Észrevettétek? Visszajött minden hozzászólás.
Kedves VB, nekem úgy tűnt, hogy Qui-Gon a nadrág(?)zsebébe akart nyúlni az említett jelenetben, csak a keze elveszett a ponchoja redői között.
Tegnap duss42-nek volt egy C3-PO-s monológja, amire én is reagálta. Most nem akarom magam ismételni, de néhány megjegyzés ismét előkívánkozik.
1. Ez a vulkán(?) vagy kohó(?) melletti Anakin–Obi-Wan párbaj még az ikrek születése előtt le kellett folyjon, mert az öreg Darth Vader csak a VI részben jön rá, hogy Luke-nak van egy testvére. SZVSZ nem is látja még a fiát sem csecsemőként.
2. Leia az anyja jogán hercegnő vagy a nevelőszülei jogán? Esetleg a szenátori ranggal jár együtt, bár ez túlzás lenne egy köztársaságban.
Maxiüdvölet, Artu
1 1835.1 Titanic (1997)
2 920.1 Jurassic Park (1993)
3 809.2 Independence Day (1996)
4 798.0 SW:ANH (1977)
5 792.4 SW:TPM (1999)
6 766.9 Lion King, The (1994)
A nem USA-beli bevételek ( overseas ):
1 1234.3 Titanic (1997)
2 563.0 Jurassic Park (1993)
3 503.0 Independence Day (1996)
4 454.0 Lion King, The (1994)
5 385.3 Lost World: Jurassic Park, The (1997)
6 369. SW:TPM (1999)
7 350.0 Forrest Gump (1994)
8 347.6 Armageddon (1998)
9 337.0 SW.ANH
A múlt héthez képest nem volt jelentős elmozdulás, a helyezés szempontjából, de a bevétel természeteseb növekedett és ahogy innen is látszik a film nemsokára mindkét listán feljebb fog jutni.
Az én tippem szerint a worldwide bevételeknél el fog jutni a 2. helyre, az overseas bevételeknél pedig a 2-3. helyig biztos.
A Cinema amugy is szar szokott lenni, ugyhogy nem meglepo, amit irtak. Semmi onnalosag nincsen bennuk, csak koppintjak a nemet szamot.Siman atveszik az osszes baromsagukat.
Sokkal jobb a Total Film vagy a Vox.
A szinkron tok jo lett, bar Yoda-t meg mindig nem tudnak szinkronizalni, de hat legalabb nem a Hakapeszi Maki volt a hangja.
Es nekem Jar Jar igenis tetszett. Tok jo volt. Foleg a szinkron szovege ami maxi jo volt. Meg talan az eredetit is lehagyta neha. De csak neha. Az -t nem lehet egy -val helyettesiteni...
Hat talan most ennyit.
Es nezzetek meg ezt a weboldalt:
http://www.geocities.com/gibbur
Udv
Ui.: Amugy ez igaz :
...a Sotet oldal elemeszt, akarcsak Obi-Wan tanitvanyat...
/Yoda/
Es a Csaszarnak is azert kell olyan gyakran testet cserelni, mert egy kicsit gyorsan oregszik...
Te is fiam, Brutus?
A fenébe. UBul likvidálását még megoldom, de a jelek szerint egyre nő a konkurencia...
:)))))
Szerintem viszont Anakin nagyon is jó volt. Végig sikerült meggyőzően előadnia egy korához képest rendkívül inteligens gyermeket, és szerintem a szövege sem volt gázos.
Most komolyan, egy Szász Marci féle Anakinnek jobban örültetek volna? Kilenc éves a srác, már ez is csodálatos teljesítmény volt.
Az egyetlen probléma vele kapcsolatban némi irigykedés lehet :)
Te ds9... Nem neked volt ötöaöd a lottón? Csak mer ez a site, www.szerencse.ini.hu , elégé a te stílusodban van...
:)
Apropos, a Vader/Kenobi összecsapás a könyv szerint egy olvadtfém-kohóban zajlott. A filmben meg csak annyit mond Kenobi, hogy megpróbálta megállítani, de nem sikerült.
