Most olvastam egy oldalon ezt a hírt:
"How will Boba Fett appear in Episode II?
He will be hired by the masses of Star Wars fans to brutally murder Jar Jar
Binks and therefore make everyone happy 100 % unlikely and he will be a general in the Mandalorian Army, and Papaltine's inside link to their army."
Magyarán Boba Fett feltűnésének az oka az EII-ben az lesz, hogy ő lesz a
Mandaloriai sereg vezetője és Palpatine titkos kapcsolata, majd ő lesz aki brutálisan kinyírja Jar Jar -t a SW rajongók nagy örömére.
Forrás:EpisodeII Hive of debate
Én is feliratosan serettem volna megnézni, de bizonyos okok miatt a szinkronizáltra lett jegyem.
Szerintem a magyar szinkronizálás azért ismét megmutatott valamit oroszlán körmeiből. Pl. Jar-jar eredeti szövege fényévvekkel van lemaradva a magyar változtattól. A többi hang sem rossz. Csak kicsit fura, ha már látta valaki az angolt.
Szerintem érdemes legalább egyszer magyarul is megnézni.
hali
Na latom szepen megoldodik ez a hatra egyu kerdes :)
6Boci "droidot miert C3-PO nak nevezi ?"
Szerintem egyszeruen azert , mert nem sajat takolmanyt epitett , hanem letezo modellt masolt.(ennek szerintem utana lehet nezni csak most nincs idom).Gondolom az alkatreszeit sem ugy rakta ossze hanem valahonan "kimentette" :) Es , hogy miert protokoll droidot ? Ehhez tudni kellene mi a munkaja az anyjanak .Egyebkent egy protokoll droidot is lehet hazimunkara fogni (felkoti a kis kotenyt aztan hajra:))Igazabol a protokoldroidokat parologtatok binaris programozasara is lehet hasznalni , legalabbis Owen feltetelezi c3-po rol , bar igaz o hazudik neki:) De legvaloszinubb , hogy a kozponti vezerlo rendszert nem Anakin progizta fel hanem ugy szerelte ki egy rossz protokoldroidbol , es ugye ilyen egyseggel nehez lenne egy fejvadasz droidot csinalni:)
Hat a hatrafele lovo lezeragyu ellegge hulye otlet.Csak gondolj bele, hogy a jelenleg letezo vadaszgepeken sincsen, u.i. megoldhatatlan a pilota altal torteno hatekony hatrafele celzas, mikozben ellorefele nez es a gep is arra megy.Maximum egy automata celzoberendezessel ellatott agyu kepzelheto el, ami viszont jelentos sulynovekedest okozna(rosszabb manoverezo kepesseg), raadasul nem is valoszinu, hogy egy kis vadaszgepen a rendelkezesre allo energia eleg lenne a mukodtetesehez (mikozben mukodik az elulso agyu a pajzs valamint a hajtomu is).
Mas: Ki tudna nekem megmondani, hogy egy gyerek a sajat maga keszitette droidot miert C3-PO nak nevezi el? Lehet , hogy mar korabban legyartotott egy ket sorozatot a korabbi tipusu protokoll droidjaibol?:)))))))
Valamint minek protokoll droidot keszit?? Az anyja valoszinuleg tobbet erne egy haztartasi robottal. (bar mondjuk ez meg megmagyarazhato azzal, hogy a protokoll droidok luxusnak szamitanak es az anyja vagyott egy ilyenre).
Obi-Wanról azt írja az Insider's Guide, hogy többször is felkérte Qui-Gont, hogy legyen a tanítómestere, de ő először nem volt hajlandó elvállalni. (Vagyis azért ekkor valaki már tanítgatta Obi-Want.)
A másik dolog meg a Phantom Menace-ben az, amikor a két jedi megérkezik a vezérlőhajóra, és Obi-Wan mond valami ilyet: "De Yoda mester azt mondta, hogy nem csak a közvetlen jelenre kell odafigyelni...". Szóval Yoda valóban tanítja valamire.
Lehet, hogy valami olyasmi ez, mint a főisolákon az előadást tartó tanár, plusz mellette a gyakorlati :-).
Nem tudja valaki, hogy hogy lehetne megszerezni azt a félórás magyar csill.hab. filmet ? A mail címemre lökjétek el az infót, köszi ! (BRobert@extra.hu)
"There you will learn from Yoda, the Jedi Master who instructed me too."
