégzett egy hydrotubációt. Kiderült: kétoldali elzáródás. A műtét utáni hónapban spontán terhesség. (Ezen kívül valószínűleg volt egy kevés sárgatesthormon-elégtelenség is, ami vérezgetést okozott, de ezek szerint önmagában nem akadályozta meg a terhességet.)
Kedves Estee, te sosem írsz magadról, hogy veled mi történik!
Berku
Én is örülök, hogy jobban vagy:-) A méhed érzékenysége, ingerlékenysége mit jelent? Fizikai hatásokra vagy lelki eredetű "megpróbáltatásokra" reagál túl intenzíven?
Lányok!
Ismét csak azt tudom mondani, hogy nagyon aranyosak vagytok, hogy sorra leírjátok az "előzményeiteket":-)))
Ha nincs időtök bogarászni a Medlombon, leírom, hogy Nesz (KISVIRÁG férje) a 9307-es hozzászólásban megadta a legifjabb topic kishercegének képeihez az elérési útvonalat, majd kktt rákattintós módba szerkesztette a 9313-as hozzászólásban!
Gondoltam, titeket is érdekelhet...
Kedves Noa! Férjemmel együtt teljesen meg voltunk hatódva a postládánk tegnapi tartalmától:)))
Nagyon klassz meglepi volt! Hogy te milyen aranyos és figyelmes vagy:))) Nagyon köszönjük mindhárman. Már alig várom, hogy megvalósitsam őket. Még küldök emilt is ma.
A pici lányok tényleg kis angyalkák!
Berku, örülök, hogy jobban vagy(tok). Mit jelent az hogy ingerlékeny a méhed? Mi előbbi hazamenetelt kivánok. Vigyázz nagyon magadra és a kis mocorgókra!
Estee, a mi előzményeink a készülő táblicskuba:
Ok: ismeretlen eredetű meddőség. Utólag visszagondolva, valószinűleg kemény, vastag petesejtburok + közepes spermaszám összejátszása
Kezelések: 1 spontán terhesség és vetélés után 2 év egyéni és 3 év orvosilag támogatott próbálkozás, benne 21 inszemináció, 1sikeres lombik.
Sziasztok !
Köszönöm a kedves szavakat ! Estee, szó szerint azt mondta akkor a doki, hogy a méhem
nagyon ingerlékeny. Azóta viszont javukt a helyzet, és a doki most ismét biztat, hogy
hazamehetek hamarosan. Hát, meglátjuk. A babák egyre aktívabbak, sokat mocorognak.
Csak akkor lapítanak, ha a papájuk jön látogatóba.
A lehetőségekhez képest jól elvagyunk, mét két ikres kismama van rajtunk kívül.
Gyömbér még idejében válts orvost.
Csucsuka, szerencsére sikerült abbahagynom az idegeskedést, szerintem részben ennek
is köszönhető, hogy javul a helyzet.
Kisvirágék, gratulálok, remélem otthon hamarosan el tudom olvasni a csatolt fájlt is.
zsLee, nagyon örülök a jó híreidnek és köszönöm !
Én is köszönöm, ha ez így még megy, hogy a kismamák és anyukák elküldik Neked e-mail-ben vagy a topicra beírják:-)
Aranyosak vagytok:-)))) Nagy köszönet előre is mindenkinek:-)))
Képzeljétek kisebb lett a vesémben a pangás!!!!
Nem gondoltam volna, hogy visszafelé is nőhet a dolog, de most nagyon örülök és a babóca is remekül van és szép formás (és nagy)
Irtam korabban, hogy kigyujteni nincsen csak lehetosegem, de a tablazatba szivesen beirom! Mar meg is tettem az eddig megkapott adatokkal, koszonom oket!
Érthető a kérésed, annak idején engem is nagyon-nagyon érdekelt, kinek hányadik sikerült, ez olyan kapaszkodóféle volt.
Hogy ne terheljük Estee-t, szerintem mindenki irja mostanában ide meg az adatot, aztán valaki összegyűjti - talán Estee, mert igy nem kell keresgélnie.
Akkor kezdem is:
3. próbálkozás (elsőnél nem volt beültetés), budapesti Kaáli Intézet, Dr. Bernard Artúr,
előzetes kivizsgálások: II.sz. Női Klinika - Dr. Szendei György, HIETE - Dr. Papp György
Gratulálok Kisvirágéknak, egészséget és nagyon sok boldogságot kivánunk a kibővült kis családnak!!!
Berku, ne szórakozz!!! Kifelé a kórházból, de aztán lapitani otthon!!! :-)))). Egyébként nekem - ha morbidnak is tetszik - nagyon jót tett a terhesség elején a kórház, mert attól kezdve vettem igazán komolyan, hogy az ikerterhesnek "kuss". Akkor lettek a lehetséges veszélyek kézzelfoghatóak, és talán ennek a megviulágosodásnak is köszönhető, hogy végül olyan szépen sikerült kihordani. Fogd ezt igy fel!
Gyömbér, én mintha egy terheskönyvben olvastam volna, hogy a zsibbadás lehetséges terhességi tünet, persze nem biztos, hogy normális ha ennyire erős. Inkább kérdezd meg az új orvost.
Babák ezerrel játsznak, CSenge gőgicsél, Emese pedig meg-megfogja a csörgő lelógó fogóját.
Buksi! A fején hátul a mieinknek is van egy-egy kopasz folt, nagyon muris, különösen Emese sötét hajában.