Keresés

Részletes keresés

ds9 Creative Commons License 1999.09.21 0 0 2903
Minden topic így járt nem csak mi. :((

Egyébként nekem a winzip nem tudja kibontani a file-t amit küldtél, de nem is baj mert én úgysem tudnék vele mit csinálni, remélem aki tud az tud csinálni vele valamit.

Wizzard Creative Commons License 1999.09.21 0 0 2902
Hali ds9!

A zip fájl-ban minden html el van nevezve dátum szerint... A legutolsó archiv időpontja 1999. szeptember 19. 22:45.

Egyébként ez olyan, mintha valaki ráengedett volna egy jó kis html-kód faló proggy-t az index-szerver cache-jére :(((. A másik ötletem, hogy időutazás történt. (A benti gépemen utánanézek még a mai és a tegnepi állaptnak, hátha ki tudom menteni azt a ie5 temp fájljaiból.

Wizzard.

U.i.: Egyébként csak minket ért ilyen veszteség, vagy egyéb topic-ok is vesztettek adatokat? Ha nem, akkor ejnye-bejnye konkurrens topicgazdák...

De az is lehet, hogy túl komolyan vették a "Wipe them out, completely..." felszólítást :(((

ds9 Creative Commons License 1999.09.21 0 0 2901
Tehát vissza az alapokhoz :)))

A mai hírek:

A Caserta palotában tartott sajtókonferenciát Rick McCallum tegnap, Olaszországban, aholis újra megerősítette, hogy Leonard di Caprio nem (!) fog játszani az Episode II-ban.
Az eddig is jól ismert tényekhez ( ebben a palotában forgatták a királynő palotájának jeleneteit ) hozzátette, hogy ez a palota a következő részben is nagyon fontos szerepet fog játszani, ha nem a legfontosabbat.
A Vezúv is elképzelhető spekulációk tárgya, amely hegyen zajlana le Obi van és Anakin párbaja a vulkánnál.

Az Assisi apátság ( mint a Sith-ek temploma ) lesz valószínüleg használva a filmben.
Az Episode Two forgatókönyve nemsokára készen lesz és nagyságrendekkel sötétebb mint a TPM.
McCallum utalt arra, hogy az USA-ban nem kizárt a SW:TPM széleskörű újrabemutatása a mozikban a Thamksgiving/Karácsony közötti időszakban. Így legyen ötösöm a lottón, ezt már mondtam két hónapja, hogy logikus lenne, így talán elérik a SW:ANH bevételeit.

Még egy nagyon érdekes dolog, Szombaton a film az USA-ban visszaugrott a 11. helyre. Érdekes nem ?

Angliában a film még mindig a harmadik volt a hétvégén ( 10 hét után ) és most az előző héthez képest ( ez döbbenet ) még bevétel emelkedése is volt ( mint tudjuk a filmek 10 hét után folyamatosan csökkenő bevételeket produkálnak ).

Wizzard Creative Commons License 1999.09.21 0 0 2900
Kedves axe-c!

Hát már mindenkinek bármit elhiszel ;))) ?!

Soha se higgy egy idegen site-on található rajongói plakátnak... (és a cukrosbácsinak se...)

Üdv, Wizzard.

ds9 Creative Commons License 1999.09.21 0 0 2899
Wizzard, köszike megkaptam :)))

Ez mikori állapotot tükröz ?

És szerinted ebből vissza tudják állítani az eredeti hózzászólások számát is ?

Ez egyébként érdekes, hiszen a zűr után egy ideig még az eredeti hozzászólásszám látszott csak utána ugrott vissza 500-al. :((

axe-c Creative Commons License 1999.09.21 0 0 2898
azt olvasom az egyik kepen, hogy
STAR WARS Episode II Fall of the Jedi
ez a cim mar biztos?
vagy ez is kitalacio?
Zaira Creative Commons License 1999.09.21 0 0 2897
A starwars.countingdown.com/news/ -en rajta van a magyar bemutató és a starwars clubbosok képei Rick McCallum-mal
Wizzard Creative Commons License 1999.09.21 0 0 2896
Hali Mindenkinek!

A saját és kedvesem mentését elküldtem Voty-nak, ds9-nek és Mónikának. PLS továbbítsátok az anyagot az illetékesnek hogy minél hamarabb visszaálljon a régi állapot...

