Keresés

Részletes keresés

Sas Creative Commons License 1999.09.21 0 0 2856
Mi történt Eltűnt egy csomó record!
Kádár Mónika Creative Commons License 1999.09.21 0 0 2855
Nem vagyok valami bennfentes a történet későbbi alakulásában, de ha figyelembe vesszük, hogy milyen nagy szerepet játszanak a mitikus hagyományok a forgatókönyvben, akkor igen valószínű, hogy Luke-ot el kell rejteni az apja elől, azért adják ki "dajkaságba" Owen bácsihoz és tagadják el előle az apját. Tudjátok, az ilyen jóslat szerű izék, hogy majd ellene fordul, ha megnő, ezért félő, hogy elrabolja a gonosz papa vagy megpróbálja kinyírni. A lányok ilyen helyzetekben nem szoktak számítani.:)
Artu Creative Commons License 1999.09.21 0 0 2854
A családfa-kutatásról jutott eszembe ...
Már régóta gondolkodom rajta, hogy Darth Vader miért nem tudja, hogy van egy lánya is. Szerintem - kohóba-esés ide vagy oda - annyira azért jó kell legyen a memóriája, hogy ilyesmit ne felejtsen el. Nyilván nem tudja, hogy ikrek születtek, tehát a fogantatás és a szülés pillanata között valami nagyon csúnya tányértöréses jelenet lehetett Amidala és Anakin között. Olyannyira, hogy apuka valszeg nem is látta meg még fiát sem, nemhogy a lányát. Logikus az lenne, ha a gyerekek születése idején ő már elnyerte volna a megtisztelő Darth Vader nevet, különben Amidala (és Obi-Wan) nem rejti el előle a srácokat. Remélem Lucas bácsi majd megmagyarázza ezt a dolgot hiba nélkül.
Más. Most Leia a mamája révén hercegnő vagy a nevelőszülei révén, hiszen ők is magas beosztású emberek voltak az Alderaan-on. Leia még emlékszik az anyjára is, tehát egy darabig ők még együtt éltek, de Luke már nem volt velük.
Egyetertek abban, hogy Anakin sötét Jedivé válásában nagy szerepet fog játszani anyja, pontosabban anyja elvesztése.
zsozs Creative Commons License 1999.09.21 0 0 2853
Én is csatlakozom a (jóval) előttem szólóhoz. Sajnos csak most jutottam a háló közelébe!!! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN MÓNI!!!

Zso & Zolee

druss42 Creative Commons License 1999.09.21 0 0 2852
hali
Nexus6 tal beszelgettunk a sw rol es a szereplok csaladfajarol , es ez kerekedett ki belole.

