Zombie, én ezt a Variety-ben olvastam, nem tudom, ez a Csütörtöktől Vasárnapig eredmény.
Vásznanként, cca. 10.000 Usd azaz 2.400.000 Ft, egy jegy 690 Ft, tehát 3478 fizető néző, de kerekítsünk 4000-re, tekintve, hogy a 10.000 dollárnál több az átlag is csak lusta vagyok számolni.
Mondjuk az előadások száma termenként átlagban napi 5 ( a Plazaban nem termenként, de 13 előadás van a Lurdyban egy teremben 6 ).
Tehát Cs-P-SZ-V, az 20, azaz, ha egy teremben csak ( !) 200-an látták már akkor megvan 4000 ember/ vászon.
Egyébként az Intercom oldalán 170.000 néző van feltüntetve.
Az YT-1300 szériahajó (volt egykoron, azaz a SW:ANH előtti időkben.) Azért rohangászott oly kevés belőle, mert kissé már elavult volt akkoron. Más kérdés, hogy Lando meg Han agyon bütykölték és még működött :o)))) Namármost, akkor a SW:TPM idejében még rohangászhatott néhány jó állapotban lévő példány...
Dear ds9, ugy tudom a 441.000 dollart a Variety kozolte es ugy vette at a theforce.net (ahol en olvastam). En is nagyon orulok neki, de kicsit nehez elhinni, hogy 3 dollaros atlag magyar moziarral szamolva, 150.000 ember latta a filmet 3 nap alatt. A Titanic-ra osszesen 1.000.000 nezo volt kivancsi es ha jol tudom iden meg a 200.000-t sem nagyon kozelitette meg semmi
(The Mummy, Matrix).
axe-c
3.) igen. asszem 8-as hyperhajtóműve van.
6.) Nem hiszem... Nem tartozik a különösen jó cselekedetek közé a másik fejébe való beleturkálás. Bár ha mégis, sok faj van a galaxisban és a jedik sem azt tesztelgetik, hogy kit tudnak befolyásolni és kit nem. (Mondjuk Luke mentségére legyen mondva nem nagyon volt ki elmondja neki :o) Kenobi örült, hogy a fénykardot úgy, ahogy meg tudta vele tanítani :o))))
1.) Egyetertek.
2.) Gardulla the Hutt van Jabba bal oldalan, o volt Watto elott Anakin es Shmi gazdaja. Jobb oldalon meg Bib Fortuna all.
3.) Ize, azt nem tudhatod hogy amikor a Falcon leszall a Yavin 4-en, es a Battle of Yavin kozott mennyi ido telik el.
4.) Az az eredeti angol szovegben is ugy van, nem a forditas hibaja. (Es nem csak a felujitottban van benne.)
5.) Nem igaz, UBul-nak Jar Jar! :))
6.) Valoszinuleg mert a Jedik ritkan jarnak a Tatooine-ra, mivel az eleg messze van onnan ahol a Jedikre altalaban szukseg van, Coruscant, Alderaan. Tatooine "Outer Rim" vilag, mig a tobbi kozel van a maghoz.
7.) Hmm, hol, mi?
1.) Azoknak akik azt mondjak, hogy az sw egy rossz mese, vagy lufi es
csak arra valo, hogy az ember zsebebol penzt huzzanak ki azt uzenem, hogy
en azert nezem es szeretem, mert amig a filmre gondolok ill. nezem addig
kitudok kapcsolodni es nem edekelnek engem nyustolo emberek es a rossz hirek.
En ezert szeretem es ezert kesz vagyok fizetni is.
Lehet, hogy nincs valami nagy mondanivaloja, de biztos, hogy
a nagy muveszfilmek-tol (azert az is kell)senki se fogja magat jobban erezni
ugyhogy nekem akarki akarmit mondhat, en szeretem es midenig is szeretni
fogom az sw-t.
