Ez a psx dolog nekem is zavaros, mire gondolsz?
Olyan, mint a pod racer játék? Hát igen, ez már csak így van, a filmből készült játékok próbálnak hasonlítani az eredetire.. :-)
Egyébiránt a Racer még nincs psx-en(ami a pontosság kedvéért 95-ben jelent meg), inkább az N64-re gondoltál, nem? Azon ugyanis van...
Meg egy bakit talaltam igy ahogy ujra nezem a regi Star Wars filmeket (nosztalgia). Mivel az elozore se irtatok, hogy hulye vagyok ezert ezt is leirom.
Amikor a Han Solo-t lefagyasztjak akkor a keze le van kotozve, viszont a fagyott tombe mar nincs.
Meg mindig varok egy jelentkezot a sw1-re :)
Sajnos holnap munkanap... De ha elintézel egy nap fizetett szabit, akkor megyek...
Amúgy a zene amit keresel tényleg a "Cantina Band", gyakran táncolunk rá versenyen Quickstepet... :-)
Szombaton találkoztunk a DP-ben a társasággal a buli előtt, mi egyel korábbi előadást néztünk meg (sajnos programunk lett volna).
Viszont átadom Nektek is az infot, amit azoknak, akik már ott voltak, elmondtam: a Millenium Falcon a filmben ott van, ahol felrobban a droid vezérlő hajó. Ha jól megnézitek, az éppen robbanó hajó (tehát nem a leváló darab, ahogy korábban írta valaki!) az Ő! Még az antennája is a helyén van...
Valószínű azért nem könnyű észrevenni, mert az arányok egész mások (értsd: itt jóval nagyobbnak, lomhának mintázták, ugyebár kontroll hajó...)
igaz csak 1x láttam... de az a jelenet, amikor ott állnak a fővízilény előtt és esedeznek a támogatásáért, háááát nem tudom. ordít a blue box. pedig nem vagyok filmes.
ma gyűjtök még esetleg, de nem igazán kell. tényleg sok van ebből a fajta effektből. profibbak, mint korábban de attól még rosszak. az aprólékos munkát meg hagyjuk.
Hogy miii?? Nem értelek tisztán...
"- a ben húros verseny épp csak nem psx visszajátszás. tiszta marketing. a psx 2 megjelésekor tuttira veszem, hogy 1000-rel fogják nyomni a verziót. dolby surrounddal."
Te, amikor a Lucas írni kezdte, még playstation sem volt... 97-ben már javában nyomták az effekteket, amikor a PSX kijött. Köze egymáshoz a kettőnek, az semmi.
A bluebox-ról meg a jelek szerint fogalmad sincsen. Először is, az ilyeneknek a 90%-áról észre sem veszed hogy az volt, másodszor ezekhez nem annyira számítógépkapacitás, mint inkább aprólékoks emberi munka kell.
Egyetlen csupaizom színészt vagy statisztát sem észleltem a filmben, és GL pontosan tudja, hogy embereket nem lehet kiváltani CGI-vel. Nem is lesznek behelyettesítve. Csak a valóságban nem létező lényeknél hasnzálják, mert azokról senki nem tudja, hogyan is viselkednének a valóságban... így nem vehetik észre annyira a csalást.
szal senki nem akar hetfon delelott sw1-et nezni? egyedul mar nem akarok menni
mas: van amit nem ertettem (de ez lehetm, hogy majd a kov. reszekbe kiderul). Na szal az lenne, hogy az V. reszbe Obi-van szelleme azt mondja Luke-nak, hogy keresd meg yoda-t, o volt aki belolem is jedi-t nevelt. Szal most akkor mi van, mert az sw1-ben az van, hogy Qui-Gon tanitotta.
vagy csak en neztem felre?
nem arról van szó, hogy nem fedtem fel ( vagy nem akartam, hiszen ilyen csütörtöki bulikon már többekkel találkoztam ) a kilétemet, hanem az, hogy már egy kicsit sokat láttam a filmet. :((((
Azt nem tudom, hogy a Greedo, az fajtamegjelölés vagy személynév, de az volt leírva, hogy összetűzésbe kerül vele és ezt kivágták.
Waldo is úgy néz ki mint Greedo ez tény, tehát nem tom, hogy mi itt a helyzet.
Greedonak hívták azt a lényt akit Han Solo lelő azt asztalnál és a special edition-ban a hangárban ( jabba jelenet ) több ilyen lény is van, de mejd ennek utána kéne nézni, hogy most akkor ez hogy is van.
Először is sajnáljuk, hogy nem fedted fel a kilétededet a "nagy nyivánosság" előtt...
Más tészta, Anakin nem Greedo-val kerül összetűzésbe, hanem egy greedo-val (a greedo itt fajmegjelölésként szerepel pl. jawa) , ami nagy különbség. (forrás: The Phantom Menace forgatókönyv). A kis greedo-t, pedig, aki Anakin barátja volt Wald-nak hívták.
Greeedo-t, már ha valóban az volt a neve és Han nem csak a fajtája nevén szólította meg - küldte el az örök vadászmezőkre fejvadászkodni a ANH-ban (Cantina).
még annyit, hogy az ember ember elleni vívó jelenetek szépen meg vannak csinálva.
tényleg, ezek a jedik milyen népek? mert vannak vukik, meg huttok, meg javak, de az emberszabásúak azok emberek vagy egyebek? egerek? :-) és ez a maul lord a sok szarvával?
- a ben húros verseny épp csak nem psx visszajátszás. tiszta marketing. a psx 2 megjelésekor tuttira veszem, hogy 1000-rel fogják nyomni a verziót. dolby surrounddal.
- a blue window effektek meg még mindig annyira gyerekcipősen vannak megoldva, hogy az már nevetséges. kicsit több gépidőt szentelnek majd - vagy ki tudja, lehet, hogy effktíve kevesebbet a teljesítménynövekedés miatt - az episode three "forgatásához" és csupaizom manusok helyett csupavirtual színészek játszanak majd. a filmtörténelembe hr. lucas ezzel tehetné fel a karrierjére a koronát.
hali!
most részlet jön egy régebbi forgatókönyvből:
ADVENTURES OF THE STARKILLER
(episode one) -régebben igy hivtak a IV-et
"The Star Wars" by George Lucas
SECOND DRAFT January 28, 1975
(azaz a New Hope nagyonrégi de igy is 2.verziója, ahogy Lucas eloszor irta)
THREEPIO
Level five, Detention block A-23,
cell 2187... He's still alive...
but his condition is reported as
critical.
(nincs 2 A)
--------------majd késöbb------
OFFICER
What code is this?
LUKE
I've got it here somewhere...
It's SPT 188544. You can check
it through the...ahh, oh yes,
lex-321.
(itt meg nincs 1138)
-------------------------------------
Haliho!
Egy kicsit tenyleg egtem, mert tényleg Chewbacca-val kapcsolatban hangzott el az 1138, amugy kitűnô a megoldás (Allitolag Lucas minden saját rendezésű filmjében elrejti vagy a THX-et, vagy az 1138-at. A TPM-ben két helyen is szerepel: 1, az említett droid hátán, 2, ennyi droid van az utolsó csatajelenetben (lehet számolni!)
Amúgy a ki szerepel témánál tartva: ha jól emlékszem nem említettétek Rick McCallum-ot (az ünnepségen a tömegben, egy kucsmához hasonlító sapkában), és Tim Burton is feltűnik valahol.