Laa-Yosh
A jövőben én sem szeretnék kérdőjel lenni.
hali
Na akkor lassuk mivel tudnam tolteni a topicot :)
Zaira
>Fogait akrillal színezték, hogy a szuvasodás és a rothadás látszatát >keltsék. ( Nem értem mért ezzel magyarázzák a foltos fogakat, >szerencsétlen Szith Lordok ilyen ápolatlanok lennének ?)
Szerintem pont ez a lenyeg , yoda is megmondja , hogy a sotet oldal felemeszt es ezt nem csak a szemelyisegre kell erteni , hanem a fizikai adottsagokra is .Valamelyik konyvben ezt ki is emelik.
Kedvesem (aki az
Amidala Birodalma nevű honlapot üzemelteti a következőt tudatta velem: Natalie Portman már 14!!! éves korában, azaz négy évvel ezelőtt aláírta mind a három részre szóló szerződést Amidala királynő szerepére. Kicsit vonakodva ugyan, hiszen ezzel egy kb. 10 éves elkötelezettséget vállalt az SW filmek mellett. Szerintünk nagyon is jól tette, hogy a végén nem remegett a toll a kezében... :)))
Na, én is láttam. Természetesen még 16-án (először), de nem volt időm még megírni a véleményemet.
Hát, most nem ússzátok meg, mély tiszteletem Mindenkinek, aki a következő sorokat végigolvassa!
Azon gondolkozom, hogy mi szükség van filmkritikusokra. Elmondják véleményüket, járatják szájukat, de – tisztelet a kivételnek – a fene se figyel rájuk. Mert megszoktuk, hogy a nekünk tetsző filmeknek csak a hibáit látják, és a legunalmasabbakat pedig oldalakon át dicsőítik.
Legkedvencebb újságom, a Cinema véleményével idáig – szinte – mindig egyetértettem. Ez az első alkalom, hogy teljesen felháborított egy cikkük. A Baljós árnyakkal kapcsolatban két iromány jelent meg a Cinemában, az egyik pro, a másik kontra. Két dolog nem vált világossá, akárhányszor is olvastam el azt a bizonyos 35 oldalt:
1.) Miért szidja a negatív cikk a Star Warsot? Mi a gondja vele? Igazi kritika ugyanis nem hangzik el, csak kb. annyi, hogy a kritikus fájlalja, hogy a nagymamája nem szerepelhetett egyik részben sem…
2.) Miért a negatív cikk értékelését (60%) vállalta magára a lap? (A másik után nem is szerepelhetett értéke-lés…)
Tehát szörnyen csalódtam a Cinemában, mert nekem IGENIS ez a film nem „csak szórakozás volt, semmi több” (ahogyan azt ők írták), hanem hatalmas élmény. Mindenképpen az a véleményem, hogy megérte a 16 évi vára-kozás, jobb előzmény-folytatást el se tudtam képzelni.
Nem értem a kritikusokat, köztük a „hivatásos” kritikusokat, de az önjelölteket se. Mindegyik szidja a történetet, az effekteket, a színészeket, a zenét – tehát mindent, ami számomra olyan nagy élményt jelentett. Szerintem – ugyanis – a történet logikus volt és fordulatos, a párbeszédek igenis tanulságosak voltak („Mindig van egy na-gyobb hal…”) és átjárta ezeket az egész filmre (+ a trilógiára) jellemző önirónia, de amikor először láttam a filmet, a hátborzongató látvány, effektek miatt nem is igazán tudtam odafigyelni ilyen „apróságokra”. Másod-szorra már igazán hallottam a dialógusokat, a zenét is, és mondhatom: minden rendben volt. (Sőt!) A színészek-ről pedig annyit, hogy: a két Jedi remek volt, meggyőző, Jar Jar is oszkárt érdemelne (de komolyan!), és egyál-talán nem volt idegesítőbb C3PO-nál… Amidala – talán mondanom se kell – fülig beleszerettem, nagyon tehet-ségesnek tartom. Egyetlen negatívum a színészekkel, sőt: az egész filmmel kapcsolatban – Anakin, tehát Jake Lloyd „alakítása”, mely valahogy nagyon gyengére sikerült. Megnyugtató, hogy vele többet nem találkozunk…
Apropó, nem tudjátok, hogy a következő részben is Natalie fogja-e alakítani a királynőt???
