Nem láttam... videón vetted fel? Sulyos csomag lenne, én Franchonban lakom. Ha elküldöd, átjátszom dvd-re, amit postafordultával megkapsz. Az én csomagom könnyebb volna...:-) Remélem, van lejátszód hozzá.
(Janet Baker nagyon jó, az ujat nem ismerem).
"sarastro_nagymester.yahoo.fr"
Most hirtelen kettő jut eszembe, az első nagy kedvenc az Anthony Lewis féle előadás Janet Bakerrel, de amint meghallgattam a Christopher Hogwood / Catherine Bott előadásban, az előbbi hirtelen átlagossá vált.
Láttad a Mezzo-n kb. 1 éve sugárzott alter-csapat Didó előadását (5 fő váltogatja a szerepeket és a zenekart is bevonják a darabba)? Ha nem, rögzítettem...
viszont siekrül tletöltenem a lejjebb említett huszka jenőtől a gül baba c. operettből számokat, többek közt az ott, túl a rácsont-t. ezért már érdemes felkelni.
olvastátok a "kit szeretnék látni a klasszikus zenében" topicot? egyszerűnm szóhoz sem jutottam a döbbenettől. klasszikus zene alatt a princessről beszélnek és azt mondják hogy "ódzkodom az oylan zenétől amiben elavult hangszerek vannak"
milyen kirohanás nem túl erős még erre a kijelentésre egy magamfajta öreg zenésztől aki sokhangszeren játszik?
Igen, aki ismeri az operát, vagy a sztorit, Wolfgang záró szavaiból, amit ide beírtam, rögtön kitalálja. Nagyon szép opera, nagyon szeretem, ajánlom Sarastronak is szeretettel. :))
Én annyit segítettem, hogy operáról van szó. :) Ami te behoztál, arra kapásból rávágnám, hogy az Ulysses, amit írtál, hogy Molly visszagondol a lánykérésre.
természetesen én se haragudtam Rád...
akkor elôbb ezt találd ki Te:
"... és azt gondoltam ha már ô akkor legyen ô mért ne és a szememmel kértem hogy kérdezze meg ujra hogy én rámondjam az igent és akkor megkérdezte mondanék-e igent havas szépe és elôbb átöleltem igen és magamhoz szoritottam ugy hogy egészen érezze a melleimet tele parfümmel igen és a szive ütött mint a bolondóra és igen mondtam igen legyen Igen"
:))) Ez a néhány sor valóban kitalálhatatan, ha csak nem is mered nagyon jól az operát. Az utolsó soraiból lehet kitalálni talán.
"Mire holnap lement a nap, a zsoldoskapitány a varjaké, hisz marékszám van hamis tallér a zsebében. A polgár megvédi a házát, oly módon, amint tudja. Én kereskedő voltam, tehát mindenhez értek. Meg kell ismerni a vevőket, az embereket. Látod, egy marék hamis aranyért eladott a katona, de én nem adlak oda, az egész világért."