C3-PO -t kerdezgeti Anakin Solo (Anakin Solo Leia es Han solo legkisebb gyereke , valamelyik konyv folytatasban szuletik meg) .Meselj a csaladomrol C3-PO ! - Hat nem tudok erdekesen meselni , de legyen :)
En nagyapadtol kezdve ismerem a tortenetet .o rakott ossze engem .Te is tole orokolted valoszinuleg a muszaki erzekedet .Allitolag sok dolgot orokolnek az emberek a nagyszuleiktol.Nagyapad ugyesen hazasodott , mivel rabszolga letere sikerult egy kiralyi csaladba bejutnia.
Kozben jedi kepzest is kapott , de sajnos nem volt jo tanitvany .Hamar kimaradt a hagyomanyos jedi iskolabol es elment egy kevesbe hagyomanyos iskola mesterehez. Valamivel kesobb segitett is kiirtani regi iskolatarsait, tanitoit , mert mar regen nem tetszett neki , hogy csak sokadik rabeszelesre voltak hajlandok ot tanitani .Itt nevet is valtott Darth Vaderre mert ez sokkal jobban hangzott.Itt sajna egy kis malor is volt , mert belesett valami olvasztokohoba , ugyhogy kicsit elegett , de csinaltak neki mukart ,amivel o csinalt sajat maganak egy jo kis droidtestet, hiszen ebbe mar gyakorlata volt, es a fejere egy hatalmas zart kaplapot rakott , hogy nagyobbnak latszodjon.Kesobb megtudta , hogy legelso tanitoja meg nem halott , ugyhogy gyorsan ot is megolte , de elotte azert megkinozta anyadat vagyis a sajat lanyat.Aztan megtudta , hogy van egy fia .Csodalkozott is nagyon , de a beepitett memoriabovites hibajanak tudta be , hogy nem emlekszik a regebbi eleteben tortent dolgokra.(mellesleg megjegyem , hogy nagybatyad egyszer majdnem beleszeretett anyadba)A fiat ket megmaradt jedi ravette (igaz az egyik csak szellemalakban) , hogy ugyan olje mar meg az apjat , de persze azt nem mondtak meg neki, hogy az apja, hogy ne legyen bonyolitva a dolog . A nagybatyad meg is probalta , de a harc kozbe a nagyapad megmondta neki , hogy o az apja es gyorsan le is vagta a kezet , hogy jobban hasonlitson ra .Kesobb nagybatyad visszadta a kolcsont , mert o is levagta az apjanak a kezet.Ezutan nagyapad megolte a mostani mesteret , mert rajott , hogy megiscsak a masik iskolaba kellett volna tovabbtanulnia, hiszen azok jobb tenchnikat tanitottak , mert vegul a fia is le tudta gyozni , pedig o mar igen csak keson kezdte a tanulast.Itt is torten egy kis malor , mert a nagyapad megkerte a fiat , hogy segitsen neki levenni a fejerol azt a kalapot mert a harcuk kozben kicsit benyomodott es nyomta a fejet . A nagybatyad ezt meg is tette , de veletlenul lekapcsolta a lelegezteto gepet is igy nagyapad meghalt.Ezutan mar felgyorsultak az esemenyek .Anyad aki hercegno volt , kovette anyja peldajat es szinten sopredekbol valasztott maganak ferjet egy csempesz szemejeben.A nagybatyad meg rajott , hogy az apja nem vegzett jo munkat , amikor kiirtotta a jediket es tanitvanyaikat ,mert azert maradt meg jo sok , akinek tanithat jedis dolgokat.Ezutan nem sokkal szulettel te , es mivel anyad attol fuggetlenul , hogy az apja megkinozta , es meg az eskuvo elott apadat is megkinozta , azert , hogy sose felejtse el az apjat , neked is az Anakin nevet adta.

druss42 es nexus6

kesztyűskéz Creative Commons License 1999.09.20 0 0 2851
A bemutató napján láttam. Biztos infantilis vagyok, de nekem Jar- Jar kifejezetten tetszett!!! Sokkal "élőbb" szereplő volt, mint a többi, sztereotipiákba kényszerített színész! A gunganok szinkronja pedig nagyon jól sikerült... tiszta Bessenyő Család :-)))
Szerintem Anakin Vaderré válásának egyik kulcsa az anyja lesz!!! Érzem!!!
Egyébként pedig sajnálom, hogy a film igazából ugyanazon dramaturgia szerint, és szinte ugyanazon cselekmények felhasználásával készült, mint az előző részek! Alig volt új elem!!! Különösen a végkifejlet: űrcsata - szárazföldi csata bennszülött segítőkkel - végső jedi összecsapás dramaturgiája! Szinte jelenetről jelenetre a Jedi Visszatér... persze pörgősebben, újszerűbben... de nem máshogy!!!
Szerintem ott hibázik ez az új rész, hogy nem mutatott újat, "csak" a régi beváltat tökéletesítette. Pl.(SZVSZ):
A fogatverseny a Birodalomban látott hósiklós vizuálbravúr mai verziója. (emlékszem, akkor az ugyanilyen hatásal volt rám)
A bennszülött gunganok az ewokok helyét bitorolják.
Maul korunk emberarcú gonosz Vadere
Jar- Jar ThreePIO helyén még idétlenebb
Leia helyén Amidala (1000x jobb :-)))
Ben helyén Qui-Gon még tanítóbb
Luke helyén Obi van még tanítványabb
Yoda helyén egy egész jedi tanács bölcselkedik
ésígytovább...
Már ismert szerepek ismert szituációkban!!!
Szóval... számomra semmi gondolati újdonság, csak technikai... de az nagyon!!!!
És egy Han Solo igazán hiányzott... helyette gyenge karakter volt Anakin!
Panaka egyébként megjelenésében hordozott némi Harrison Ford-szerűt... olyannyira, hogy a képregény verzióban a képkockákon teljesen úgy is néz ki, mint Ford... filmkarakternek viszont nagyon nagyon gyenge volt...

