ujra megneztem az eredeti IV V VI-ot es talaltam benne egy reszt amit nem tudok hova tenni
ez a resz akkor van amikor a VI-ban amikor a fenysebessegrol visszalanak a lazadok es megtamamdjak oket a vadaszgepek, kozben pedig megy a kuzdelem a bolygon
-tamadast inditottak a szanitec hajo ellen
- (a Milleneum Falcon-on)nyomas rendben
-segitseg
na nem biztos, hogy ezt hallottam, de valami hasonlot (mas is hallotta mar?)
egy erdekesseg: ha az SW2-ben a Anacin-t Mark Hamill fia fogja jatszani (remelem igy lesz) akkor Luke fia lesz az apja
tok jo nem?
Szeretném még mindenki figyelmébe ajánlani a kekivel készített interjút, ha addig nem voltál ideges majd leszel ( főoldalról rá tudsz menni ). Bemásolom ide is amit az ezzel foglalkozó topicba írtam ( NEM LÁTOK A PIPÁTÓL !! ).
Én is nagyon kurva ideges vagyok a Star Wars topic a múlt héten elhagyta a 2500. hozzászólást és már 2700 körül
volt tegnap.
A mai nap nemcsak a hozzászólások az elmúlt néhány napból tűntek el, hanem a számláló is visszaugrott, 2200
körülire.
Nem hiszem el, hogy egy rendszert nem lehet normálisan működtetni, már azt sem értettem, hogy mi a f@sznak
kellett szétdarabolni a topicokat, de ezt meg már egyáltalában nem.
Ha valaki ért ehhez és azt akarja, hogy itt mi jelen legyünk, akkor ne legyen már ilyen amatőr - engem speciel a
kekivel készített interjú még jobban felbaszott idegileg - hanem akkor mentse el mindennap éjfélkor az egész Tasztalt.
Akkor max. egy nap hozzászólásai veszhetnek el.
Ha meg erre nincs meg a technikai háttér akkor meg nem kell ilyen dolgokat üzemeltetni.
Elnézést kérek, de baszott ideges vagyok, csináltam egy topicot ami elérte majdnem a 3000 hozzászólást ( meglett
volna egy héten belül ) és most visszament 2200-re. Én így érzek, de gondolom mások a saját topicjukkal ugyanígy.
mint kiderült tévedtem, az elmúlt több nap hozzászólásai teljes egészben elvesztek, július 27-től pedig csak a kérdőjleke láthatóak.
Ami miatt extra kurva ideges vagyok az az, hogy a technika töketlensége miatt, a topic közel 500 hozzászólással visszaesett :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Hát ez hihetetlen! Pont most küldtem el egy nagy adag képet (9 db) Rick McCallum találkozójáról a fanklubosokkal. Meg írtam mellé egy kis infót is a magyar premierről. Remélem felrakják már végre.
A képeket egyébként Bori István készítette. Holnap, ha időm engedi, felrakom a saját website-omra, és megírom a linket.
Na hat ez egeszen hihetetlen, mindegy.
Amennyire tudom, Wizzard-nak van egy nem tul regi EPISODE ONE torzsasztal mentese, illetve valaki mondta szombaton hogy Tirek-nek van egy egeszen ujkeletu is.
Jelentkezzetek please!
Halihó, első előadáson résztvettek, vagy más eseményen jelen levők! A TheForce.net-ről ezt a levelet kaptam, de mivel nem voltam az első előadásson, és fotóim sincsenek, se a közös moziról, ezért akinek vannak, és kedvet érez valamiféle cikk angolul való összerittyentéséhez, az ne habozzon, írjon, hogy legyünk jelen ott is!
Date: Fri, 17 Sep 99 13:20PM PDT
Re: [Re: Hungarian premiere]
No problem ... if you live in Hungary, a report with pictures would be
great! You'd get credit on the site, too!
Volt itt egy hozzászólás, hogy láthatjuk Manny Calaverát, a Grim Fandango főhősét a pod race közönségében. Nos, döntse el mindenki, hogy a két "halálfejű" Manny-e vagy sem, én a semre szavazok. Azért tényleg hasonlít. Itt a kép, az Insider's Guide-ból szedtem, és kinagyítottam a két lényt:
Amúgy megjelent a "Hogy készült a Baljós Árnyak?" könyv, kívülről igen designos kiszerelésben (2890 Ft). Belülről nem láttam, mert celofánban volt és a kereskedő nem akarta kicsomagolni.
