Igen számomra is csalodás volt,de amikor ezt leirtam a Hibiscusos topicban majd leharapták a fejem,igy inkább ne szolj szám....
Mikor voltál egyébként?Volt ingyenjegyem,de nem tudtam elcsalni senkit igy kárba veszett.
Köszönöm a pomelot,majd élek vele lehet bár nem tudom nekem ilyenem van-e mert két éve mikor utoljára nála voltam akkor szedett vagy 5-6 citrusféléjéröl nekem ágat(tudtommal valamelyik pomelojárol is),és ezekböl kettö nem eredt meg de hogy mi eredt meg az kérdöjel,igy most nevelgetek 5-6 növényt itthon ami igazábol amig nem nö meg vagy nem terem fogalmam sincs hogy melyik:((
Egyébként két-három hét mulva tervezem,hogy lemegyek hozzájuk,azt mondta inkább hétköznap menjek(keddjeim ugyis szabadok),gondolom nem akarsz velem tartani,dolgozol.
Hát gratulálok a sikeres magszerzésedhez!!Ez a szerecsendiomag elég nagy ritkaság errefelé! Persze én nem is gondoltam erre, hogy kérek töled, mert mondtad mennyire vársz már rá!Az Annona aruantiacák ha kikelnek és lesznek felesleges példányaid, szívessen fogadom őket! Remélem minnél több ki fog kelni!Remélhetőleg a kakaómagok is joban bírják mint az elöző szállítmány!
Voltam kint én is a dísznöv.kiállításon, beszéltem is a Rappaiékkal! Szereztem is tőlük egy Thai Édes Pomeló dugványt, csak még sajna elég kicsike !Na meg az ára sem volt olcsó!
Majd ha nagyobb lesz, és lehet belőle szaporítani szívessen adok nektek(Gáborke, Cucurbia)!!
Volt ott pád gyümölcs is mutatóban, gondolom cucurbia Te láttad, a legnagyobb citrusgyümi volt..! Hát szép darab! Remélem idővel nekem is ilyenjeim fognak lógni a fáról!Na meg beszereztem 3 fajta leandert, de sajna még nem tudom milyenek, majd akkor mondok biztossat, ha látom a virágait!
A kiállítás részemről kicsit csalódás volt, mert csupa egynyári virágot árúltak!
Ok. Persze nekem is akkor kellene csak a szerecsenből ha már sok kikelt neked. Igazán nem ismerem a növényt jól, úgyhogy kiváncsiságból utánanézek. Lehet hogy SMS lesz, de lehet hogy holnap telcsizek. Minden jót.
Sajna csak egy darab van egy termésben,ebböl még egynlöre nem gondolkodok csereberében még ha kikel sem.Föleg hogy eleve kétlaki.De még várok négy magot 3-4 héten belül,ha azok is kikelnének,akkor már lehetne rola szo.
Ok csütörtökön estig értekezleten ülök,igy vagy mailt irjál,vagy ide irj,vagy ha a mobilomon keresel,akkor maradjunk az sms-ben,ok?
Cucurbia! Lehet hogy jó lesz a péntek, de biztosat csak csütörtök körül tudok mondani. Ha nem tudok írni, telcsizek. Ez a szerecsendió jól hangzik, szerintem biztos csírázni fog. A többi növénynél meg reménykedünk. Mennyi mag van a szerecsenben? Üdv.
Egyébként ma végre jött 4 szerecsendiomagom(egész termés,ugy kellett a magot belőle kiszednem,igy remélem még kikel),és ujbol jött 10 kakaomagom,ami kicsit jobban néz ki mint az előző.Hátha ezzel szerencsésebb leszek.
Ja és kedves Twins,megjött az Annona aruantiaca magom,ajándékba kaptam +10 magot,igy mindet elvetettem,remélem hamarosan kikelnek ezek is.
Holnap is rendelek magokat igaz ezek számomra is ismeretlen dolgok lesznek ugy néz ki.
Egyenlöre csak a Dombeya meg a Musseandra fajok keltek ki a régebbi vetettek közül.
Igen, Cucurbia sok helyen van! Ő a fő szakértőnk sok mindenben, ha ezzel nem sértek meg mást!
Egyben osztom véleményét a kiállításról. Igen drága volt minden, és dömpingben "csupán" az egynyáriak és évelők, no meg sziklakertiek voltak. Azt meg akármelyik piacon lehet olcsóbban kapni - vagy benzinkútnál - akinek az kell.