Zaira Creative Commons License 1999.09.21 0 0 2895
Ez az a nő, de a kép csak montírozás. Egyébként azt mondják, hogy a nő szerepelni fog a következő részben.
itt egy pontosabb cím amin jól megnézhető a "nő":tpm.streetpreacher.com/media/wallpaper/grzaurra1024.jpg
Kádár Mónika Creative Commons License 1999.09.21 0 0 2894
Fiúk, beszéltem Kekivel és már küldtem is neki egy mentést, ha összejön minél több, akkor visszaírja a hozzászólásszámot 300-zal többre.
axe-c Creative Commons License 1999.09.21 0 0 2893
ez a voroshaju no van az sw1-ben?http://www.theforce.net/virtualedition/main/main_graphics/episode2.jpg

amugy ez a kep most micsoda?
ezt valaki csak ugy osszemontirozta, vagy ez "eredeti" (bar ez furacsa lenne ha meg el se keztek a forgatast)?
mert ha nem akkor nagyon jol sikerult

Zaira Creative Commons License 1999.09.21 0 0 2892
A vöröshajú nő a pod verseny egyik jelenetében látható. A neve egyébként Aurra Sing. Itt találhtsz róla képet:
countingdown.com/starwars
Itt menyj be a wallpaperbe. Azt hiszem már az első oldalon találsz, de ha nem akkor menj vissza a dátumokon(balra fönt) egyet vagy kettőt. Sok sikert.
axe-c Creative Commons License 1999.09.21 0 0 2891
na mondjatok mar meg hol vannak a Falcon kepek, mert nem talalom
ja es jo lenne egy kep amin lathato az a bergyilkos voroshaju no is
mert azt se lattam a filmbe
UBul Creative Commons License 1999.09.21 0 0 2890
forum REVIVE!

basszus egy jo kis hozzaszolasom volt a suddendeath elott... most meg mar fene emlexik ra hogy visszairjam ide

sebaj.

a szinkron kiraly lett

axe-c Creative Commons License 1999.09.21 0 0 2889
nem talalom a theforce.net en az esetleges Milleneum kepeket
hol vannak?
axe-c Creative Commons License 1999.09.21 0 0 2888
igen a szinkronos van meg
nem a felujitott
es az se biztos, hogy segitseg
de valami hasonlo
es leg "elnyomott"
ja es az angol szoveg neked megvan gepen?
vagy emlkeszel ra?
vagy konyvbol irtad ki?
Zaira Creative Commons License 1999.09.21 0 0 2887
Néhány érdekesség a film készítésével kapcsolatban a most megjelent könyvből (ami egyébként nagyon jó, tele van a készítés fázisainak a képeivel)
- A neimoidianokat eredetileg számítógéppel akarták megcsinálni, csak később döntöttek úgy, hogy maszkba bújtatott színészek játsszák el őket. Egyébként a maszk annyira meleg volt, hogy a szájnyíláson kellett egy gumicsövön levegőt befújni a szerencsétleneknek.
- A szenátusban ülő wookieekat tulajdonképpen, egy ember játszotta, aki Chewbacca!!! egyik jelmezét öltötte magára, majd róla három-három külön felvételt készítettek egy kicsit megváltoztatva őket. Mind ezt a takarékosság jegyében.
- A rohamdroidok úgy öltöttek végleges formát, hogy megnyújtották a rohamosztag katonáinak maszkját, és stilizáltabbá tették arcvonásaikat.
- Az első jelenet, amit felvettek (1997. június 26-án) Darth Maul és Darth Sidious között zajlott a Coruscanton.
- A forgatás alatt mindenkinek szigorúan névkártyát kellett viselnie, még Lucasnak is, akinek a kártyáján ez állt: Yoda.
- Darth Maul tetoválásához alkohol alapú színanyagot használtak és festékként vitték fel. A balesetek elkerülése végett Ray Parknak a veszélyes harci jeleneteknél gumiból készült szarvakat kellett viselnie. Fogait akrillal színezték, hogy a szuvasodás és a rothadás látszatát keltsék. ( Nem értem mért ezzel magyarázzák a foltos fogakat, szerencsétlen Szith Lordok ilyen ápolatlanok lennének. Jobb lett volna, ha faji sajátosságnak tüntetik fel, mint ahogy az arctetoválás helyett is mondhatták volna ezt. Mégis hogy néz az ki, hogy valaki kivarrja az egész arcát, a fogait meg hagyja kirohadni. Azért méltóság is szorult a Sötét Oldalba!!!!!) A szeme egyébként hüllőszerű (nekem ez nem tűnt fel, hogy hüllőről mintázták , bár meg kell hagyni iszonyúan hatásos)

Ui: Nem tudom hátha van valaki, aki esetleg megvette azt a nyomorult Episode I.-es matricásalbumot. Én csak a Darth Maul képért vettem meg a végén, de ha már itt van gondoltam kitöltöm, de már egy vagyont költöttem rá és van egy csomó felesleges képem, ha esetleg valaki szívesen cserélne velem könyörgök írjon e-mailt.