LÁtta vki?
Ezen a linken alább, elég sok hírt, információt lehet olvasni az EII-ről.Sőt egy mandaloriai harcosról is van egy egész jó kép.
http://clonewars.netsville.com/clone.html
Jó mazsolázást!
Nnna, akkor próbáljuk meg újra beindítani a SW topicot!
Abból a szempontból még jó is volt ez a nagy crack, mert egy mérföldkő lerakása történt e hét elején SW-ügyben.
Ünnepeljünk: hétfőn ELKEZDŐDTEK AZ EPISODE 2 MUNKÁLATAI! Ezt úgy kell érteni, hogy a tervezők (Doug Chiang és társai) elkezdték rajzolgatni az új űrhajókat, karaktereket, valamint a kosztümösök is munkának láthattak. Bár úgy tudom, a forgatókönyv még mindig nincs teljesen kész, azért ez is valami, nem?
Nem vagyok valami bennfentes a történet későbbi alakulásában, de ha figyelembe vesszük, hogy milyen nagy szerepet játszanak a mitikus hagyományok a forgatókönyvben, akkor igen valószínű, hogy Luke-ot el kell rejteni az apja elől, azért adják ki "dajkaságba" Owen bácsihoz és tagadják el előle az apját. Tudjátok, az ilyen jóslat szerű izék, hogy majd ellene fordul, ha megnő, ezért félő, hogy elrabolja a gonosz papa vagy megpróbálja kinyírni. A lányok ilyen helyzetekben nem szoktak számítani.:)
A családfa-kutatásról jutott eszembe ...
Már régóta gondolkodom rajta, hogy Darth Vader miért nem tudja, hogy van egy lánya is. Szerintem - kohóba-esés ide vagy oda - annyira azért jó kell legyen a memóriája, hogy ilyesmit ne felejtsen el. Nyilván nem tudja, hogy ikrek születtek, tehát a fogantatás és a szülés pillanata között valami nagyon csúnya tányértöréses jelenet lehetett Amidala és Anakin között. Olyannyira, hogy apuka valszeg nem is látta meg még fiát sem, nemhogy a lányát. Logikus az lenne, ha a gyerekek születése idején ő már elnyerte volna a megtisztelő Darth Vader nevet, különben Amidala (és Obi-Wan) nem rejti el előle a srácokat. Remélem Lucas bácsi majd megmagyarázza ezt a dolgot hiba nélkül.
Más. Most Leia a mamája révén hercegnő vagy a nevelőszülei révén, hiszen ők is magas beosztású emberek voltak az Alderaan-on. Leia még emlékszik az anyjára is, tehát egy darabig ők még együtt éltek, de Luke már nem volt velük.
Egyetertek abban, hogy Anakin sötét Jedivé válásában nagy szerepet fog játszani anyja, pontosabban anyja elvesztése.
hali
Nexus6 tal beszelgettunk a sw rol es a szereplok csaladfajarol , es ez kerekedett ki belole.
C3-PO -t kerdezgeti Anakin Solo (Anakin Solo Leia es Han solo legkisebb gyereke , valamelyik konyv folytatasban szuletik meg) .Meselj a csaladomrol C3-PO ! - Hat nem tudok erdekesen meselni , de legyen :)
En nagyapadtol kezdve ismerem a tortenetet .o rakott ossze engem .Te is tole orokolted valoszinuleg a muszaki erzekedet .Allitolag sok dolgot orokolnek az emberek a nagyszuleiktol.Nagyapad ugyesen hazasodott , mivel rabszolga letere sikerult egy kiralyi csaladba bejutnia.