2.) multkor mar kerdeztem, de en hulye elfelejtettem es a "krah" miatt
nem is tudom visszanezni, hogy ki is volt Jabba mellett az "arenaba"?
(az a masik olyan leny)
3.) A Halalcsillag kepes hyper ur ugrasra? Mert az elso reszben amikor kiszabaditjak
Leia-t a Halalcsillag hamar utoleri a Milleneum Falcon-t (a benne elrejtett
lejzo keszulek miatt), pedig az atkapcsolat fenysebessegre.
4.) Most volt alkalmam megnenzi a felujitott sw trilogiat. Ilyen nagy romalast
eletemben nem lattam. A ket szinkron merfoldekre van egymastol. Lehet, hogy ezt azert
erzem, mert az eredeti szinkron nagyon el lett talalva. A felujitottba az a szoveg
Jabba-nal amikor eligazitja a robot C-3PO-t es azt mondja neki, hogy azert kell uj
protokol droid, mert Jabba duheben !dezintegraltatta! a regit, na ettol nagyon pipa
lettem. Ki hordott ossze ekkora baromsagot. Ha dezintegraltta volna akkor nem logott
volna ott kifeszitve.
5.) Miert van az, hogy az sw-ben az embrek nagy reszenek a sotet oldalon allok a
peldakepei (Dart Maul, Boba Fett, a Csaszar testorei...)
6.)A Jediknek nem tanitjak, hogy kikre nem hat az Ero altali manipulacio,
(Jabba, Wattoo es meg gondlom van meg nehany ilyen)mert ezt sokszor megszivjak.
7.) az altalam hallott "segitseg" a felujitottba is benne van
A manóba! A Chooba! (Mintha Quadineros valami ilyesmit mondana, mikor ráver a gépére.:)))
Sikerült elszúrnom az enciklopédia első hivatkozását is, helyesen:
From Ackbar to Zuckuss Remélem, más gubancot már nem veszek észre!
2 napomba telt míg átrágtam magam ezen a site-on(alább), de megérte, mert olyan mélységű információk vannak az sw univerzumról, hogy nem hittem el.Mindenkinek ajánlom!
Az angol forgatókönyvek vannak meg (ezek sosem a végleges változatok, de általában inkább bővebbek, mint a film,a könyvekre jobban hasonlítanak). Te is megtalálod őket, ha egy kicsit körülnézel pl. az alábbi helyen, ahol rengeteg kapcsot kínálnak a témának szentelt helyek felé: Star Wars Top200 Sites A Falcon-vélekedéseket nem tudom ideilleszteni, mert nem tettem el, és most nem jön be nekem a TheForce.net. Ha megtalálom, beírom.
Bocs hogy itt válaszolok de az e-mailem valamiért nem működik.
Kérdéseidre a válaszaim a következőek:
Castingolták a hangokat, és kint vállasztották ki (állitólag Lucas úr maga) a megfelelőt.
Bevallom Neked magammal nem voltam megelégedve, mert a Panakát játszó szinész legalább
15 évvel időseb nálam. Kiváncsi lennék a te véleményedre erről. Minden esetre én kellettem
nekik.
A szinkron nehézsége az itt ülő Dán pasas volt, aki azt akarta, hogy ugyanazzal a hanglejtéssel
beszéljünk, mint az amerikaiak. Ebből sok vita volt, mert a mgyar nyelvnek más a dallama.
Ebből ered, hogy a külföldön kevert filmek-mint ez is- rosszabbak lesznek, hiába jobb a kinti
technika, mert a számítógép az eredeti alapján kever, és a mondatok végét nem érteni, pedig a
magyar ott mondja a ragokat. Ez egyébként most nem volt vészes.