Varázsos Barát Creative Commons License 1999.09.21 0 0 2886
Na igen, amíg nincs visszaállítás, és hátha nem lesz, gyorsan felteszem egy másik eltűnt kérdésemet is:
Kedves Földi (Panaka magyar hangja)!
Azt írtad, várod a kérdéseket a szinkronnal kapcsolatban. Hát akkor kérlek, válaszolj (vagy újra, ha elveszett, csak nem olvastam), miért nem becézik soha Anakint a magyar szinronban és a feliratos verzióban sem, míg az eredetiben sokszor?
Dob Creative Commons License 1999.09.21 0 0 2885
Látta valaki a Fiderikusz valami műsorát vasárnap este? tök megabaró volt.. Hankis(s?) Elemér beszélt a SW hősepszteremtő voltáról, elég jókat mondott. A legjobban ez tetszett KB: "És a sötétek harcolnak a világosok ellen, körülöttük, meg ott van sok helyes ki állatfigura :))).
Nem tom hány bőrt akarak lehúzni még a SW-ról. Már a második paródia jeleni meg.
kesztyűskéz Creative Commons License 1999.09.21 0 0 2884
Na, akkor húzzunk bele, hogy visszaálljon a harmónia...
ds9 ne aggódj, míg minket látsz... ha kell éjfélig online irkálok hozzászólásokat, hogy behozzuk a hiányt...
Részemről amúgy itt tartottam (kedd hajnalban):

A bemutató napján láttam. Biztos infantilis vagyok, de nekem Jar- Jar kifejezetten tetszett!!! Sokkal "élőbb" szereplő volt, mint a többi, sztereotipiákba kényszerített színész! A gunganok szinkronja pedig nagyon jól sikerült... tiszta Besenyő Család :-)))

Szerintem Anakin Vaderré válásának egyik kulcsa az anyja lesz!!! Érzem!!!

Egyébként pedig sajnálom, hogy a film igazából ugyanazon dramaturgia szerint, és szinte ugyanazon cselekmények felhasználásával készült, mint az előző részek! Alig volt új elem!!! Különösen a végkifejlet: űrcsata - szárazföldi csata bennszülött segítőkkel - végső jedi összecsapás dramaturgiája! Szinte jelenetről jelenetre a Jedi Visszatér... persze pörgősebben, újszerűbben... de nem máshogy!!!
Szerintem ott hibázik ez az új rész, hogy nem mutatott újat, "csak" a régi beváltat tökéletesítette. Pl.(SZVSZ):
A fogatverseny a Birodalomban látott hósiklós vizuálbravúr mai verziója. (emlékszem, akkor az ugyanilyen hatásal volt rám)
A bennszülött gunganok az ewokok helyét bitorolják.
Maul korunk emberarcú gonosz Vadere
Jar- Jar CThreePO helyén még idétlenebb
Leia helyén Amidala (1000x jobb :-)))
Ben helyén Qui-gon még tanítóbb
Luke helyén Obi van még tanítványabb
Yoda helyén egy egész jedi tanács bölcselkedik
ésígytovább...

Már ismert szerepek ismert szituációkban!!!
Szóval... számomra semmi gondolati újdonság, csak technikai... de az nagyon!!!!
És egy Han Solo igazán hiányzott... helyette gyenge karakter volt Anakin!
Panaka egyébként megjelenésében hordozott némi Harrison Ford-szerűt... olyannyira, hogy a képregény verzióban a képkockákon teljesen úgy is néz ki, mint Ford... filmkarakternek viszont nagyon nagyon gyenge volt...

