Keresés

Részletes keresés

gambitman Creative Commons License 2004.01.11 0 0 123
Nekem nagyon tetszett Asashoryu meccse.
Nem értem, hogy mért mondják sokan, hogy nem igazi yokozuna.
Előzmény: Marcus Aurelius (122)
Marcus Aurelius Creative Commons License 2004.01.11 0 0 122
Parabola. De most éppen nincs rajta semmi. Lehet, hogy csak az angol nyelvű híreket nem kódolják, nem tudom. Tulajdonképpen próba-szerencse alapon kapcsoltam egyáltalán oda, a parabola-adók közül többnyire csak a DSF-et, meg a RaiSportSat-ot nézem. (Bár a női röpi EB-n a TRT-t, valamint a férfi kézi VB-döntőnél a TV Tunéziát is jó volt fogni...) :)

Amúgy nagyon jó volt az az öt meccs, különösen a Tochiazuma-Wakanosato derbi tetszett.

Előzmény: gambitman (121)
gambitman Creative Commons License 2004.01.11 0 0 121
A meccsek letölthetőek innen:
http://www.banzuke.com/sumomovies/

A maiakat kb olyan 11 óra körül rakták fel tehát elég gyorsan frissítik.
Egyébként, hogy sikerült behoznod a JSTV-t?Parabola antennán vagy neten keresztül?

Előzmény: Marcus Aurelius (120)
Marcus Aurelius Creative Commons License 2004.01.11 0 0 120
Nem tudjátok véletlenül, hogy a JSTV nevű hotbird-adón hány óra körül lehet esetleg élőben elkapni szumó-közvetítést? Most egész véletlenül 11 óra tájban belenéztem az ottani hírekbe, és mutattak a mai napi termésből 5 meccset + az eredményeket, de mivel a japán jeleket nem értem, így nem tudtam meg, hogy a kedvencek hogy végeztek (kivétel Aszasorju, akinek a meccse persze benne volt a bemutatottakban).
gambitman Creative Commons License 2004.01.06 0 0 119
Valóban minden idők egyik legnagyobb jokozunája volt.
Elképesztő hogy a 120 kilójával milyen könnyedséggel dobálta ki a 200 kilós "állatokat".

Előzmény: bz_ (118)
bz_ Creative Commons License 2004.01.06 0 0 118
Én azóta figyelem a szumót többé-kevésbé rendszeresen, mióta egy kollégám, aki két évet élt Japánban, mutatott egy filmet Chiyonofujiról,az - úgy emlékszem - utolsó előtti japán jokozunáról. Neki tényleg volt presztízse, aurája. Londonban a Mme Tussaud's-ban le is fényképezkedtem a viaszbábjával :-)
Marcus Aurelius Creative Commons License 2004.01.05 0 0 117
Toyotaryuyama jelentkezése sikeres volt? :)
Előzmény: Lecso11 (114)
Lecso11 Creative Commons License 2004.01.04 0 0 116
Jaja, ezzel én is így vagyok! Velem mindig a tesóm szokott kiszúrni, mindig megnézi a neten az eredményeket, és valamikor "véletlenül" elsüti otthon :))
Előzmény: gambitman (115)
gambitman Creative Commons License 2004.01.04 0 0 115
Azt nem szeretem az ilyen tippelős játékokban, hogyha játszom velük megtudom az eredményt, én pedig jobban szeretem úgy nézni a szumót az eurosporton, hogy nem tudom mi lesz a vége.
Szerintem ezzel sokan így vannak.
Lecso11 Creative Commons License 2004.01.04 0 0 114
Na szóval a Nevezési lap
Előzmény: Lecso11 (113)
Lecso11 Creative Commons License 2004.01.04 0 0 113
Érdemes megnézni a www.szumo.hu -n a tippelő-játékot:

"Gyertek játszani!

