Berku
Örülök, hogy újra otthon vagy:-) Pihenj sokat, otthon ez valóban sokkal kellemesebb, mint a kórházban. Vigyázz magatokra.
Buksi
Visszaolvasva a Te 2000. május 3-i hozzászólásodat most március 1-én azt bátorkodtam javasolni MogyinéKrisztinek, hogy másolja le a tavalyi áprilisotokat és képzeld megtette:-))) Szinte teljesen egyezik, ők is eladták a régi lakást, majd most költöznek majd az újba és a legfontosabb és legjobb, hogy Neki is sikerült (ez ma derült ki:-)
Péternek drukkolok, hogy a szuri ne viselje meg olyan nagyon:-)))
Mindenekelőtt nagy gratula Kisvirágéknak a babához!
Nagyon jó újra itthon! Már kezelgetem az 1 hetes net elvonási tüneteimet!:)))
Az elmúlt hét nagyon gyorsan eltelt, nagyon jól éreztük magunkat. Peti csak kedden volt egy kicsit nyűgös, de ez valószínű, hogy a közeledő hidegfront miatt volt, mert szerdán reggel hó fedett mindent (a virágzó mandulafákat, a fészkükön gubbasztó gólyákat).:((
Mami nagyon aranyos és segítőkész volt, nagyon sokat segített, foglalkozott Petivel. Amennyire csak lehetett próbált tehermentesíteni.
A legrosszabb az volt, hogy Mojo nagyon hiányzott! Szívesen elmentem/elmentünk volna vele Londonba, de Peti még nagyon kicsi.
De sebaj, majd a nyáron utazunk. Ha nem jön semmi közbe elmegyünk Olaszországba néhány napra.
Mióta itthon vagyunk próbálunk visszaállni a régi kerékvágásba. Szerencsére nagyon szép idő van, így Peti nagyon sokat van kint a levegőn (éljen, éljen a kertes a ház adta lehetőség).
Holnap jön a doktornéni a két szurijával együtt!:( Ettől egy kicsit azért tartok! Biztosan megviseli szegénykémet, ezért aztán holnapra nem terveztem semmit sem, csak vele leszek, ha kell csak Őt babusgatom!
Berku!
Örömmel olvastam, hogy hazamehettél! Nagyon vigyázz magatokra!
Estee- táblázatához:
lombik elsőre sikerült!!!!! (hála az Égnek), Kaáli Intézet, dr. Kulin Sándor.
A probléma petevezeték elzáródás volt.
odon!
Kb. 2 hete jártunk a Kaáliban, megmutattuk Kulin doktornak Petit és akkor beszéltünk arról, hogy tesó ügyben visszavárna bennünket. Mi is megkérdeztük, hogy most mibe kerül egy kísérlet és azt mondta, hogy kb. 300.000,- Ft.
Ezen kívül azt is mondta, hogy amerre csak lehetőséget látunk írjunk levelet, mert sokan vannak olyanok, akik nem "használják" el mind az 5, TB által támogatott lehetőségüket, és szeretnének testvérkét a babájuknak. Aztán hátha változna az a fránya törvény!:) Úgyis most a nagycsaládot, a sok gyermeket szorgalmazza ez a Kormány! Mindent meg kell próbálni!!!!:)
Kutyafuttában most ennyit, mert már nagyon későre jár az idő, és persze nem szeretnék kisregényt sem írni!:))
susok:
Ha szülésznőt akarsz választani, akkor azt azért a 30. hét előtt tedd meg, mert a nyári szabadságok miatt sem árt tudni, illetve ők is szeretik előre tudni, hogy mikor hány szülő nőjük várható.
Ezzel kapcsolatosn mail is ment.
Most látom, hogy a szülésznőről elfelejtettem irni. Még nem fogadtam. Úgy tudom, hogy kb. a 36. hétig lehet. A dr. HE-vel gyakran dolgozik a főszülésznő, Horváth Panna. A sógornőmnek véletlenül mindkét szülésénél ő volt jelen. Nagyon kedves volt. Mivel a programon, amit kaptunk, több tájékoztató foglalkozást is ő vezet hétfőnként, majd akkor megkérem, amikor részt veszünk rajta. Még nem tudom, májusban vagy júniusban menjünk-e.
Gyömbér, nem tudom van-e dr. H.E. új rendelőjében UH, mert még csak egyszer voltam ott. Most már viszont csak azon a helyen rendel heti 3szor. Holnap megyek. Ma pedig tiszteletemet teszem a védőnéninél. Ti milyen gyakran mentek védőnőhöz?
