Keresés

Részletes keresés

nazarene Creative Commons License 2001.04.17 0 0 605
vorosbika,
hogy en mikor, hova, miert megyek azt egyes-egyedul en dontom el; neked es a hopzzad hasonloknak az egvilagon semmi koze hozza.
errol ennyit.
Előzmény: red_bull (603)
texaner Creative Commons License 2001.04.17 0 0 604
Ha az EU vonalon semmi sem változik akkor Fidesz MSzP koala, egyébbként Fidesz MIÉP koala.
A lényeg teljesen mindegy, hogy kivel de a miniszterelnőköt Orbán Viktornak kell hogy hívják!
Előzmény: nemmindegy (586)
red_bull Creative Commons License 2001.04.17 0 0 603
Kedves Nazarene!

Akár máris indulhatsz, eddigi ténykedésed nem fog senkinek sem hiányozni! Akinek meg mégis, az mehet veled kézenfogva!
Mi meg megemlékezünk majd a nagy napról!

Előzmény: nazarene (391)
nazarene Creative Commons License 2001.04.12 0 0 602
OFF
majom, ne bantsd ot. ennyi a szaktudasa: beallitja a magyar keymapet.
ON
Előzmény: MajomEmber (599)
nemmindegy Creative Commons License 2001.04.12 0 0 601
Igazad van, ezért mondtam, hogy hisztizett. (Mint a gyerek, akinek már hússzor mondták, hogy nem kapja meg a kisautót, de ő csakazértis tovább próbálkozik.)
A százalék meghatározásakor azért a hasraütős eredményt még felszoroztam a bizonytalansági tényezővel is :)))
Előzmény: Öthetes Júzer (600)
Öthetes Júzer Creative Commons License 2001.04.12 0 0 600
Azt hiszem, itt egy félreértés van... Kovácsnak nincs törvényes joga arra, hogy kikényszeríthesse a választ, de ahhoz azért van joga, hogy annyiszor kérdezze meg, ahányszor jólesik neki.

És mindenki másnak meg joga van ahhoz, hogy ehhez véleményt fűzzön, ha úgy gondolja...

Előzmény: nemmindegy (597)
MajomEmber Creative Commons License 2001.04.12 0 0 599
OFF

LamaXX - nem kell nagyon leszolni azokat, akik nem hasznalnak magyar ekezeteket. Anelkul is ertheto nagyjabol, amit irok, de meg a C64-nel az angol kiosztast szoktam(uk) meg...

ON

Előzmény: LamaXX (505)
Öthetes Júzer Creative Commons License 2001.04.12 0 0 598
Feltéve azt a valószínű helyzetet, hogy nem tud egyéni választókerületekben diadalmaskodni, ez a 15-16% (gondolom, a jó közgazdászmódszerrel kaptuk meg: hasraütéssel) úgy kb. 8-9%-nyi parlamenti mandátumnak felelne meg.

Az meg akkor könnyen elképzelhető, hogy a maradék 91-92% nem úgy oszlik meg, hogy patthelyzet alakuljon ki...

Kérdés még az is, hogy bekerül-e az SZDSZ? Van esélye... Ebben az esetben ők is kapnának úgy 3-4-5%-nyi mandátumot...

Előzmény: nemmindegy (596)
nemmindegy Creative Commons License 2001.04.12 0 0 597
Nem. Befogni a száját. Valakinek fel kellene világosítania őt arról, hogy két TÖRVÉNYESEN működő párt közötti esetleges választási és koalíciós megállapodásokhoz maximum annyi köze van, mint neked, vagy nekem. SEMMI KÖZE. Szavazóként kinyílváníthatjuk a véleményünket. Ennyi.
Előzmény: sashimi (595)
nemmindegy Creative Commons License 2001.04.12 0 0 596
"De hát háború nem lesz."
A próféta szóljon belőled, hogy Allah növessze hosszúra a szakálladat :)))
Nagy valószínűséggel a MIÉP 15-16% körül tetőzik, HA nem történik valami egetverő. (Egyelőre nem úgy néz ki.)
Viszont az is igaz, hogy ilyen eredménnyel könnyen lehet a mérleg nyelve :)))
Előzmény: Öthetes Júzer (594)
sashimi Creative Commons License 2001.04.12 0 0 595
nemmindegy, irod Kovács hisztis kurvaként addig nyivákolt... Szerinted Kovacsnak mit kellett volna tennie az adott helyzetben? Az EU aldasat kerni egy leendo frigyre?