Kis adalék ezekhez a midicloriánokhoz... baktériumokhoz
Majdnem off lesz!!!
Talán tudjátok, hogy Darwin elmélete a fajok eredetéről mára tudományos körökben is vita tárgya. Jónéhány amerikai iskolában például már vitatott tételként tanítják... és ez nem feltétlenül a teremtéselmélet diadala a tudomány felett, hanem egy új megközelítésé... Egyes kutatók (pl. Lynn Margulis - Carl Sagan exfelesége, Lovelock szerzőtársa a GAIA elméletben) a mikrobiológiából vezetik le a darwinizmus mindenhatóságát megkérdőjelező elméletüket! Próbálom röviden összefoglalni, de részletesebben is kifejtem, ha valakit érdekel:
A darwinizmus elméletének alapköve a fokozatosság elve, vagyis, hogy véletlenek folytán, a természetes kiválasztódás segítségével szép lassan alakult ki egyre magasabb és magasabb rendű élet a földön... halakból kétéltűek, azokból hüllők, madarak, emlősök..stb.
Csakhogy... a mai napig nem találjuk a hiányzó láncszemeket! Sőt az élővilág különféle osztályait valódi szakadék választja el egymástól.Átfogó molekulavizsgálatok után nem találunk köztes osztályokat, egyetlen olyan kategóriát sem, mely a másikba legalább részlegesen beilleszthető! Ez azt jelenti, hogy a fokozatosság elve nem bizonyítható... másképp szólva: Natura saltum facit, vagyis a természetben van ugrás!
Margulis erre egészen újszerű magyarázatot ad. A baktériumok "bölcsességéről" beszél!
Bizonyított, hogy baktériumok nélkül lehetetlen az életformák kialakulása, de az is, hogy minket is ilyen apró lények alkotnak lábtól fejtetőig. Milliárd baktérium összessége vagyunk. Ismert, hogy két vagy több élő szervezet egyetlen életközösséget alkotó együttélését szimbiózisnak, tagjait szimbiotikus partnereknek nevezzük. Eme szimbiózisnak és szimbiotikus partnereknek a mai kutatók sokkal jelentősebb szerepet tulajdonítanak, mint egykoron. Lynn Margulis úgy véli, ezek az életközöségek adják a kulcsot az élet fejlődésének rejtélyéhez. A baktériumok képesek arra, hogy egyikük a másiknak genetikai láncdarabkákat adjon át, az egyik fajta baktérium bármikor fel tudja használni egy másikféle baktérium génállományát, ha olyan feladatot kell végrehajtani, amire saját DNS-e képtelennek bizonyul.
Néha ezek az időlegesen kölcsönvett genetikai láncdarabkák, e "replikonok" összekeverednek a baktérium saját, eredeti génállományával, és új faj keletkezik... magasabb szinten pedig (itt most óriási összegzést végzek) megtörténhet az ugrás!!!
Bakteriológusok már régóta gyanítják a létezését egy egyfajta természetes, genetikus lángelmének!
Ez nem fiction... ez science!!!!

Bocs ezért a kitérőért, de azt gondolom a film hordozott némi üzenetet e tárgykörben is! Több szinten hangzott el a filmben is a szimbiózis, szimbiotikus partnerség... Obi van magyarázata a gungan király előtt még erőltetettnek is tűnt... biztos akartak ezzel valamit!!!