Kozben jedi kepzest is kapott , de sajnos nem volt jo tanitvany .Hamar kimaradt a hagyomanyos jedi iskolabol es elment egy kevesbe hagyomanyos iskola mesterehez. Valamivel kesobb segitett is kiirtani regi iskolatarsait, tanitoit , mert mar regen nem tetszett neki , hogy csak sokadik rabeszelesre voltak hajlandok ot tanitani .Itt nevet is valtott Darth Vaderre mert ez sokkal jobban hangzott.Itt sajna egy kis malor is volt , mert belesett valami olvasztokohoba , ugyhogy kicsit elegett , de csinaltak neki mukart ,amivel o csinalt sajat maganak egy jo kis droidtestet, hiszen ebbe mar gyakorlata volt, es a fejere egy hatalmas zart kaplapot rakott , hogy nagyobbnak latszodjon.Kesobb megtudta , hogy legelso tanitoja meg nem halott , ugyhogy gyorsan ot is megolte , de elotte azert megkinozta anyadat vagyis a sajat lanyat.Aztan megtudta , hogy van egy fia .Csodalkozott is nagyon , de a beepitett memoriabovites hibajanak tudta be , hogy nem emlekszik a regebbi eleteben tortent dolgokra.(mellesleg megjegyem , hogy nagybatyad egyszer majdnem beleszeretett anyadba)A fiat ket megmaradt jedi ravette (igaz az egyik csak szellemalakban) , hogy ugyan olje mar meg az apjat , de persze azt nem mondtak meg neki, hogy az apja, hogy ne legyen bonyolitva a dolog . A nagybatyad meg is probalta , de a harc kozbe a nagyapad megmondta neki , hogy o az apja es gyorsan le is vagta a kezet , hogy jobban hasonlitson ra .Kesobb nagybatyad visszadta a kolcsont , mert o is levagta az apjanak a kezet.Ezutan nagyapad megolte a mostani mesteret , mert rajott , hogy megiscsak a masik iskolaba kellett volna tovabbtanulnia, hiszen azok jobb tenchnikat tanitottak , mert vegul a fia is le tudta gyozni , pedig o mar igen csak keson kezdte a tanulast.Itt is torten egy kis malor , mert a nagyapad megkerte a fiat , hogy segitsen neki levenni a fejerol azt a kalapot mert a harcuk kozben kicsit benyomodott es nyomta a fejet . A nagybatyad ezt meg is tette , de veletlenul lekapcsolta a lelegezteto gepet is igy nagyapad meghalt.Ezutan mar felgyorsultak az esemenyek .Anyad aki hercegno volt , kovette anyja peldajat es szinten sopredekbol valasztott maganak ferjet egy csempesz szemejeben.A nagybatyad meg rajott , hogy az apja nem vegzett jo munkat , amikor kiirtotta a jediket es tanitvanyaikat ,mert azert maradt meg jo sok , akinek tanithat jedis dolgokat.Ezutan nem sokkal szulettel te , es mivel anyad attol fuggetlenul , hogy az apja megkinozta , es meg az eskuvo elott apadat is megkinozta , azert , hogy sose felejtse el az apjat , neked is az Anakin nevet adta.
A bemutató napján láttam. Biztos infantilis vagyok, de nekem Jar- Jar kifejezetten tetszett!!! Sokkal "élőbb" szereplő volt, mint a többi, sztereotipiákba kényszerített színész! A gunganok szinkronja pedig nagyon jól sikerült... tiszta Bessenyő Család :-)))
Szerintem Anakin Vaderré válásának egyik kulcsa az anyja lesz!!! Érzem!!!
Egyébként pedig sajnálom, hogy a film igazából ugyanazon dramaturgia szerint, és szinte ugyanazon cselekmények felhasználásával készült, mint az előző részek! Alig volt új elem!!! Különösen a végkifejlet: űrcsata - szárazföldi csata bennszülött segítőkkel - végső jedi összecsapás dramaturgiája! Szinte jelenetről jelenetre a Jedi Visszatér... persze pörgősebben, újszerűbben... de nem máshogy!!!
Szerintem ott hibázik ez az új rész, hogy nem mutatott újat, "csak" a régi beváltat tökéletesítette. Pl.(SZVSZ):
A fogatverseny a Birodalomban látott hósiklós vizuálbravúr mai verziója. (emlékszem, akkor az ugyanilyen hatásal volt rám)
A bennszülött gunganok az ewokok helyét bitorolják.
Maul korunk emberarcú gonosz Vadere
Jar- Jar ThreePIO helyén még idétlenebb
Leia helyén Amidala (1000x jobb :-)))
Ben helyén Qui-Gon még tanítóbb
Luke helyén Obi van még tanítványabb
Yoda helyén egy egész jedi tanács bölcselkedik
ésígytovább...
Már ismert szerepek ismert szituációkban!!!
Szóval... számomra semmi gondolati újdonság, csak technikai... de az nagyon!!!!