A szinkronról még annyit, hogy volt olyan nap, hogy 6 tekercset ( 1 tekercs kb 30 mp dialóg )
vettek fel mindössze, holott általában egy filmet felvesznek ennyi idő alatt. Ráadásul mindenkit
külön vettek, tehát a partnert sem lehetett hallani. Lucas bácsi egy rossz kópiát küldött tele
feliratokkal, zsizsikkel, hogy véletlenül se lehessen máshol használni. Ráadásul nemzetközi hang
sem volt, tehát hangjátékot csináltunk. Azt sem tudtuk, hogy zene, robbanás, vagy szélvihar lesz
a szöveg alatt.
A mafilm rendelkezik egyedül moziszinkronra alkalmas stúdióval, másrészt pedig az Intercom fő
beszállítói. Ebbe is bele kötött a nyugati jóléthez szokott Dán. Szereplőnként cseréltette pl. a
mikrofont.
Most láttam szinkronizálva a filmet, es szerintem jobb mint az eredeti.
(kivéve Yodát, aki egyebként is kissé furcsán beszéli a galaktikust,
ebből semmi nem jelent meg a szinkronban)
Anakin szinkronja viszont számomra igen furcsa, amellett, hogy a legnagyobb dobás szerintem lány szinkronizálta. Nem?
A Qui-Gon féle 'elnyúlást' nem láttam a filmen(pénteken megyek 2.×, majd figyelek), de a könyvben lévő jelenet indokolná a zsebébe nyúlást. Ott ui. Shmi zavarba esik a látogatóktól, a Jedi erre reagálva rögtön ételkapszulákat húz elő, hogy fedezze a "költségekat".
Vélemény: ez is egy tipikusan olyan jelenet volt, amit szvsz. kár volt kihagyni. Sok +pénzbe nem került volna, de jobban megvilágította volna Anakinék kiszolgáltatottságát, szegénységét.
Force push: Csak most tudok reagálni, tényleg. Viszont segíts, kérlek, mert még erről nem hallottam (csak a trilógiát + EP1 láttam-olvastam, és a Timothy Zahn-féle regényeket, meg Daley Han-trilógiáját). Látni persze láttam, hogy az EP 1-ben igen bőkezűen osztogatta a droidoknak a két Jedi. Van valahol erről valami leírás? Milyen hangra kell figyelni?
Kedves Varázsos Barát! Kérdésed jogos, de fogalmam sincs. Az eredetit még nem láttam csak a magyart.(Működik az egom). Egyébként iszonyatos viták voltak a nevekről, kiejtésekről. Itt ült a Lucas képviselője aki ragaszkodott az eredeti "amerikai" nevekhez, pedig nálunk már sokat máshogy mondtak a régi részekben. Több mint egy hete ment a szinkron mikor előkerűlt az eredeti neveket tartalmazó kiejtés lista. Volt egy kis fejetlenség a magyar változat körűl. Kérdez még válaszolok. Üdv Földi
Ha hátralövő ágyut nem is, de toronyra szerelhetőt mindenképpen. Az Y-wing ionágyuja toronyban vanm ugyhogy megoldható.
A paródiákra visszatérrve, igaz nem az első részhez, hanem a negyedik részhez, de innen letölthető egy arj fájl.. elég jó.. még röhögni is lehet rajta.
Ha hátralövő ágyut nem is, de toronyra szerelhetőt mindenképpen. Az Y-wing ionágyuja toronyban vanm ugyhogy megoldható.
A paródiákra visszatérrve, igaz nem az első részhez, hanem a negyedik részhez, de innen letölthető egy arj fájl.. elég jó.. még röhögni is lehet rajta.
Ja igen a phalanxot ki is felejtettem,nem ertem hogy irhatsz le ilyet.Ezek az eszkozok u.i. hajora telepitettek a hatalmas tomeguk miatt, raadasul egy anyahajon is kb. max 3db van beloluk. Meg a hozzavalo loszer is tobbet nyom mint egy vadaszgep. Szoval egyszeruen nem eri meg automata hatrafele lovo agyut telepiteni egy vadaszgepre.