Azóta – egyébként – már kétszer láttam, szombaton lesz a harmadik. (Corvin.) És nagyon várom a szombatot…
Összefoglalva: le a kritikusokkal, tisztelet a kivételnek. Cinemára viszont haragszom, de októberig megbocsátok, mert megveszem a következő számot… (Nagyon ajánlom mindenkinek.)
Magyarországon a Star Wars: The Phantom Menace megdöntött minden rekordot, 39 mozivásznon 441.000 dollárt hozva a bemutatástól Vasárnapig, ezzel a film 71%-al több bevételt ért el mint az eddigi csúcstartó a Jurassic Park: Az elveszett világ !
NEM BÍZZÁK RÁ ANAKIN SZEREPÉT ERRE NYÁLAS FICSÚRRA!!!! Many Thanks, Rick!!!
Ezek szerint nem voltak álhírek azok a pletykák, amelyeket még a 80'as évek közepén hallottam, hogy Anakin egy lézerkard-párbaj alatt belezuhan egy vulkán kráterébe és azután kell szinte valamennyi fontosabb szevét és végtagjait gépekre cserélnie és válik Darth Vaderré...
Bevallom, ezt a verziót kicsit kétkedve fogadtam akkor, de mint láthatjuk a hírek igaznak bizonyulnak.
Egyébként nekem a winzip nem tudja kibontani a file-t amit küldtél, de nem is baj mert én úgysem tudnék vele mit csinálni, remélem aki tud az tud csinálni vele valamit.
A zip fájl-ban minden html el van nevezve dátum szerint... A legutolsó archiv időpontja 1999. szeptember 19. 22:45.
Egyébként ez olyan, mintha valaki ráengedett volna egy jó kis html-kód faló proggy-t az index-szerver cache-jére :(((. A másik ötletem, hogy időutazás történt. (A benti gépemen utánanézek még a mai és a tegnepi állaptnak, hátha ki tudom menteni azt a ie5 temp fájljaiból.
Wizzard.
U.i.: Egyébként csak minket ért ilyen veszteség, vagy egyéb topic-ok is vesztettek adatokat? Ha nem, akkor ejnye-bejnye konkurrens topicgazdák...
De az is lehet, hogy túl komolyan vették a "Wipe them out, completely..." felszólítást :(((
A Caserta palotában tartott sajtókonferenciát Rick McCallum tegnap, Olaszországban, aholis újra megerősítette, hogy Leonard di Caprio nem (!) fog játszani az Episode II-ban.
Az eddig is jól ismert tényekhez ( ebben a palotában forgatták a királynő palotájának jeleneteit ) hozzátette, hogy ez a palota a következő részben is nagyon fontos szerepet fog játszani, ha nem a legfontosabbat.
A Vezúv is elképzelhető spekulációk tárgya, amely hegyen zajlana le Obi van és Anakin párbaja a vulkánnál.
Az Assisi apátság ( mint a Sith-ek temploma ) lesz valószínüleg használva a filmben.
Az Episode Two forgatókönyve nemsokára készen lesz és nagyságrendekkel sötétebb mint a TPM.
McCallum utalt arra, hogy az USA-ban nem kizárt a SW:TPM széleskörű újrabemutatása a mozikban a Thamksgiving/Karácsony közötti időszakban. Így legyen ötösöm a lottón, ezt már mondtam két hónapja, hogy logikus lenne, így talán elérik a SW:ANH bevételeit.
Még egy nagyon érdekes dolog, Szombaton a film az USA-ban visszaugrott a 11. helyre. Érdekes nem ?
Angliában a film még mindig a harmadik volt a hétvégén ( 10 hét után ) és most az előző héthez képest ( ez döbbenet ) még bevétel emelkedése is volt ( mint tudjuk a filmek 10 hét után folyamatosan csökkenő bevételeket produkálnak ).
A saját és kedvesem mentését elküldtem Voty-nak, ds9-nek és Mónikának. PLS továbbítsátok az anyagot az illetékesnek hogy minél hamarabb visszaálljon a régi állapot...