Ez véleményem szerint azt jelenti, hogy Yoda tanította. Nem bonyolítja azzal a dolgot, hogy más is tanította, valamint lehet hogy Qui-Gon előtt mástoktól is vett leckéket, mindenki amiben jobb volt azt mutatta/magyarázta neki. Ez egyáltalán nem ritkaság, a régi Kelet harcosai is mesterről mesterre jártak életük folyamán. Csak európában volt az a beidegződés, hogy volt egy mestered és akkor ő volt neked az isten, pl. a kézműves mesterségeknél.
Hátrafelé lövő ágyú? Elég hülye ötlet. Amikor valaki rád lő, az korántsem feltétlenül helyezkedik el a hosztengelyed meghosszabításában, és szinte lehetetlen úgy manőverezni hogy ott legyen és ott is maradjon. Képzeld el, hogy lehetne ezt megcsinálni egy autóval, ami csak 2D-ben mozog... ráadásul ha egyenesben maradsz a célzáshoz, ami a lövöldözés feltétele, akkor az a lehető legjobb cél az üldözőnek... Toronnyal meg lehet oldani a dolgot, az Y-szárnyúak ionágyúja forgatható is, csak ahhoz be kell ültetni hátulra a másodpilótát. Hogy a Death Star ellen miért nem vittek ilyet? Hát ezer okot lehet kitalálni, pl. súlytakarékoskodás, pilótahiány (Luke-nak is jutott gép valamiért...), vagy akármi.
Ezt a PSX-es szöveget én sem értem eléggé, pontosan mi a bajod vele? És a Boss Nass (király név...) kompozitálásánál mi a baj? Ott maximum a két Jedi az igazi, de ők jól illeszkedtek, amennyire emlékszem... mondjuk még csak egyszer láttam. A többi dolgot meg nem kellett bluescreen-elni, hisz anélkül is összerakhatóak számítógépen, pl. alpha channel használatával.
Szerintem Jabba meg maga a nézőtér volt ami nyilvánvaló módon csúszkált... ott volt a legnehezebb a kamera relatíve nagy mozgása miatt a kompozitálás, és semmi kéket sem láttam a sivatagban.
Ja, láttátok a híreket a DVD-ről a theforce.net-en? Még specialebb edition (főleg kompozitálásokat javítgatták) IV.-VI. részek, és ráadásul layerelve lesz - vagyis választahtsz hogy melyik verziót nézed meg! És persze szöveges kommentár, meg a három rész együtt egy lemezen, ez szinte tuti. Csak a megjelenésről nincs hír... AKAROM!
hali
dr poljakov lehet bennem a hiba , de en meg mindig egy szot se ertek , de sebaj
dgy aszthiszem te voltal , aki felvetette a pizza mellett , hogy miert nem volt a vadaszokon egy hatrafelo lovo lezer . Na ezen azota is kondolkodom :)
Van egy kisse santito magyarazatom.Szoval ha megnezed a mai vadaszokat ott sincsen , mert kotelekben torteno harcra vannak felkeszitve , egymast vedik.Az y-wingek meg mar amugy is tulzsufoltak a sok protontorpedo miatt, meg az ion loveg miatt :) es lassuak .Ide tenni meg egy agyut , akkor szinte hasznalhatatlanok lennenek, mert valami mastol foglalna a helyet es novelne a hajo tomeget is .Az ilyen mindenfele iranyithato lovegek , csak nagyobb hajokon lehet ertelme .Es hogy miert nem szereltek fel arra az alkalomra ? Mert egyszeruen nem volt idejuk , hiszen R2-D2 elemzese utan szinte perceken belul felszalltak . Na ennyi .Tudom kicsit santit , de kezdetnek talaln nem rossz :)
darkamge "Ez esetben nem hiba az hogy Obi van Yoda-hoz küldi Luke-ot"
Meg jo hogy nem hiba , erdekes lett volna , ha Qui-Gon hoz kuldi el :))))
Megvalami , ugye sw4 ben Obi wan mondja , hogy Darth Veder segit kiirtani a jediket.Namost , akkor az sw3 ban meg nem lesz ez benne ? Mert ha jol tudom csak a vegen tunik fel benne Darth Vederken .Vagy mar elotte is Darth Veder lesz , csak a normal kinezetevel ?
JAJAJJAJAJ elirtam! nem a Return Of the Jedi -t hanem a The Empire Strikes Back-et néztem...húú de jó javitottam a hibám mielött észrevette volna vki :))
én pl. határozottan állítanám, hogy nem ugyanaz a műhely készítette a pod race-t és mondjuk az egyéb űrhajós effekteket. más a textúra. jól van, nagyokosság jöhet, az űrben nincs mit textúrázni.
egyébiránt csak arra utaltam, hogy pl. psx-en játszol mondjuk need4speed -et és a verseny végén megkérheted, hogy a hardware ugyan néhány különböző szemszögből vetítse már le neked, mekkora voltál.