Petra! Örülök, hogy jobban vagy. Most már szinte itt van a második harmad :) Az erőnlét és tettvágy, nálam bejött! MF-en még dolgozom rendesen, otthon pedig lakásfelújitunk. Tegnap kiüritettük a konyhát és az előszobát (minden a gyerekszobában van): szerdától járólapozás, Húsvét után pedig tapétázás, festés. Majd minden vissza a helyére, takaritás, csak ezután jöhet a gyerekszoba festés, bordűr, és parkettacsiszolás és a berendezés. Talán júniusra végzünk mindennel (sóhaj).
Berku nagy orommel olvastam, hogy ujra otthon vagy. Orulok, hogy minden jol alakult!! Persze tessek csak tovabbra is pihengetni.
Mi meg csak a 11het vegen jarunk. Nagyon meglepett, hogy bar a 9dik heten kezdtem jobban lenni, a 11hetre megint rosszul lettem. Annyira , hogy sikerult is hanynom most eloszor. Szombaton tetozott a rosszullet, most mar jobban vagyok.
Nagyon varom mar a masodik harmadot amikor allitolag az ember kicsattan a tettvagytol es erotol. Ugye ez igy van?? :-))
Berku, jó hogy végre otthon vagy, pihenj sokat, és irogass szorgalmasan.
susok,
egyenlőre maradok az R.I.-nél, nem akarok annyit kavargászni, aztán bizzunk benne, hogy a baba megvárja a dokit. Ha meg nem, akkor az Ernő bácsi szerintem ugyanúgy fog kezelni, mintha az ő betege lennék. Te már szülésznőt fogadtál? Az Ernő bácsinak egyébként hol van a rendelője? Neki is van a rendelőben hasi UH-ja? Köszi a telszámot.
valaki volt már ilyen 3d-s UH-n?
Azt hallottam, ha UH előtt banánt, meg valami édeset eszel, akkor attól a gyerkőc beindul...
odon:
a 2. próbálkozást már nem fizeti a TB, bármennyit is használtál fel az első lehetőségből. Én anno megkérdeztem a Kaaliban, hogy ez mennyibe fog kerülni, és azt mondták, kb 350,000-400,000 Ft próbálkozásonként! Ha van lefagyasztani való, tehát nem kell mindig punkció, akkor az csak kb 50-100-ba kerül.
Magamrol azert nem irok, mert nem vagyok ugy erintve az eredeti temaban, mint ti, MedLomb-osok. Bar most mar ugymond kulsosok is vannak a Babavarban, szoval megfontolom a dolgot :)
A listat most nem tudom sajnos kuldeni, de amint lesz ra lehetosegem, mar a bovitettet kapjatok!
Primera babaja hivatalosan aprilis 11-re varhato, szoval kezdhetunk drukkolni :)
Berku! De jó hogy jobban vagy és végre otthon:) Pihenj sokat!
Gyömbér! Akkor az új dokid R.I.? És a végén mégis egy helyen kötünk ki, jaj de jó! Vagy rögtön Ernő bácsihoz jössz a doki szabija miatt? Mit javasolt?
3D UH: 06/30/9962164
Odon!
Jelenleg a TB 5 lombikot fizet (addig mindenkinek "ingyenes", csak a gyógyszerekért kell fizetni), utána már nagyon sokba kerül. A második babáért viszont már senkinek nem fizet sajnos, a jelenlegi törvények szerint. De azért kérdezd meg a régi kezelőorvosod, hátha ...
Én nem igazán tartozom már ide mert tíz hónapja született egy gyönyörű lombikbabám. Úgyhogy az eredmény és boldogság tudatában mondom nektek kitartás mert az hogy megéri nem kétséges.
Lehet, hogy pofátlanság ilyet kérdezni, (de a medlombon méginkább az)
Nem tudjátok véletlenül, hogy ha már valakinek van lombikbabája akkor a következő lombik beavatkozásért kell-e most fizetni és mennyit?