Kis adalék ezekhez a midichlorián... vagy mi baktériumokhoz
Majdnem off lesz!!!
Talán tudjátok, hogy Darwin elmélete a fajok eredetéről mára tudományos körökben is vita tárgya. Jónéhány amerikai iskolában például már vitatott tételként tanítják... és ez nem feltétlenül a teremtéselmélet diadala a tudomány felett, hanem egy új megközelítésé... Egyes kutatók (pl. Lynn Margulis - Carl Sagan exfelesége, Lovelock szerzőtársa a GAIA elméletben) a mikrobiológiából vezetik le a darwinizmus mindenhatóságát megkérdőjelező elméletüket! Próbálom röviden összefoglalni, de részletesebben is kifejtem, ha valakit érdekel:
A darwinizmus elméletének alapköve a fokozatosság elve, vagyis, hogy véletlenek folytán, a természetes kiválasztódás segítségével szép lassan alakult ki egyre magasabb és magasabb rendű élet a földön... halakból kétéltűek, azokból hüllők, madarak, emlősök..stb.
Csakhogy... a mai napig nem találjuk a hiányzó láncszemeket! Sőt az élővilág különféle osztályait valódi szakadék választja el egymástól.Átfogó molekulavizsgálatok után nem találunk köztes osztályokat, egyetlen olyan kategóriát sem, mely a másikba legalább részlegesen beilleszthető! Ez azt feltételezi, hogy a fokozatosság elve nem bizonyítható... másképp szólva: Natura saltum facit, vagyis a természetben van ugrás!
Margulis erre egészen újszerű magyarázatot ad. A baktériumok "bölcsességéről" beszél!
Bizonyított, hogy baktériumok nélkül lehetetlen az életformák kialakulása, de az is, hogy minket is ilyen apró lények alkotnak lábtól fejtetőig. Milliárd baktérium összessége vagyunk. Ismert, hogy két vagy több élő szervezet egyetlen életközösséget alkotó együttélését szimbiózisnak, tagjait szimbiotikus partnereknek nevezzük. Eme szimbiózisnak és szimbiotikus partnereknek a mai kutatók sokkal jelentősebb szerepet tulajdonítanak, mint egykoron. Lynn Margulis úgy véli, ezek az életközöségek adják a kulcsot az élet fejlődésének rejtélyéhez. A baktériumok képesek arra, hogy egyikük a másiknak genetikai láncdarabkákat adjon át, az egyik fajta baktérium bármikor fel tudja használni egy másikféle baktérium génállományát, ha olyan feladatot kell végrehajtani, amire saját DNS-e képtelennek bizonyul.
Néha ezek az időlegesen kölcsönvett genetikai láncdarabkák, e "replikonok" összekeverednek a baktérium saját, eredeti génállományával, és új faj keletkezik... magasabb szinten pedig (itt most óriási összegzést végzek) megtörténhet az ugrás!!!
Bakteriológusok már régóta gyanítják a létezését egy egyfajta természetes, genetikus lángelmének!
Ez nem fiction... ez science!!!!

Bocs ezért a kitérőért, de azt gondolom a film hordozott némi üzenetet e tárgykörben is! Több szinten hangzott el a filmben is a szimbiózis, szimbiotikus partnerség... Obi van magyarázata a gungan király előtt még erőltetettnek is tűnt... biztos akartak ezzel valamit!!!

Gondolom kint ez nagyobb téma mint idehaza... Egyébként a professzorasszony szimbiotikus eredet-elmélete gyakorlatilag hivatalosnak tekinthető. Én magam nem vagyok bigott híve, de elgondolkodtató a dolog! Persze ennél jóval bonyolultabb, mint ahogy itt összefoglaltam, de a lényeg benne van!!!

Hali

Varázsos Barát Creative Commons License 1999.09.21 0 0 2883
Kedves axe-c!
Ez a magyar szinkronban hallható, vagy az angolt forditottad? Na, majd utánanézek a forgatókönyvben, mert a filmet speciel nem tudom megnézni ilyen gyorsan, de nekem "csak"(8)) angolul van meg. Nos:

WEDGE Cut to the left! I'll take the leader! They're heading for the medical frigate.
Lando steers the Falcon through a complete flip, as his crew fires at the TIEs from the belly guns.
NAVIGATOR Pressure's steady.
The copilot Nien Nunb chatters an observation.
LANDO Only the fighters are attacking.{...}

Lehet, hogy Nien Nunbot hallottad ilyesmit mondani?

ds9 Creative Commons License 1999.09.21 0 0 2882
Ennek ellenére, ha valakinek van mentése a topicról, küldje el a gunganeknek ( index ) :)))
ds9 Creative Commons License 1999.09.21 0 0 2881
O.K. V.B. igazad van :)) ( we will have revenge anyway )

én is láttam a képeket, de nekem egyiken sem hasonlított semmi sem a Falconra, nem is értem az egészet.