Gondolom kint ez nagyobb téma mint idehaza... Egyébként a professzorasszony szimbiotikus eredet-elmélete gyakorlatilag hivatalosnak tekinthető. Én magam nem vagyok bigott híve, de elgondolkodtató a dolog! Persze ennél jóval bonyolultabb, mint ahogy itt összefoglaltam, de a lényeg benne van!!!

Hali

Wizzard Creative Commons License 1999.09.20 0 0 2850
Zombie E-mail elment! SW MP3CD - TPM IG+BTM OK!!!
Wizzard.
druss42 Creative Commons License 1999.09.20 0 0 2849
hali

gem bocs , de nem tudtam kideriteni egyertelmuen , de vegul igy is kiderult , hogy te voltal :) En meg midig azt mondom , egyszeruen nem volt idejuk felkesziteni a hajokat a csatara .Szerintem eloszor eszukbe se jutott , hogy kis vadaszokkal tamadjanak meg egy urallomast, csak R2D2 elemzese utan. Egyebkent en valahogy ugy erzem , nem allnak tolunk olyan messze technikai szinvonalban , mindenbol jobbjuk van , de nincs vagy legalabbis nagyon keves , amit mai esszel ne lehetne tudomanyosan (persze altudomanyosan :)) megmagyarazni (lehet ez most nem volt valami ertheto, szoval valami olyasmi , hogy ma nem tudnank megcsinalni , de elkepzelheto a dolog) mindenesetre Mirol is vitazunk ? :))))))))))))
Egyebkent a Phalanx agyu az kegyetlen , van egy kepem egy konyvben amikor eppen lo , uhhh .

Valaki idezte valahonnan, hogy Boba Fett meg fogja olni Jar-Jart .Hat szerintem ez nem igazan vallana Lucas bacsira , meg akkor sem , ha sok elborult szeretne ezt .En biztos nem orulnek neki.Nekem tetszett.

Zaira nekem is Darth Maul a kedvencem , es kicsit sajnalom , hogy keves szerepet kapott (de abban jo vol nagyon :)) Egye fene hozzak vissza a kov reszben (na ez nagyon sok embernek nem tetszene:)) , csak az a baj , hogy ha klonja lenne az mar nem o lenne , hameg osszereagasztanak :), az nekem is durva lenne .Ugyhogy szerintem nem fog tobbet szerepelni.

Mar tobben irtak az ajtonyitasi jelenetet , hat nekem az a kedvencem (nem veletlenul , Darth Maul csinalja :))

A Palpatin vs Sidious Tok jo , amikor eloszor lattam a filmet , akkor biztos voltam benne , hogy ugyan az , azota annyi minden olvastam errol , hogy teljesen elbizonytalanodtam .Jo kis csavar lenne , ha erre Lucas kitalalna valami logikusat , hogy pl miert nem ugyan az a ketto.

Dawe miert baj az , hogy Anakin droidokat eszkabal , kiskoromban en is csinaltam :) .Bemutatkozom Darth Druss42 vagyok :)

druss42

UBul Creative Commons License 1999.09.20 0 0 2848
"Negativumnak lehet ertekelni azt is, hogy a droidkatonak szavakkal kommunikalnak, de ez nyilvanvaloan csak azert van, hogy a nezo is ertse, hogy mi tortenik "
ezek tomegcuccok, meg csavarok sincsenek benne (szet is esnek egy kis lokestol). ahogy a tavcsot nem epitettek be, ugy ket kommunikacios eszkozt sem. merthogy ha a fonokokkel is beszelni akarnak, akkor kell a beszedszinti...
egyebkent okulva a droidok szar teljesitmenyebol fogja palpi-oreg haver legyartani a stormtroopereket... :)