Danika negyedik lombikra sikerült és orvosi indokoltság miatt ingyenes volt a beavatkozás.(Kaáli)
Köszi, ha válaszoltok és pihenjetek sokat. Talán nekem is többet kellett volna,mert egy kicsit hamarabb érkezett a vártnál Danika. (34 hét)
Berku,
nekem is éppen ez van, hogy amikor pihenek, fekszem, vagy ülök, tök jó minden, aztán ha felállok és teszek pár lépést a lakásban, már kemény is a pocakom. Az orvosom mondta is, hogy a sétákat felejtsem el és gyógyszert kapok rá. Szerencsére a kórházi "üdülést" én megúsztam és a gyógyszereket is már csak egy hétig kell szednem, a 36. hétig. Utána már lehet irritábilis a méh.
De azért te csak pihenjél! Jó sokat. Olvass mindenféle szép könyveket, hallgass zenét és beszélgess a babákkal. És hagyd magad kényeztetni!
Újra itthon!!
Csütörtökön megvizsgált az orvos, majd megkérdezte, mi az amit itthon jobban tudnék csinálni. "Hát - mondtam én - például pihenni is sokkal jobban tudnék." "Ez a helyes válasz!" közölte és megállapította, hogy sokat javult a helyzet, így pénteken hazajöhettem! Kéthetente kell majd mennem UH-ra méhszáj ellenőrzésre. (Eddig nagyon jó, 43 mm) A mellettem lévő ikres lánynak megcsinálták a méhszájzáró műtétet, végül is nem tragikus, de azért jobb lenne megúszni.
Gica és Susok, az ingerlékenység pontosan azt jelenti, amit Noa leírt. Pl. amíg feküdtem az ágyon, remekül elvolt a pocakom, de amint felkeltem és elkocogtam a 20 m-re lévő vizsgálatra , rögtön bekeményedett. (Ez még a múlt héten volt.) Lelki megpróbáltatásokban (a kórházba kerülésen kívül) szerencsére nem volt részem, sőt. A férjemmel együtt csodálatos időszakként éljük meg az egészet. (Kopp-kopp.) Még a kórháznak is megvolt a maga szépsége, nagyon szívmelengető volt ismét megtapasztalni, hogy a párom igazán a társam: tartottuk egymásban a lelket, ellátta (és ellátja) a lakást, a kutyát, meg engem fehérjedús táplálékkal. :-) (A kórházi koszt az e.ügy anyagi helyzetének megfelelő volt ugyanis…) Kicsit már kezdem is hülyén érezni magam, mint ha én egy vaskalapos férj lennék, aki a kisujját sem mozdítja, ő meg a háziasszony mellettem. Na de most kénytelen vagyok hagyni, hogy elkényeztessen. ;-)) Talán még a T. asztalozással is sikerült őt egy kicsit megfertőzni, pedig eddig hevesen ellenállt.:-))
Még annyi előnye volt a dolognak, hogy kicsit megismertem a helyszínt, a nővéreket, akik többségükben nagyon kedvesek és rendesek voltak. És nagyon jó volt hallani/ időnként látni a pici babákat.
Na azért mégis jobb itthon! :-)))
Noa, nálam is ez zajlott, amit a 617-esben leírtál. Hiába mondták el oly sokan (köztük Te is) hogy az ikerterhesség azért mégse olyan, mint a normál, de most fogtam csak föl igazában. Nagyon jók a fényképek!
Estee, az adatok nálam ugyanazok, mint Noánál az első sor. :-) Köszi, hogy ilyen lelkiismeretesen gondozod a táblázatot.
Bie, köszi, hogy beírtad, azt hiszem, most a két hét kimaradással jött el az a pont, hogy fel kell adnom, hogy minden hozzászólást elolvassak a medlombon.
Köszönjük a gratulációkat, szülői kebelünk duzzad :-))))). Nekem is meglepi volt, mert a kispapa sutyiban linkelte be őket, én még mindig nem tudom, hogyan kell. A második linkelés tényleg jelszóval védett, de lényegében a március 28-i fotók vannak ott is, mint a honlap 3. oldalán, csak egy kicsit több.
Berku, de jó, hogy jobban vagy. Hát ez az ikres dolog már csak ilyen, mint mondottam volt :-))). Akinél ilyen hasmenéses volt a gólya, annak több baja adódik a terhesség során, de aztán csakcsak minden OK lesz. Az ingerlékenység alatt talán azt értik, ami nálam is volt, vagyis, hogy könnyen összehúzódik a méhizomzat (contractilis)?