sashimi

Előzmény: nemmindegy (592)
Öthetes Júzer Creative Commons License 2001.04.12 0 0 594
Igen ám, de az SZDSZ-től volt hova elmenni... Az MPP esetleg élvezheti kívülről - a konkrét esetekben egyeztetve - az ellenzékiek támogatását. Vagy egy cseh megoldás születhet, ebben az esetben valószínű az alternatív mérsékelt pártszövetség(ek) emgerősödése.

Én azt gondolom, hogy a MIÉP-et azért ismerik annyira a szavazópolgárok, hogy a radikalizmusra nem hajlók ne is szavazzanak rájuk. Azaz a tartalékok (bár biztos vannak még a MIÉP-nek tartalékai) nem olyan nagyok, hogy felnőhessen a párt a jelenlegi "Big Two" mellé...

Akármi történik. Kivéve háború esetén, mert az kiszámíhatatlan. De hát háború nem lesz.

Előzmény: nemmindegy (592)
nazarene Creative Commons License 2001.04.12 0 0 593
>1. 67%-os Fidesz parlament
ezzel almodik ovi?
Előzmény: nemmindegy (584)
nemmindegy Creative Commons License 2001.04.12 0 0 592
"A szavazók zömét adó nem szélsőjobbos, és nem "középre hajló" polgárok a Fideszre fognak szavazni ismét. " 2006-ban is? Ha 2002-ben a Fidesz lefekszik az MSzP-vel?? Ebben nem vagyok biztos. Gondolj csak az SzDSz-re. 20% 7%
"A középre húzó emberek szavaznak jobb híjján az MPP-re, az MSZP-re, valamelyik kisebb, de mérsékelt pártra, nem a MIÉP-re... "
Szerintem ma MO-on a választók 30%-a annyit biztosan tud, hogy NEM szavaz sem az MSzP-re, sem az Munkáspártra, sem az SzDSz-re. Ha ezek 2002-ben a Fideszben is csalódnak, és tegyük fel, nem tűnik fel semmilyen egyéb párt, akkor kire fognak szavazni? HA szavaznak??
--
OVi-nak azért nem tett jót ez a "nyilatkozat", mert Kovács hisztis kurvaként addig nyivákolt a Fidesz elhatárolódás miatt, hogy muszáj volt valami semmitmondót nyilatkozni, hogy befogják a visító száját. Tisztán látszott, hogy ez megint az a szitu, hogy "ha ezt mondja, azért nem jó, ha meg azt, akkor azért"
Előzmény: Öthetes Júzer (591)
Öthetes Júzer Creative Commons License 2001.04.12 0 0 591
"Én pontosan úgy érzzem, hogy ha a Fidesz lepaktál az MSzP-vel, ezzel gyakorlatilag a 2006-ios választások végeredményét is meghatározza: ERŐS MIÉP "tábor".

Ezzel egyáltalán nem értek egyet. Nem feltételezem, hogy egy radikális MIÉP-nek még ennél is sokkal nagyobb szavazóbázisa lehetne. A középre húzó emberek szavaznak jobb híjján az MPP-re, az MSZP-re, valamelyik kisebb, de mérsékelt pártra, nem a MIÉP-re...

"(A Fidesz szavazók zömét adó NEM-szélső-jobbos és "középre hajló" szavazók, akik deklaráltan semmilyen körülmények között nem szavaznának sem az MSzP-re, sem az SzDSz-re, egyértelműen egyetlen választási lehetőséget látnának maguk előtt."

A szavazók zömét adó nem szélsőjobbos, és nem "középre hajló" polgárok a Fideszre fognak szavazni ismét. Miért is ne? Vagy otthon maradnak. Vagy valami...

"Hacsak nem "termelődik ki" addigra egy szavahihetőnek tűnő, a Fidesz által "elhagyott területre besasszézó" jobbközép szoc.dem. jellegű párt."