valaki emlitette hogy milyen bena a gunganok mozgasa. en (annak ellenere hogy foglalkozom karakter-animmal) tokeletesnek talaltam (egy snitt kivetelevel, de ezt kesobb). ugyanis az a mozgas amit a filmre vittek, nem "ugy sikerult" hanem olyan szandekozott lenni. egy idiota faszi, idiota mozgasa. szoval az egyetlen rossznak tuno jelenet (az sem mozgasban, hanem kompozitban) az, amikor megerkeznek a sacred-place-re, es jar-jar a csoport elejen all, mas szinekkel es mas fokusszal mint a mogotte allo kiralyno (aki tekintetevel egyertelmuve teszi, hogy jarjar virtualis, azaz nem all elotte senki). tobb helyen nem lattam kompo hibat (leszamitva a emlitett enyhe csuszkalasokat, de nem jelentosek, elsore fel sem tuntek), meg otoh-gunga-ban sem. ott azert volt minden kek, mert a viz alatt jatszodott a jelenet.

a szinkronrol annyit, hogy kva jo, ha belegondolok eletemben ilyen jo szinkront meg nem lattam (hallottam ;). es ezt nem csak a hangokra ertem (yoda-en pl. meg csiszolhattak volna), de a forditasra is. pl nem tudom feltunt-e, hogy a lip-sync is majd 90%-osan befigyelt... nem hittem el. szoval eleg sok melo lehetett abban, hogy a megfelelo szorendu forditas keruljon a moziba. es jo lett.

jarjar rulz (meg panaka is ;)

egyedul qui gon hangja nem tetszett elsore, de masodikra mar azis maxiqvajol bejott :)

mrc Creative Commons License 1999.09.20 0 0 2847
Oké, de azt mondd meg: miért nem lehetett akkor

a. A szinkroznizáltra venni jegyet, vagy
b. rászólni a gyerekre, hogy ne rohangáljon meg hangoskodjon

esetleg, ne adj isten
c. rábízni valakire addig a gyereket,

vagy ha ezek egyike sem megoldhato, akkor
d. kibérelni az egész termet :-)

skolo Creative Commons License 1999.09.20 0 0 2846
Tetszett a film, bár az elején megijedtem egy kicsit, a felvezető szöveg nem túl eredeti tipográfiai hatása miatt, melyet az elválasztás teljes kiiktatásával értek el. Szóval, furcsán hatott a profizmus és a pancserség ilyen érdekes ötvözete. Hát igen, ismét egy jó példa, hogy ami odaát kaszálás, az itt csak aprópénzt hoz a konyhára, ami a színvonalon is jól mérhető. Ettől eltekintve elégedett vagyok vele (a szinkronnal is), valamit visszaadott a régi hangulatból, többre pedig nem is számítottam.
Nagyon vártam már, de minél inkább közeledett a premier, annál inkább keserű szájízzel. Már homályosak az emlékeim, de úgy rémlik, hogy annakidején nem rombolták le az illúziót a töménytelen hülye reklámmal, még jóval a bemutató előtt. Ezt egy óriási hibának tartom, mert így sokat vesztett az értékéből, legalábbis számomra. Sajnos, már a StarWars is csak a dollárról szól, és így már nem is tetszik annyira. Véleményem szerint, most kezdődött a hanyatló ága. Még két rész, és el is lesz temetve. Kár, mert az ellenkezőjét jobban szeretném...
Wizzard Creative Commons License 1999.09.20 0 0 2845
Hali VB!

Néhány tucat hozzászólással lejjebb már én is pedzegettem a dolgot. A moziban pedig tisztán hallható volt a jellegzetes hanghatás ami a Force Push-ot jelölte. Ugyanazt használta Qui-gon és Obi-wan a robotok ellen a Naboon.

Üdv, Wizzard.