Sara, aranyos vagy, minden a legnagyobb rendben (kop kop kop:))), itt vagyok ám, csak sunnyogok:)
Gyönyörködöm a babák fényképeiben:))
Képzeljétek, el kezdtem "mászkálni" a városban, és csodák csodájára átadják nekem a helyet a buszon, meg a villamoson:)))) Különben is bazsjgok, na de olyankor:))))
Kispocok rendületlenül szétrúgja a házat:))- ami az utobbi 2 hétben látványosan megnövekedett:))) cserébe megint sűrűbben látogatom a WC-t, de bányja kánya!
Estee- táblázatához a kért adatok: 2 vetélés valószínűleg sárgateset elégtelenség miatt, majd orvos váltás, kivizsgálás, serophen szedése, első kísérletre siker! Különben én is csatlakozom az előttem szólókhoz, Eszter kiváncsiak vagyunk Rád! Nem elég csak a kisújjad, de ezt már megszokhattad:)))))
Mosomasa, nagyon örülök, hogy jobban vannak a veséid, kitartás, mindjárt itt van a május!
Napóra, örülök, hogy jelentkeztél, emiljeimet nem kaptad meg?
Noa
Ez egyszerre két csoda! Még akkor is, ha esetleg csak az egyikőjük van a fotón. Majd randiztatunk?
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
nesz
tiszta jó hireim vannak! képzeljétek elmentem Piglet dokijához szerda este. NAGYON NAGYON szimpatikus volt a doki. Az egyetlen problema, hogy aug 13-ig szabin van, tehát lehet, hogy nem várom meg, viszont mondta, hogy van egy állandó helyettesítője, a HORVÁTH DOKTOR. És akkor kérdeztem az Ernő bácsi, és mondta, hogy igen. Úgyhogy azonnal rávágtam, hogy maradok. Szoval susok, lehet, hogy mégis egy helyen szülünk! De a kórházban biztosan találkozunk! Szoval most tiszta happy vagyok.
Estee
infok: hely Kaali intézet, Szmatona doki, Ok: kétoldali elzáródás, siker: 2. lombikra, de ők az első próbálkozás lefagyasztott petesejtjei. (azt hiszem a gyerek érzi, hogy most róla irok, mert majd szétrugja a házat:-)))
Noa, a lányok gyönyörűek, már alig várom, hogy nekem is legyenek!!!!
susok:
én ezt nem is tudtam, hogy te 21 inszemen mentél keresztül. Ezt hogy bírtad???Azt hiszem egyszer már megirtad, hogy 3 d-re hol kell bejelntkezni, de megtennéd mégegyszer? köszi...
Uristen már a medlob 9300-nál jár? Én valahol 6000-nél akadtam el.
Ja a zsibbadásomra azt mondta a doki, hogy az ödéma miatt van, és hogy kevesebbet igyak!!!! Eddig meg azt hittem azért vizesedek, mert nem iszom eleget. Na mindegy, most kevesebbet iszom, de még mindig zsibbadok.
Köszönöm a gyors választ! Nagyjából ezekkel érveltem én is. Azért írom, hogy nagyjából, mert ennyire részletesen nem tudtam "körülírni", mivel az én esetemben sajnos fel sem merült a kérdése (no nem a magzatvízvizsgálat elmaradását sajnálom...).
Bie!
Nagyon köszönjük a segitséget, mert szerintem nemcsak én vagyok lemaradva a Medlombon.
Szia Napóra! Jó, hogy újra itt vagy:) Az Anna nagyon szép név! És hát az András is:))) Nálunk ugyanez lesz a kikötés a Bandival kapcsolatban!
A 3D UH-ra ma jelentkeztünk be, kb. 3-4 héttel előtte kell, mielőtt menni akarsz (sokan vannak). A 6000 Ft-ban benne van kb. 10 percnyi felvétel. Fényképért külön kell fizetni (600 Ft/db).
Csatlakozom Napórához: Estee, te is irj magadról!
Szia Cic!
Magzatviz vizsgálatot csak indokolt esetben csinálnak, mert 5 ezrelék a vetélési kockázata, a magzatnak pedig biztos, hogy stresszet okoz. UH-n lehet látni, ahogy elmenekül a méh másik "sarkába".
Az indokok lehetnek: 35 év feletti kor, vagy a 16. héten elvégzett AFP eredményben és/vagy a 18. heti UH-n talált eltérés.