Jobbközép szocdem? Ez aranyos... :) Egyébként természetesen elképzelhető egy Békejobb 2004-típusú szervezet megerősödése is...

rosencrantzhu Creative Commons License 2001.04.12 0 0 590
Akkor csaknem mindenben egyetértünk, kivéve abban, hogy O.V.-nak használt volna ez az interjú.
Előzmény: nemmindegy (589)
nemmindegy Creative Commons License 2001.04.12 0 0 589
Pontosan ez a lényeg: OVi-nak úgy kell nyilatkoznia, hogy a hezitálókat lehetőleg minél inkább maga mellett tartsa, akik meg nem foglalkoznak a dologgal, azok továbbra se foglalkozzanak vele. Kecske-káposzta.
Az MSzP-vel kapcsolatban úgy érzem, hogy most értek el a nagyjelenethez, melyben a párt hajója beleütközik egy "háromtüskéjű" jéghegybe, és szépen lassan elsüllyed. A választók nem szeretik, ha egy párt "töketlenkedik". Úgy néz ki, ezt még nem vette észre a "központi bizottság" :)))
Előzmény: rosencrantzhu (587)
Tappancs Creative Commons License 2001.04.12 0 0 588
Az mszp hívei könnyedén megakadályozhatják a fidesz-miép koalíciót. Egyszerűen a fideszre kell szavazniuk. Így biztosan abszolút többséget ér el a fidesz. Bár, ahogy elnézem az mszp belső bozótharcait, enélkül is jó esély van a fidesz győzelmére.
rosencrantzhu Creative Commons License 2001.04.12 0 0 587
Nem tudom, mit tennék, de én nem is ezen filóztam. Csupán azt mondtam, hogy a mostani nyilatkozat után nagyobb esélyt látok ilyen végeredményre, mint előtte, mert a legtöbb emberre semlegesen hatott, néhány vaciláló számára pedig a Fidesz céljával ellentétesen.

Ez csak egy vélemény, de szerintem van benne valami.

nemmindegy Creative Commons License 2001.04.12 0 0 586
A politikusokkal pontosan az a baj, hogy meg kell tanulni a mondataik közül kihallani az "igazságot". Nem zárhatja ki konkrétan örök érvénnyel a MIÉP-Fidesz koalát, viszont nem is teheti le mellette a voksát, az általad említett okok miatt. Ezért a lehető "legbiztonságosabb" fogalmazás az, hogy a választások végéig NEM gondolkodnak és nem is tárgyalnak a koaláról. Én ebből pontosan azt vonom le, hogy a KIZÁRÓLAG választások eredményétől függ, hogy tárgyalnak-e MAJD, vagy sem. SEMMI MÁSTÓL. Te pl. mit tennél a következő helyzetben (legvégső állapot):
Fidesz 41%
MSzP 37%
MIÉP 14%
a maradék pedig mindenféle "egyéni" bejutók között oszlik meg.
Én pontosan úgy érzzem, hogy ha a Fidesz lepaktál az MSzP-vel, ezzel gyakorlatilag a 2006-ios választások végeredményét is meghatározza: ERŐS MIÉP "tábor". (A Fidesz szavazók zömét adó NEM-szélső-jobbos és "középre hajló" szavazók, akik deklaráltan semmilyen körülmények között nem szavaznának sem az MSzP-re, sem az SzDSz-re, egyértelműen egyetlen választási lehetőséget látnának maguk előtt. Hacsak nem "termelődik ki" addigra egy szavahihetőnek tűnő, a Fidesz által "elhagyott területre besasszézó" jobbközép szoc.dem. jellegű párt.
Egyébként nem tudom, kinek tűnt fel, de az MSzP mostanában erőteljesen a szoc.dem. image-et próbálja "erőltetni" a választók felé. "Kacag a májam, röhög a vakbelem." :))))
üdv
nm
Előzmény: rosencrantzhu (585)
rosencrantzhu Creative Commons License 2001.04.12 0 0 585
Orbán Viktor szemszögéből nézve nagyon elb@szottnak tűnik nekem ez az interjú.
Mivel egyértelmű, hogy egypárti kormányzást akar, túl korán kimutatta a foga fehérjét az MDF-nek, de főleg a kisgazdáknak.
Ha én a helyében lettem volna, határozottan megmondom, hogy nem akarok a miéppel nyomulni. Még akkor is ezt mondtam volna, ha nem ezt gondolom.
Az interjú alapján ugyanis a miép és fidesz között hezitálók bátran leszavaznak a miépre, mondván legalább lesz koala. Ugyanakkor egy ilyen koalíciót elutasítók (pl. "balosabb" fideszesek, ingadozók) biztos ami biztos, nem fognak a fideszre szavazni, mondván így tuti nem lesz koala.