És egy Han Solo igazán hiányzott... helyette gyenge karakter volt Anakin!
Panaka egyébként megjelenésében hordozott némi Harrison Ford-szerűt... olyannyira, hogy a képregény verzióban a képkockákon teljesen úgy is néz ki, mint Ford... filmkarakternek viszont nagyon nagyon gyenge volt...
Kis adalék ezekhez a midicloriánokhoz... baktériumokhoz
Majdnem off lesz!!!
Talán tudjátok, hogy Darwin elmélete a fajok eredetéről mára tudományos körökben is vita tárgya. Jónéhány amerikai iskolában például már vitatott tételként tanítják... és ez nem feltétlenül a teremtéselmélet diadala a tudomány felett, hanem egy új megközelítésé... Egyes kutatók (pl. Lynn Margulis - Carl Sagan exfelesége, Lovelock szerzőtársa a GAIA elméletben) a mikrobiológiából vezetik le a darwinizmus mindenhatóságát megkérdőjelező elméletüket! Próbálom röviden összefoglalni, de részletesebben is kifejtem, ha valakit érdekel:
A darwinizmus elméletének alapköve a fokozatosság elve, vagyis, hogy véletlenek folytán, a természetes kiválasztódás segítségével szép lassan alakult ki egyre magasabb és magasabb rendű élet a földön... halakból kétéltűek, azokból hüllők, madarak, emlősök..stb.
Csakhogy... a mai napig nem találjuk a hiányzó láncszemeket! Sőt az élővilág különféle osztályait valódi szakadék választja el egymástól.Átfogó molekulavizsgálatok után nem találunk köztes osztályokat, egyetlen olyan kategóriát sem, mely a másikba legalább részlegesen beilleszthető! Ez azt jelenti, hogy a fokozatosság elve nem bizonyítható... másképp szólva: Natura saltum facit, vagyis a természetben van ugrás!
Margulis erre egészen újszerű magyarázatot ad. A baktériumok "bölcsességéről" beszél!
Bizonyított, hogy baktériumok nélkül lehetetlen az életformák kialakulása, de az is, hogy minket is ilyen apró lények alkotnak lábtól fejtetőig. Milliárd baktérium összessége vagyunk. Ismert, hogy két vagy több élő szervezet egyetlen életközösséget alkotó együttélését szimbiózisnak, tagjait szimbiotikus partnereknek nevezzük. Eme szimbiózisnak és szimbiotikus partnereknek a mai kutatók sokkal jelentősebb szerepet tulajdonítanak, mint egykoron. Lynn Margulis úgy véli, ezek az életközöségek adják a kulcsot az élet fejlődésének rejtélyéhez. A baktériumok képesek arra, hogy egyikük a másiknak genetikai láncdarabkákat adjon át, az egyik fajta baktérium bármikor fel tudja használni egy másikféle baktérium génállományát, ha olyan feladatot kell végrehajtani, amire saját DNS-e képtelennek bizonyul.
Néha ezek az időlegesen kölcsönvett genetikai láncdarabkák, e "replikonok" összekeverednek a baktérium saját, eredeti génállományával, és új faj keletkezik... magasabb szinten pedig (itt most óriási összegzést végzek) megtörténhet az ugrás!!!
Bakteriológusok már régóta gyanítják a létezését egy egyfajta természetes, genetikus lángelmének!
Ez nem fiction... ez science!!!!
Bocs ezért a kitérőért, de azt gondolom a film hordozott némi üzenetet e tárgykörben is! Több szinten hangzott el a filmben is a szimbiózis, szimbiotikus partnerség... Obi van magyarázata a gungan király előtt még erőltetettnek is tűnt... biztos akartak ezzel valamit!!!
Gondolom kint ez nagyobb téma mint idehaza... Egyébként a professzorasszony szimbiotikus eredet-elmélete gyakorlatilag hivatalosnak tekinthető. Én magam nem vagyok bigott híve, de elgondolkodtató a dolog! Persze ennél jóval bonyolultabb, mint ahogy itt összefoglaltam, de a lényeg benne van!!!