A szumós levelezőlistán már négy éve folyik sikerrel két, az aktuális szumótornákhoz kapcsolódó játék. Az egyikben kipróbálhatod, mennyire vagy vakmerő az elkövetkező torna eseményeire leadott tippek összeállításában, a másikban pedig az aktív rikisikből alkothatsz egy csapatot, és ők kemény pontokat gyűjtögetnek neked a baso folyamán. Mi szeretjük ezeket a játékokat, de sajnos kevesen vagyunk, ezért próbálunk új játékosokat toborozni. Ha van kedved, nevezz be, várunk!

Ahhoz, hogy játssz, egyáltalán nem muszáj feliratkoznod a szumó listára, ha nem akarsz, az eredményeket követheted itt a weben is, a játékok saját honlapján, illetve a Szumó Fórumon is közzé lesznek téve az eredmények.
Jelentkezési határidő: 2004. január 9., éjfél."

Egy kis segítség hozzá

Nevezési lap

Yoso-szabályok

gambitman Creative Commons License 2004.01.04 0 0 112
Van egy kis statisztikám a jokozunákról a
70-es évektől:
Átlaglagosan 26,11 évesen váltak jokozunává és
átlagosan mindössze 30,41 évesen vonultak vissza!
Egy átlagos jokozuna 185 cm magas és 157 kg.
Előzmény: Fabien (111)
Fabien Creative Commons License 2004.01.04 0 0 111
Van ilyen... :) Még nem jártam ott. A mai napig :) Ezt az adatbázist!!! Asashoriu 1980!-ban született. Atyaég. Valahogy nem látszik rajtuk a kor...
Előzmény: Lecso11 (110)
Lecso11 Creative Commons License 2004.01.04 0 0 110
Ja és, aki még nem ismerné (van ilyen? :D), nézze a www.szumo.hu-t
Előzmény: Lecso11 (109)
Lecso11 Creative Commons License 2004.01.04 0 0 109
Nálam is Chiyotaikai a No.1.

Utána talán Tochiazuma, Toki, Kaio, Kotonowaka.

Régebben Musashimaru, Akebono, Terao, Takanohana.

Orlay Zoltán Creative Commons License 2004.01.04 0 0 108
Egy kedvenc van:
Chiyotaikai
Előzmény: gambitman (103)
Fabien Creative Commons License 2004.01.04 0 0 107
Még a pofonok hagyján, de Toki állandóan nyakra támad :)
Előzmény: Marcus Aurelius (106)
Marcus Aurelius Creative Commons License 2004.01.04 0 0 106
Nagy bajban lehetsz, ha Tokitól tanul pofozkodni... :)
Előzmény: vitéz Matschkássy Izidor (104)
gambitman Creative Commons License 2004.01.04 0 0 105
Ha yokozunává váldztották volna Konisikit valószínűleg évekkel hamarabb vissza kellett volna vonulnia mint ahogy tette.
Előzmény: vitéz Matschkássy Izidor (104)
vitéz Matschkássy Izidor Creative Commons License 2004.01.04 0 0 104
1.) Ashasoryu tudásával nincs semmi bajom. Pontosan a versenyeken kívül nem igazi yokozuna még. Nem érzem benne azt a lenyűgöző tekintélyt, mint amit Takanohanában, vagy Musashimaruban érezni lehetett. Jut eszembe: Milyen szerencse, hogy az ozeki Konishiki nem lett yokozuna 1991 körül! Ő tényleg nem volt képes visszavonulni idejében és végül megashira 14-re zuhanva nagyon-nagyon méltatlanul vonult vissza.
2.) Itthon volt egy kis családi perpatvar, szívem hölgye ugyanis Toki rajongó, én pedig vigyorogva szembesítettem a Musashimaruval szembeni mérleggel (0:15) amin ugyebár már nem áll módjában javítani. Nálam a kedvencek között most nagy űr maradt az ő visszavonulásával.
gambitman Creative Commons License 2004.01.03 0 0 103
Kedvencek:

Aszasoriu
Tocsiazuma
Kokkai (januártól szerepel, 1.európai szumós)
Kjokosuzan
Takamiszakari

Természetesen Muszasimaru nekem is nagy kedvencem volt

madfax Creative Commons License 2004.01.03 0 0 102
Tochiazuma
Kotonowaka
Kyokushuzan

a régiek közül:

Akebono
Oginishiki
Terao
Mitoizumi
Kotonishiki

Szegény akebonö feleségét nagyon sajnáltam a szilveszteri meccsen.