Szóval én a Viktor helyében hazudtam volna, mint a vízfolyás. Azért politikus.

Előzmény: nemmindegy (584)
nemmindegy Creative Commons License 2001.04.12 0 0 584
Ne forgasd ki a szavaimat. Egyrészt én NEM az indexről beszéltem kizárólag, másrészt NEM azt írtam, hogy hamisítja, hanem azt, hogy TÁLALJA. És gondolom, nem kell hosszasan magyaráznom, mi a különbség a kettő között.

Abban sincs igazad, hogy a Fidesz "zsarolása" nem hagy választást. Ugyanis a Fidesz NEM azt sugallja, hogy amennyiben nem szavaznak rá elegen, akkor erőszakkal megsemmisíti a választás eredményeit és megtartja a hatalmat (amivel remélhetően 2002-ben már nem fog riogatni a ballib tábor, mint tette azt '94-ben!!), hanem mindössze annyit "sugalltat maguknak a választókkal" (ennél óvatosabban nem tudtam megfogalmazni), hogy négy lehetőség áll a választók előtt:
1. 67%-os Fidesz parlament
2. Fidesz-MIÉP koala
3. Baloldali többségű parlament.
4. "döntetlen", minden következményével.
Namármost ezekből mindenki azt von le, ami neki tetszik, SZABAD országban élünk, SZABAD akárkire szavazni.

Előzmény: nazarene (569)
sashimi Creative Commons License 2001.04.11 0 0 583
azfix, irod a Fidesz 94 után irányt váltott Lenne egy kerdesem: szerinted a mai, 2001-es es a 98-as fidesz azonos poliikai elveket vall?

sashimi

Előzmény: azfix (532)
NOkedli Creative Commons License 2001.04.11 0 0 582
Például én sem kérem számon a jelenlegi SZDSZ-től, hogy Tölgyessy a tagja volt. Immár ez is idejétmúlta tényező. Viszont TGM, Eörsi,... még mindíg ott van.
I>

Azfix!

Azt nem tudom, Hogy Eörsi volt, van SZDSZ-tag, de Tamás Gáspár Miklós kilépett! Elkerülte volna a figyelmed?

Előzmény: azfix (532)
badcard Creative Commons License 2001.04.11 0 0 581
cory25 barátunk kommunikációs eszköztára kb. hat-hét szdsz-t gyalázó mondatból áll.
ezzel már-már intellektuális csúcsokat dönget. rögtön hozzáteszem: miép körökben.
Előzmény: Törölt nick (580)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.11 0 0 579
Egy kérdés: az ajrópjúnó kijelentheti, hogy miép kormányú országok nem lehetnek a tagjai??!! Az ugye nem kirekesztő??!! Az tiszteletben tartja az ország lakosainak döntését??!!

no comment

Előzmény: Öthetes Júzer (577)
nazarene Creative Commons License 2001.04.11 0 0 578
:)))
Előzmény: Öthetes Júzer (577)
Öthetes Júzer Creative Commons License 2001.04.11 0 0 577
A minap is kijelentette az SZDSZ az országos gyűlésen, hogy "volt munkásőrök és homokosok nem lehetnek a párt tagjai". Ez bizonyítja a kirekesztő, a jogállamiságot nem tiszteletben tartó jelleget...
nazarene Creative Commons License 2001.04.11 0 0 576
nemnem, nem is. nektek van igazatok, persze.
Előzmény: Misteryy (575)
Misteryy Creative Commons License 2001.04.11 0 0 575
nazarene nem latsz a szemedtol

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!