Zaira Creative Commons License 1999.09.20 0 0 2844
Viszont maga az, hogy a Szith-ek végre fölfedik kilétüket, több száz év rejtőzködés után ez azért jelent valamit. A Sötét oldal újra harcba száll a Jedik ellen.
Laa-Yosh Creative Commons License 1999.09.20 0 0 2842
Aszondja hogy, ebbe a Baljós árnyak dologba belekötnék. Tessék elgondolkodni, hogy ez egy lefordított cím, az eredeti így hangzik:
The Phantom Menace
vagys körülbelül:
A fantom fenyegetés (sic)
Na mindegy, szóval ez szerintem nem Sidiousra és Maulra vonatkozik, mint árnyakra, hanem inkább a film alapelemét képező blokádügyre.
Ez az, amivel Sidius (most van benne o vagy nincs?) eltereli a figyelmet, ami egy nagy kamu, hogy ő közben nyomulhasson a hatalomért.
Vagy, esetleg arra utal, hogy a Jedik még nem lelik, hol is a veszély, még csak tapogatóznak.
De tuti nem a két Sith-re mint konkrét személyekre vonatkozik, már csak azért sem mert egyes számban van.
Zaira Creative Commons License 1999.09.20 0 0 2841
Igazad van, de talán nem tudták hová letenni a gyerekeket. De 3-4 éveseknek felesleges megvenni a drága jegyet. Azért ez mégsem egy Walt Disney amire kötelező a gyereket elcipelni.
axe-c Creative Commons License 1999.09.20 0 0 2840
Olyan soakt hallani, hogy kik vannak "elrejtve" a pod race alatt a tribunon.
Valami vorodhaju no meg a Grim Fandangobol stb. en ezeket mind nem lattam ezert kepet probaltam rola szerezni, de nem talaltam
van valakinek ilyen a birtokaba?
mrc Creative Commons License 1999.09.20 0 0 2839
A kisgyerekekről jut eszembe:

amikor mi láttuk szombaton a feliratos verziót, valami lököttnek az jutott eszébe, hogy elviszi rá a 4-5 éves gyerekeit. Ez még önmagában nem zavarna, de persze szegény lurkók semmit nem értettek az angol filmből, gondolom olvasni nem tudtak, úgyhogy helyette kiabáltak, meg vagy 4-szer fel-alá rohangáltak a teremben a mozi közben. A szülei meg hagyták.
Na EZ már zavart.

Hogy miért nincs eszük némelyeknek?

Zaira Creative Commons License 1999.09.20 0 0 2838
Már háromszor láttam a filmet a moziban, és nem is tudom hányszor a Z verziót. Mérföldek a különbségek. Ami azt illeti nem értem miért vitatkoztok azon, hogy Palpatine szenátor megegyezik-e Darth Sidious-szal. Szerintem teljesen egyértelmű, hogy a két személy egy és ugyanaz.
1. Palpatin a Naboo bolygó szenátora, és azzal, hogy a kereskedelmi flotta blokád alá vette a bolygót, ő húzta a legtöbb hasznot, hiszen még mondja is, hogy a többi szenátor az új főkancellár választásnál tekintettel lesz arra, hogy ő ennek a szegény kis bolygónak a szenátora!
2. Amikor Amidala bejelenti, hogy elhagyja a Coruscantot a jelenet végén látszik, hogy Palpatin ha egy picit is, de mosolyog! A könyvben ez egyébként egyértelműen le van írva, Jar-Jar Binks csodálkozik is azon, hogy a szenátor mosolyog.
3. A könyv végén (ez nincs benne a filmben) Sidious-nak van egy “monológja”, amiben azt mondja, hogy habár megölték szerencsétlen tanítványát, de (idézem) “MINDENNEK ELLENÉRE MEGSZEREZTE AZT, AMIT IGAZÁN AKART.” Vagyis a főkancellári címet. Ez olyan egyértelmű!!!!!!!
4. És az, hogy a Jedi tanács nem érzékeli a Palpatine sötét erejét egyszerű, Yoda is megmondja: a Sötét oldal NEHEZEN LÁTHATÓ. De egyébként is biztos van olyan módszere, amivel rejtve maradhat a Jedik előtt, hiszen egy Szith mester és gondolom nem most kezdte a “szakmáját”.