Varázsos Barát Creative Commons License 1999.09.21 0 0 2880
ezerrek=ezerrel
amelynem= amely nem

És volt-e valakinek válasza az Insider's Guide-ból, vagy bármilyen spekulációja Watto köldökéről?
És Qui-Gon mozdulatáról Anakin szobájába rohanása után, mikor megérkeznek hozzá? Baki, vagy sem?

Varázsos Barát Creative Commons License 1999.09.21 0 0 2879
Mindez rendkívül bosszantó, de nem erről kellene írogatni, ha már egyszer másról indítottad a témát, kanyarodjunk vissza ahhoz! (A bosszankodáshoz többen is nyitottak csevejt.) Idevágó hozzászólásokkal simán fellökjük a rubrikát a háromezres felé, nem kell aggódni, hiszen már most is jön föl, mint a hányás ezerrek!

A múltkori hírre, hogy állítólag el van rejtve a Coruscanton a Falcon, a TheForce.net-en megjelent két fotó is, az egyik az általunk is tudott/vélt, amelynem a Coruscanton sejti, hanem a robotvezérlő hajóba látja bele verdát, míg a másik, szintén fotóval mellékelve a coruscanti leszálló platform alá. Ez utóbbi szerintem egyáltalán nem hasonlít. Mit szóltok hozzá?

ds9 Creative Commons License 1999.09.21 0 0 2878
Ja még valami, ha folyamatosan készül backup file az asztalról ( mert állítólag igen ) azt nem kéne valakinek meg is nézni, hogy megvan-e és működik is, mert hiába van valami lementve, ha hibás a file és csak egy hét múlva derül ki. Talán akkor minden nap meg kéne nézni, hogy az elmentett adatok használhatók-e és akkor legalább ( ekkora ) gond nem lesz.

Mert minek mentenek el valamit, ha meg se nézik, hogy jó-e ?

Én az amatőr formámmal mindig ha elmentek valamit megnézem, hogy működik.

Az indextől meg legalább azt elvárná az ember, hogy naponta megnézi, hogy ok-e minden.

Nem ????????

axe-c Creative Commons License 1999.09.21 0 0 2877
ujra megneztem az eredeti IV V VI-ot es talaltam benne egy reszt amit nem tudok hova tenni
ez a resz akkor van amikor a VI-ban amikor a fenysebessegrol visszalanak a lazadok es megtamamdjak oket a vadaszgepek, kozben pedig megy a kuzdelem a bolygon

-tamadast inditottak a szanitec hajo ellen
- (a Milleneum Falcon-on)nyomas rendben
-segitseg
na nem biztos, hogy ezt hallottam, de valami hasonlot (mas is hallotta mar?)

egy erdekesseg: ha az SW2-ben a Anacin-t Mark Hamill fia fogja jatszani (remelem igy lesz) akkor Luke fia lesz az apja
tok jo nem?

ds9 Creative Commons License 1999.09.21 0 0 2876
Szeretném még mindenki figyelmébe ajánlani a kekivel készített interjút, ha addig nem voltál ideges majd leszel ( főoldalról rá tudsz menni ). Bemásolom ide is amit az ezzel foglalkozó topicba írtam ( NEM LÁTOK A PIPÁTÓL !! ).

Én is nagyon kurva ideges vagyok a Star Wars topic a múlt héten elhagyta a 2500. hozzászólást és már 2700 körül
volt tegnap.
A mai nap nemcsak a hozzászólások az elmúlt néhány napból tűntek el, hanem a számláló is visszaugrott, 2200
körülire.

Nem hiszem el, hogy egy rendszert nem lehet normálisan működtetni, már azt sem értettem, hogy mi a f@sznak
kellett szétdarabolni a topicokat, de ezt meg már egyáltalában nem.
Ha valaki ért ehhez és azt akarja, hogy itt mi jelen legyünk, akkor ne legyen már ilyen amatőr - engem speciel a
kekivel készített interjú még jobban felbaszott idegileg - hanem akkor mentse el mindennap éjfélkor az egész Tasztalt.
Akkor max. egy nap hozzászólásai veszhetnek el.

Ha meg erre nincs meg a technikai háttér akkor meg nem kell ilyen dolgokat üzemeltetni.

Elnézést kérek, de baszott ideges vagyok, csináltam egy topicot ami elérte majdnem a 3000 hozzászólást ( meglett
volna egy héten belül ) és most visszament 2200-re. Én így érzek, de gondolom mások a saját topicjukkal ugyanígy.

:((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Gen Creative Commons License 1999.09.21 0 0 2875
teszt
Varázsos Barát Creative Commons License 1999.09.21 0 0 2874
De a többi is! :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!