A ritkaságokra vadászók talán találtak valamit. Mi szombaton voltunk, olyan táblát is láttam, amin felfelé volt javítva az ár. Meg is állapítottam, hogy talán vasárnap du. kellett volna maradékokra vadászni, de lehet, hogy akkor meg már csak szemét maradt volna. Így is nehezen vadásztam be hibiscust.
Ja, a fügém köszönte a péntek éjszakai tojásosdoboz takarást, és jól van!
Ma voltam kint én is, mert még sosem voltam ilyenen :-)
A Bonsaiok elég szépek voltak. Volt egy 30-éves 37.000.- ért. Hát kissé húzos.
Majdnem elájultam mikor vettem egy gyümölcsös édesseget, ami tul képp egy szelet kb 7dkg volt és egy csokis szintén gyümölcsös sütit ami szintén kevesebb volt, mint 7dkg és a kettőért fizettem 1.600Ft-ot. Igazán ez volt az egyedüli rossz tapasztalatom. A kaktuszokat megnéztem én is és voltak gyönyörűek köztük. A nevüket még sajnos nem ismerem, de rászánom magam, hogy kicsit megismerjam őket.
Cucurbia, kösz az infót a kaktuszkiállításról.néha szoktam arra is menni. Bene Laci is kint szokott lenni. Kiváncsi vagyok, lett e valami abból a pisztáciából, amit neki adtam el.
Nem tudom ma ünnepled e a névnapod, ha igen Boldog Névnapot!
Mindegy én kimentem,igy max az egyik ingyenbelépőm elveszett,hogy nem jött senki akit hivtam.
Sokan voltak mint mindig,de olyan nagyon különlegeset nem láttam.Vagy ami volt az nekem irreálisan magas áru volt.Gondolom este betakarnak mindent.
nekem a banán amit adtál ki van ültetve de semmi baja nem lett,ezzel szemben a fuksziák meg a kliviák bizony kicsit lefagytak,de ugy látom nem vészes,hamar rendbejönnek(pl. a Cymbidiumoknak semmi baja nem lett).
Ha másért nem arra jo volt,hogy beszéljek a Rappaival,ugy 2-3 hét mulva egy kedden meg is látogatom.
Ja megint rendeltem kakaomagot,most 4 euroért adtak 10 szemet.Bár mintha a régi vetésnél valami nyomná a földet,de lehet csak optikai csalodás:))A füvészkertben rá sem lehet ismerni.Oktoberben gyönyörü volt,most meg mint egy csupasz koro 5-6 levéllel:((
Remélem a növényeid kibirják,nejlonzacskoban vannak a földön mert sajna az üvegházban most a polcon nincs helyem már:((Ültetési és vetési idöszak van.
Nem voltam eddig gépközelbe, de nem is terveztem hogy megyek ma kiállításra, mert ez a hideg elijesztett. Ilyen időben nem sokan viszik ki szerintem a növényeiket. Vasárnap próbálok elmenni akkora már meleget mond.
A rohadt meteo meg +1 fokot mondot Bp-re. Hát nem lefagyott a banán egy két levele és a citrus friss hajtása. A franc... De még most a mért adatokat visszanézve sem ír 0-1 foknál hidegebbet. mégis lefagytak. legközelebb így hiszek a meteonak...
Ide tartozik a füge? Betakarjátok a növendéket hétvégére? Fagyot jósolnak a tudorok. Az én kicsikém abszolút növendék, őszi szerzemény, természetesen elfagyott a két csúcs-rügye, hiába volt takarója! Visszametszettem, szépen hajt tőről. Most féltem, mit tegyek?
Megkaptam a protokollbelépőmet a holnapi kiállitásra.Én holnap fél eggyig dolgozom,ami azt jelenti,hogy kb.fél kettö-háromnegyed kettö körül érek ki a Villányi utra.
Ha ugy gondolod hogy szeretnél találkozni vagy hogy vigyem magammal a növényeidet,akkor ezt legkésőbb péntek reggel 6-ig jelezd itt vagy a telefonszámomon.Feleslegesen nem szeretném magammal vinni öket.
Én is nagyon szeretem a különböző trópusi bigyókat (néha ők is engem), csak nem igazánértek hozzájuk. Próbáltam kikelteni paradicsomfát és granadillát vagy valami ilyesmit, és túl jól sikerült. Nem kéne valakinek belőle? Nem nálam vannak, mert már nem nagyon férek be a lakásba a növényektől, anyu meg azt mondta, hogy lassan vigyem el őket. Amúgy nem tudom, most mennyi van és milyen állapotban, mert rég voltam otthon, de még biztos így is túl sok.