A szinkronról annyit, hogy bár nem rossz, de nem az igazi. Anakin hangjától nem vagyok elragadtatva, és a kereskedelmi főderáció tagjaié szarok. A Szith lovagok hangja sem az igazi, valahogy nem adja vissza az eredetinek a hatását. És Kenobi-nak is találhattak volna valaki mást. Viszont Amidala és Qui-Gon hangja határozottan jó, és Jar Jar is tűrhető.
Egyébként szerintem Darth Maul tökéletes találat volt a gonosz szerepére, csak Lucas vehette volna a fáradtságot és több szerepet is írhatott volna neki. Jobban ki kellett volna domborítani a Szith lovagok jellemét, hiszen mégis csak ők azok a bizonyos “Baljós Árnyak”.
Azért mindent egybefoglalva nekem tetszett a film, csak azt utálom, hogy mindenki azzal jön, hogy gyerekeknek szól a film, szerintem ez baromság. Ma egy jó hetvenéves nagymamát láttam kijönni az előadásról, és az apám is odavan érte, pedig ő sem gyerek már. Különben is mit ért meg egy 8-9 éves gyerek a filmből. Szerintem, ha jól folytatja a történetet, akkor a következő filmben a szerelmi szál mellett a klón háborúra teszi a hangsúlyt és végre egy kicsit a Sötét oldallal is megismertet bennünket. Szeretném teljességében látni végre ezt a távoli galaxist. És hozza vissza Dart Mault!!! Klónoztassa vagy bánom is én ,csináljon valamit vele, ha Anakin kijött abból a kohoból, akkor Maul is föltámasztható.

Ui: Nem tudom hátha van valaki, aki esetleg megvette azt a nyomorult Episode I.-es matricásalbumot. Én csak a Darth Maul képért vettem meg a végén, de ha már itt van gondoltam kitöltöm, de már egy vagyont költöttem rá és van egy csomó felesleges képem, ha esetleg valaki szívesen cserélne velem könyörgök írjon e-mailt.

Dawe Creative Commons License 1999.09.20 0 0 2837
Sziasztok!

Most hetvegen lattam, nekem nagyon tetszett, megerte, hogy nem neztem meg a haverom CDjen.

Eszrevetelek:
-Miert van az, hogy minden gonosz egy atomreaktorban vegzi? ;-)
Na jo ez volt a poen, most jojjenek a komolyak:
-Jar Jarrol eleg ketfelek az erzeseim, helyenkent tenyleg idetlen, de vannak jo pillanatai
-Liam Neesonban nagyon pozitivan csalodtam, mar ami az SWben valo szerepleset illeti...Qui Gon Jinn rulez!
-Amidala kiralyno is jo lett...szerintem nagyon eltalaltak a stilusat.
-Dramaturgiailag a legnagyobb hulyeseget szerintem a midikloriannekkel csinaltak, illetve azzal, hogy az eljovendo Darth Vader epiti C3PO-t!
-Negativumnak lehet ertekelni azt is, hogy a droidkatonak szavakkal kommunikalnak, de ez nyilvanvaloan csak azert van, hogy a nezo is ertse, hogy mi tortenik
-A szinkron azert lett olyan kiraly, mert _minden_ szinkronszineszt valahol San Franciscoban hallgattak meg, hogy a hangjuk a leheto legtokeletesebben passzoljon. MEg arra is ugyeltek, hogy a szineszek arcai is hasonlitsanak, hogy a hangszinuk minel hasonlobb legyen.

-Egy eszrevetel:a SW szerepjatek konyvben a bukott Jedi karakternel eleg felismerhetoen Obi-Wan-t abrazoljak...most akkor o elbukott...ha igen miert? Mert Anakint elcsabitotta a sotet oldal?

Most hirtelen ennyi....majd meg megnezem a szinkront is.