és persze ugyanezt meg lehetne csinálni majd a feltehetően psx-re is portolandó pod racer -ben is. namármost elképzeltem, hogy ez a jelenetegyüttes akár az is lehetne. remélem világos voltam.
ha pedig meglesz a játék, megveszem. mert psx-en nézni nem az a szemfényvesztés lesz.
Ami eszembe jutott az az, hogy milyen furcsa, hogy tulajdonképp tényleg Anakin teremt egyensúlyt (ahogy mondtak a ez epiI-ben) még ha csak Darth Vader ként is de ő dobja le az uralkodót a mélybe a VI-rész-ben..tehát: Qui-nak volt igaza..
hi axe-c!
Pont tegnap néztem a Return of The Jedi-t, és ugyanez jutott eszembe..sztem arról van szó hogy Yoda tovább tanította Obi Van-t , vagy aztán ő látta el tanácsokkal miután Qui meghalt, és ahogy Qui mondta ő már nem tanithatta volna többre. Yoda sokkal tapasztaltabb és talán megfontoltabb+elővigyázatosabb Jedi, mint Qui, tehát lehet hogy Obi-nak volt még mit tanulnia tőle. Ezesetben nem hiba az hogy Obi van Yoda-hoz küldi Luke-ot, mint régi régi mesteréhez.
Ez a psx dolog nekem is zavaros, mire gondolsz?
Olyan, mint a pod racer játék? Hát igen, ez már csak így van, a filmből készült játékok próbálnak hasonlítani az eredetire.. :-)
Egyébiránt a Racer még nincs psx-en(ami a pontosság kedvéért 95-ben jelent meg), inkább az N64-re gondoltál, nem? Azon ugyanis van...
Meg egy bakit talaltam igy ahogy ujra nezem a regi Star Wars filmeket (nosztalgia). Mivel az elozore se irtatok, hogy hulye vagyok ezert ezt is leirom.
Amikor a Han Solo-t lefagyasztjak akkor a keze le van kotozve, viszont a fagyott tombe mar nincs.
Meg mindig varok egy jelentkezot a sw1-re :)
Sajnos holnap munkanap... De ha elintézel egy nap fizetett szabit, akkor megyek...
Amúgy a zene amit keresel tényleg a "Cantina Band", gyakran táncolunk rá versenyen Quickstepet... :-)
Szombaton találkoztunk a DP-ben a társasággal a buli előtt, mi egyel korábbi előadást néztünk meg (sajnos programunk lett volna).
Viszont átadom Nektek is az infot, amit azoknak, akik már ott voltak, elmondtam: a Millenium Falcon a filmben ott van, ahol felrobban a droid vezérlő hajó. Ha jól megnézitek, az éppen robbanó hajó (tehát nem a leváló darab, ahogy korábban írta valaki!) az Ő! Még az antennája is a helyén van...
Valószínű azért nem könnyű észrevenni, mert az arányok egész mások (értsd: itt jóval nagyobbnak, lomhának mintázták, ugyebár kontroll hajó...)
igaz csak 1x láttam... de az a jelenet, amikor ott állnak a fővízilény előtt és esedeznek a támogatásáért, háááát nem tudom. ordít a blue box. pedig nem vagyok filmes.
ma gyűjtök még esetleg, de nem igazán kell. tényleg sok van ebből a fajta effektből. profibbak, mint korábban de attól még rosszak. az aprólékos munkát meg hagyjuk.
Hogy miii?? Nem értelek tisztán...
"- a ben húros verseny épp csak nem psx visszajátszás. tiszta marketing. a psx 2 megjelésekor tuttira veszem, hogy 1000-rel fogják nyomni a verziót. dolby surrounddal."
Te, amikor a Lucas írni kezdte, még playstation sem volt... 97-ben már javában nyomták az effekteket, amikor a PSX kijött. Köze egymáshoz a kettőnek, az semmi.
A bluebox-ról meg a jelek szerint fogalmad sincsen. Először is, az ilyeneknek a 90%-áról észre sem veszed hogy az volt, másodszor ezekhez nem annyira számítógépkapacitás, mint inkább aprólékoks emberi munka kell.
Egyetlen csupaizom színészt vagy statisztát sem észleltem a filmben, és GL pontosan tudja, hogy embereket nem lehet kiváltani CGI-vel. Nem is lesznek behelyettesítve. Csak a valóságban nem létező lényeknél hasnzálják, mert azokról senki nem tudja, hogyan is viselkednének a valóságban... így nem vehetik észre annyira a csalást.