Ez az a nő, de a kép csak montírozás. Egyébként azt mondják, hogy a nő szerepelni fog a következő részben.
itt egy pontosabb cím amin jól megnézhető a "nő":tpm.streetpreacher.com/media/wallpaper/grzaurra1024.jpg
ez a voroshaju no van az sw1-ben?http://www.theforce.net/virtualedition/main/main_graphics/episode2.jpg
amugy ez a kep most micsoda?
ezt valaki csak ugy osszemontirozta, vagy ez "eredeti" (bar ez furacsa lenne ha meg el se keztek a forgatast)?
mert ha nem akkor nagyon jol sikerult
A vöröshajú nő a pod verseny egyik jelenetében látható. A neve egyébként Aurra Sing. Itt találhtsz róla képet:
countingdown.com/starwars
Itt menyj be a wallpaperbe. Azt hiszem már az első oldalon találsz, de ha nem akkor menj vissza a dátumokon(balra fönt) egyet vagy kettőt. Sok sikert.
na mondjatok mar meg hol vannak a Falcon kepek, mert nem talalom
ja es jo lenne egy kep amin lathato az a bergyilkos voroshaju no is
mert azt se lattam a filmbe
igen a szinkronos van meg
nem a felujitott
es az se biztos, hogy segitseg
de valami hasonlo
es leg "elnyomott"
ja es az angol szoveg neked megvan gepen?
vagy emlkeszel ra?
vagy konyvbol irtad ki?
Néhány érdekesség a film készítésével kapcsolatban a most megjelent könyvből (ami egyébként nagyon jó, tele van a készítés fázisainak a képeivel)
- A neimoidianokat eredetileg számítógéppel akarták megcsinálni, csak később döntöttek úgy, hogy maszkba bújtatott színészek játsszák el őket. Egyébként a maszk annyira meleg volt, hogy a szájnyíláson kellett egy gumicsövön levegőt befújni a szerencsétleneknek.
- A szenátusban ülő wookieekat tulajdonképpen, egy ember játszotta, aki Chewbacca!!! egyik jelmezét öltötte magára, majd róla három-három külön felvételt készítettek egy kicsit megváltoztatva őket. Mind ezt a takarékosság jegyében.
- A rohamdroidok úgy öltöttek végleges formát, hogy megnyújtották a rohamosztag katonáinak maszkját, és stilizáltabbá tették arcvonásaikat.
- Az első jelenet, amit felvettek (1997. június 26-án) Darth Maul és Darth Sidious között zajlott a Coruscanton.
- A forgatás alatt mindenkinek szigorúan névkártyát kellett viselnie, még Lucasnak is, akinek a kártyáján ez állt: Yoda.
- Darth Maul tetoválásához alkohol alapú színanyagot használtak és festékként vitték fel. A balesetek elkerülése végett Ray Parknak a veszélyes harci jeleneteknél gumiból készült szarvakat kellett viselnie. Fogait akrillal színezték, hogy a szuvasodás és a rothadás látszatát keltsék. ( Nem értem mért ezzel magyarázzák a foltos fogakat, szerencsétlen Szith Lordok ilyen ápolatlanok lennének. Jobb lett volna, ha faji sajátosságnak tüntetik fel, mint ahogy az arctetoválás helyett is mondhatták volna ezt. Mégis hogy néz az ki, hogy valaki kivarrja az egész arcát, a fogait meg hagyja kirohadni. Azért méltóság is szorult a Sötét Oldalba!!!!!) A szeme egyébként hüllőszerű (nekem ez nem tűnt fel, hogy hüllőről mintázták , bár meg kell hagyni iszonyúan hatásos)
Ui: Nem tudom hátha van valaki, aki esetleg megvette azt a nyomorult Episode I.-es matricásalbumot. Én csak a Darth Maul képért vettem meg a végén, de ha már itt van gondoltam kitöltöm, de már egy vagyont költöttem rá és van egy csomó felesleges képem, ha esetleg valaki szívesen cserélne velem könyörgök írjon e-mailt.