Dawe

-xan- Creative Commons License 1999.09.20 0 0 2836
CSATLAKOZOM! THX!
-xan-
Varázsos Barát Creative Commons License 1999.09.20 0 0 2835

El is feledém: Maximegaköszönet Mónika a szervezésért és a remek eseményért!!!

axe-c: Minden bizonnyal van puhafedeles, nézz körül a könyvesboltokban, vagy a Corvin előcsarnokában!

mrc Creative Commons License 1999.09.20 0 0 2834
Axe-c, ha még kell a Cantina Band mp3-ban, akkor irj E-Mailben.
(mrc@freemail.c3.hu)
Varázsos Barát Creative Commons License 1999.09.20 0 0 2833
Szóval? Miért nincs becézés? (Lásd alább.)
axe-c Creative Commons License 1999.09.20 0 0 2832
sorry
1490
lehet meg kapni a konyvet?
a puhaboritasut
Varázsos Barát Creative Commons License 1999.09.20 0 0 2831
Régebben felmerült a kérdés, hogy miért nem érzik meg a Jedi-lovagok&mesterek a sötét Erő jelenlétét, mikor együtt ácsorognak a zárójelenetnél pl., vagy akár a Tatooine-on Maul-t?
Erre a Tanácsban Yoda mester válasza tökéletesen kielégítő: "Hard to see the Dark Side is." (A Sötét Oldal nehezen észlelhető.) Így állhat melletted is egy Sith, és vagy érzed, vagy nem. Észre sem veszed, hacsak nem visel szarvakat és nem támad rád ördögi ügyességgel forgatott lézerkardjával...:)
axe-c Creative Commons License 1999.09.20 0 0 2830
sorry a konyv miatt
de ugy tudtam, hogy 1600 HUf
es nem tudtam, hogy kijott a puhafedeles verzio is
Földi Creative Commons License 1999.09.20 0 0 2829
A magyar szinkronok régen voltak jók. Ma egy nap alatt készül el egy film. Ez a mozi másfél hónapig készűlt. Ha érdekel valakit írok róla részleteket, volt hozzá szerencsém. Ha van konkrét kérdés tegyétek fel. Üdv:Panaka hangja.
Varázsos Barát Creative Commons License 1999.09.20 0 0 2828
Kedves Zombie!

Nekem is csak a moziban tűnt fel az a Maul-féle ajtónyitás! Igazi klasszis az a töretlen mozdulatsor! Másik dolog, amit szintén most vettem észre, vagy csak nekem tűnt úgy, hogy a párbaj végén (illetve a legvége előtt) Darh Maul Kenobit az erő segítségével löki az aknába, nem fizikai erővel. Cáfolat? Megerősítés?

Varázsos Barát Creative Commons License 1999.09.20 0 0 2827
Kedves axe-c!

Jabba mellett Gardulla, egy másik hutt, de női gengszter áll.
A köny puhafedelesben nyolcszáz forint körül van. Ha ennyit sajnálsz "kidobni", akkor a mozira (elröppenő élmény) nem sajnáltál majdnem ennyit?
---------------------------------
Más: Már a pizzériában felvetettem, de most újra írom, hogy Wattónak teljesen úgy néz ki (pl. a fogathangárban a kockavetésnél és a boltjában), hogy a pocakján köldöke van. Mint egy emlősnek... Vajon már születéskor tud repülni, vagy azt később tanulja meg? Ír erről valamit az Insiders Guide?

Egy bakinak tűnő dolog: Qui-Gon Jinn mintha nem tudna mit kezdeni a lebernyeg alól kiszabadult jobb kezével, és kétségbeesve próbálja visszatenni, mikor Anakin elviharzik Padméval és Artuval a szobája felé, a mester pedig ottmarad Shmivel a hallban.

Harmadszor is megnézve még erősebben az a véleményem, hogy a gunganokat a jelenlegi technikai színvonal miatt ki kellett volna hagyni, mert hiteltelenek (a mozgásuk). De azért nem baj, hogy megcsinálták, ez sem tökéletes, ahogy az előzők sem voltak azok, így is szerethető marad a film!

A szinkron és a feliratozás: Megfigyeltétek, hogy míg angolul Anakint rengetegszer becézik, magyarul ezt következetesen kerülték mind a feliratnál, mind a szinkronnál. Vajon miért nem merték "leanizni"? A későbbi Sith Lord iránti tiszteletből? :)))

Zombie Creative Commons License 1999.09.20 0 0 2826
SZVSZ: Szereny velemenyem szerint
Angolul is van ilyen:
IMHO: In my humble opinion

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!