Ideális vizsgálati időpont: 16-18. hét között. Természetesen akinek az UH-n találnak valamit, annak később (de 21. hétig max.), mert kevés helyen csinálják, sokat kell az időpontra várni, és rengetegen vannak, akiknek csinálni kell. Budapesten pl. 3 helyen van (SOTE, HIETE, Schöpf-Mérei), de csak a SOTE-n tudják a 19. hét után elvégezni (találkoztam olyannal, akit a HIETE-ről átküldtek oda, mert már 20 hetes volt). Az anyagot 3 hétig tenyésztik, igy csak utána van eredmény. Baj esetén 24. hét után már nem lehet elvetetni, csak megszülni.
Ha valaki "csak úgy" akar bizonyosságot szerezni, hogy megnyugodjon, ez az új 4-markeres vérvizsgálat (40e Ft-ért) + az AFP + a 18. heti UH, ha mindegyik negativ, akkor állitólag 98%-os biztonsággal kizárja a genetikai betegségeket (Czeizel mondta pár hete a TV-ben).
Remélem, segitettem a "vitát" eldönteni.
Lenne egy kívülálló kérdésem:
Magzatvízvizsgálatot hanyadik héten csinálnak ha csinálnak? És csak szigorúan orvosi utasításra nem? És persze csak nagyon indoklt esetben?(amiért kérdezem: elvi vitám van egy ismerősömmel...)
Akkor én is írom az infokat Estee táblázatába:
sárgatest elégtelenség (illetve ezen kívül ki tudja még mi más), hormonkezelés, 4 inszem, és a végén mégis spontán sikerült.
Sziasztok! Nem győzlek olvasni benneteket, annyi a lemaradásom.
Sok szeretettel gratulálok az új kismamának, Monixnak, és az anyukáknak, Sihayának, Kisvirágnak!
Susok! Kislány névként már a legelején az Anna vert kenterbe nálunk minden egyebet. Anna... Anna, ezt olyan szépen dallamosan lehet kimondani. Fiúnévként pedig mi is az Andrást tartjuk hozzánk közelinek (persze azzal a kikötéssel, hogy senki nem Bandizhatja le).
Örülök, hogy minden rendben volt a vizsgálaton. Ezt a 3 dimenziós uh-t én is felhívom.
Estee táblázatába: másfél év próbálkozás (ebből fél évig gyógyszeres és injekciós formában történt a kezelés), négy különböző orvosnál. A negyedik - HIETE, Szabolcs u.-i kórház, dr. Drávucz - elvégzett egy hydrotubációt. Kiderült: kétoldali elzáródás. A műtét utáni hónapban spontán terhesség. (Ezen kívül valószínűleg volt egy kevés sárgatesthormon-elégtelenség is, ami vérezgetést okozott, de ezek szerint önmagában nem akadályozta meg a terhességet.)
Kedves Estee, te sosem írsz magadról, hogy veled mi történik!
Berku
Én is örülök, hogy jobban vagy:-) A méhed érzékenysége, ingerlékenysége mit jelent? Fizikai hatásokra vagy lelki eredetű "megpróbáltatásokra" reagál túl intenzíven?
Lányok!
Ismét csak azt tudom mondani, hogy nagyon aranyosak vagytok, hogy sorra leírjátok az "előzményeiteket":-)))
Ha nincs időtök bogarászni a Medlombon, leírom, hogy Nesz (KISVIRÁG férje) a 9307-es hozzászólásban megadta a legifjabb topic kishercegének képeihez az elérési útvonalat, majd kktt rákattintós módba szerkesztette a 9313-as hozzászólásban!
Gondoltam, titeket is érdekelhet...
Kedves Noa! Férjemmel együtt teljesen meg voltunk hatódva a postládánk tegnapi tartalmától:)))
Nagyon klassz meglepi volt! Hogy te milyen aranyos és figyelmes vagy:))) Nagyon köszönjük mindhárman. Már alig várom, hogy megvalósitsam őket. Még küldök emilt is ma.
A pici lányok tényleg kis angyalkák!
Berku, örülök, hogy jobban vagy(tok). Mit jelent az hogy ingerlékeny a méhed? Mi előbbi hazamenetelt kivánok. Vigyázz nagyon magadra és a kis mocorgókra!
Estee, a mi előzményeink a készülő táblicskuba:
Ok: ismeretlen eredetű meddőség. Utólag visszagondolva, valószinűleg kemény, vastag petesejtburok + közepes spermaszám összejátszása
Kezelések: 1 spontán terhesség és vetélés után 2 év egyéni és 3 év orvosilag támogatott próbálkozás, benne 21 inszemináció, 1sikeres lombik.