Előzmény: Fabien (101)
Fabien Creative Commons License 2004.01.03 0 0 101
1. Takamisakari
2. Asashoriu
3. Kaio
4. Musoyama
5. Miabiyama
+1 Musashimaru!!!
Meg van még egy pár, de a nevük nem mindig ugrik be... :)
Előzmény: Marcus Aurelius (94)
Fabien Creative Commons License 2004.01.03 0 0 100
Hmmm. Gondoltam, hogy a mongolság egy kicsit problémás lehet. De már a hawaii-iii (sok az i a melléknevesítéshez) yokozunák is csak elvoltak valahogy... Asashoriu felesége nem japán?
Előzmény: Greeneagle (97)
Zombie Creative Commons License 2004.01.03 0 0 99
valoban, viszont a Kyushu basho Fukuokaban van, tehat stimmel a dolog, csak annyi kiegeszitessel, hogy Kyushu sziget, Fukuoka meg egy varos rajta :)
Előzmény: madfax (98)
madfax Creative Commons License 2004.01.03 0 0 98
Én úgy tudtam Kaio fukuokai?
Előzmény: Greeneagle (97)
Greeneagle Creative Commons License 2004.01.03 0 0 97

Hali,

Így van, a yokozuna többet jelent, csak teljesítménnyel el nem érhető.
Egyébként Kaio asszem Kyushu környékén született, ezért drukkolnak neki annyira a novemberi tornán (ami Kyushuban van). Persze máshol is népszerű, mert nagy erőt sugároz, a jobb keze legendás, és állitólag jólelkű, szerény, plusz elképesztő mennyiségű sört képes meginni :)

Asashoryu-ról: Nem a versenyeken nyújtott teljesítményével van gond, hanem sokmindenben nem érti meg a yokozuna rang kötelezettségeit, pl. hallották már meccs után káromkodni lefele menet, túl sok érzelmet mutat egy-egy meccs után, és ezzel tiszteletlen ellenfelével szemben.

Ezenkivül ő mongol, sok mindenben nem érti a japán szokásokat. Pl. most abból van balhé, hogy decemberben hazautazott Mongóliába pihenni, úgy hogy nem szólt az istállója vezetőjének, és nem tudott jelen lenni egy közben elhunyt szumó vezető temetésén. Ez náluk nagy illetlenség, hiszen a yokozuna (ráadásul most az egyetlen) dolga, hogy megtisztelje a halottat, "emelje" az esemény fényét.
Maga a szumó tudása elképesztő, ezért is lett ilyen fiatalon yokozuna, csak néha még sok neki az ezzel járó sok kötöttség.

Előzmény: Fabien (93)
Greeneagle Creative Commons License 2004.01.03 0 0 96
Nincs rá lehetőség, hogy egy yokozuna visszatérjen.
Ez a rang több mint egy egyszerű bajnoki cim, aki eléri, azt nagy tisztelet övezi, valláshoz kapcsolódó jelentése is van a cimnek.
Yokozunát nem lehet visszaminősiteni, ezzel egyedi az összes többi rang között. Ezért is, meg a rang tisztelete miatt, ha már nem képes megfelelően teljesíteni, akkor a Yokozunának vissza kell vonulnia. Természetesen újra sem kezdheti, hiszen ő yokozuna, dominálnia kell(ene).
Előzmény: gambitman (92)
Zombie Creative Commons License 2004.01.03 0 0 95
Takanohana, amig aktiv volt, azota Kaio.
Előzmény: Marcus Aurelius (94)
Marcus Aurelius Creative Commons License 2004.01.03 0 0 94
Nálatok ki a Top 5 kedvenc?
Nálam:
1.Csijotaikai
2.Toki
3.Kaio
4.Hokutoriki
5.Aszasorju

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!