gem bocs , de nem tudtam kideriteni egyertelmuen , de vegul igy is kiderult , hogy te voltal :) En meg midig azt mondom , egyszeruen nem volt idejuk felkesziteni a hajokat a csatara .Szerintem eloszor eszukbe se jutott , hogy kis vadaszokkal tamadjanak meg egy urallomast, csak R2D2 elemzese utan. Egyebkent en valahogy ugy erzem , nem allnak tolunk olyan messze technikai szinvonalban , mindenbol jobbjuk van , de nincs vagy legalabbis nagyon keves , amit mai esszel ne lehetne tudomanyosan (persze altudomanyosan :)) megmagyarazni (lehet ez most nem volt valami ertheto, szoval valami olyasmi , hogy ma nem tudnank megcsinalni , de elkepzelheto a dolog) mindenesetre Mirol is vitazunk ? :))))))))))))
Egyebkent a Phalanx agyu az kegyetlen , van egy kepem egy konyvben amikor eppen lo , uhhh .
Valaki idezte valahonnan, hogy Boba Fett meg fogja olni Jar-Jart .Hat szerintem ez nem igazan vallana Lucas bacsira , meg akkor sem , ha sok elborult szeretne ezt .En biztos nem orulnek neki.Nekem tetszett.
Zaira nekem is Darth Maul a kedvencem , es kicsit sajnalom , hogy keves szerepet kapott (de abban jo vol nagyon :)) Egye fene hozzak vissza a kov reszben (na ez nagyon sok embernek nem tetszene:)) , csak az a baj , hogy ha klonja lenne az mar nem o lenne , hameg osszereagasztanak :), az nekem is durva lenne .Ugyhogy szerintem nem fog tobbet szerepelni.
Mar tobben irtak az ajtonyitasi jelenetet , hat nekem az a kedvencem (nem veletlenul , Darth Maul csinalja :))
A Palpatin vs Sidious Tok jo , amikor eloszor lattam a filmet , akkor biztos voltam benne , hogy ugyan az , azota annyi minden olvastam errol , hogy teljesen elbizonytalanodtam .Jo kis csavar lenne , ha erre Lucas kitalalna valami logikusat , hogy pl miert nem ugyan az a ketto.
Dawe miert baj az , hogy Anakin droidokat eszkabal , kiskoromban en is csinaltam :) .Bemutatkozom Darth Druss42 vagyok :)
"Negativumnak lehet ertekelni azt is, hogy a droidkatonak szavakkal kommunikalnak, de ez nyilvanvaloan csak azert van, hogy a nezo is ertse, hogy mi tortenik "
ezek tomegcuccok, meg csavarok sincsenek benne (szet is esnek egy kis lokestol). ahogy a tavcsot nem epitettek be, ugy ket kommunikacios eszkozt sem. merthogy ha a fonokokkel is beszelni akarnak, akkor kell a beszedszinti...
egyebkent okulva a droidok szar teljesitmenyebol fogja palpi-oreg haver legyartani a stormtroopereket... :)
valaki emlitette hogy milyen bena a gunganok mozgasa. en (annak ellenere hogy foglalkozom karakter-animmal) tokeletesnek talaltam (egy snitt kivetelevel, de ezt kesobb). ugyanis az a mozgas amit a filmre vittek, nem "ugy sikerult" hanem olyan szandekozott lenni. egy idiota faszi, idiota mozgasa. szoval az egyetlen rossznak tuno jelenet (az sem mozgasban, hanem kompozitban) az, amikor megerkeznek a sacred-place-re, es jar-jar a csoport elejen all, mas szinekkel es mas fokusszal mint a mogotte allo kiralyno (aki tekintetevel egyertelmuve teszi, hogy jarjar virtualis, azaz nem all elotte senki). tobb helyen nem lattam kompo hibat (leszamitva a emlitett enyhe csuszkalasokat, de nem jelentosek, elsore fel sem tuntek), meg otoh-gunga-ban sem. ott azert volt minden kek, mert a viz alatt jatszodott a jelenet.
a szinkronrol annyit, hogy kva jo, ha belegondolok eletemben ilyen jo szinkront meg nem lattam (hallottam ;). es ezt nem csak a hangokra ertem (yoda-en pl. meg csiszolhattak volna), de a forditasra is. pl nem tudom feltunt-e, hogy a lip-sync is majd 90%-osan befigyelt... nem hittem el. szoval eleg sok melo lehetett abban, hogy a megfelelo szorendu forditas keruljon a moziba. es jo lett.
jarjar rulz (meg panaka is ;)
egyedul qui gon hangja nem tetszett elsore, de masodikra mar azis maxiqvajol bejott :)